X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek jaki konkretnie ten kwas, możesz podać nazwę ?:) i skąd zamawiałaś?

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Bratek jaki konkretnie ten kwas, możesz podać nazwę ?:) i skąd zamawiałaś?

też się pod to pytanie podczepiam :)

Bratek lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, z tych linków, co wysyłałam Adze. Jako witaminki wzięłam Omegamed Optima Forte - najtańsze co udało mi się znaleźć (drogie to, niestety :(((( ), to na tej aukcji:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5906133345
    I sam kwas stąd:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5782492319 - u tego sprzedawcy zamawiałam już kilkukrotnie i zawsze wszystko było szybko i sprawnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:37

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek kochana dzień dobrze Ci pokazuje bo 4t +0d tydzień tak jak wcześniej miałaś to znaczy że masz 4 skończone a zaczęłaś piąty :) popatrz na mój- jestem w 15 tygodniu- mam 14 pełnych skończonych i leci mi piętnasty :) i w baby boom tak samo mi pokazywało- tylko te opisy właśnie całkiem do dupy :P
    A na fioletowej to strasznie dużo dziewczyn na początku sieje panikę. I rozśmieszyłaś mnie kulą :) dziękuje :*

Ja też obstawiam syna :) mąż wolał by dziewczynkę- ale cóż to nie sklep :P Dla mnie nie ma aż tak dużego znaczenia cieszę się że rośnie zdrowe :) i nawet na imiona to patrzałam głównie na męskie :P na razie na tapecie jest Mikołaj :)
    Dużo mi się imion podoba ale nie na tyle żeby nazwać tak swoje dziecko :) tzn. nie mam takiego przekonania że to to :)

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a ten kwas foliowy Swansona ile razy dziennie bierzesz?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja jestem u progu 33 urodzin, mój luby po 37mych i wciąż jesteśmy młodzi ;) A tak serio, gdyby było mnie stać na prywatne badania i wizyty to już dawno byłabym po wszystkich możliwych badaniach :( A tak muszę liczyć na łaskę lux medu.

Wczoraj pisałam z koleżanką z pracy - zaczełyśmy się równo starać, ona rodzi w II połowie marca i wciąż nie zna płci - maluch taki uparty, że ukrywa co ma między nogami :) Tak mi się ciepło robi jak z nią rozmawiam i przeżywam jej ciąże jak swoją własną ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku wyczytałam na tej aukcji o Swansonie:
    "PRZECIWWSKAZANIA: Produkt nie wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących."

• Bratek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, coś mi się zdaje, że skończy się na zmianie suwaczka na ten bez info - i tak będę ich wyszukiwać, bo już taki ze mnie szukarek, a nie będzie mi robiło wody z mózgu ;))))))
    Co do kuli - jestem do usług B-) Moja szklana kula też :-D
    Mikołaj? Wow, oryginalne :) Ale fajne :)))))))

Edycik - na razie chce jeden i poszukam info oraz pogadam z ginką. teoretycznie przy tej mutacji powinna mi dać min.5mg kwasu foliowego na dzień - tyle, że on zwykle jest w normalnej wersji. Zobaczymy, co ona na to i jakoś to uzupełnię. Niedawno rozmawiałam ze znajomą fizjoterapeutką i mówiła, że jej kumpela ze Stanów twierdzi, że u nich takie właśnie dawkowanie rzędu 5-15mg jest całkiem normalne, nawet niekoniecznie przy mutacji MTHFR :)

Paryzetka - no wiem właśnie :(((((( Niestety, prywatne załatwianie wszystkiego jest drogie i zeżarło nam już sporo kasy :( Zwłaszcza badania hormonalne ;(
    Każde badanie staraliśmy się przemyśleć, ale i tak wyszło sporo. Jakby się tak zastanowić, to poza zakupem auta, to był sumarycznie największy wydatek zeszłego roku ("to", tzn.leczenie) - a ogólnie staramy się bardzo pilnować wydawania kaski ;/

Edycik lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Bratku wyczytałam na tej aukcji o Swansonie:
    "PRZECIWWSKAZANIA: Produkt nie wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących."
    Pytanie tylko czy to trochę nie tak, że oni to piszą na każdym praktycznie produkcie z tego, co zauważyłam.
    Pogadam jutro z moją ginką, ale wszędzie trąbią, że powinno się: 1. przyjmować kwas foliowy 2. przyjmować metylowany kwas foliowy. Więc jak może być szkodliwy? :(

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ale mieszasz z tymi suwaczkami :D

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Bratku dopytaj proszę :) i czy jak będziesz brała ten swanson to czy taki w normalnej formie też można, bo ja mam zawarty w tym ovarinie i pregnaplus i zastanawiam się czy wtedy nie przesadze?

Bratek lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Ruby zaraz my sobie ustawimy takie, a co!;P

Bratek, Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Bo się połapać nie mogę :-D

Aguś - rzecz jasna, dzięki za czujność!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-* Bo sama się przejmuję takimi rzeczami :)))))
    P.S. Kurczę, a spójrz - w ich oficjalnym sklepie polskim jest on w dziale dla kobiet w ciąży i karmiących
    http://sklepswanson.pl/dla-kobiet-w-ciazy-i-matek-karmiacych/

AgaL lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek ściągnij sobie aplikacje na telefon :) ja mam kilka- zawsze weryfikuje w nich informacje :P i wysyłam tez dla męża żeby przeczytał sobie co się dzieje u naszego dziecka w danym tygodniu. W tym na przykład jest miej więcej wielkości cebuli :P a jego ciało zaczyna porastać włoskami :P

Bratek, AgaL, cinnamon cookie, Edycik, Paryzetka83, katiuszaa, Jasminowa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby zaraz my sobie ustawimy takie, a co!;P

noooo raczej Agus :)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu nowy suwaczek :D
    Bratek Mistrz Suwaczek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:18

Bratek, cinnamon cookie, Ruby lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Bratek ściągnij sobie aplikacje na telefon :) ja mam kilka- zawsze weryfikuje w nich informacje :P i wysyłam tez dla męża żeby przeczytał sobie co się dzieje u naszego dziecka w danym tygodniu. W tym na przykład jest miej więcej wielkości cebuli :P a jego ciało zaczyna porastać włoskami :P
    Prawie się popłakałam.... Nie mogę czytać takich informacji!!!! :/ :P

AgaL, Bratek, Ejrene lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny metafolina przyswaja się lepiej niż zwykły kwas foliowy. Jeżeli nie brało się kwasu fol. przed ciążą to nie ma zapasu i lepiej łykać metafolinę. Wady cewy nerwowej powstają do 28 dnia po zapłodnieniu potem już suplementacja jest zbędna. Przy mutacji MTHFR zamiast 0, 4 mg powinno się łykać 5-15mg dobrze przyswajalnego kwasu na receptę.
    Ja łykam od czerwca więc mam nadzieję, że zapasik był na pierwsze 28 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:29

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solarium dziś 16:05 :D

Na ten cykl przyjęliśmy z M strategię co drugi dzień....albo częściej jak się zachce ;) dziś zaczynamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:30

Edycik, Bratek, cinnamon cookie, Ejrene lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

No i tu mój mąz pewnie by powiedział- no etap poczwarki :) hihihi

Bratku suwaczek super :)

Bratek, Ejrene lubią tę wiadomość

‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