Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Hilary nieźle z
tym twoim chłopem u nas to ja zasypiam w sekunde i byle gdzie , nie mam z tym zadnego problemu.
PodwojnaMama czuje się bardzo dobrze, poprostu rewelacja, dziś drugi Dzień będę pilnowac dzieci siostry więc z czworka będę ale juz nie tak dlugo jak wczoraj.
A u Ciebie same sygnały zawiązywania się dobrze ciąży, tym razem będzie wszystko super zobaczysz.
Pari współczuje bólu nog. -
Pysia ja mam za soba dwa porody naturalne i teraz juz mam załatwione CC , nie zdecydowalabym sie po takich jak miałam trzeci raz na SN . Także cie rozumiem. Mam zaswiadczenie od psychologa, możesz tez z tego skorzystac.
PodwojnaMama i właśnie jesteś przykladem ze po CC kobieta moze byc zadowolona , ja tym razem też cc i dzieki temu spie spokojnie. Fajnie, ze u was to kwestia wyboru kobiety u nas ciezko z tymWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 07:09
-
BASIK ty tu kochana w zadne handry niie wpadaj, cudowny czas przed nami, jestesmy w pięknym stanie i wszystko będzie dobrze. Co do brzuszka to Mi też szybkiego wyskoczyl, szybciej niz w poprzednich ciaażach. Ciuuchy musiałam zmienic bo www swoje niiee wchodze, dobrze ze ty z waga do gory nie idziesz a mi pooszlo i idziie.
Maja kuzyynka za dwa miechy erodzi i ma tylko 3kg na plus szok, ale tez miała maly zapas , pytalam jak na to lekarz a ona mowi ze ok, bo dzieckoo czerpie z jej organizmu i jest dobrze. Ja tylko mam nadzieje nadzieje ze nie przekrocze 20 kg jak z chlopcami -
https://zapodaj.net/158af54d233f9.jpg.html
Dzień dobry Kochane )
Wklejam linka.Niestety nie wyświetla mi się miniaturka jak Wam,ale mam nadzieję że i tak uda się Wam zobaczyć )
Czy może mieć to znaczenie że piszę z tableta?
Karolinams-Witaj:***
Bardzo bym chciała CC.Chcialabym żeby spotkało się to z uznaniem,ale mam obawy spore.
Po pierwszym porodzie obiecywano że drugi będzie łatwiejszy a nie było tak,doszedł jeszcze stres że dziecku zanika tętno i że trzeba przyspieszyć.
Muszę poszukać innego gina niż do tej babeczki co chodzę,ale moja mieścina mała i jest może ich 3 na krzyż.Poza tym tylko ta moja gin ma wolne terminy.
Tak myślę czy fakt ciąży zobowiązuje ginekologów do przyjęcia mimo braku miejsca?
Dobrego dnia kobietki:***Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 07:47
-
Ja też po cc i zadowolona jestem bardzo, a na wypisie ze szpitala mam wpisaną zwężoną miednicę więc już mnie lekarz zapewniał że drugie też będzie CC!
a jeśli chodzi o zasypianie na kanapie to u mnie w domu ja jestem prowodyrem zasypiam wszędzie i o każdej porze! mój M zasypia ciężko ale za to rano go dobudzić to jest dopiero masakra! jak mamy wolny dzień to już w ogóle - mogę i pranie wstawić i odkurzać a on i tak się nie obudzi!!!!
Podwójna w sumie to nie pamiętam jak się u Was znalazłam, bo faktycznie w kwestii ilości dzieci to trochę nie pasuję..... kiedyś zajrzałam do Was z ciekawości i tak już zostałamPysia89 lubi tę wiadomość
-
Pysia nie mam pojęcia czy lekarze muszą przyjmować mimo braku miejsc ciężarne, musisz podpytać u tych lekarzy. Link się otwiera śliczny kącik z kwiatkami
Simona i bardzo dobrze, że zostałaś z nami tytuł wątku nie jest przecież jakiś wiążący i musowy To u Ciebie super, że masz już wskazanie do drugiej CC, wiem, że pewnie zaraz nie jedna osóbka mnie skrytykuje, że sama się pcham na cc ale ja mam gdzieś co mówią i myślą inni w tej kwestii, powiedziałam, że po dwóch moich porodach trzecie dziecko tylko jeśli będę mieć cc inaczej nigdy bym się nie zdecydowała. Wiem, że podejmuję słuszną decyzje i tego się trzymam
Już słuchałam pare a ty myślisz , że cc nie boli?? a czy ja głupia jestem wiem, że to jest cięcie i wiem, że wiąże się z bólem jestem tego zupełnie świadoma,
cieszę się, czytając takie opinie jak twoja, że miały cc i chcą kolejne
Dziś trzeci dzień na wolnym a ja wstaję z mężem jak wychodzi do pracy, więc od 6 na nogach, chłopcy śpią a ja się krzątam fajnie mijają mi dzionki póki co . Fakt miałam nadzieję, że trochę cieplej będzie ale niestety na pomorzu 16 stopni średnio ale to nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 08:23
PodwojnaMama, Pysia89 lubią tę wiadomość
-
Karolina ja bardzo zachwalam cc i wcale się z tym nie kryję, wiem że sn ma swoje uroki, ale obydwie moje siostry miały sn i przeżyły to bardzo strasznie! jedna przez to nie zdecydowała się na drugie dziecko..... Ja miałam próbę sn (dopiero w ostatnim momencie zdecydowano o cc) i nie chciałabym przeżywać tego znowu. Dlatego cieszę się, że teraz też będzie cc wiadomo, że też boli ale wolę mieć bliznę na brzuchu niż pokiereszowany cały dół! a przy moim Franiu, który ważył 4500 tak by to niestety wyglądało!
