X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka,korzystaj,pozniej bedzie trudniej:).

• Hilary Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina przynajmniej się nie nudzisz i czas Ci szybko płynie :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj dość ładna pogoda. M za to dłużej w pracy. Q domu muszę trochę poogarniac i zrobić coś na obiad. Do Lidla chyba skoczymy bo dzisiaj czapki i rękawiczki zimowe ale to po 16 JAK Wiktor wróci z przedszkola bo muszę mu przymierzyć

Justi77 lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka dużo mi sie wydaje że tu cisza jak makiem zasiał :)

Ja też troszke ogarnełam chatkę pranie zupa jeszcze jakies drugie danie trzeba a mi się totalnie niechce..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. My.na spacerze, pogoda super to korzystamy. Ja za to czuje sie fatalnie....chyba mnie cos rozbiera bo mam delikatny kaszel.i jestem strasznie osłabiona.W domu mam totalny sajgon i musze go ogarnąć po powrocie. A i jeszcze zakupy - masakra, już myślę o ciepłym łóżeczku..

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Enii Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak słońca mi brakowało.
    Justiii jak u Ciebie?

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wczoraj byla tez piekna pogoda i korzystalismy słońce dobra sprawa :)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez Dziewczynki slonca brakowalo. Dzisiaj to wyjatkowo z checia wstalam. Ci u mnie Enii?,staram sie nocno nie myslec,ten cykl jest zagadkowy dla mnie. Jak u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam koncepcji co zrobic na obiad a mysi byc mega miesny bo moj M. musi miec solidne miecho. Podpowiedzcie cosik Dziewczynki.....

• Enii Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spageteria, młody od soboty meczy mnie..

Ja teraz wogolenie myślę, teraz glowa zaprzątniętą przyjazdem Miska <3

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to super,ze Mężul Twoj wraca.....

• Enii Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko 2 tyg.

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi masz takie chwile nawet nie zwątpienia tylko czy to ma sens. Z jednej strony mlode odchowane wiec luz większy, czas na to czy na tamto.. Jakąś taka zawieszkę mam...hmmm

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Witam nową staraczkę i życzę wpadki ;-)

Justi, spokojnie, nie nakręcaj się. Myśl pozytywnie ;-*

Ja dziś po wizycie. Doktorek w końcu dojrzał fujarkę i potwierdził płeć męską.
    Na spojenie nic nie poradzimy. Mam się męczyć... :-(
    Nie podobał mu się mój wynik krzywej i na ponowne badania chciał mnie położyć na oddziale. Ale podziękowałam, bo akurat w kwestii zasadności wystawienia skierowania do szpitala to mam co do niego poważne wątpliwości. Swoje w 1 ciąży wyleżałam, a w większości tylko dlatego, że brakuje im pacjentek na oddziale. najwyżej co wizytę będę sobie badać glukozę, bo faktycznie dość wysokie wyniki miałam, ale w normie.

Wczoraj byliśmy na zakupach - mamy 2 nowe foteliki dla dziewczyn, więc jestem spłukana :-P
    Dziewczyny od 2 i 3 tygodni zakatarzone, kaszlące i niby widać poprawę a za chwilę znowu gorzej. Jutro chyba już pójdą do przedszkola, bo albo faktycznie się w coś rozwinie, albo będzie się tak ciągnąć przez kolejne tygodnie.

Młoda się zaraz obudzi z drzemki i idziemy świętować zdany egzamin mojej mamy. W końcu po 50-tce doczeka się prawka ;-) ojciec już zbiera na auto hehe.

Miłego wieczoru ;-*

Justi77, Hilary lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii i jak co zrobiłaś? Miałam co pisać że jak z mięsem to mielone, schabowe, żeberka, kurczak w piekarniku ż ziemniaczkami, bitki w sosie, polędwiczki ż sosem śmietanowym z pieczarkami i porem, kurczak w sosie serowym ż makaronem

Enii no to fajnie że już niedługo mąż będzie z Tobą :)

Rybna super wieści i gratulacje synka :) Zdrówka dla córek:) U nas od piątku też lekki kaszel i katar ale się inhalujemy i jest poprawa

Byłam w tym Lidlu ż koleżanka więc zrobiłam też zakupy spożywcze a ona mi wniosła na górę :) Udał o się też kupić czapkę i rękawiczki dla Wiktora ale w sumie czapki jak dla niego chłopięce to zostały tylko dwie :o reszta albo za mała albo dziewczęca...
    Za tydzień mają być buty zimowe i ciekawe czy ja w domu będę czy w szpitalu...pewnie będę prosić mamy albo teściowej żeby poszła i kupiła bo czuje że pójdę do szpitala...

