X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie diagnostyka wiec spokojnie baby..ale moje cisnienie takie sobie...

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jest zjadlam pierwszy posilek cos ale kapusniak ale ze od rana nic nie jadlam to smakowalo po poltorA godzinnym ktg w koncu moglam wstac z lozka na chwile obecna wiem tyle ze dzis bede miala pobierana krew rano mocz..i zwieksza mi dawke lekow..usg pewnie jutro..zapis ktg prawidlowy..

Enii lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Enii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu potraktuj to jako wakacje :)

Aneczka jak soe powtórzy to do lekarza. Gratuluje bety :)

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie traktuje..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary
    Gratulacje z całego serducha :D

żabka04
    Ja marzę o drugiej córeczce ;)
    To mój łobuziak wyobraź sobie stawiał pierwsze kroczki mając 9,5 miesiąca, a 2 tygodnie później już normalnie, pewnie chodził... także agent nr 1 z niego. Wchodzi na meble, na stół (podsuwa sobie jakąś zabawkę koło krzesła, wchodzi na krzesło i z krzesła na stół).
    Oczy na około głowy to przy nim za mało.
    Dlatego pomyślałam, że odłożę za rok myśl o 3 dzidziusiu :P
    Jak zaszłam w drugą ciążę, to córcia miała rok i 3 miesiące... nie miałam i nie mam z kim zostawiać... ale kombinowałam jak tylko mogłam.
    Starałam się umawiać na wizytę, jak mąż wróci z pracy, albo szwagierce na godzinkę podrzuciłam córcię (ale też ma 2 urwisów, więc wiecie...), albo po prostu brałam ją na wizytę.

Hilary lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Hilary
    Gratulacje z całego serducha :D

żabka04
    Ja marzę o drugiej córeczce ;)
    To mój łobuziak wyobraź sobie stawiał pierwsze kroczki mając 9,5 miesiąca, a 2 tygodnie później już normalnie, pewnie chodził... także agent nr 1 z niego. Wchodzi na meble, na stół (podsuwa sobie jakąś zabawkę koło krzesła, wchodzi na krzesło i z krzesła na stół).
    Oczy na około głowy to przy nim za mało.
    Dlatego pomyślałam, że odłożę za rok myśl o 3 dzidziusiu :P
    Jak zaszłam w drugą ciążę, to córcia miała rok i 3 miesiące... nie miałam i nie mam z kim zostawiać... ale kombinowałam jak tylko mogłam.
    Starałam się umawiać na wizytę, jak mąż wróci z pracy, albo szwagierce na godzinkę podrzuciłam córcię (ale też ma 2 urwisów, więc wiecie...), albo po prostu brałam ją na wizytę.

Ja mam 2 córki i tez chodziły jak miały 10 mcy :P wiec wiesz... natury nie oszukasz :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Aneczka gratki pieknej bety :) na kiedy umawiasz pierwsza wizyte?

Basik oby czas Ci szybciutko zlecial w szpitalu i bys nie glodowala na tym szpitalnym wikcie ;) fajnie ze posprawdzaja wszystko i spokojna wrocisz do domu ;)

Enii a moze kup sobie testy owulacyjne Facelle w Rosmanie i spraedzisz czy moze juz po owulce jestes albo jeszcze przed ;)

Hilary nic nie piszesz to moze do domku wyszlyscie ;) odezwij sie co u Was.

Ach jak weekend szybko zlecial a ja zaczelam cierpiec na bezsennosc :/ nawet 30 min. Dzisiaj w nocy nie przespalam wiec w dzien sie zdrzemnelam 2 godz.

Porobilam dzisiaj fotki z filmiku z prenatalnego dla Was :) moje malenstwo z duzymi ustami po tacie ;) i jak polyka wody plodowe. No i dzisiaj bylam sobie pare ciuchow kupic i maluszkowi tez cos zakupilam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31f4f6d15a84.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e45c9df5c4de.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 18:21

Enii, Hilary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Simon ja specjalnie napisalam o szpitalu przy zakladaniu krazka bo mialam zakladany z synem 9 lat temu i w szpitalu przy znieczuleniu ;) i jeszcze po zalozrniu go bylam w szpitalu 5 dni i nie byl to szef, wiec zdziwilam sie jak napisalas ze teraz gin w gabinecie go zaklada. No i ja musialam lezec do konca ciazy bo tez mialam silne skurcze.

