Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKochane moje prosze o mocne kciuki!!!!!! W czwartek ponownie usg. Krew. Ktg jak zawsze i jezeli bedzie ok to przepustka na Swieta na domu, chociaz dzisiaj skurcze pisaly sie co 7 minut tak do 39% ale nie robi sie ani rozwarcie ani szyjka sie nie skraca, wiec to jeszcze nie porodowe. Wiadomo w domu bede musiala tez lezec ale najwazniejsze swieta z rodzina a cala reszta maz sie zajmie.
Hilary powiem Ci ze ja nie lubilam zielonego koloru a teraz sie do niego przekonalam i bardzo mi sie Twoja kuchnie podoba czuc normalnie w niej Wiosne. Bardzo duza zmiana od poprzedniej!!!
Fajne te prace z dzieciaczkami a i najmlodsza latorosl jak fajnie z lezaczka zaglada
Pysia a mama na porod przyjezdza do Was? Jak humor u Ciebie? Ja cala ciaze spokojna bylam a teraz potrafie sie szybko zdenerwowac ale i sytuacja moja taka do duly to i na zo zwalam.
Aneczka moja corcia tez miala taka przygode z brzuszkiem ze ja bolal po jedzeniu i musielismy ograniczyc jej jogurty bo w badaniach nic nie wyszlo a ona w tedy moglaby tylko na jogurtach zyc.
Bojakniejatokto powiem Ci ze ja chcialam miec zawsze roznice wieku max 2 lata ale niestety nie wyszlo tak szybko i u nas jest roznica 3,5 roku i dla mnie swietna jest taka roznica. Syn duzo rzeczy nauczyl siostre. A teraz juz nawet nie widac tej roznicy bo jak syn sie bawi np. Lego to corka razem z nim. Graja w gry planszowe. Jakies prace plastyczne sobie juz sami wyszukuja. Zrobia sobie cos do jedzenia wspolnie. Sami ida z innymi dziecmi na plac zabaw obok domu. No fajnie jest
Super ze przeprowadzka Was czeka a jak jeszcze do domku to tym bardziej. Swietne bedziecie mieli lato na swoim
Bojakniejatokto lubi tę wiadomość
-
PodwojnaMamaWdwupaku - To pewnie też zależy od dzieci i ich podejścia do sytuacji z ta zazdrością o rodzeństwo. Bo ja się tego najbardziej obawiam. Między mną a moja siostra są 3 lata różnicy i od zawsze spiny miałyśmy:) Oczywiście trzymam kciuki i zaciskaj nogi niech maleństwo jeszcze posiedzi w brzuszku
PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość
05.07.2016 ❤
12.08.2017❤ -
Podwojna mocneeeeeee kciuki zacisniete
Pysia jak humor i sampoczucie?
HIlary kuchnia cudna
bojakniejatokto ja mam dwie panny i 3 trafil sie akurat synek kto wie moze i tobie sie uda
Witajcie misiaki kochane u nas do przodu nic za bardzo nowego Jasiek grzeczny przesypia ostatnio o tych samych porach
dziewczynki grzeczne nawet ZUZA W domu siedziala bo jakas przeziebiona ale juz ok.
buziaczkiPodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość
-
Dzięki
Podwójna kciuki mocno trzymam !
My byłyśmy dzisiaj u lekarza.
Wika wymęczona bo najpierw nie chciała zjeść tego na rota a potem miała 4 wkucia bidulka się zapłakała.
Werka miała bilans 2 latka ale to bardziej taka formalność bo tylko zważyli- 11kg, zmierzyli-87cm i spytali jak mówi i czy nie ma jakiś niepokoi i tyle.
Ale ze od soboty ma takie gorączki do 38 stopni to ją zbadała ale osłuchowo czysto. Dała skierowanie na mocz i morfologie wiec musze złapać dzisiaj siku a jutro rano maz z nią pojedzie przed pracą do labolatoriumPodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość
-
Podwojna to trzymam kciuki!!!!
Bojaknie pomiędzy moimi jest 2 lata i swiata poza soba nie widza
Eliza malo je nabialu. Dostala helicid i gastrolit i jest ciut lepiej, zobaczymy 8 mamy usg. Jeszcze zrobie do konca badania przed wizyta.
Ja jutro wizyta u gina moze pochwald sie fotka bo moje dziecie ani razu buzi nie pokazalo!
Pysia a Ty jak?
Simon jak z 3?PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane
Hilary pieknie beda Twoje coreczki wygladac i powiem Ci ze nie moge sie doczekac jak kupie cos dla swoich corek zeby podobnie byly ubrane na jakas okazje
Pieknie te zonkile sie prezentuja na tej zielonej szybie
I mam nadzieje ze w badaniach bedzie tez wszystko ok!
Basiu ciesze sie ze u Was tak spokojnie zycie plynie a jak maz na synka reaguje? Zakochany po uszy?
