X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mama , a jaka to przyprawa, bo diabeł tkwi w szczegółach a mi zależy na zajeb.....ej grochówce :) :)
    Fajnie,że sprzęt się sprawdził, też już truję M.,że chcę suszarkę. Hilary, zastanów się Słońce z tą likwidacją wanny, ja miałam prysznic i tęskniłam do wanny przez 2 lata, nigdy już nie pozbędę się wanny,ale zrozumiałam to dopiero gdy jej nie miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Ja nie dlugo wybywam do diabetologa. Boje sie jak dibali czy nie zaslabne tan siedzac ponad 2 godziny na czczo. Ech a maz musi dzieci uszykowac i odprowadzic do placowek to nie ma jak ze mna jechac. A kawal tam mam bo drugi k8niec miasta i ponad godzine jechania.

Trzymajcie kciuki zeby wszystko sie udalo i zebym miala to za soba bo dzisiaj cukier na czczo mam koszmarny, wiec czuje ze cukrzyca nabiera tempa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień, dobry dzień :)

PodwójnaMama trzymam kciuki, wiesz zresztą ....

Trzymam za Was wszystkie Dziewczynki i za Ciebie Pysia, i za Ciebie Magada i moja Aria,mamaTuśka, Enii, kobieta z moich stron, za każdą z Was!:)

Zrobiłam teściora, jest totalny negatyw więc jest jak Eni napisała... Czuję się żałośnie,podle , rozbieram testy i szukam cienia z cienia, chyba już czas pójść do lekarza i coś z tym zrobić bo całe moje życie stanęło na wyszukiwaniu kreski. Zawód w oczach mojego M. k..wa bezcenny,jak ja mogłam mu to zrobić nie mają 100% pewności?

Jak ja się dobrze poczułam wczoraj, normalnie chodziłam jak paw, który upolował pawicę...pycha kroczy przed upadkiem i teraz tak się czuję.

Mam głowę do wymiany i nie radzę sobie z rozczarowaniem, taka nauczka dla mnie, a co.

ps.M. mój organizm zachwuje się jakbym była w ciąży,jak widać urojonej.....M,stwierdził,że zaczynam jakiegoś świra dostawać i chyba ma rację....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 07:13

• simon86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Justi, strasznie mi przykro..... a brałaś już clo, czy to był cykl bez?

• Enii Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Justii tulę mocno. Mowi Ci ze jak mój M wyjeżdżał w sierpniu to dzień przed zrobiłam 2 testy. Tak po cichaczu by nie wiedzial. I właśnie byl bladzioch lecz przetrzymany tzn po jakimś czasie a drugi to tak jak u Ciebie. Nic nie mówiłam bo nie byłam pewna. A ze miałam jechać we wrześniu to by byla niespodzianka. Wiec mój pojechał a ja zaraz @.

Hilary za 4 tyg będzie als tylko tydzień.

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam od razu pycha. Raczej radość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki ale zle spalam.

Dzis na obiad moje dzieci zazyczyly sobie zurek.

Wiec jestem w trakcie robienia.

Hilary Podwojna trzymam kciuki za wizyty.

Justi przykro mi.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ale na dobra sprawe masz dzisiaj 11dpo to moze byc jeszcze bardzo wczesnie. Malo tu dziewczyn ktore bladziochy mialy dopiero po terminie @? Przykro mi na dzisiejszy test jednak nie puszczam kciukow i nadal wierze ❤

Ja juz glukoze wypilam jupi :) teraz 2 godziny czekanie. Ale wazne ze dalam rade i tak mi smakowala. Sok pozeczkowy bo od wczoraj od 22 nic nie pilam wiec pilo sie milo ha ha

Justi77 lubi tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik ja żurek jadłam przez ostatnie trzy dni :-) tak mnie naszło :-) teraz już mi babcia garnek grochówki gotuje jako mojej kolejnej zachcianki :-) w ogóle mam ostatnio fazę na zupy! jak ostatnio zaczęłam po południu rosół gotować to już na kolację go jadłam :-)
    Podwójna mi glukoza też smakowała :-) jak lukier z pączka :-) a koleżanka dwa razy podchodziła bo za każdym razem lądowała w kibelku po wypiciu połowy kubka!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon no tutejszej glukozy nie ma co porownywac do tej w Pl ;) ja w Pl jak kiedys robilam to tez nie dalam rady he he mimo ze byla z duza iloscia cytryny. A fuj, wiec podziwiam ha ha

Juz mam 2 rece poklute bo nigdzie zyl nie mam widocznych a tu jeszcze 2 pobrania a glodna jestem. W glowie sie kreci a tu jeszcze do 11 siedziec. Ech ile my kobiety dla malenstwa zrobimy :)

