Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem, nie ma to jak w domu
Eni a to mnie zaskoczylas z tym testem, no ale mnie jeszcze podobna akcja nie spotkala.
Pysia lepiej sie juz czujesz?
A testow zebym to tylko po 2 robila od 7dpo wysikalam juz dokladnie 28szt. ha ha wariatka ze mnie testowa strasznie jest.
Tak te poczatki ciazy sa takie nijakie bo niby jest swiadomosc ze zycie w nas kielkuje, ale jednak nie jest to takie realne jeszcze
Witam wszystkie nowe dziewczyny i trzymam kciuki za testowanie
Basik dziekuje ♥
A z tymi ruchami to jednak nie jest powiedziane ze my kobiety z nadwaga czujemy je pozniej niz szczuple kobiety
Ryba mieszkanie ogarniete? A jak relacje z mezem? Lepiej cos?
Pysia podaje Ci przepis ktory zawsze wychodzi bosko
https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/panna_cotta/panna_cotta.html
Hilary to super czas Cie czeka fajnie tak jak rodzina widzi Twoj talent powiem Ci ze nawet moglabys zarabiac na organizowaniu urodzin dla dzieci
Och kobietki jak ja mam ciezki czas bardzo ciezki. To dopiero 10dpo, kreski nie ciemnieja i maja takie prawo bo beta jeszcze malutka, ale tak mnie lewy jajnik napierdziela i brzuch mimo nospy, ze nie wiem czy tak dobrze sie wgryza czy to znowu zle. Az mi sie do wc nie chce chodzic bo strach przed krwia tylko jest. Chcialabym przespac te kilka dni a najgorsze ze nawet nie potrafie myslec ze bedzie dobrze bo zaczne sie cieszyc a ciaza sie skonczy i gorzej to przezyje. Ciezkie to wszystko.
-
Podwójna, nie myśl tak. Wiem, że łatwo mówić gorzej wykonać, ale Kochana tym razem wszystkie wspieramy modlitwą :-*
A u nas właśnie chałupa nieogarnięta, bo bałagan po pracach montażowych został. Ale najważniejsze co miało być to zrobione. Oczywiście z poprawkami bo mi się nie podobało ale poprawione i M stwierdził że tak faktycznie lepiej
Z mężem jakoś leci, rewelacji nie ma, kłótnie są ale poza tym jakoś się dogadujemy.
Jutro mamy imprezę rodzinną i aż mi się nie chce... wyszykować siebie (standardowe co ja mam na siebie włożyć!? :-o) i 3 dzieci... M na szczęście wbija się w gajer, koszulę sobie wyprasuje, no ale o pozostałych rzeczach muszę myśleć ja...PodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Kochane:*
U nas piękne Słoneczko za oknem i mam ochotę na jakiś spacer.
Tylko zastanawiam się czy prawnie mi wolno wyjść z domu na chorobowym?
Gardło nadal smyra a nos od smarkania czerwony i poobdzierany.
Podwójna mama- szalona jesteś:* hihi z tymi testami )) wiesz co ja teraz jak kupowałam na eBay ten elektroniczny to dali gratis 5 tych paskowych i 1 też zrobiłam i wyobraź sobie że ta kreska średnio intensywna jest. Dla porównania zrobiłam w tym samym czasie i tego samego moczu test normalny który mi został i kreska czerwona intensywna jak testowa.
Wiem że ciężko myśleć pozytywnie ale Musisz :***
Za przepis ślicznie dziękuję )) wypróbuję jutro bo dziś niestety wszystko pozamykane.
Ryba - a co poprawialiscie? Budujecie się?
Też nigdy nie wiem co założyć )) ale jak kupuje jakiś ciuch to jestem przekonana że jest świetny a potem i tak nie wiem w czym wystąpić.
Brzuszek już Ci widać?))
Tak sobie gdybam...bo my chcieliśmy ok grudnia powiedzieć rodzicom o ciąży i myślę czy wytrzymam czy będzie już wtedy mocno widać.
Dobrego dnia kobietki:))) Z Bogiem ))Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 09:23
PodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien doberek
Ryba najwazniejsze ze cos porobiliscie a co remont macie w domu? Uwielbiam remonty. Tylko sprzatac pozniej gorzej he he
Udanej imprezki kochana
Pysia ja ja zazdroszcze slonca u nas od miesiaca non stop pada. Wczoraj tylko do domu bieglismy i cali mokrzy. Dzisiaj od rana leje. Wczoraj wieczorem nawet odkrecilam lekko kaloryfery bo bylo tak zimno. I w szoku jestem bo pierwszy raz takie lato mamy. Zawsze w Pl bylo brzydko a u nas ladnie a teraz na odwrot.
