X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka - nie zapeszamy :) Ja tym wykresem to się nie przejmuję - i tak jeszcze może zmienić wyznaczony termin, a poza tym trochę już wiem jak się czuję w trakcie owu :)

Edit: ciekawe co Ci jutro na wizycie wyjdzie, trzymam kciuki, żeby owu się potwierdziła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:33

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ejrene witaj:)
    a jak Ty się czujesz???? kiedy miałaś jakieś badanie, znasz już płeć?:)

A różnie się czuje ;) ale nie narzekam. Od miesiąca wymiotuje- mój rekord to na razie 4 razy w ciągu jednego dnia :P Ale dziś mam dobry humor bo głowa pierwszy raz od czterech dni mnie nie boli i rano nie wymiotowałam tak że żyć nie umierać :)
    Wizytę maiłam w ubiegły czwartek ale płci nie poznałam. Moje dziecko miało wtedy ponad 8,5 cm + nogi :P tak że rośnie zdrowo. Wymiarami o tydzień wyprzedza termin z OM, ale to wszystko w normie, nadal obowiązuje mnie termin porodu z ostatniej miesiączki. Następną wizytę mam 4.02

Edycik, Bratek, cinnamon cookie, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku gratuluję <3 piękny wynik

Ja się melduję po wizycie :) wszystko w porządku, maleństwo ma 7,2 cm i prawdopodobnie będzie dziewczynka :) Wygląda na to, że przeczucie mnie nie myliło choć wiadomo, że na tym etapie jeszcze wszystko może się zmienić.

Ruby, Katiuszka trzymam kciuki za wizyty. Przynieście same dobre wiadomości :)

Edycik, katiuszaa, Bratek, cinnamon cookie, Ejrene, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku chyba mnie skusiłaś na solarium :D
    tylko ja mam cerę naczynkowa.... i w sumie nie powinnam, ale kilka minutekk....

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia ponad 7cm Szczęścia :):)
    też Dziewczynkę obstawiam :D

Wiola90 lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene już taki duży bobasek :):) a kiedy masz termin??

• Edycik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie kuście solarium bo też skoczę tyłek wygrzać :P

Wiola 7,2 wow :) duża dzidzia już

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę że jak jest zima to powinno być jakieś dofinansowanie do solarium żeby człowiek mógł się wygrzać
    Aguś ja też mam naczynkową ale mi powiedzieli że tym bardziej warto iść na solarium bo zamyka naczynka

cinnamon cookie, Paryzetka83, Bratek, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Tak sobie myślę że jak jest zima to powinno być jakieś dofinansowanie do solarium żeby człowiek mógł się wygrzać
    Aguś ja też mam naczynkową ale mi powiedzieli że tym bardziej warto iść na solarium bo zamyka naczynka

Katiuszka serioooo?:)
    to zaraz dzwonię. Ile na początek minutek, jak już wieki nie byłam...?
    Cinnamonek specjalisto doradź;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, katiuszka trzymam kciuki :)

Paryzetka no wykres to oszust, najwazniejsze jak ty czulas :) pytalam bo napisalas ze slabo wiec chcialam podgladnac co tam slabego bylo :D

Wiolka, Ejrene idziecie leb w leb, super wiesci, czas leci za chwile porod :P a jak wam tam na filoecie? :)

Cynamon fajnie sie wygrzac ale denerwuje mnie to cale rozbieranie, uboieranie i ten zapach po solarce :D kiedy ty sie w koncu dziewczyno doleczysz? :)

Katiuszka a ja zdaze zobaczyc co u ciebie chyba ;)

Panikowac nie bede ale nie dzieje sie dobrze , dzisiaj rozmawialam z kolezanka ktora sie leczy dosc dlugo u mojego lekarza i powiedziala mi ze miala tez jakis zabieg na jakies klykciny, potem pow jej ze ma HPV zrobila badania i okazalo sie ze nie ma...teraz jej kaze jakas sczepionke wziac i kolezanka jest wkurzona, zadnych efektow od dlugiego czasu, leczenie coraz to nowych dolegliwosci, ciazy brak... nie wiem czy taki przypadek ze akurat cos u niej nie teges czy doktorek leczy na oslep i kasuje tylko nie male pieniadze za to:/ mam mieszane uczucia. Czy myslicie ze warto jeszcze pochodzic i zobaczyc czy juz sie rozgladac za nowym?
    Nikogo sensownego w poblizu na razie nie mam ale wiadomo jak trzeba to sie znajdzie...tylko ze tyle pacjentek u niego i co taki zly? co byscie zrobily dziewczyny?

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w dodatku jestem wkurzona bo nie wiem czy wyslal juz mi gosc tego orbitreka, na e-maile nie odpisuje wcale, a jakby nie bylo czy by nie poslal to bym sobie jutro pojezdzila po stacjonarnych sklepach bo mam wolne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby u mojego poprzedniego też było dużo pacjentek zawsze i sama wiesz co z tego wyszło. jak masz mieszane uczucia to zawsze możesz iść kontrolnie do innego co on powie na takie wyniki. a może teraz będzie wszystko dobrze w końcu podpompował Ci endometrium

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj nasze ciężaróweczki kochane :) rosną Wasze dzidzie szybko! :) tylko się cieszyć :) i..... Zazdrościć :P

Aguś musisz najpierw się dowiedzieć czy dawno temu były wymieniane lampy :) u mnie były niedawno i byłam na 10 minut i jestem czerwona tu i tam :P mocno grzało :) myślę, że 6 na początek wystarczy :) ale najlepiej zapytać panią która tam pracuje :)

