X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    Świrować hihi , ale ja mam mega słabość do Ciebie Podwójna ! <3

Pysia, razem poświrujemy hihi !

❤ wzruszylas mnie glupolcu :*

Justi77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii wiesz co nie kazdy facet zachowuje sie tak samo. Moj znowu ma swira na punkcie dzieci i u niego temat dzieci byl non stop ;) a teraz chodzi dumny jak paw ze bedzie mial duza rodzine i w zyciu nie myslal ze bedzie ojcem 3 dzieci bo cudem bylo poczecie syna. A ja sie ciesze patrzac na meza radosc. Jak lezymy w lozku na dobranoc a on tak opowiada ze znowu bedzie malenstwo kapal. Calowal te stopeczki malutkie. Rozplywam sie w tedy ;)

Justi77, Basik83, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam siły...wróciłam z dziećmi od stomatologa. Najstarsza jedna dziurka a średnia ...ma o jedną dwójkę ma za dużo, ortodonta się kłania no i dwa mleczaki usunięte bo już stałe szły. Uff , mamy to za sobą.
    Teraz do kuchni gotować muszę szybko bo M. niedługo wraca i jedzie na trening to dobrze byłby go nakarmić ;) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi wcale sie nie dziwie ze Cie wykonczyly te wizyty dzisiejsze.

Kobietki tak mysle o tym tescie Pappa. Zgodzilam sie na niego, jednak teraz nie wiem czy go robic. W zadnej ciazy nie mialam i glowa spokojna a teraz jak np. Usg bedzie ok a pappa nie to tylko stach i nerwy. Wy wszystkie robilyscie pappa?

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna no właśnie ja idę na prawko ale po zimie. W ciąży zdawania to nie an moje nerwy niestety :/ Ja testu nie robiłam bo w rodzinie nie ma żadnych chorób a mój młody wiek nawet się nie kwalifikuje na te darmowe badania
    Justii no to też patrzę miałaś wykanczajacy dzień...

My już po treningu i po kolacji, zrobiłam placki i ż dżemem dzieci zjadły a sobie zupę mleczną bo przecież placków nie mogę chociaż bardzo mi się chciało:/
    Teraz Wiktor kończy oglądać bajki i kładę ich spać a sama leśne przed tv i będę czekać na M

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • magada Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna postaram się. Tylko tak mi trochę głupio, bo ja się oficjalnie nie staram.

Hilary oj tak, przydałoby się. Strasznie żałuję, że nie dokonczylam.

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary a co za placki robilas i czemu nie moglas ich zjesc?

Magada ale my tutaj o wszystkim rozmawiamy :) widzisz ze wiekszosc z nas nie powinna sie tutaj udzielac bo watek staraniowy a my w ciazy ;) i to jest wlasnie fajne ze taki misz masz tutaj mamy.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe w sumie to większość z nas już w ciąży a się udzielamy ja zaraz będę miała już dziecko an świecie a i tak mam zamiar tu zaglądać w miarę jak mi obowiązku pozwolą i faktycznie gadamy o wszystkim np o pralkach :p

Podwójna zwykle takie z mąki, mleka i jajek a nie moglam zjeść bo to smażone a ja trzymam dietę wątrobową przeciw tej cholestazie

Justi77, PodwojnaMama, Szczęśliwa_Mama, Pysia89 lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magada a teraz nie chcesz prawka dokonczyć ?

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna- robiłam test Pappa ze wszystkimi dziewczynami.
    Z najmłodszą wynik był zły bo miała w obrazie dodatkowe markery, które są w zespole Downa więc miałam skierowanie na amniopunkcję ( bałam się utraty ciąży w wyniku amnio),ale z M. stwierdziliśmy,że nawet gdyby miała zespół Downa , bo tak nas ostrzegano to nic byśmy nie zrobili więc moja gin , babka o wielkim sercu dała mi gratisowe nifty,które wykluczyło wszystko co złe :)
    Wiesz , ewentualnie można to robić aby mieć wgląd w zdrowie dziecka jak już coś no chyba,że ktoś chce usunąć ciążę ze względu na uszkodzenia to ten test jest takim pierwszym krokiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 20:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, piękny Synuś :), <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach juz teraz Hilary rozumiem. A kiedy bedziesz wiedziala czy wszystko ok z ta cholestaza u Ciebie jest?

Justi to tez zrobie, ale ja na amniopunkcje tez bym sie nie zgodzila i tylko ewentualnie nifty.

Kobietki a takie pytanie. Jakbyscie miala dziecko z zespolem downa to zdecydowalybyscie sie je urodzic?

Ja tak dzisiaj z mezem rozmawialam i zawsze od dawna bylismy tego zdania ze bysmy nie usuneli, ale czy strach o jego przyszlosc nie bylaby wieksza? Ze jak nas zabraknie to czy sobie poradzi w zyciu? Tak czlowiek mysli ale jakby sie zachowal naprawde w takiej sytuacji?

• magada Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary chciałabym ale się boję. Chyba się do tego nie nadaję.

Ja gdybym byla w ciąży to robilabym niffty. Wiem że drogo ale ma się pewność, że dziecko zdrowd.