A z tym zwolnieniem to nie masz lezacego prawda? Wiec jak tak to spokojnie mozesz isc. Przeciez tez nikt Cie nie poda do pracodawcy ze na spacer sie wybralas a przy chorobie spacer wskazany by sie przewietrzyc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 09:56
-
Podwójna bo tp ja wiec musiałam go rozebrać.. Czytałam ze często testy odłożone np na godź gdzie była biel pokazują bladziocha. To cos z utlenianiem czy inna reakcja chemiczna.
Trzymam kciuki za fasolkę i nie myśl pesymistycznie. Wiem ze to nie łatwo
U mnie w końcu chłodno. Wczoraj duchota i jak M dzwonił i mówił ze u niego pada to az zazdrościłam.
Od jutra startują dieta przyspieszajaca metabolizm. Od zeszłego roku na plusie 10 kg. Malo jem a jednak leca kg na plus.💗5 💗
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak kobietki Niedziele spedzilyscie? U nas deszczowo, wiec bylo leniwie ale dobrze. Odpoczelam na calego. Poczytalam ksiazke i gazety
Eni ja tez tak czy siak zawsze rozbieram testy he he bo w nie ktorych kiepsko widac bladziocha przez ta szybke a zwlaszcza jak ma sie fiola i testuje sie mega wczesnie
Z dieta super sprawa. Po sobie wiem ze wystarczy sie przylozyc a kg leca w dol ja u siebie juz mam 8 z przodu zamiast 9 i czuje sie super.
A Ty masz teraz motywacje by schudnac kikka kg bo jedziesz do meza to wiesz a i zafasolkowac moze sie uda w tedy. A z jakiej wagi schodzisz jezeli to nie tajemnica
Ja wiem ze nie powinnam myslec pesymistycznie. Ja w ogole przez ten tydzien chcialabym wylaczyc myslenie ha ha szkoda ze tak nie mozna. Dzisiaj przestaly mnie bolec cycki i schiza juz jest. Ale wszystko co moge robie, wiec pozostaje czekac. -
Nie nie nie. Remontom mówię nie :-p dopiero kilka mies. temu skończyliśmy ponad dwuletni i wystarczy ja to nazywam "drobne prace modernizacyjne" :-p
Wieszaliśmy szafkę co stała na podłodze i teraz jest 2m nad podłogą
Impreza udana, nabiegałam się za młodą, bo to żywe srebro jest..
Gorzej po imprezie... nie dla mnie takie żarcie teraz... (swoją drogą - było pyszne!) Po powrocie uśpiliśmy dziewczyny i sami zasnęliśmy. Obudziłam się godzinę później z meeeeega bólem brzucha.. ledwo dobiegłam do łazienki... 15 min zwijałam się z bólu ale chyba całe jelita mi wyczyściło
Podobnie (ale jednak dużo łagodniej) miałam w środę po wtorkowej imprezie i wtedy myślałam, że gorzej być nie może - myliłam sìę...
Ledwo żyję a od ponad godz. zasnąć nie mogę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 00:28
-
hejka kochane
Podwojna jak ja Cię rozumiem. Pewnie też bym schizowała, ale nie martw się, wszystko będzie dobrze.
My własnie pzyjechaliśmy do Świnoujścia na wakacje. 14 raz w to samo miejsce. Ale cieszę się, bo akurat w tym roku nie potrzebuję mega emocji podróżniczych. Mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze chociaż trochę.
Jestem w 21 dc i mimo, że teoretycznie jakieś szanse na zaciążenie były, to jednak obstawiam bezowulacyjny, bo piersi kompletnie bez bólu.
Dzieciaki szczęsliwe wakacyjnie
-
hej dziewczyny u mnie może będzie lepiej. mój na 4 dni się wyprowadzil, wczoraj pogadal z moim ojcem przeprosili się ( jak dla mnie to dwa debile gorzej niż gimnazjum doslownie ) przez ostatni stres schudlam tylko 2 kg nic więcej, ale dramatu nie ma wciąż jestem +6. ale wczoraj zaczęłam sikac krwią a w sobotę strasznie bolał mnie brzuch i w sumie skurcze to nie były pewnie nerki.... zaraz lecę na badania jeśli beda tragiczne to lecę szybciej do lekarza no wizytę planowa mam na piątek. mój wczoraj chyba po 2 miesiącach dał mi buzi na dobranoc, przed ten pisał że brakuje mu nas. mam nadzieje,ze coś się zmieni.
dziewczynki wiec chyba wracam do życia i do was bo teraz nawet się nie udzielam w takim razie dokładnie przeczytam co tam naskrobalysciePodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
Podwójna u mnie 7 z przodu plus 3 kg i cały czas leci w górę. U mnie wszystko idzie w tylek o nogi.
