Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... jeszcze godzina w pracy :-( a potem czeka mnie wyprawa bo nowe ubranka dla młodego bo mi powyrastał ze wszystkiego :-( nie macie na stanie jakiś ubranek po dzieciakach na rozmiar 98?!

• karolinams Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raju ale mam do nadrobienia.... Od wczoraj na L4 jestem wiec powinnam mieć wiecej czasu :)

PODWÓJNAMama gratuluję kochana i trzymam kciuki mocnoooo jupi jak fajnie

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi tulę - dobrze, że trafił się super ksiądz, takich niewielu niestety.

Eni nie zazdroszczę migren brr oby szybko minęły... co do dzieci moje też już nie takie małe jak większości dziewczyn ;)

karolinams no i super- wypoczywaj

simon namawiaj męża namawiaj, synuś się ucieszy z własnego pokoju.

co do moich nóg diagnozy nie mam .. kiedyś, kiedyś neurolog zasugerowała, że to może być właśnie zespój niespokojnych nóg ... ale na tym się skończyło.. a w sumie ból jest przy leżeniu najbardziej .. teraz się zdarza, ze i przy siedzeniu.. więc wszystko możliwe.

Na wizycie ok - usg nie zrobił.. a łożyskiem mam się nie martwić ...bo na tym etapie nie można mówić, że łożysko jest nisko .. no chyba, ze już przylega do ujścia lub je zasłania to wtedy już co innego ... różnica między usg to powiedział, że usg jest badaniem pomocniczym i czasem może być źle odczytane .. w sumie jedno było przez brzuch robione więc może stąd ta różnica..
    więc jest dobrze i mam się nie martwić na zapas

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a podwójna mama teścik pięknie ściemniał..a z tym podwiązaniem jajników to tak można legalnie ? .. faktycznie spokój byłby już :)

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari a moze tobie jakies nerwy gdzies uciskaja stad ten bol..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik nie mam pojęcia i w sumie nie wiem jak to zdiagnozować ... wcześniej też bolały tylko były to etapy ... przez ileś tam dni bolą a potem krótszy czasem dłuższy czas spokoju i tak w kółko. Teraz w ciąży takie nasilenie i ciągłość.
    Zapomniałam się dziś gina poradzić co z tym bólem mogę zrobić ..ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 21:35

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary i jak tam wieczor znowu z mezem?

Na wizyte chce isc nie wczesniej niz skonczony 7tc a poczatek 8tc i teraz sie zastanawiam gdzie mam isc czy do tej nowej zobaczyc bo jest to kobieta i moze jakas zmiana czy zostac u swojego gina ktory tez jest super lekarzem. Wczesniej nie ide bo to ze zobacze sam pecherzyk to wiecej stresu przyniesie niz pozytku. Teraz chce od razu serduszko widziec :)

Basik hi hi to juz ciazowe ciuchy poszly w ruch? ;)

Simon a jak to sie stalo ze trafilas na ten watek? Ja to wczesniej myslalam ze masz dwoje dzieci jak zaczelam Was czytac ;)

I jak zakupy? Ja juz dzieci obkupilam wiec spokoj mam i ciesze sie bo duzo tego bylo ;)

Karolcia dziekuje ♥ no mam nadzieje ze bedziesz z nami czesciej teraz :) a jak ogolnie sie czujesz?

Pari tak u nas podwiazanie jajnikow jest legalne a w Pl nie? Wystarczy w szpitalu przed cc powiedziec, podpisac papierek i gotowe za jednym zamachem. Dobre to jest no ale to trzeba byc pewnym na 100% ze wiecej dzieci sie nie planuje.

Ciesze sie ze gin Cie uspokoil :) a z tymi nogami to szkoda ze nie zapytalas ale kup sobie jakas masc na te nogi, np. fajna jest z Bielendy dla mam na bolace i ciezkie nogi. Ja mam podobne bole ale od zylakow. W ciazy nosze rajstopy uciskowe, masci i od II trymestru tez tabletki na krazenie.

Kobietki mam taki oficjalny objaw ha ha dzisiaj na twarzy pojawilo mi sie kilka bolacych syfow a nawet jako nastolatka ich nie mialam ha ha

W ogole mija dzisiaj termin @ najciezszy dla mnie psychicznie dzien. Jak wytrwam w w czystosci do Niedzieli to juz z gorki bedzie, ale nie wiem czemu ale czuje teraz ta moc modlitwy. Czuje ze Bog nas wysluchal i ze jest dobrze :)

Justi77 lubi tę wiadomość

• Pari Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwójnaMama no z tego co teraz wyczytałam to u nas niezgodne z prawem chyba, że są jakieś wskazania.
    na nogi kupiłam jakąś maść .. w aptece mi wyszukała ale nie pomaga :( ..
    czase pomaga moczenie nóg w zimnej wodzie, choć to też chwilowe .. ale byl zasnąć ... ale nie zawsze.

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari no i super ze na wizycie ok i z tym łożyskiem też przynajmniej się nie martwisz :)

Podwójna a to masz rację ja też poszłam późno ale mi nawet usg nie zrobił tylko usg miałam w 12tc
    A z mężem hehe...
    Na wieczór wymyślił pizze i nawet sam po nią pojechał bo gotówki nie mieliśmy a karta nie można u nas płacić.
    Zjedliśmy i położył dzieci spać a ja poszłam pod prysznic a on zaproponował film więc w tym czasie miał poszukać fajnego. Wróciłam po 20 minutach a on śpi :p w sumie to się nie dziwię bo wczoraj wrócił do domu po 12 a o 6 znowu wstał do pracy z resztą mu dużo nie trzeba często zasypia na kanapie (nawet podejrzewam u niego cukrzycę bo jego mama i dziadek miał ale wygonie go na badania to ciężka sorawa) noo ale przed pójściem do łazienki pytalam czy nie chce spac i czy nie zaśnie a on twardo że nie :p Teraz muszę go dobudzić i przetransportować do sypialni i sama pewni3 też się położę

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary to u nas ja jestem bardziej jak Twój mąż hihi tyle, że z badaniami to nie mam problemu hehe .. to chyba przypadłość facetów bo mój tez tak ma ech

Hilary lubi tę wiadomość

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź on w ciągu 5 minut zasnąć potrafi czy na siedząco czy na stojąco, w ubraniach, z laptopem na kolanach albo z piwem w ręku :D ja żeby zaś ac to przynajmniej z 20.minut potrzebuje i to w łóżku a nie tak bylegdzie :p a czasem jak go budzę to jakie teksty mówi...coś np z pracy ze mam z traktorami zejść:D ale obudzić go tak na dobre żeby wstał i przeszedł do sypialni to jest wyczyn...najbardziej działa jak dzwonie na telefon i to najlepiej służbowy wtedy się budzi szybko

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari musisz szukac masci ktora chociaz ukoi ten bol, ale sama wiem po sobie ze jest to tak upierdliwe ze nie mozna usnac a jak sie usnie to juz luz bo sie nie czuje.

Hilary moj maz cukrzycy nie ma a siadzie i tez potrafi odleciec w sekunde na siedzaco ;) ale jak duzo pracuja i to fizycznie to nie ma sie co dziwic ze to zmeczenie jest, ale badania warto zrobic.

No pamietam jak czekalas tyle czasu na USG ale jakos czybko to nawet zlecialo ;) i co najlepsze ze tez sa tego plusy bo poszlas i zobaczylas juz kawal czlowieczka ♥

W kazdej ciazy na poczatku tak mam ze moge zjesc duzy posilek i nie czuje sie syta. A pozniej im dalej II trymestru to to mija i teraz tez tak mam. Dziwne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari wrote:
    Hilary to u nas ja jestem bardziej jak Twój mąż hihi tyle, że z badaniami to nie mam problemu hehe .. to chyba przypadłość facetów bo mój tez tak ma ech

I to chyba prawda bo ja wiekszosc takich znam co choruja na ta przypadlosc ha ha

Pari lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Hilary to u nas podobnie. Kiedys jak maz usnal w salonie to nie moglam go dobudzic i kilka razy tak pospal i teraz idzie do sypialni, ale tez jak go obudze to gada, majaczy i w nocy tez, ale bynajmniej nie chrapie ;) i tak sie ciesze bo ja musze miec idealna cisze ale i tak min. 30 min. zanim usne a wczoraj dopiero o 4 rano mnie zmoglo.

Mowie do meza ze jakbym w nocy poszla do wc i zemdlala to by nawet nie slyszal bo taki ma mocny sen.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna oo to to dokładnie ja mu mówię że jakby przyszli nas okraść czy zabić to on by się nie obudził :o
    Najlepsze jest to że jak ja widzę że już oczy mu się zamykają to mówię mu ze idziemy do sypialni spać a on ze nie nie on nie zasypia wcale no i za 5 minut już śpi a ja potem muszę się męczyć go budzić bo nie lubię sama spać i go nie zostawiam...tzn ze 3 razy się zdarzyło to po prostu w środku nocy się przebudzał i przychodził dalej spać do sypialni i nic go to nie nauczyło bo mu wsio ryba gdzie on śpi gorzej ze mną :p

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz mi kiedys powiedzial zebym go nie budzila bo widocznie mu sie super spi a jak bedzie mu nie wygodnie to przyjdzie do sypialni i przynajmniej nerwow nie mialam budzac go co 5 min. A mam to samo ile razy przysypia na siedzaco ale twierdzi ze nie spiacy i spac nie idzie ;)

Dziewczyny a majamia odzywa sie na fb? Wiecie co u niej?

• Pari Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary haha mój też cuda potrafi gadać jak się tak go przebudzi haha

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna tak majamia się odzywa na fb normalnie wszystko u niej ok przynajmniej ostatnio tak było

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś była taka akcja. M pracował w stoczni przy elektryce. Po pracy walnąć się na kanape i zasnął a że on kapie dzieci (tak mamy ustalone chyba że pracuje do późna) to go obudziłam żeby wykąpałam Wiktora (on był jeszcze wtedy malutki pół roku nawet nie miał). Więc mój M obudzony, miał normalnie oczy otwarte poszedł do łazienki. Myślałam że nalewa wodę do wanienki. Wraca za 5 minut i się mnie pyta: - ile to ma centymetrów? Hahah ja szok o co mu chodzi i się pytam jakiCh centymetrów? A on -no te kabelki do założenia. Ja ze on nie kabelki tylko syna miał wykompac...i dopiero w tej chwili on otrzeźwiał/obudził się i zrozumiał o co chodzi... a potem mi powiedział że on w tej łazience 5.minut stał i coś tam patrzył po ścianach i kabelków szukał hahaha

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę już spać bo udalo mo sie obudzic męża i poszedł się myć
    Dobrej nocki śpicie dobrze :*

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