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magada ja też się bardzo boję...i właśnie najgorszy jest ten stres ale odkryłam że dobrze działa na mnie nerwomix tylko trzeba brać kilka dni i nie ma stresu. Ja zawsze jak się stresuje to nie mam apetytu, modli mnie i nawet wymiotuje jak duży stres a przed obroną pracy magisterskiej i przed ślubem kościelnym brałam ten lek i stres był tylko leciutki. W dzień ślubu zapiekankę wcinałam a tak normalnie to że stresu mam ściągnięty żołądek i nic nie mogę przełknąć. Do tego nie jest się po tym zamulonym więc ja teraz jak będę zdawać to to zastosuje. A czy się do tego nie nadajesz to nie myśl tak. Dużo zależy od nastawienia i wiary w siebie. Ja też robiłam prawko w wieku 18 lat ale raz nie zdałam i stwierdziłam że ś nie nadaje i to zostawiłam a teraz bardzo żałuję. Ale na szczęście się opamietalam głównie przez teściową. Ona teraz po pięćdziesiątce poszła na kurs i zdała za 9 razem. I na początku jak tylko dostała prawko to w sumie strach było z nią jeździć bo np gasł jej na skrzyżowaniu itd a po kilka miesiącach jak znowu ż nią jechałam to w ogóle inna jazda bo po prostu się sprawiła. Że szwagierka która zdała jak miała 18 lat tak samo na początku robiła błędy itd a teraz jeździ płynnie i ja sobie zdałam sprawę że wcale tak źle na kursie nie jeździłam bo tak samo jak one więc ja też bym w końcu zdała a potem jeżdżąc bym się wprawila. A wcześniej myślałam że jeżdżąc tak ja jak czy teściowa na początku to nie ma bata żeby zdać i że się po prostu człowiek do tego nie nadaje...teraz tylko czekam aż urodzę i ż pół roku pokarmie i wtedy biorę leki i mam zamiar zdać chociażby za 20 razem:D

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna jutobwlansoe na wizycie dowiem się jakie wyniki. Na razie nic mnie nie swędzi więc myślę że nie powinny być podwyższone ale to nie jest tak że wyniki będą ok i już cholestazą nie przyjdzie. Za 2 tygodnie będę miała kolejną wizytę u gin więc do tej wizyty znowu będę musiała zrobić badania. W pierwszej ciąży zaczęłam się drapac dopiero w 37 tc a w drugiej w 35 tc

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna na pewno byłoby to mega ciężkie ale bym zdecydowała się urodzić. Myślę ze teraz takie dzieci nie mają aż tak źle tzn jest duży postęp bo i społeczeństwo jest bardziej wyedukowane i nie jest to dla nich szok jak widzą takie dziecko. Do tego są specjaliści, jakieś terapię, zajęcia dodatkowe jakieś wspomagające. Wierzylabym że sobie jakoś poradzi a jeszcze miałoby rodzeństwo więc też jakaś pomóc by była

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna, myślę,że na wyrost każdej z nas trudno coś konkretnie określić bo wydaje mi się,że gdyby człowiek był postawiony przed murem to dopiero wtedy wiedziałby jak postąpi, tak mi się zdaje...

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na aminopunkcje tez bym nienwyrazila zgody ..urodzilabym chore dziecko tak czy siak..

Ale sie obzarlam zjadlam frytki na noc ale mi sie zgaga robi matko.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja Kobietki.
    Rano wstałam z bólem gardła i tak średnio się czuję.
    Pralko-suszarka przetestowana i jestem zadowolona :) W sumie nie mam się do czego przyczepić :D
    Po południu poszłam z córcią do cyrku, a M. został z synkiem. Ale miała frajdę :D

Justi
    Teściowa ma tą przyprawę w ogródku i zawsze sobie ją mrożę i dodaję do zupy, do sosów :)
    Kochana ja już Ci powiedziałam, że mam przeczucie :)

Mamabyc3
    Moja pralko-suszarka ma program suszenia "Szafa" - odpowiedni dla bielizny, która ma być ułożona w szafie bez jej prasowania. Także wyjęłam ubrania nie pogniecione jeeeeee :P

simon86
    Śliczności!

PodwojnaMama
    Wiesz jak ja w pierwszej ciąży nie mogłam się doczekać, aż będzie widać brzuszek ciążowy? Dopiero w 5-6 miesiącu wyglądałam powiedzmy jakby mnie wzdęło he he
    W drugiej ciąży już szybciej było widać... ciekawe jak będzie w 3 <3
    Ja robiłam test Pappa w obydwu ciążach.

Hilary
    Każdy ma swoje zdanie. Moje jest takie, że pralko-suszarka to super sprawa. Oddzielnie ok, ale po co zawalać pomieszczenie i pralką i suszarką... i koszt większy... kupić pralkę i suszarkę. Ja od rana wszystko poprałam i wysuszyłam. Już nie pamiętam kiedy tak było, że kosz na brudną bieliznę pusty, a ja nie mam 2 suszarek w chałupie rozłożonych he he
    Spełnia swoją rolę, to co od niej oczekiwałam to ma :) Na pewno bardzo dużo zależy od modelu i firmy.
    Szczerze? Już nie wyobrażam sobie bez niej życia :P tak jak bez zmywarki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 00:00

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