Powiem Wam nawet więcej: za pierwszym razem chodziłam do szkoły rodzenia i tam był straszny nacisk na sn, teksty typu cc to najgorsze co może cię spotkać na porodówce itd. Ja byłam przez to tak bardzo nastawiona na sn, że jak gin podsunął mi zgodę na cc to miałam chwilę zwątpienia mimo że to było dla dobra mojego i maluszka! a po operacji pierwsze słowa jakie powiedziałam do mojego M to "przepraszam że go nie urodziłam"! tak strasznie mi wbili do głowy że cc to zło!!!!
-
nick nieaktualnyDzien dobere
Pysia kacik sliczny a ja z telefonu wstawiam miniaturke wiec mysle ze nie ten link kopiujesz ten kopiujesz? Bbcode i zaczyna sie od url?
Simon i super ze tytul watku Cie nie przerazil i zostalas tu ha ha
Karola ja tam baaaaaaardzo sobie chwale cc. Przede wszystkim to ze dzieci wyciagniete 3 tyg. Przed czasem i nic juz im nie zagrazalo. I nie wiem czy rana na brzuchu jest gorsza od tej na dole. Przynajmniej mozesz siku bez pieczenia i bolu robic a ja lezelam z dziewczyna po sn i ani siedziec nie mogla i plakala z bolu w momencie kiedy ja smigalam juz po 6h pod prysznic. Na kolacje na stolowke i jej jedzenie przynosilam. Najwazniejszy jest spokoj psychiczny a nie rodzic sn bo ktos inny tak uwaza. Zobaczysz roznice po cc. Z usmiechem na twarzy bedziesz pamietac ten dzien a nie z przerazeniem jak poprzednie porody.
Aria a zeby tak Cie ciaza zaskoczyla bardzo trzymam kciuki.
Dobra dziewczynki. Wrocilam z przedszkola i jakies sniadanie trzeba zjesc ale najpierw tradycyjnie zrobie test uspokaja mnie to ze kreski sa i ciemnieja he he -
nick nieaktualnySimon wiesz a to sie bierze z tego ze gadaja to kobiety ktore nie mialy cc. Nie wiedza jak to jest naprawde. Tak samo jak nacisk jest ba karmienie piersia. Ja syna przez leki na astme karmic nie moglam. Corke karmilam 1,5 miesiaca ale ani grama nie przybrala i spadala ciagle z wagi a ze sie urodzila 2900g to przejscie na mm i nigdy nie mialam wyrzutow sumienia. Dzieci zdrowe i szczesliwe
Jeju to Ci Franus ladnie rosl w brzuchu
Ja przez cukrzyce mialam strasznie duzy brzuch i kazdy myslal ze dziecko powyzej 4kg bedzie mialo ale corcia od cukrzycy wlasnie nie rosla juz od 32tc i byla bardzo chudziutka i drobniutka. I nie wyobrazam sobie zebym musiala chodzic do kinca by rodzic sn kiedy bycie w brzuchu juz zagrazalo jej zyciu. -
Ja np porody sn miałam łatwe i nie chciałabym cesarski ale wiadomo jakby coś się działo la dobra maluszka bym nie protestowała.
Ale np moja dobra koleżanka miała pierwsze cc już nie pamiętam dlaczego ale tak się świetnie po nim czuła i szybko doszła do siebie ze drugą też wybrała cesarkę więc to zalezy chyba id organizmu i od samej kobietyPodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHilary tak to prawda ze zalezy od kobiety i ja sie ciesze ze mialas sn super i tak powinno byc zeby kobieta miala wybor i by pamietala porod jako cos pieknego a nie z przerazenien w oczach bo nie ma wyboru miedzy sn a cc.