Bojakniejatokto ja o zazdrosci miedzy rodzenstwem Ci nic nie powiem bo u nas jej nie bylo. Mysle ze duzo zalezy od nas samych. Od tego jak traktujemy dzieci. Nieraz gdy pojawia sie mlodsze rodzenstwo to starsze idzie w odstawke i to czuje. My nigdy nie dawalismy powodow zeby dzieci czuly ze cos traca bo rodzenstwo sie pojawi. Trzeba tak czas zorganizowac by miec czas dla kazdego dziecka i bedzie dobrze
Aneczka to koniecznie daj znac po wizycie i bardzo dobrze Cie rozumiem bo nasza mala tez nie chciala sie pokazac ale miesiac temu lekarz sie nie poddal i tak sie przekrecalam na tym lozku az malutka sie ukazala, wiec radosc ogromna takze kciuki za ladne foto corci.
A o corki ciekawe czy cos usg pokaze, ale ciesze sie ze troszke lepiej jest. Moze jakas alergie pokarmowa ma?
A Simon 2 ma a nie 3 ale tez jestem ciekawa jak sobie radza.
Dziekuje ta kciuki :* jutro bardzo wazny dla mnie dzien i z jednej strony sie boje rozczarowania a z drugiej doczekac sie juz nie moge. Odezwe sie jutro jak tylko bede mogla. Pewnie pod wieczor bo rodzinka bedzie ze mna.
Spokojnych nocek :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 21:52
-
Puk,puk,puk. Witam się serdecznie.
Czy można dołączyć to Was?
Mam 32 lata(jeszcze,bo za chwilkę stuknie 33)
Jestem mamą szalonej "świętej" trójcy.Księżniczka i dwaj waleczni rycerze
Ekipa namawiała i namawiała aż w końcu z mężem po wielkim namyśle zdecydowaliśmy sie na kolejnego rycerzyka bądź księżniczkę
Dzieciaczki mam już dość duże. Córka lat prawie 16,średni syn 12 a najmłodszy 10
To nas 2 cykl starań. Cała nasza piątka z całego serducha pragnie tego dzieciątka.
Pozdrawiam -
Witaj MatkaPolka85. Duże masz już dzieciaczki owocnych starań!
Bojakniejatokto, u nas 19 i 18 mcy różnicy. Trochę szybko na to 3 się zdecydowaliśmy. I jest ciężko.. Ale za kilka lat będzie super zazdrości u nas nie ma raczej, ale dziewczyny ciągle uczą się bawić razem.
Braciszka muszę pilnować, żeby mu krzywdy nie zrobiły. No generalnie hardcore
Bo czasem trzeba się cała trójką na raz zająć (płacz niestety bywa zaraźliwy..).
Czasem mam wyrzuty sumienia, że chyba krzywdę dzieciom tym zrobiliśmy, no bo jak coś robię z którąś córą (np. zmiana pieluchy młodszej czy kibelek starszej) a mały zaczyna płakać to nie jestem w stanie do niego lecieć, i się czasem tak rozpłacze że aż się zanosi... ale nie da rady inaczej. Ale często korzystam z pomocy starszej i jak mały płacze to poda mu smoczka albo pobuja w łóżeczku.
Aneczka, no widzisz, szanse niewielkie, a ja miałam to "szczęście"...
Hilary, kuchnia piękna aź się chce gotować
Wiki ładnie już waży Werka też, choć raczej drobna dziewczynka
Moja 20 m-czna 12.5 kg :-p wzrostu nie wiem ile, ale ciuszki na 2-3 latka raczej
Podwojna kciuki! I czekamy na dobre wiesci!
Ehh, jeszcze miałam tyle poodpowoadać Wam a juź nie pamiętam co komu :-o
U nas od tygodnia jakiś wirus. Młoda z biegunką wróciła tydzień temu ze żłobka. Na następny dzień mąż. Starszą teraz brzuszek pobolewa. Mnie boli 3 dzień i dziś od rana biegam... Mały ciągle ma katarek, ale juź lepiej. Tylko 10.5 tyg a kikut nadal "na miejscu" :-o szok. Już odkleja się powoli, ale to dopiero po "zabiegu", który zrobiła mu pediatra w piątek. I tak niedelikatnie to zrobiła, że wkoło pępuszka rana mu się zrobiła... Pd pon smaruję maścią z antybiotykiem, bo ohydnie to wygląfało. I kaźda zmiana pieluchy i pielęgnacja pępka to u małego był ryk na pół osiedla. Na szczęście już jest duuźo lepiej.
A jak przygotowania do świąt?
Ja w ogóle ich nie czuję, weekend jak kaźdy inny...PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość
-
Witak Matkapolka
Rybaaa ja zawsze wole święta Bożego Narodzenia niz wielkanoc...jakos tak mało swiatecznie zawsze sie czuje w wielkanoc.
