Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Podwójna mama- widzę widzę piękne kreseczki )))
Widzisz to tak jak u mnie z tymi tanimi testami gratis.
Wyobraziłam sobie Ciebie w tych butach i testem w ręku, niezle emocje musiały byc.
Cieszę się że będziemy praktycznie w tym samym miesiącu wszystko przeżywać))
Gratuluję Ci jeszcze raz Słoneczko:***
Simon- też się wzruszyłam:))) zaraz sobie wyobrażam jak to moje dzieci zareagują.
Syn bardzo chce żebyśmy mieli dzidziusia, u niego w przedszkolu praktycznie teraz każdemu się rodzi.
Ostatnio nawet ni z owego mówi do mnie:.
" mamuś jakbyśmy mieli dzidziusia to nazywałby się Iliasz." ))
Mamabyc - cieszę się że Lepiej się czujesz :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 12:00
PodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
Podwójna są piękne kreseczki Ale z Ciebie to "matka wariatka" normalnie, żeby nawet butów nie ściągnąć!!!! i nie martw się już! wszystko na pewno będzie dobrze :-*
A ja strasznie nie mogę się doczekać, kiedy w końcu mój M zdecyduje się na zmianę naszego mieszkania na jakiś domek - mam nadzieję, że jak już urodzi się drugi bobas to podejmiemy jakieś konkretne kroki! na razie tylko snujemy plany i marzenia, a ja już bym budowała, remontowała i urządzałaPodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a tak trochę z innej beczki pytanie: jak rozwiązać kwestię spania jak mi się drugi maluch urodzi? F śpi w łóżeczku i to jest jego ukochane łóżeczko, sam w nim zasypia i nie wiem czy nie jest jeszcze za mały żeby spać na jakimś tapczaniku czy czymś podobnym, a nie mam miejsca na dwa łóżeczka! a poza tym to straszny cycoch Mamusi i czasami w nocy musi zapakować mi się do łóżka i spać ze mną, wiem że to jeszcze kawał czasu, ale może podpowiecie coś?
-
nick nieaktualnyHilary no swietnie ze w koncu mogliscie razem czas spedzic ♥ ciesze sie jakby to o mnie chodzilo bo moge sobie tylko wyobrazic jak Ci meza brakuje a zwlaszcza jak w ciazy jestes i trzymam kciuki by i dzisiaj tez sie udalo!
A tych wozow strazackich bardzo jestem ciekawa, wiec jak zrobisz to pochwal sie
Co do kuchni to bylabym za tym zeby zrobic raz a porzadnie na lata i meble tez wymienic. Wyobraz sobie umyty kazdy kat. Sciany pomalowane, kafelki nowe, meble, no uwielbiam ta swiezosc po remoncie i przede wszystkim to ze w tedy wszystko co nie uzywalo sie dluzszy czas wynosi sie do piwnicy, do smieci, czy sie oddaje komus
Pysia no akcja byla taka ze nawet syn zaciekawiony co mama wpadla jak po burze i myslal ze mi sie tak kupe chce ha ha ha
Jak dobrze pojdzie to cesarke mialabym w Kwietniu, wiec tak na rowno prawie idziemy
U mojej corci w przedszkolu tez co druga kobieta w ciazy he he wysyp taki. W ogole to jak sobie pomysle ze prowadzam dzieci do tego samego przedszkola juz 5 rok i trzecie bym prowadzala kolejne 3 lata to niezly czas w jednym miejscu ha ha
Simon moj maz jest murarzem, wlasnie buduje domy od podstaw i tez licze ze kiedys nam dom postawi ha ha ale nie spieszy mi sie bo mieszkanie mamy duze z ogrodkiem i balkon duzy, mnustwo zielieni, tylko sasiadow fajnie byloby nie miec, chociaz zlych ich nie mam
A co do lozka to juz Ci pisze. Kiedy Twoj maluszek sie urodzi to Twoj synek bedzie juz na tyle duzy ze spokojnie mozesz go przeniesc do lozka. Moje dzieci od skonczenia 1,5 roczku nie chcialy juz spac w lozeczkach i kupilam im takie lozka z barierkami o wymiarze 140x70 cm. Zadnych problemow i od roczku kazde bylo w swoim pokoju io corcia do tej pory lubi nieraz przyjsc w nocy sie poprzytulac ale spokojnie takie lozko malemu kup. Juz Ci pokaze o jakie mi chodzi
Cos w tym stylu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df7e153558e0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5576ee7eecd0.jpgHilary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ogole mowilam ze cycki przestaly mnie bolec i to prawda, juz nie bola po bokach a bol przeniosl sie na sutki i mam jeden objaw ktorego nie mialam w ciazach biochemicznych. W tedy bylam sucha a teraz leje sie ze mnie duzo wodnego sluzu.
I zastanawiam sie na ile pomogly w zagniezdzeniu jedzone orzechy i ananas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 15:31
-
nick nieaktualnyHilary z racji tego ze moj syn bal sie spac sam w pokoju od zeszlego roku to kupilismy im tez takie lozko jak Ty masz tylko bez barierek bo juz duzi sa i corcia spi na dole a syn na gorze. Super sprawa to lozko. Pod spod schowasz i jest jak normalne.
Hilary lubi tę wiadomość
-
A tylko ja bym na miejscu Simon przeniosła synka trochę szybciej bo jak się dzidziuś urodzi i w tym momencie go przeniesie to może się poczuć taki odrzucony. A jak wcześniej to pewnie sobie nie skojarzyć tego że się wyniosl do innego łóżka przez to że dzidzia się pojawiła
-
Podwojnamama no właśnie więc wymienimy i meble Tylko to tak gdzieś w grudniu jak mąż będzie miał wolne bo sam będzie kafelki kładł.