Sprzed chwili to te tanie z ebaya tylko w opakowanie po innym wsadzilam jeju tak sie ciesze bo te z ebaya przy biochemicznych mi nie wychodzily a tu kazdego dnia ciemniejsze. Sorki dziewczynki ze tak Wam truje ale wiem ze mnie rozumiecie jak to jest po stratach powoli zaczynac wierzyc ze tym razem bedzie dobrze.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5e7aaca296d.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 10:33
Hilary, Pysia89 lubią tę wiadomość
-
Podwójna super ciemne kreski
Hehe oszalałaś codziennie test robić ale ja np jak jeszcze ruchów nie czułam i brzucha nie miałam to zaglądałam do testu który zrobiłam i zostawiłam na pamiątkę tak mnie to jakoś uspokajałoPodwojnaMama, Pysia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHilary bede robic dotad az kreska bedzie taka sama jak testowa. Jak mam to co ale to nic. Z ciazy z synkiem po 5 latach na pamiatke mam 44 testy i to nie jakies tanie tylko apteczne czaicie ha ha ale po tylu latach to sobie wyobrazcie. Z corcia juz mniej bo 21 testow a teraz od wczoraj z 5 testow dziennie przeszlam na 3 czyli rano, w poludnie i wieczorem. Ja wiem ze ktos kto nie mial problemow z ciaza jak np. Moja jedna kolezanka to jej wystarczy jeden test ale kobieta po stratach ma juz psyche zrabana a jak to uspokaja to czemu nie. Nic zlego w tym nie ma to tylko kasa wydana na testy.
-
nick nieaktualnyKupilam sobie dzisiaj nowy czarny koktajl na sprobowanie zachaczylam kablem od tostera ha ha cale szczescie ze w Sobote maz bedzie skrecal nowe biale meble. Chodnik nowy ha ha bo bym sie wkurzyla. Ale mam sprzatania
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1be61935da4.jpg -
nick nieaktualnyKoktajl z banana, wisni, czerwonych winogron i czerwonej kapusty. Lyka zdazylam wziac i byl pyszny bede szla po corcie to kupue nowy ha ha
Hilary nie bierz mebli z pomyskiem. Ja w zeszlym roku sie na takie polakomilam i do pokoju tez i rok wytrzymalam tylko. I mimo ze dzieci duze to kazdego dnia czyscilam je kilka razy dziennie. Tragedia. Wszystko sprzedalismy i wzielam biale matowe i to strzal w dziesiatke bo nic na nich nie widac a z polyskiem kiedys chcialam bo tak fajnie sie swieca nigdy wiecej ha ha -
Simon86 no właśnie ten nacisk i psycha potem wariuje.
Do porodu jeszcze sporo czasu a człowiek już się stresuje.
Na stronie szpitala znalazłam info że wykonują łagodne cięcie cesarskie,szkoda tylko że nic nie piszą czy na życzenie.
Przerażają mnie te wszystkie formalności i sam poród w Niemczech.Daj Boże żeby wszystko było dobrze.Amen.
Podwójna mama- hihi jak tylko poprawia Ci to humor to rób do woli )))
I jak już zapisałas się na pierwszą wizytę?
Karolinams hihi też tak wcześnie wstaje codziennie, mam tyle energii ze nie poznaje siebie.
Jak się czujesz w tej ciąży?
Buziaki dla Was:*** -
nick nieaktualnyPysia kazdy szpital ma emaila gdzie mozesz napisac i zapytac o ta cesarke a nwet podjechac tam i zapytac osobiscie. Ty sie nic nie boj, tutaj kazdy zyczliwie do Ciebie podchodzi
A jakie formalnosci Cie przerazaja Ogolnie to nie wiele tutaj sie rozni jak w Polsce. Chodzisz do lekarza i to wszystko. Pozniej meldujesz sie w szpitalu lub nie bo to tez nie kazdy szpital wymaga. Przed porodem jak masz cesarke to idziesz na konsultacje do szpitala i do anestezjologa ale to i w Pl tez jest. I tyle. Ciesz sie kochana ciaza i niczym sie nie martw.
Tak ja mam zapisana wizyte w polowie Wrzesnia do tej nowej gin bo mialam isc porobic badania czemu ciaze sie nie utrzymuja i pojde do niej zobaczyc jaka jest bo zewszad slysze ze jest rewelacyjna. I co najwazniejsze u niej jest to ze jak sie przychodzi na dana godzine to nie czeka sie na wizyte tylko wchodzi od razu do gabinetu a u mojego starego gina czekam zawsze miedzy 2-3 godziny a to jest mega meczace.