Cały czas myślę o tej przeprowadzce i to mi kopa do działania daje. Lecz jak sobie pomyśle ze jakby sie udało z fasolka to logistycznie łatwo nie bedzie.
Aria super. Udanego wypoczynku
Mamabyc3 marsz do lekarza o faj znać co i jak
Ja ledwo sie poruszam. W piątek byłam na cmentarzu i wycinaliśmy drzewo tylko pilkami recznymi. W sobotę rano myślę sobie ze poćwiczę joge na kręgosłup szyjny i lwdzwiowy bo cos mi dokuczal. Jak mnie później łopatka rozbolała. Cały czas na masci lecę. I pewnie pojadę po plastry rozgrzewajac
Miłego dnia dziewczyny💗5 💗
-
Hej Kochane :*
Podwójna mama- wiem że ciężko nie nakręcać się...ale spróbuj myśleć i powtarzać że musi być dobrze :*
Mnie od wczoraj boli brzuch jak na @, też się martwię...Póki nie ma żadnego krawienia powtarzam sobie że pewnie wszystko rozszerza się. Choć ten ból taki po mojej prawej stronie obok pępka??? Co tam w gole znajduje się?
Pije około 4 litrów dziennie wody z cytryną żeby wypłukiwać bakterie.Niby wit C przedawkować nie można ale myślę czy nie przeginam zbytnio??
Ryba - aaaa szafeczka no chyba że tak ))
Pospalas trochę nad ranem???
Aria- a możesz mi powiedzieć co to za super miejsce we Świnoujściu? W październiku odwiedzamy kuzynkę niedaleko Szczecina i szukam noclegu na 1 nic żeby podróż była znosniejsza.
Dobrego wypoczynku dla Was :***
Mamabyc a gdzie się wyprowadził???
Daj znać koniecznie jak po wizycie, trzymam kciuki:**
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 08:10
-
do znajomego mama jego nic nie wie, z 4sztra ona ma słabe serce. jaka jest to jest, ale nie chce by coś jej się stało zawsze to babcia moich dzieci. wiec od mojego z rodziny nikt nie wie jaka jest sytuacja.
u nas nie ma możliwości by się wyprowadzić, z drugiej strony mamy osobne mieszkania. wiec nie wchodzimy sobie w paradę. ale jeśli chcą się kłócić to zawsze znajdą powód taka prawda, a ze podobne charaktery to wiadomo jak jest.
podwójna racja musi być dobrze strach napewno jest; jednak my wierzymy
ryba u nas zaczyna się remont łazienki od jutra ahhh jak ja kocham ten "porządek "
pójdę jutro do giną jeśli wyniki będą złe jeśli dobre to poczekam do piątku, ale mały od wczoraj zaczął się normalnie ruszać( ostatnio bardzo mało ) wiec chyba się uspokoilam
-
Hej Dziewczyny!!! niestety już od 7 w pracy... ale za to w weekend porządnie się wyspałam, moje Dziecię spało i w sobotę i w niedzielę do 9.15!!!! takiej rozpusty to dawno nie miałam i przychodzi do mnie w sobotę, kładzie mi głowę na brzuchu i mówi "Mama ma tam fasolkę, fasolkę-dzidziusia, Franio słucha co dzidziuś mówi"! popłakałam się ze wzruszenia
PodwojnaMama, Hilary, Pysia89, Justi77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka
Wiecie co? Ja dzisiaj rano zawalu dostalam. Jeju nigdy wiecej tych testow takich paskowych co kupilam ich 40szt. Niby to o czulosci 10 sa. Masakra. Wczoraj wysikalam ostatni apteczny test i dzisiaj od rana zrobilam te paskowe a tam ledwo cien. Od razu slabo mi sie zrobilo i lzy w oczach i mowie do meza ze juz po ciazy
Zaprowadzilam corcie do przedszkola i zaszlam kupic normalne testy. Wrocilam i jeszcze w butach siedze i zrobilam od razu test a tam szybciej niz kontrolna pojawila sie kreseczka dzisiaj 12dpo i wlasnie widze ze dopiero od dzisiaj w ciagu 3 dni zaczyna ciemniec dalo mi to nadzieje.
Przebiore sie i wstawie Wam foto i wybaczcie ze tak wpadlam i tylko o sobie ale nie czytalam co pisalyscie, wiec jak przeczytam to sie odniose do postowWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 10:11
-
nick nieaktualnyWstawiam foto teraz jak wysycha to jest jeszcze ciemniejsza ale dla mnie wazne ze pojawila sie doslownie w pare sekund a nie w kilka minut jak w weekend
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba08f58edc82.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0227885c9f35.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 10:53
Hilary, Enii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySiadlam na chwile bo z emocji brzuch mnie zaczal bolec i wzielam wlasnie nospe.
