Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamabyc3 wrote:Mijaziu cóż by tu napisać... jeżeli pragniesz 4 dziecka nie ma co myśleć tylko działać, czas nie sprzyja żadnej z nas taka prawda. Rekacja ludzi eee tam każdy żyje jak chce i proszę o nie wspierała..
Się w moje jeśli chociaż nie spróbujesz możesz za rok żałować ( dziecka na świecie normalni ludzie nie żałują). Ciężko owszem jest, ale czasem jedno potrafi bardziej dać w kość niż 10. Fizycznie owszem może być źle, ale tez z kolejnym wiesz na co się piszesz myśle. Że każda z nas wie co to hemoroidy, wstręt do jedzenia, bóle na koncu ciąży, obkurzanie się macicy po porodzie ( nie wiem jaki to ból po cc w t0 nie wnikam nie chce poczuc) itp ale pamiętaj gdyby to faceci rodzili to połowa by popełniła samobójstwo w ciąży. .
Jakiś czas temu gdzieś czytałam że poród na pewno nie boli tak bardzo jak kop w jaja.Bo nigdy się nie zdarzyło żeby facet ,który dostał kopa w klejnoty powiedział: kopnij jeszcze raz.A kobiety to co rusz proszą zróbmy sobie kolejnego dzidziusia.
Ot męskie myślenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 09:41
Jaspis lubi tę wiadomość
-
hejka dziewczyny
W temacie chusty mi nie wyszło noszenie w chuście. Trzeba mieć chyba jeszcze więcej samozaparcia niż przy karmieniu piersią.
U mnie 6 dc, i natłok myśli, mąż się ze mną droczy, że jak już to on chce 4 córkę, a nie syna, o którym ja tak marzę. Ale ponieważ kupiłam bilety na koncert w Berlinie w czerwcu, chyba muszę odpuścić 2 cykle , -
No tak by było lepiej dostać za zwolnienie i tylko że ja zaczęłam pracować niecały miesiąc przed zajściem w tamtą ciążę...i nie wiem czy to dla zusu nie byłoby podejrzane że znowu w ciąży i na zwolnienie i na wychowawczy...teraz jest tyle tej kontroli a z drugiej strony nie wiem czy lekarz mi da tak szybko zwolnienie. Pamiętam jak koleżanka chciała tak szybko to kazał jej powiedzieć że boli ja brzuch i dał skierowanie do szpitala żeby polegała 3 dni....a ja teraz nie miałabym gdzie dzieci sprzedać
-
nick nieaktualnyHilary, skoro ZUS wypłacał ci za zwolnienie w pierwszej ciąży, to w drugiej nie może odmówić. To znaczy, że sprawdzili Cię, że zatrudnienie nie było fikcyjne. A przecież Twoja druga ciąża nie jest na niby, tego nie da się podważyć.
Zresztą co się ZUSem przejmujesz, najwyżej kolejną kontrolę przeprowadzą. A jak Ci odmówią, to pozostaje jeszcze sąd. W najgorszym wypadku pójdziesz do MOPSu.
Do 1.04 masz macierzyński, potem zaległy urlop wypoczynkowy bierzesz, to też będzie kilka tygodni. A potem idź do lekarza i poproś o zwolnienie, a jak nie będzie chciał wystawić, to powiedz, niech da Ci zaświadczenie, że możesz pracować i nic Tobie, i ciąży nie zagraża. Wątpię by jakiś lekarz wystawił takie zaświadczenie.Hilary lubi tę wiadomość
-
Hilary -absolutnie nie przejmuj sie Zusem - tobą też by sie nie przejmował uwierz mi !!
jesli gin nie da ci l4 - chociaz jak pojdziesz prywatnie i wytlumaczysz poludzku i szczerze ze chyba to normalne ze wolisz l4 i miec cała wyplate niz isc na wychowawczy za 400 zł - on to zrozumie na 100% jak nie on to inny napewno !! to by był szczyt głuoty jak byś poszła w ciazy na wychowawczy NAPRAWDE!!!!!! Poczekaj na serdunio i bierz l4 - a jesli boisz sie ze zapeszysz itp to do 14 tc wez poprostu od rodzinnego to zwolnienie --- tylko tak jak mowie na macierzynskim tj do 1.04 nie bierz nic -dopiero w czasie trwania zaległego urlopu wypoczynkowego zanies l4 - po co ma ci uciekac urlop . Bez zadnej skruchy tak bym zrobiła - uwierz mi 99% kobiet tak robi
mamabyć - dzieki za te słowa !!! oczywiście masz 1oo% rację!!!Jaspis, Hilary lubią tę wiadomość
II cykl starań... Zielony
-
Aria - niech się stoczy i tak wyjdzie co ma wyjść !! To już jeśli chodzi o plec zbytnio od was nie zależy także daj mu tą szansę i niech robi ta córkę hehe a koncert??? To jakaś przeszkodą ??? W ciąży też można na koncert wybyc ja zaplanowałam wakacje nad morzem w lipcu i jakoś mi to w niczym nie koliduje także głowa do góry !!! Będzie tak jak ma być jeśli oczywiście pozwolicie życiu zadecydowaćII cykl starań... Zielony
-
Hilary Mijaziu ma rację każda państwo jest dla nas a nie odwrotnie. Ja jestem w tych 99% która poszła na l4 chyba 2 miesiace byłam na wychowaczym, ale przerywalam i od 16Tc byłam w zwolnieniu. A lekarz w Polsce da zwolnienie bo dają bezproblemowo sporadyczne wyjątki robią kłopot. Zawsze możesz powiedzieć, że latasz do WC kilka razy dziennie szczególnie do południa w godzinach pracy. Zusy i skarbowki tylko okradaja obywateli więc czasem dobrze je też wykorzystać.
Hilary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aria - ja polecam chusty, ale nauke tylko z doradca. Oni znaja takie myki, ze z latwoscia da sie poradzic z kilkoma metrami materialu
Jaspis lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualnyTeż polecam chustę. Nosiłam w niej tylko ostatniego i żałuję, że nie korzystałąm wcześniej. W wielu sytuacjach mnie ratowało. Jak mały miał kolkę, to nawet po domu tak chodziliśmy, obiad w chuście gotowałam (tylko trzeba uważać, by dziecka czym gorącym nie oblać )
-
nick nieaktualny
-
No to może faktycznie pomyślę nad tym zwolnieniem...ale najpierw pójdę do gin i wybadam czy dałby mi zwolnienie. A mogę no że 2/3 miesiące być na wychowawczym i potem przerwać i pójść na zwolnienie ?
Nie wiem ja tak trochę się boję bo moja znajomawia nagadała mi o córce jej szefowej że laska miała umowę na pol etatu uswojej matki i jak dowiedziała się że jest w ciąży to zmienila umowę na cały etat, wzięła zwolnienie i dostawała kasę za zwolnienie a już macierzyńskiego nie dostała i musiała oddawać za zwolnienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 17:49