Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWstalam, napije sie i lece po corcie.
Hilary ja bardzo ciesze sie ze jestem w ciazy bo cukrzyca tez moze powodowac poronienia i tak czy siak to kwestia nauczenia sie zyc z choroba. Kiedys plakalam. Bylam wsciekla bo 6 razy dziennie klucie z palca i badanie cukru. Jedzenie 7 posilkow. Musisz wszystko notowac co jesz. Zapisywac cukier. I do tego insulina 3 razy dziennie w brzuch i raz dziennie w udo. Naprawde ciezko z nia zyc.
O tyle dobrze ze tutaj masz swietna opieke. Te szkolenia Pysia sa po to zeby nauczyc pacjetna takich jednostek jakie moze spozyc w pozywieniu. Oj duzo tego gadania tam jest. Jak to na dziecko wplywa i tym podobnym. Smiac mi sie tylko chcialo jak dzisiaj lekarka mowila ze w 99% cukrzyca ciazowa mija po porodzie ha ha a ja sie odzywam zw mi nie minela a wszystkie kobietki w ciazy na mnie z przerazeniem i jak to nie minela. No wlasnie tak. Jestem w tym 1% szczesliwcow. I tez mowia ze dzieci rodza sie powyzej 4kg a u mnie znowu bylo na odwrot bo corcia od 32tc nie rosla i malutka sie urodzila. Taka byla ciezka do walki cukrzyca.
U nas zobaczcie dzisiaj dostalam juz 3 glukometr za darmo mimo ze 2 poprzednie mam w domu to musi byc nowy. Paski i igly plus cisnieniomierz nowy z Bayerna taki jak u lekarza maja na reke. Na dolw w tej ksiazeczce musze pisac poziom cukru przed i po jedzeniu i co sie je dokladnie co do kesa a ta na dole kartka to wlasnie opisuja do szpitala co sie aktualnie dzieje i jak przebiega moje leczenie. Na pierwszej stronie tam wszystko jest i to musze nosic zawsze ze soba bo jak strace przytomnosc to karetka juz wie jak dzialac. Takze widzicie wszystko za darmo i opieka swietna.
I jak ktoras z Was bedzie potrzebowac glukometru to 2 mam na zbyciu, to pamietajcie chetnie oddam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cd546e8da01.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3e219d29275.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55a7d14147ea.jpg
No to mniej wiecej juz wiecie jak w De to wyglada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 14:44
Hilary lubi tę wiadomość
-
Ja już po na szczęście wyniki są dobre i nic nie podwyższone. Gin mówię że dużo pewnie daje tą dieta że wątroby nie obciążam. Z moczem też spoko więc fajnie Pobrala mi gbs i teraz wizyta za 2 tygodnie chyba że zacznę się drapac to wtedy mam przyjść tak bez lekki. Na za 2 tygodnie znowu komplet badać znowu mocz, znowu te na chokestaze, morfologia, hiv i hbs ag czyli zapalenie wątroby. Tylko anemia mi wyszła lekka i dostałam szelazo. Z dzidzia też ok tętno dobre mega się cieszę
Odebrałam wyniki Wiktora i ma jakieś moczany bezpośtaciowe gęsto pokrywają cpw? Muszę sprawdzić co to i pewnie jutro do lekarzaPodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodwójna, no widzisz ciężko ,ale można żyć z cukrzycą, mega Cię podziwiam !!bo można się podłamać, to bardzo ciężka,przewlekła choroba...U nas w PL jest gorzej w kontekście nowoczesnego leczenia i edukacji. Dam Wam przykład Manadaryny ( była żona Wiśniewskiego), pamiętam z nią wywiad, ma cukrzycę dziewczyna i padło pytanie o kolejne dziecko ( ma 2 z Wiśniewskim) i co odpowiedziała ?,że lekarze jej nie pozwolili bo jak ma się cukrzycę to już nie można zachodzić. Z perspektywy wiedzy to jest absurd,ale do tej pory pokutuje ten pogląd nawet wśród "wybitnych" PL lekarzy. Dobrze,że jesteś w DE Podwójna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 15:10
PodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJusti kiedy masz miec wynik bety?
Oj tak kochane niby sasiadami jestesmy ale medycyna tutaj a w Pl to naprawde Pl duzo do tylu jest. I pozniej taka kobieta majaca cukrzyce boi sie decydowac na dziecko no bo jak lekarz tak powie to tak musi byc. Moja kolezanka ktora byla w ciazy i miala cukrzyce ciazowa ale tylko na diecie byla bez insuliny. Ciagle do szpitala ja lekarz wysylal i mowil ze moze umrzec. Rece opadaja na takie cos. Lekko podwyzszony cukier a ona moze umrzwc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJusti ten clexane i proga zobaczysz po becie co dalej.
