X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Solarium dziś 16:05 :D

Na ten cykl przyjęliśmy z M strategię co drugi dzień....albo częściej jak się zachce ;) dziś zaczynamy :)

o to macie taki sam plan jak my :D w tym cyklu co dwa dni + okolo owulacyjny czas zdarzylo sie codziennie :D z tego musza byc dzieci nie ma co!

Bratek, AgaL, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    o to macie taki sam plan jak my :D w tym cyklu co dwa dni + okolo owulacyjny czas zdarzylo sie codziennie :D z tego musza byc dzieci nie ma co!

:D o to powalczyliście :) muszą być!! dziś zaczynam testy też, ciekawe kiedy owu będzie....

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Bratek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    I znowu nowy suwaczek :D
    Bratek Mistrz Suwaczek :P
    Juuuuuuż, juuuuuuużżżżż..... Próbuję dojść do ostatecznej wersji 035.gif

Ejrene - korci, ale mój umierający od prawie roku telefon chyba nie pociągnie obciążenia go kolejnym programem ;)
    Ale i tak podglądam na kilku stronach :) Też mówię Małżowi, tylko u nas na razie to jest jakaś breja, a nie kształtny ludzik, jak u Was <3 <3 <3 - wczoraj Mu pokazałam niekształtny, galaretowaty rogalik - i tak Mu się spodobał, czym mnie niewymownie wzruszył - bo to w końcu NASZA Galaretka, a co! :-D
    P.S. Owłosiona cebula, powiadasz? ;)
    onion-root.gif

Aguś, Ruby, doooobry plan :-D

Kurczę, a ja właśnie gadałam z Mamą (z którą mam bdb kontakty). Jezuuuuuu, jak się musiałam wysilać, żeby nie powiedzieć, że się udało. Małżowi strasznie zależy, żebyśmy poczekali od czasu serduszka. Fakt, że bardzo będzie przeżywać, jeśli coś się nie uda. Ale też wiem, że by się mega cieszyła....
    Ojjjjjj, jak mnie język świerzbił ;)
    No ale dobbbsszzzzz, skoro tak Małżowi zależy, niech Mu będzie (tzn.ja sama chcę trzymać język za zębami.... ale akurat z moją Mamą ciężko mi to idzie ;) ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:52

AgaL, Ejrene, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Zostanę tu sama jak nic ;(

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku rozumiem sytuację z Mamą, ja miałabym tak samo :) ale tylko się cieszyć z tak dobrego kontaktu, pomyśl o tej radości jak poczekacie chwilkę i w końcu jej powiesz, ze będzie Babcią...ach...aż pomyślałam o mojej Mamie i mam łzy w oczach ....

Bratek lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Cinnamonku jeszcze nas wyminiesz takim luzackim podejściem.... zobaczysz:)
    ja wiem, że nadal za dużo analizuje i myślę kiedy, jak itp..ale nie umiem inaczej :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

pfff pociagniemy cie zas oba, tylko zeby nie na dno oczywiscie :D

AgaL, cinnamon cookie, katiuszaa, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Możemy się licytować kochana która zostanie sama :(

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

A co to za smutki, głowa do góry, zawsze takie podejście na luzie miałaś. Na pewno niedługo zobaczysz upragnione dwie kreseczki ;)

AgaL, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Możemy się licytować kochana która zostanie sama :(

Edycik nigdzie nie zostajesz :*

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to dzis idzie do ginekologa?????:)

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ale się uśmiałam z tego zdjęcia owłosionej cebuli :)
    Dziewczyny plan
    kurcze skasowało mi się pół wiadomości ;)
    Piszę jeszcze raz.

Dziewczyny plan co 2 dni jest jak najbardziej ok :) mi ten sposób zadziałał przy synku. Teraz przytulanki owocne były tylko w 11 dc ;)
    Cinamonku, Edycik niedługo zobaczycie 2 krechy nie smutajcie proszę. Ważne, żeby wiedzieć co się dzieje w organizmie.