W tym roku jedziemy tylko do teściów bo moi rodzice jada do mojego brata na całe święta wiec nie mam za dużo roboty. Jestem w trakcie sprzatania domu, potem ozdobimy pracami które robiliśmy z dziećmi. Jajka jeszcze ozdobimy. Do teściów zrobie takie ciasto w sumie biszkopt w ksztalcie zająca i wafle. U teściów też bedzie tort na urodziny Werki (teściowa zrobi) Kupilam jej na urodziny mikrofon :p fajny juz go testowałam jest funkcja ze mozna gadać jak facet, jak kobieta, jak dziecko i jak robot do tego dwa takie telefony połączone ze mozna rozmawiać np w dwóch pokojach.
Ryba a wy w domu bedziecir w święta?
Jeju te choroby to wam daja w kość
Wika tez ma teochę kataru. Z Werką zobaczymy co bedzie bo dzisiaj znowu miała temperaturę vos mi sie wydaje ze moze być cos z pecherzem bo tal dziwnie pachniał mocz jej. Jutro odbierzeny wyniki i do lekarza pewnie meza z nia wyśle bo ma jutro wolny dzien w pracy
Najgorzej ze taka pogoda...u nas pochmurno, padal snieg z deszczem i straszbie wieje. Jakby slonce zaswiecilo to od razu radośniej by było
-
nick nieaktualnyHej kochane :*
Smutno mi dzisiaj i nawet sobie poplakalam czkowiekowi zawsze klody pod nogi. Mam dobra wiadomosc i zla. Zaczne od dobrej ze od jakiejs godziny jestem juz w domu i przepustke mam az do 5 Kwietnia, wiec tutaj radosc jest ogromna.
Ale zla wiadomosc jest taka ze niestety ordynator bardzo sie rozchorowal i przelozyl mi cesarke z 13 Kwietnia na 24 takze jeszcze 25 dni. Problem jest w tym ze ciaze powinnam miec rozwiazana max do 38tc. Tutaj wychodzi 38 tydzien i 3 dni. Ordynator nie chce zeby kto inny mi ja przeprowadzil bo on mi robil poprzednia cesarke i tylko on jest od takich ciaz jak moja. Ale wszystko wyjasni sie za tydzien 5 Kwietnia. Bede miec USG z najlepszym specjalista w miescie od wad plodu i jezeli on stwierdzi ze malutka dluzej juz w brzuchu nie moze byc to cesarke beda robic od razu i w tedy zrobi ja zastepca ordynatora ktory nie jest wykwalifikowany w ciazach takich jak moja ale wyjscia juz nie bedzie. Pojawil sie u mnie strach o kazdy dzien teraz i o to ze tak naprawde nie wiem jak psychicznie mam sie nastawic. Nastawilam maksymalnie na 13 kwietnia a moze byc jeszcze 11 dni dluzej. Boje sie tez ze jak bedzie nagla cc to nie bede pod rekoma ordynatora a jemu calkowicie ufam od poprzedniego ciecia. Dobil mni dzisiejszy dzien -
Podwojna chodzi o makrosomie płodu cukry czy co?
Hilary zdrowia
Rybaa na to nie mamy wplywu. U Nas jest 25 mcy a teraz bedzie 6.5 roku i 4.5 roku
Dzidziol jest panienka wazy juz 840g, szyjka 4cm dluga zamknieta wsio ok.żabka04, PodwojnaMamaWdwupaku, Hilary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAneczka gratuluję!
A ty masz już dziewczynkę prawda?
Nie pamiętam
MatkaPolka witaj.
Fajnie ze chcecie kolejne.
Dzieci masz już duże to można hihi
Żartuje.
Bojakniemytokto u mnie jest różnica 5lat i niestety nie ukrywam ale miałam jazdy z córką oj dała mi popalić i to był bun i na pewno zazdrość.
Hardcore.
Ale to moja wina bo ja zwlekalam z kolejną ciąża bo przeprowadzka, bo bezrobotna, bo praca a potem się nie udawało aż się udało
Hilary no piękna ta twoja kuchnia.
Ryba zdrówka.
Basik cieszę się że u was ok.
Podwójna tyle cie mocno.
Kochana przykro mi że ordynator się rozchorowal życzę mu dużo zdrówka i będę trzymać kciuki żeby szybko wyzdrowial.
Jeśli jest taka potrzeba no trudno niech z-ca zrobi cc jeśli jest taka potrzeba.
Ciężko mi doradzić.
Inny szpital nie wchodzi w grę?
Myślę że nie będzie źle jesteś w dobrych rękach, z-ca będzie w kontakcie z ordynatorem w twojej sprawie jeśli pewnie poprosisz.
Trzymam kciuki żebyście dali radę.
Przykro mi że musisz się smucic.
U mnie po staremu.
Dziś werke zostawiłam w domu bo wstała cała buzia zalana gilami.
Aż oczy zrobiłam.
A do niedzieli musi Ożarowie bo jedziemy do teściów na obiad.PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość