Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co, z tych linków, co wysyłałam Adze. Jako witaminki wzięłam Omegamed Optima Forte - najtańsze co udało mi się znaleźć (drogie to, niestety
((( ), to na tej aukcji:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5906133345
I sam kwas stąd:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5782492319 - u tego sprzedawcy zamawiałam już kilkukrotnie i zawsze wszystko było szybko i sprawnieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:37
Edycik, AgaL lubią tę wiadomość
-
Bratek kochana dzień dobrze Ci pokazuje bo 4t +0d tydzień tak jak wcześniej miałaś to znaczy że masz 4 skończone a zaczęłaś piąty
popatrz na mój- jestem w 15 tygodniu- mam 14 pełnych skończonych i leci mi piętnasty
i w baby boom tak samo mi pokazywało- tylko te opisy właśnie całkiem do dupy
A na fioletowej to strasznie dużo dziewczyn na początku sieje panikę. I rozśmieszyłaś mnie kulądziękuje :*
Ja też obstawiam synamąż wolał by dziewczynkę- ale cóż to nie sklep
Dla mnie nie ma aż tak dużego znaczenia cieszę się że rośnie zdrowe
i nawet na imiona to patrzałam głównie na męskie
na razie na tapecie jest Mikołaj
Dużo mi się imion podoba ale nie na tyle żeby nazwać tak swoje dzieckotzn. nie mam takiego przekonania że to to
Edycik, AgaL lubią tę wiadomość
-
Bratku ja jestem u progu 33 urodzin, mój luby po 37mych i wciąż jesteśmy młodzi
A tak serio, gdyby było mnie stać na prywatne badania i wizyty to już dawno byłabym po wszystkich możliwych badaniach
A tak muszę liczyć na łaskę lux medu.
Wczoraj pisałam z koleżanką z pracy - zaczełyśmy się równo starać, ona rodzi w II połowie marca i wciąż nie zna płci - maluch taki uparty, że ukrywa co ma między nogamiTak mi się ciepło robi jak z nią rozmawiam i przeżywam jej ciąże jak swoją własną
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Hahaha, coś mi się zdaje, że skończy się na zmianie suwaczka na ten bez info - i tak będę ich wyszukiwać, bo już taki ze mnie szukarek, a nie będzie mi robiło wody z mózgu
)))))
Co do kuli - jestem do usługMoja szklana kula też
Mikołaj? Wow, oryginalneAle fajne
))))))
Edycik - na razie chce jeden i poszukam info oraz pogadam z ginką. teoretycznie przy tej mutacji powinna mi dać min.5mg kwasu foliowego na dzień - tyle, że on zwykle jest w normalnej wersji. Zobaczymy, co ona na to i jakoś to uzupełnię. Niedawno rozmawiałam ze znajomą fizjoterapeutką i mówiła, że jej kumpela ze Stanów twierdzi, że u nich takie właśnie dawkowanie rzędu 5-15mg jest całkiem normalne, nawet niekoniecznie przy mutacji MTHFR
Paryzetka - no wiem właśnie((((( Niestety, prywatne załatwianie wszystkiego jest drogie i zeżarło nam już sporo kasy
Zwłaszcza badania hormonalne ;(
Każde badanie staraliśmy się przemyśleć, ale i tak wyszło sporo. Jakby się tak zastanowić, to poza zakupem auta, to był sumarycznie największy wydatek zeszłego roku ("to", tzn.leczenie) - a ogólnie staramy się bardzo pilnować wydawania kaski ;/Edycik lubi tę wiadomość
-
AgaL wrote:Bratku wyczytałam na tej aukcji o Swansonie:
"PRZECIWWSKAZANIA: Produkt nie wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących."
Pogadam jutro z moją ginką, ale wszędzie trąbią, że powinno się: 1. przyjmować kwas foliowy 2. przyjmować metylowany kwas foliowy. Więc jak może być szkodliwy? -
nick nieaktualny
-
No właśnie Bratku dopytaj proszę
i czy jak będziesz brała ten swanson to czy taki w normalnej formie też można, bo ja mam zawarty w tym ovarinie i pregnaplus i zastanawiam się czy wtedy nie przesadze?
Bratek lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Ruby wrote:Bratku ale mieszasz z tymi suwaczkami
Aguś - rzecz jasna, dzięki za czujność!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-* Bo sama się przejmuję takimi rzeczami))))
P.S. Kurczę, a spójrz - w ich oficjalnym sklepie polskim jest on w dziale dla kobiet w ciąży i karmiących
http://sklepswanson.pl/dla-kobiet-w-ciazy-i-matek-karmiacych/AgaL lubi tę wiadomość
-
Bratek ściągnij sobie aplikacje na telefon
ja mam kilka- zawsze weryfikuje w nich informacje
i wysyłam tez dla męża żeby przeczytał sobie co się dzieje u naszego dziecka w danym tygodniu. W tym na przykład jest miej więcej wielkości cebuli
a jego ciało zaczyna porastać włoskami
Bratek, AgaL, cinnamon cookie, Edycik, Paryzetka83, katiuszaa, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ejrene wrote:Bratek ściągnij sobie aplikacje na telefon
i wysyłam tez dla męża żeby przeczytał sobie co się dzieje u naszego dziecka w danym tygodniu. W tym na przykład jest miej więcej wielkości cebuli
AgaL, Bratek, Ejrene lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny metafolina przyswaja się lepiej niż zwykły kwas foliowy. Jeżeli nie brało się kwasu fol. przed ciążą to nie ma zapasu i lepiej łykać metafolinę. Wady cewy nerwowej powstają do 28 dnia po zapłodnieniu potem już suplementacja jest zbędna. Przy mutacji MTHFR zamiast 0, 4 mg powinno się łykać 5-15mg dobrze przyswajalnego kwasu na receptę.
Ja łykam od czerwca więc mam nadzieję, że zapasik był na pierwsze 28 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:29
Edycik lubi tę wiadomość
-
Solarium dziś 16:05
Na ten cykl przyjęliśmy z M strategię co drugi dzień....albo częściej jak się zachcedziś zaczynamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:30
Edycik, Bratek, cinnamon cookie, Ejrene lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Ejrene wrote:Bratek ściągnij sobie aplikacje na telefon
No i tu mój mąz pewnie by powiedział- no etap poczwarkihihihi
Bratku suwaczek superBratek, Ejrene lubią tę wiadomość