Z tym clo to wiesz co? Ja bym go wziela. Wiem ze takie rzeczy powinno sie ustalac z lekarzem ale wlasnie pamietam jak Karola i Simon wlasnie po nim zaszly, wiec ja bym jednak zaryzykowala i udawala glupia tak jak wiele dziewczyn bierze Acard na wlasna reke.
Co do wieku to jak Ty masz energie i checi. Maz mlodszy o 10 lat w sile wieku to i 42 lata nie stoi na przeszkodzie. Zobacz Korzuchowska. Pierwsze dziecko w wieku 43 lat patrz na to kochana jak sie czujesz fizycznie a nie na metryke.
Chcialabym zebys miala bete pozytywna i bys juz nie musiala myslec co dalej ❤Justi77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodwójna, obym nie musiała w wieku 42 lat się decydować bo czuję,że tego już bym nie zrobiła. Tak chciałam jeszcze pojechać na tym długim byciu w domku , zdecydowaliśmy się na najmłodszą i już wiedziałam,że do mojej roboty nie mam po co wracać pomimo,że tyle dobrego zrobiłam. Gdyby była dupa z moich planów to muszę od początku zdobywać to co zdobywałam przez te lata i jakby do tego doszło to chyba bym odpuściła.
Na razie do listopada mam czas no i jeszcze te 39 lat co dla mnie osobiście jest takie graniczne, w listopadzie zaraz 40 mi stuknie, a ja już czuję ,że tych sił jest mniej no i mam studia .
Beta ma być w okolicach 20, ale też się nie nastawiam bo ostatnio czekałam na wynik do następnego dnia także dam Wam znać.
Wiecie co ja jeszcze raz przypatrzyłam się temu pierwszemu testowi i tam jest taki cień a dzisiejsze już nie i mam taką okropną myśl,że coś się zaczęło i szybko skończyło
Jakby co to wezmę to clo od Ciebie Simon, tylko nie wiem od jakiego dnia cyklu zacząć, czytałam ,że dziewczyny mają od 3 ale też i od 5 dc szukam jakiejś zależności u mnie. Cykle mam w przedziale 29-31 dni.
Tak, pamiętam jak Dziewczyny zaszły, piękne dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 16:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJusti slonce wsciekla jestem na ten wynik. I mimo ze smutek i rozpacz teraz jest to wiem ze z nowym cyklem znowu sie podniesiesz. Bo my silne kobiety jestesmy. Przytulam kochana ❤ podzialaj moze cos z dieta swoja. Ja przeszlam na wege i ciaza za ciaza. Nie mowie ze tak drastycznie ale moze zrob sobie w nowym cyklu taki detoks od miesa i wszystkiego co przetworzone.
Justi77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPodwójna , już zrobilam duży krok, czerwone mięcho wyeliminowałam , teraz przejdę na ryby i tylko indyka. No i clo wezmę. Myślę aby wyelimnować białe pieczywo i to natychmiast, więcej warzyw . Jak możesz to czasami rzuć jakieś hasło typu takie i takie warzywo jest ok, lub coś w tym stylu bo wiem,że specjalizujesz się w zdrowościach
Smutno mi mega...PodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i trochę będę nielojalna i oprócz mojej wspaniałej gin podejdę do takkiego gina ,którego mam dosłownie 5 minut od domu, on taki po 50 bardzo kontaktowy i dał mi raz clexane ze zniżką ! ciii , przeczytajcie i zaraz wedytuję to.....on wydaje się być taki ,że zrobi to o co poproszę w ramach rozsądku i może pomoże mi przyspieszyć wiadomy stan...
Jak to przeczytacie to dajcie jaiś znak a ja wyedytuję o tym lekarzu bo to dobry gość a trochę dziiała niezgodnie z prawem farmaceutycznym.PodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOj Basiu, ja byłam taka pewna, aż jestem zła na siebie bo sama zafundowałam sobie taki smutek, dlaczego nie potrafię na chłodno, sama gin mi mówiła,że mam 19 % szans,że zajdę a ja oczywiście,że jestem w tych 19%, szkoda,że nie jestem jak moja Mama, taka chłodna,kalkulacyjna......
-
nick nieaktualnyJusti jak ten gin wporzadku jest to pewnie idz tez do niego!
Wiesz co ja byc Ci polecala swoj wlasny detoks. Czyli mowisz biale pieczywo. Wywal wszystko co biale. Ryz i makaron tez. Soki. I wszystko co ma cukier w sobie. Na bank odczujesz zmiane a takie odrzucenie tego hormonow Ci nie rozwali.Justi77 lubi tę wiadomość