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon ja tez najbardziej mam fazyna zupy.i grochowka tez mi chodzi po glowie.hehe.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon, naturalny bez clo, ale widzisz ja gadałam z gin o clo to mi powiedziała po co skoro mam własną owu, sama nie wiem....
    Jak byłam u gin 17 w niedzielę to pęcherzyk miał już 24 mmm i nieregalarny kształt ( powiedziała,że wygląda jakby właśnie pękał) hmmm myśmy aby nie tracić czasu to nawet od razu w aucie :) ,ale później już nie pojechałam by sprawdzić czy pękł....gin powiedziała,że mogę i nie muszę ( poza tym pochorowaliśmy się i do tej pory się ciągnie)a jak z tego było wielkie nic ?, a jak jest torbiel ?np.nie wiem,żaluję,że jak miał te 20 mmm ,że nie poprosiłam o pregnyl :( , jest taka myśl, którą gin podziela na ten cykl , pregnyl. Zastanawiam się czy wziąć te clo bez jej wiedzy i udawać durnia i pojechać oczywiście na monitoring i finalnie by dała pregnyl. Wiecie ja mam mało czasu bo jak nie zaklikam do listopada to muszę szukać nowej pracy a tam trzeba będzie się wykazać, popracować trochę, minimum potrzebowałabym na to wszytko 1 rok zanim będę mogła zaciążyć a wiecie ile mam lat a zaciążając w wieku 42 lat to dla mnie już ciężka sprawa no i kwestia najmłodszej, nie chcemy niani, nie chcemy żłobka bo mieliśmy takie przejścia ze starszą i z nianią oraz złobkiem,że nie mamy emocjonlej gotowości na oddawanie jej gdzieś...
    Dziewczyny, poradzcie czy brać jak przyjdzie @ to clo bo pregnyl to nie jest problem?

Wiecie co jeśli nie jestem w ciąży to uwierzcie mi uwierzę ,że mózg potrafi cuda zrobić z organizmem, mam absolutnie wszystkie objawy jakie miałam w przeszłości na ciążę....
    bolą cycki, w brzuchu pobolewa jak na @ , kłują jajniki, ciągle coś kłuje, wzdęty brzuchol no i ten śluz mega gęsty, kremowy.

ps. dziękuję za słowa pocieszenia Dziewczynki moje <3 , doradzcie mi coś , łeb mi pęka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 10:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze mam taki problem,że już wczoraj wzięłam clexane i proga i co robić dalej, brać nadal?

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi- domyślam się że czujesz się podłe...ale wiesz co nadzieja umiera ostatnia,będę nadal trzymać kciuki:*
    Psycha potrafi faktycznie dawać nieźle znaki fizyczne.
    Ja w drugim cyklu ( nie udało się wtedy) miałam chyba wszystkie objawy,tyleze @ spóźniła się wtedy jakieś 2 tygodnie.

Nie smuć się Kotuś:* jak możesz to warto wspomóc się medycyna myślę.

Odnośnie testu Papa, teraz jak byłam u tej profesor to powiedziała że branie progesteronu fałszuje wyniki!!!! I gdybym chciała to odradzała by bo nie wiarygodny i tak byłby.
    Nie miałam pojęcia o tym.

Mój objaw ciążowy czyli poranne biegunki to chyba zamiast wymiotów są.Dzis starałam się zjeść minimalnie a mimo wszystko wizytuje w muszli.
    Jak tak dalej pójdzie to nie wiem kiedy przytyję.

Hilary wiesz co jak tak piszesz jaki masz pracowity dzień ile się dzieje to aż miło się czyta mi:) tęsknię za takim rytmem.

Moi dziś pojechali do galerii na ścianki wspinaczkowe i jestem ciekawa jak synowi się spodoba:)))

Justi77, Hilary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę na betę i tak będzie najlepiej. Fajnie Twoja Rodzinka spędzi dzis dzień a co do tego proga i testu Pappa to dotytyczy się rownież duphastonu,który jest syntetyczny i w badaniach nie podnosi progesteronu w surowicy? Dla mnie jest jasne,że tak może robić luteina ,ale duphaston?

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi- o której się wybierasz?
    Mocno trzymam kciuki:* Całuję.

Nie mam pojęcia co robi ten dupahson ale tak mówiła ta profesorka.Ciekawe.
    I wiesz co? Mówiła że kwas foliowy może nasilać krwiaki.Eh:/ tak czy siak biorę go bo przecież dziecko potrzebuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 10:48

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi to trzymam kciuki za bete.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia tu w de juz dawno odeszlo sie od tego ze progesteron falszuje wyniki testu pappa. Mozesz nawet broszurke dostac i tam jest napisane. Nie udowodniono tego naukowo. W Pl maja stara szkole z tym progesteronem.

Justi i beta rowzieje Ci watpliwosci. Kciuki kochana zeby byla pozytywna.

Przetrwalam glukoze. Czekam na wyniki i lekarza bo na miejscu od razu robia takze bede wiedziec od razu co i jak i jakie zalecenia ale bedzie zle bo lekarz juz mi powiedziala cukier na czczo 137 :( wiec gorzej niz z corca w ciazy ech.....

Justi77 lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii trzymam kciuki za betę.

Hilary tobie też trzymam oby wyniki dobre były

podwójna dałaś rade?

a ja za grochowka nie przepadam. ale barszcz ukrainski albo szczawiowa musze zrobić na dniach ;) pizza domowa za mną chodzi może zrobię w weekend. wczoraj kupiłam pampersy 1 bo w lidłu promocja a i tak l4 szlam zanieść. u tak dziewczynki chciały po jednym dla lalek jeny jakie one małe są kolejna taka mala dupka aż nie mogę uwierzyć że 2 miesiące i może malutki będzie na świecie

Justi77, Hilary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się powoli, u nas pobierają do 12 i tak mniej więcej będę.

Hilary lubi tę wiadomość

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