X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no to na poważnie do dzieła sie zabierać :):)

Ruby lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby będzie się działo :D dobrze że wiza w okolicach ovu to podejrzysz jak tam jajca rosną

AgaL lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ejrene temat wózków...niełatwa sprawa. Nie wiem jakie to te plastikowe..ale jakoś do mnie nie przemawiają :)
    jak coś wybierzesz wrzuć linka, chętnie pooglądam :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja tez razem z Wami tego syna :) Mąż biedak dalej liczy na córę :P
    Pracować do końca marca. Tylko jeszcze nie wiem czy 2 tygodnie urlopu wezmę w drugiej połowie marca, czy na początku kwietnia.

Ruby widać już co nieco a na plusie 1,5 kg

Aguś na razie takie luźne jeszcze dla chłopca Mikołaj, a dla dziewczynki Zuzia- choć wiem że popularne teraz to u nas w otoczeniu nie ma, i coś ostatnio Helenka mi się podoba :) Jak się dowiem co będzie to na pewno jeszcze będę przeglądać imiona ;)

A swoja drogą jakie myślicie że pasują do naszego nazwiska? Mi się wydaje że chyba takie dość proste, Polskie. Oryginalne raczej nie bardzo?

Jej ale jesteś szczęściara , ja to chyba już z +5 minimum albo 7 byłam na tym etapie :)
    Meskie mi się podoba, damskie niestety nie bo znałam taką Helenę, która nie do końca normalna ...źle mi się kojarzy :)

• majju Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Ruby, przestań sobie w końcu żartować i zachodź w ciążę żeby mądrej głowy nie zawieźć :)

AgaL, Ruby, midnight, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zamiast Helenki, podoba się Hania (ale Hanka już nie:P) :)

• majju Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Mi się Hanna podoba (mojego M. chrześniaczka to Hania, ale jak broi to już jest Hanką :) )
    U nas aktualnie Gabrysia na tapecie i ostatnio też Marcelina (to specjalnie dla męża ;) )
    A jak chłopiec to zdecydowanie Ignaś lub Julian :)

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Na zwolnieniu zaczęłam się wgłębiać w tematy wózków bo dla mnie to czarna magia i powiem Wam że tyle tego jest i tyle opinii że ciężko będzie się zdecydować na cokolwiek. Dużo jest teraz z plastikowymi gondolami a spotkałam się tez z opinią że dziecku w plastikowej gondoli jest w lecie gorąco, a w ziemie zimno i sama już nie wiem w co wieżyc a w co nie :P
    z mojego doświadczenia ci tylko powiem, ze dziecko w gondoli długo nie jeździ - przynajmniej u nas tak było ...Ja kupiłam duży wózek 3w1 i szczerze mówiąć służył nam ok 7-8 miechów...ciężki kloc i też nie małe pieniądze, a młoda jak zaczęła siadać to do spacerówki się przeniosła więc ten sprzedaliśmy a kupilismy lżejszą spacerówkę, którą nawiasem mówiąc też krótko używaliśmy bo dzieciak jak zaczał chodzić to nie interesowała ją jazda w wózku :D

Moja koleżanka za to kupiła wózek droższy ale z taką gondolą przenośną jakby , wózek generalnie spacerówka ale z możliwościa wkladania gondoli...i u niej się super sprawdziło, wyeksploatowała go na maksa, bo w gondoli też nie długo za to w spacerówce dużo jeździli, a że była dobrej jakości to długo jej słuzyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Mi sie też Hania apodoba :) i Liliana - ale m nie może przetrawić :P
    Ewentualnie Zuzia albo Maja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:12

Edycik lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no dla dziewczynki niby na razie ta Zuzia o Helence jeszcze dla męża nic nie mówiłam :P Dla chłopca mi się jeszcze Ignaś podobał ale dla męża nie więc odpadł.