W ogole dzisiaj wyszlo sloncezko to i mysli dobre przyszly
Ryba dobrze ze to tylko szafka ja to co kilka miesiecy lubie cos zmieniac w mieszkaniu, bo to mi sie odwidzilo czy tamto, ale teraz w sumie wszystko mi pasuje od Lutego kiedy tez byl remont i poki co mnie nie ciagnie
Jeju z tym bolem no teraz jak juz wiesz ze tak reagujesz na jakies ciezkie jedzenie to daruj sobie nastepnym razem i zjedz cos lzejszego. A dzisiaj juz dobrze jest?
Aria odpocznij kochana ♥ i moze na spokojnie uda Ci sie z mezem porozmawiac i podjac decyzje o ponownych staraniach a najlepiej to zycze Ci jednak za kilka dni 2 kreseczek na tescie ♥ bawcie sie dobrze.
Mamabyc jak mi Ciebie brakowalo ♥ tak samo jak innych dziewczyn co sie malo odzywaja.
Widzisz mowilam zeby maz na kilka dni sie wyprowadzil i przemyslal sobie. Ja wiem ze dla Ciebie to byly bardzo ciezkie chwile, ale facet trzezwieje w tedy kiedy wie co moze stracic. I wierze ze teraz powolutku bedzie coraz lepiej
A z tym brzuchem to mnie wystraszylas jak to stres robi swoje. Trzymam kciuki za wyniki. A dzisiaj je bedziesz juz miala?
Enii to nie jest tak zle z ta waga chcialabym tyle miec bo kiedys przed pierwszym poronieniem wazylam ciagle miedzy 59kg a 65kg a pozniej leki, zalamanie i 30kg przybylo w 6 miesiecy i tak sie bujam z tym.
Jeju to tez sobie narobilas nie wiem czy u Was jest taka masc Diclo. Kiedys mnie tak pogielo ze nie moglam nawet z lozka wstac a maz nosil mnie do wc i wlasnie ta masc w 3 dni postawila mnie na nogi. Zdrowka zycze i ciesze sie ze masz kopa do dzialania
Pysia takie bole to normalne, tak jak mowisz wszystko sie rozciaga i poki nie ma krwi to nie ma sie czym martwic.
A z woda to wydaje mi sie ze za duzo jej wypijach, w duzych ilosciach moze wiecej szkody narobic niz pozytku.
Simon jakie to slodkie ♥ uwielbialam ten czas w ciazy z corcia kiedy synek tez ciagle do brzucha gadal A teraz moja corcia to by oszalala ze szczescia bo ona tak czy siak podchodzi codziennie do brzucha i pyta sie go kiedy sie w koncu dzidziusiu tam pojawisz i najlepiej jakbys byl dziewczynka zebysmy mogly sie barbie razem bawic
-
hej hej
U nas wczoraj M miał wolny cały dzień Byliśmy rano w kościele, u szwagierki i u teściów. Wiktor został u dziadków na 2 dni na wakacje. My wróciliśmy do domu, M wykąpał i uspał Werkę i mieliśmy wieczór dla siebie, w końcu po takim czasie
Dzisiaj chyba też M do 15 będzie pracował
Werka zaraz idzie na drzemkę a ja się biorę za robienie wozów strażackich, wszystko mam już ustalone tylko muszę zrobić...kurde tylko żeby w sobotę deszcz nie padał, trzymajcie kciuki...może być nawet zimno oby nie padało
Podwójna już na pewno będą tylko ciemnieć! Nie stresuj się!
Aria miłego wypoczynku
Simon super taki widok U nas Wiktor czesto chce calować albo głaskać brzuszek, a Werka to wiadomo nie ma nic delikatności i jak jej pokazuje na brzuszek że tam jest dzidiza to przeważnie robi "cacy" ale tak ze czasem musze jej reke trzymac bo zamiast cacy wychodzi bicie, albo probuje mi pępek wcisnąć Tylko jak widzi ze Wiktor buziaka daje to ona tez wtedy daje
Mambyc3 o to oby juz teraz było tylko lepiej !
A ja właśnie myśle nad remontem kuchni...musimy wymienić lodówkę i kuchenkę i stwierdziłam że od razu trzeba płytki nowe położyć bo te nasze już się sypią a na dwoch stronach mamy panele co też już w złym stanie, a meble niby mamy ok ale po pierwsze trochę bym dokupila bo za malo mam szafek a po drugie jak wstawie kuchenke do zabudowy a teraz mam taka zwykla to tez trzeba bedzie blad dorabiac a takiego samego pewnie nie znajde wiec trzeba bedzie wszytskie meble nowe kupić