Justi77 lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybcia, mega gratulacje, zdrowo rośnijcie Kochana :) <3
    Zakupy fotelików to wyzwanie,ja zanim zdecydowałam się ,który to chyba z tydzień przeglądałam opinie i dużo myślałam a później kombinowałam by był jak najlepszy a zarazem względnie możliwie najtańszy.
    Z tym spojeniem to serdecznie Ci współczuję bo sporo jeszcze przed Tobą, biedaczysko, uważaj na siebie i nie przemęczaj się , to też do Hilary naszej Dziewczynki !!

Enii, Słońce , mam też takie myśli, niestety, dodatkowo jeszcze się dołuję sama takimi myślami ,że niektóre babki w moim wieku to już babcie...., a i ,że później będzie mi trudniej wrócić do pracy, czy sobie poradzę, czwórka dzieci w domu i jeszcze studia, ciężkie. Nade wszystko boję się chorób genetycznych, chorób ogólnie oraz poronienia oraz czy będę musiała leżeć tak jak z najmłodszą .... Mogłabym jeszcze wymieniać ,ale nie chcę dodawać sobie. I tak cholernie ryzykuję, nie chce jeszcze bardziej sobie to uświadamiać plus finanse ;)

ps. Hilary, zrobiłam po najmniejszej linii oporu, pierś z kurczaka w ziołach i na patelnię grillową plus ziemniary i mizeria :)

Edit:gratulacje dla Twojej Mamy Rybciu!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 22:02

Hilary, Rybaaaa lubią tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziewczyny wiecie że obawy są zawsze...nawet ja mimo że jestem mloda to je mam. Czy w ogóle dam radę ogranąć 3 dzieci...że małą będzie roznica miedzy dziewczynkami i jak mam ogarnąć weronikę jak ona taki szałaput jest a do tego dojdzie jej zazdrość. Maż praktycznie ciągle w pracy więc wszytsko na mojej glowie...ostatnio zaczęlam się zastanawiac czy nie zwarjuje w domu z 3 dzieci praktycznie sama...czy malutka urodzi się zdrowa i wszytsko będzie ok. Z pracą to w ogóle...mam male doswiadczenie bo nie pracowalam duzo i ciekawe jak dam radę wrocic na rynek gdzie u nas jest malo tej pracy...magisterke tez chce zrobic za rok i tez nie wiem jak wyrobie...wiec takie obawy są zawsze niestety...
    Ostatnio zauważylam że maz juz sie zaczal porodem przejmować chodzi taki poddenerwowany a jak dzwonie do niego to zawsze pyta czy wszytsko ok :O ale w sumie miłe to jest

Justii ja w sumie juz oszczędzać sie nie muszę...w piatek juz bedzie ciaza donoszona i szczerze to nawet bym wolala juz urodzic bo tak to pewnie w czwartek trafie do spzitala i bede musiala tam lezec kilka dni na kroplowkach i wypisza mnie do domu jak wyniki sie poprawia i bede czekac na porod albo jak beda zle wyniki to beda wywolywac...wiem ze bede tesknic za dziecmi, ze tam bede musiala ciagle prawie lezec i sie nudzic bo co robic w takim szpitalu...a najgorzej to sie denerwuje jak sobie moja mam poradzi. Ja to jednak taak samosia jestem i lubie miec po swojemu...Oczywiscie wytlumacze jej i nawet rozpiske zrobie kiedy dzieci kąpać, kiedy bajki itd ale czy bedzie sie tego sztywno trzymac to nie wiem...
    Rybaa ja Ci współczuje tego spojenia...to musi być mega nieprzyjemne a jeszcze trochę do porodu zostało...ale czego się nie robi dla maluszka...

sorki ze bez polskich znakow ale pisze z laptopa a tu mam przycisk rozwalony jak pamietacie :P

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam Hilary :) z tym Twoim lapkiem. Teraz pisze z tel.Hilary ,mlodzitka jestes to i pracodawcy patrza inaczej. W listopadzie koncze 40 i po odchowaniu wracalabym jako 43 latka,trzeba sobie nowy plan zawodowy wymyslic. U mnie to jeszcze taka kwestia....moj M.praktycznie nic przy dzieciach nie robi,glupia pieluche Marysi to zmienil moze z kilkanascie razy,w domu nic nie zrobi i jestem przytloczona tym wszystkim. Nie mam sumienia tez cos od niego wymagac bo wraca zmeczony i kolo sie zamyka.

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa gratulacje chłopca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 21:44

Rybaaaa lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ucięło.mi wiadomość wrrrr! A tyle sie nastukałam

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