Aga to mi tak samo podoba się Zosia ale Zofia już nie :P

Jak byście miały jakieś cenne rady / opinie co do wózków to chętnie wysłucham :) wiem że część z Was nie ma jeszcze dzieci ale w rodzinie, czy w znajomych a nóż się Wam coś o uszy obije ;)

AgaL lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ruby no dla dziewczynki niby na razie ta Zuzia o Helence jeszcze dla męża nic nie mówiłam :P Dla chłopca mi się jeszcze Ignaś podobał ale dla męża nie więc odpadł.

Aga to mi tak samo podoba się Zosia ale Zofia już nie :P

Jak byście miały jakieś cenne rady / opinie co do wózków to chętnie wysłucham :) wiem że część z Was nie ma jeszcze dzieci ale w rodzinie, czy w znajomych a nóż się Wam coś o uszy obije ;)
    no toż ci napisałam elaborat :D

Ejrene lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Mi sie też Hani apodoba :) i Liliana - ale m nie może przetrawić :P
    Ewentualnie Zuzia albo Maja :D
    Dla mnie Liliana też jest super ale mam to samo - M. się kojarzy z Lili z "Chłopaki nie płaczą", która była "Ku.., dz... yyy pracowała w agencji" :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Dla mnie Liliana też jest super ale mam to samo - M. się kojarzy z Lili z "Chłopaki nie płaczą", która była "Ku.., dz... yyy pracowała w agencji" :)

ale Maja całkiem w pytkę nie? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:15

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ale Maja całkie w pytkę nie? :P
    Maja zawsze na propsie :D

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Mąż choruje na Tymoteusza... I nie ma zmiłuj, nawet nie mam co walczyć, że jak będzie syn to nie będzie Tymek :P od wielu lat ma wybrane i koniec ;)

Ejrene jak ten czas szybko leci... A scenariusz z przekazaniem informacji mężu/rodzinie/koleżance o ciąży/płci każda z nas chyba w głowie przerabiała :D

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    z mojego doświadczenia ci tylko powiem, ze dziecko w gondoli długo nie jeździ - przynajmniej u nas tak było ...Ja kupiłam duży wózek 3w1 i szczerze mówiąć służył nam ok 7-8 miechów...ciężki kloc i też nie małe pieniądze, a młoda jak zaczęła siadać to do spacerówki się przeniosła więc ten sprzedaliśmy a kupilismy lżejszą spacerówkę, którą nawiasem mówiąc też krótko używaliśmy bo dzieciak jak zaczał chodzić to nie interesowała ją jazda w wózku :D

Moja koleżanka za to kupiła wózek droższy ale z taką gondolą przenośną jakby , wózek generalnie spacerówka ale z możliwościa wkladania gondoli...i u niej się super sprawdziło, wyeksploatowała go na maksa, bo w gondoli też nie długo za to w spacerówce dużo jeździli, a że była dobrej jakości to długo jej słuzyła.

A jaki to nie wiesz? Ja to ten wózek bym chciała też dla drugiego dziecka zostawić. Ale tez nie chcę kupować wózka za 4 tysiące bo w sumie mieszkamy na parterze, nigdzie go wnosić nie muszę więc nie musi być super lekki, będę nim jeździć głównie po asfalcie i chodnikach.

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhaha :)

Mi też się Maja podoba, ale moja nabliższa kuzynka, sąsiadka ma już 4 letnią Maję, więc odpada. Druga ma Mikołaja...wszystkie imiona mi podbierają, bo ja zachodzę i zachodzę :P
    A Ignaś też piękne, ciekawe jak mój M by zareagował. Mi ostatnio wpadło do głowy imię : Tymon.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha Cinnamonek podobne imiona: Tymon i Tymoteusz :D
    Obydwa w zdrobnieniu to : Tymek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 10:19

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie będzie Zuzia albo Natan moje typy.Mąż wie że Zuzia marzy mi się od zawsze.Maja piękne i obecnie popularne bardzo.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna nie chce Agatki?:P :P :P

‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