Ale fajnie ze idziesz na zwolnienie to odpoczniesz i synek pewnie sie ucieszy ze mame bedzie mial ;)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna mama: na 20 listopada mam 1 wizyte :) mam nadzieję, że serducho już będzie :)

Ty obstawiasz chłopca? Bo takie bardziej chłopięce niż dziewczęce ciuszki :P a fotki super! z któego to tygodnia? teraz między 11 a 14?

Enii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka mi plec obojetna. Jak zadzwonia z Nifty to bede znala na 100% ale ja lubie takie ciuszki. Nie lubie kolorowych ciuchow. Nie lubie typowo rozowych dla dziewczynki. Lubie takie szarosci wlasnie a roz moze byc dodatkiem jako smoczek. Kocyk itp. Wiec ja sie w takich kolorkach lubuje :)

No powinnas juz serduszko zobaczyc :)

Ja bylam na prenatalnym w 12 tygodniu i 2 dniu :)

• Enii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna cudny(a).. Ciuszki rewelka :) Już niedługo pewnie poznamy czy chłopczyk czy dziewczynka .

Teraz to już nie będę kupować ale jak sie nie uda to na grudzień będzie to zestaw obowiązkowy, akurat pod choinkę haha.

PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to juz na dniach powinni dzwonic (??)

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii zycze Ci tego zeby na Grudzien testy juz nie byly potrzebne :) kiedy testowanie teraz wypada?

No dzisiaj 8 dzien od oddania krwi i do 6 powinny byc wyniki ale oni najpierw robia te testy ktore sa pilne. Czyli pacjentka nie chce robic amniopunckji a usg ma zle. Czekam cierpliwie bo wiem ze bylam u najlepszego specjalisty i wiem ze jest ok a wyobrazam sobie co przezywaja rodzice ktorzy maja zle rokowania i stad mnie nie denerwuje to opoznienie.

• Enii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23.11 mam termin @. Tesciora pewnie 17.11 zrobię, akurat imieniny M.
    No to jal to tylko formalność to juz luz. Dobrze ze to faktycznie specjalista i z nazwy i z doświadczenia <3

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kochana juz nie dlugo bedziemy przezywac razem z toba :)

No to jest klinika w ktorej przeprowadzane sa operacje na plodach i w samych wadach sie specjalizuja. Najlepsi lekarze tam pracuja, wiec stad jestem calkowicie spokojna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i musze sie Wam pochwalic ze od Soboty jak w nocy zegne noge w pol i brzuch przycisne tym samym to czuje rozpychanie sie malca :) w szoku jestem ze tak szybko w tej ciazy to wszystko poczulam.

Ciezarowki czy Wy kupujecie nowe wozki czy macie po dzieciach? Ja kupuje wszystko bo wszystko oddalam rodzinie ;) i juz mamy wozek wybrany.

Enii lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMamaWdwupaku wrote:
    Aneczka mi plec obojetna. Jak zadzwonia z Nifty to bede znala na 100% ale ja lubie takie ciuszki. Nie lubie kolorowych ciuchow. Nie lubie typowo rozowych dla dziewczynki. Lubie takie szarosci wlasnie a roz moze byc dodatkiem jako smoczek. Kocyk itp. Wiec ja sie w takich kolorkach lubuje :)

No powinnas juz serduszko zobaczyc :)

Ja bylam na prenatalnym w 12 tygodniu i 2 dniu :)

ile płaciłaś za niftę?

• Enii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o testach 15.11 ale 17 będzie idealny. Chociaż przeczucie jal zwykle negatywne ale to u mnie norma..
    Tak myślę wrazie W to ten wiesiolek na sluz brać od 1dc? Cieszę sie ze z M juz doszliśmy do porozumienia. Martwi mnie to ze od końca sierpnia znow nerwica mi sie poglebia a po leki nie pójdę bo wtedy nici z dziadziulka.. Jak mnie zlapalo tak pk 2013 to puścić nie chce. 3x na leki wchodziłam a i tak po kilku mcach po odstawieniu nawrót. Tak mnie praca wykończyła a wtedy na sp na D nie byłam..
    I tak podejrzewam ze stres przewlekły mi krzyżuje plany..

Zazdroszczę.. Mega uczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 17:27

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna no jestem jak na diecie...bo wiadomk jak w szputalu ale powiem wam ze nawet smaczne...

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii ja trzymam kciuki i tak...a tesciora ciazowego tez polecam ...facelle..z rosmana..

Podwojna dzidzius cudny ..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