Ruby, też tego nie lubię :P ale jakoś się zmuszam, wychodzę zadowolona, a po godzinie już można wziąć prysznic :) da się przeżyć ;) a kiedy się wykuruję? Mam nadzieję, że już!!!! :)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby u mojego poprzedniego też było dużo pacjentek zawsze i sama wiesz co z tego wyszło. jak masz mieszane uczucia to zawsze możesz iść kontrolnie do innego co on powie na takie wyniki. a może teraz będzie wszystko dobrze w końcu podpompował Ci endometrium

z drugiej strony teraz po tym zabiegu nie ma czego konsultowac, hormony mam w normie oporcz proga ale to doraznie daje po owulce i nie chce juz kasy tyle wydawac...Zobacze jak mi cos wymysli nowego to wtedy chyba sie przejde gdzies jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    z drugiej strony teraz po tym zabiegu nie ma czego konsultowac, hormony mam w normie oporcz proga ale to doraznie daje po owulce i nie chce juz kasy tyle wydawac...Zobacze jak mi cos wymysli nowego to wtedy chyba sie przejde gdzies jeszcze.
    No i widzisz nie ma się czym denerwować teraz. Zobaczymy co wymyśli dziś mądra głowa i co tam zobaczy. To jak już o siebie się nie stresujesz to zabierz trochę mojego stresu.
    serce wali mi jak opętane i tradycyjnie jak przy stresie ciśnienie w jelitach wrrrr

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby narazie porobiłaś wszystko co mogłas, daj Wam czas na zadziałanie...a potem najwyżej do innego

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka meliskę sobie zafunduj, ja piję właśnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Katiuszka meliskę sobie zafunduj, ja piję właśnie ;)
    to dobry pomysł idę zrobić

AgaL lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, no to jedziemy na tym samym wózku ;) My też w środę :) Ale u Ciebie, to chociaż jest szansa coś zobaczyć :) a u nas pewnie nadal wróżenie ;). Życzę Ci z całego serducha, by wszystko było ok i spłynął na Ciebie spokój :-* :)
    A to przeziębienie - no co za parszywy czort :(((( Wymęczy Cię na amen :(((

kas, tak, biorę metę :)

Ruby, oddychaj, oddychaj ;) I dawaj znać :) Kurrrczę, czemu nie możemy iść na wizytę wszystkie naraz???? :-D To czekanie jest mega stresujące :)
    P.S. PAMIĘTAJ O BROMKU, PAMIĘTAJ O BROMKU, PAMIĘTAJ O BROMKU..... 027.gif
    Co do gina....Może na razie nie rezygnuj, ale... na konsultację się z kimś umów? ;) Tak, żebyś była spokojniejsza :)

Paryzetka - oj tam oj tam, liczę, że OF się machnął i tyle :) A wydaje Ci się, że dobrze wyznaczył? Poza tym pytanie, jak tam Wasze żołnierzyki :) Patrz- nam się żaden z cykl z "bardzo dobrym" czasem nie sprawdził ;) A uraczyło nas w "dobrym".

Edycik, kciukam i przytulam z całych sił dzienprzytulania3.gif

Aguś, dzięki :) Hihi, no ja też mam do nich słabość, nie ukrywam ;) Wprawdzie miałam zagwozdkę, bo te z babyboom trochę dziwnie liczą i tam, gdzie wszystkie wyliczają 5-ty tydzień, to one są na 4-tym, ale niech będzie - mnie zawsze ciekawią i bawią informacje o rozwoju :)
    A z testami dobrze dobrze, lepiej wcześnie - nam się od kilku cykli tak układało, że potrafiły podejrzanie wcześnie (jak na mnie ;) ) zacząć się wybarwiać.
    Vit.B12 masz bardzo ładną :) To nią chcesz suplementować? Ja bym raczej przypilnowała tego, co Ci pisałam, a przede wszystkim - METYLOWANEJ wersji kwasu foliowego :)

Ejrene, dziękować, dziękować, Dobra Kobieto!!! :-* Super, że u Was dobrze :))) A co to jest.... OM? :)

cinnamon_, dzięki :) Ja wiem, że może te suwaczki wydają się goopie, infantylne, przesłodzone etc., ale... ale kurczę je lubię, o! :P .... i marzył mi się taki... 0blush2.gif
    P.S. Przeczytałam, że.... wytarzałaś się w solarium... Już się zastanawiałam, jak to się robi :P ;)

katiuszaa, u Ciebie też kciuki za wizytę :) Zejdę chyba dzisiaj i jutro ze stresu przez te wszystkie wizyty :)))
    katiuszaa wrote:
    Aguś najlepszy czas w miesiącu. Mój M się kilka dni temu obudził i pytał czy to już jest ten czas. Musiałam mu wszystko tłumaczyć i.. poszedł spać ;)
    Już Go lubię :-D :-D :-D

Wiola, JUPIIIIIII :)))))))) To co, imię już chodzi po głowie?
    Swoją drogą, to niesamowite, że jesteście z Ejrene prawie na tym samym etapie, a tak to czasem jest, że się Maluch inaczej ułoży i nie pokaże, co ma między nogami ;)

P.S. Odebraliśmy właśnie wyniki nasienia... kurczę, wiecie, że się... pogorszyły? Spadła koncentracja (o połowę!), całkowita ilość (i to mocno) i po raz pierwszy morfologia (do tej pory mieliśmy za każdym razem 6%, a teraz.... 3% ;/ ). Hm, ciekawe, co na to wpłynęło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:14

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wiolka, Ejrene idziecie leb w leb, super wiesci, czas leci za chwile porod :P a jak wam tam na filoecie? :)
    Fioletowa to już nie to co tutaj, nie ma takiej atmosfery. Może z czasem... To jest najlepsze forum ;)

Edycik, Ruby, cinnamon cookie, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