A wieczór wczoraj się udał super
Dzisiaj robił do 15 ale poleciał do rodziców auto im naprawić i wróci wieczorem już z Wiktorem to też wieczorem posiedzimy
Pochwalę się wozami jak zrobięWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 15:46
-
nick nieaktualny
-
wyniki mam idealne dziewczyny także może to od stresu, poczekam do piątku z wizytą
podwójna my mamy też takie łóżko. młodsza zbutnowala się i nie chciała spac w lozeczku dzieciecym jak miała jakoś 15 miesięcy chyba 3 miesiące spala na materach na podłodze bo nie mogłam znaleźć właściwe takiego łóżka dla nich w końcu znalazłam na olx za 200 zł duże 90/200. Mam w piwnicy schowane po starszej łóżko 70/160 z Ikei teraz czeka na syna myślę że do małych pokoi właśnie wysuwane łóżko to zbawienie nie wyobrażam sobie by miały stac 2 normalne chyba zabawki do sufitu bym przykrecilaPysia89 lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/c2c0c1a9d368b.jpg.html
https://zapodaj.net/45ee782f8299c.jpg.html
https://zapodaj.net/ecf681bc5a2e5.jpg.html
U nas dzieci śpią aktualnie jak wyżej.Fajna opcja myślę jest takie wysowane łóżeczko jeśli nie ma miejsca.Albo jakieś niskie piętrowe a pod spodem można zabawki poukładać))
Podwójna mama- czemu CC ?
Ja bym bardzo chciała tym razem CC, ale pewnie nie będą chcieli bo poprzednie miałam naturalne porody.
W każdym popekalam jak kurczak....do nadziewania i długo dochodziłam do siebie.A po drugie CC zawsze ma termin i jest się spokojniejszym.Core urodziłam w 37 tyg i dziękuję Bogu że na kontrolnej wizycie położna szybko zareagowała bo było już małe tętno.
Hilary ale slodziaczek w tym łóżeczku :*))
P.S nie wiem co robię nie tak ale nie umiem wstawić zdj.
P.S 2 Mama być 3 to rewelacja że wyniki piękne :***hehe a z przykręceniem zabawek do sufitu to jest myśl )) hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 17:23
-
nick nieaktualnyMamabyc uffff. Mam nadzieje ze wiecej sie juz taka akcja nie powtorzy.
Te lozka wysuwane ogolnie sa fajne. My mamy duze pokoje i wiele lozek przerabialismy z wiekiem jak dzieci rosly ale to jest nsjlepsze.
Pietrowe tez mielismy ale balam sie kazdej nocy ze nie daj boze dziecko na spiaco zapomni ze jest wysoko i spadnie i sie polamie. Nie dla mnie takie nerwy.
Pysia hi hi tez mielismy podobne lozka do Twoich jak byli mniejsi
A pierwsza cesarke mialam bo astma i bardzo silne ataki mialam i zakaz przez pulmonologa na porod naturalny. Druga cesarka tez w 37tc bo cukrzyca nie do opanowania. Corcia nie rosla. Insulina nie pomagala. Ale jakbym byla zdrowa to i tak po pierwszej cc moglabym wybrac czy chce druga. No a trzecia cc jest z automatu po dwoch poprzednich. I ja sie mega ciesze. Bez bolu. Wstaje po 6h i nawet tabletki nie musze brac bo tak sie swietnie czuje i dziecko mam od chwili narodzin non stop ze soba. Zdrowe i to najwazniejsze
A Ty w szpitalu pogadaj jak bedziesz sie meldowac bo w moim szpitalu mozesz sobie wybrac czy sn czy cc. Kobiety wybor to jest.
-
nick nieaktualny
-
Mambyc3 to dobrze że wyniki są ok
Te łóżka są super dla mnie tylko j3st jedne minus jak teraz tam śpi Werka i Wiktor to po spaniu i złożeniu łóżka na tym górnym są 2 komplety pościeli i tak średnio to wygląda więc później jak już Wika będzie miała ok roku i przez ucina ją do pokoju z Werką to dla nich kupię także łóżko tylko jeszcze z opcją na dole z szufladami na pościel i tam pościel będę kładła a te podwójne co mamy pójdzie do pokoju Wiktora jak on sam będzie spał to jeden komplet pościeli może leżeć na wierzchu a jakby przyszedł do niego jakiś kolega czy do nas rodzina się zjechali to można te dodatkowe wysunąć i będzie dodatkowe miejsce do spania
-
nick nieaktualnyHilary a nie macie gdzie poscieli schowac np. Do waszej kanapy? My chowamy w sypialni pod nasze lozko bo mamy tam pod spodem polke na posciel wlasnie bo to prawda ze na wierzchu to upierdliwe w tedy jest. Albo miejsce na dole w szafie gdzie mozna codziennie ja schowac?
-
Jej ale mam dzisiaj dzień...nic mi się nie chce i nic nie robiłam nawet tych wozów bo Werka za dużo nie spała a w tym czasie koleżanka wpadła do mnie na kawę. Zrobiłam tylko zupę ma obiad i tyle... Trochę z Werką się pobawiłam i na stawiałam pralkę więc muszę zaraz pranie wywiesić i rośliny na balkonie podlać...ala taka jestem dzisiaj nie do życia
-
Podwójna no właśnie tak średnio. W sypialni w łóżku noby mamy w środku pojemnik ale żeby go otworzyć to sporo trzeba o takie uciążliwe by było, ewentualnie w szafie ale jeden komplet pewnie tylko by się zmieścił. Rok czasu to tam jakoś się przemęcze a potem zrobię jak pisałam że te łóżko kupię drugie z szufladami