Odebrałam wyniki. TSH 1,22 więc super na razie euthyrox25 wystarcza. Co do ft3 i ft4 to w ciąży nie umiem tego interpretować, niech endo za tydzień się wypowie. No i beta przez 4,5 dnia się podwoiła do 68000 mlU/ml, więc chyba dzidzia się nie daje mojemu choróbsku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:59

AgaL, Edycik, Bratek, Paryzetka83, Wiola90, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    A co to za smutki, głowa do góry, zawsze takie podejście na luzie miałaś. Na pewno niedługo zobaczysz upragnione dwie kreseczki ;)
    Bo ja dalej na luzie, tylko jakiś chwilowy przebłysk miałam ;) chyba przez tą dzidzię wielkości cebuli :( :P
    Edycik eeee tam, głupoty gadasz! Ten rok jest nasz! :) :*

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super wieści, Dzidzia silna :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku powiadasz...że nasz? Ja tam już od dawna się na nic nie nastawiam,chyba nawet nadziei mi już czasem brak.Nie nastawiam się na nic,wrecz boję się jutro wizyty u ginekolog.

Agatia no to super,że beta rośnie :) gratuluję :*

• madzikk Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i napisalam dluga wiadomosc i anulowalam przypadkowo :/ moze to znak, chcialam sie z wami chwilowo pozegnac ale jak widac chyba powinnam zostac:)

Bratku, bardzo sie ciesze ze sie udalo. A ten suwaczek naprawde przefajny:)

Fajnie ze zaciazone sa tak bardzo u nas aktywne :)

Wszystkim sie uda, ja wiem ze musze sie nauczyc cierpliwosci (zrobilam postepy), i moze to nie jest jeszcze ten czas na mnie:)

Milego dnia!

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, mój Małż właśnie mnie zaskoczył, bo... okazało się, że szperał w necie za informacjami typu: "Jak przekazać tę wieść" ;)
    Znalazł już nawet książeczkę na początek edukacji Dziadków.... ;]
    http://www.dobre-ksiazki.com.pl/abc-babci-i-dziadka-p290019.html?utm_source=google&utm_medium=cpc_product&gclid=Cj0KEQiA5dK0BRCr49qDzILe74UBEiQA_6gA-osSi4DvQU7E36_Mnxdvb3-dKvK7dYC6zoELa_TEzPIaAui08P8HAQ

cinnamon_, Edycik - ejjjjjj, co to za smuteczki? :-* Zakładam, że to przez tę koszmarną pogodę (mówiłam, że ludzie już słońca potrzebują :-D ). Innego wytłumaczenia nie przyjmuję ;))))

Agatia - super!!!!!!!!!! Zarówno beta, jak i TSH :) Bomba :)
    P.S. No mnie też ta cebula rozbawiła :)

madzikk, rany koguta, nie uciekaj :(((((((
    Jeśli za dużo gadamy, to powiedz, już się zamykamy :) A przynajmniej ja ;) Ale ten początek taki jest... 0blush2.gif

AgaL lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, ja też mam chwile zwątpienia, jak kolejny cykl na straty... Myśli krążą w głowie, pytania co tam szwankuje skoro się nie udaje... Ale te myśli przechodzą i pozostaje tylko nadzieja, że kiedyś na pewno się uda. Modlę się i wierzę, że Bóg wie, co dla mnie najlepsze. Póki nie jestem w ciąży robię inne plany, jest wiele rzeczy które mogą dawać szczęście :) a tak przy okazji, książka poszła już do Ruby :) nie wiem kto następny w kolejce ale może Ty Edycik? :) :*

Bratek, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Cinnamonku :) chcę być nastepna.No ładnie to napisałaś i napewno jest w tym wiele racji :* póki co trzeba zająć się czymś innym.

Ruby potem książeczka do mnie,proszę :)

Bratku no fajny sposób mąż znalazł na przekazanie nowiny ;)

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk ani się waż ucikać od nas !!! :)
    Edycik ważne żebyś zdiagnozowała co jest nie tak. A potem już z górki. Zobacz ja miałam 2 cykle popaprane, między nimi cykl bez obserwacji. W jednym nie pękł pęcherzyk w 19 dc i był przerośnięty, w kolejnym w 15 dc nie było nic. A tu proszę. Głowa do góry kochana, cycki do przodu.
    Cinamonku Bóg na pewno wie condla Ciebie dobre i niebawem 2 krechy będą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 14:31

Edycik, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