SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam Maju termin na dziś, wczoraj miałam już bóle brzucha i nitki krwi w śluzie, myślałam że się rozkręca, a tu dzisiaj cisza? wnerwia mnie już to czekanie, chciałabym rozpocząć nowy cykl, niestety ja tempki nie mierzę, bo mnie to bardzo stresuje :( Maju może jednak @ nie przyjdzie do Ciebie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:18

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka zorbiłam placuszki owsiane z twojego przepisy no przyznam się, że minimalnie zmodyfikowałam bo nie miałam tego co ty także zamiast płatków owsianych - otręby - chyba jeszcze lepeij ?:) a mąkę pół na pół pswzenna z żytnią i dodałam odrobinkę pogniecionych płatków śniadaniowych kukurydzianych - wyszło nie przyzowicie dobre, najadłam się jak nie pwoiem co :P

Jaśminowa no tak ...obciąganie :D
    Fajnie, że wreszcie zwolniłaś i faktycznie już 17 tydzień!Kiedy nam to uciekło?

Kas mój nie bierze absolutnie niczego i ciężko mi go zmusić do czegokolwiek - antywitaminowy-anty suplementowy typ misię trafił...

MJid głowa do góry, dołowanie nic nam nie da, będzie jeszcze gorzej także zajmij się czymś fajnym...zrób coś dla siebie ;) ja za 5 dni idę do fryzjera :) o a jutro rąbnę sobie paznokcie!

AgaL, Jasminowa, midnight, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz Kas rozumiem Twoje samopoczucie dziś... najgorszy ten moment zaraz przed.... :*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dobrze mówi, polać Jej :P nie dołujemy się :)

Ruby, midnight lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    To teraz Kas rozumiem Twoje samopoczucie dziś... najgorszy ten moment zaraz przed.... :*
    zawsze przed @ nasze hormony wariują i nic z tym nie zrobimy, ale dobrze zaplanowany ten czas, intensywnie wypełniony kalendarz może pomóc bo człowiek tyle nie myśli ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mnie testy oszukały w tym cyklu te rossmanowe. Mówiły o owulce a ona przyszła ponad tydzien poźniej a śluz wtedy też miałam ;) Ale najważniejsze słuchać własnego organizmu
    Edycik oby twoje wyniki były jak najlepsze.
    Cinnamon śliczna ta torebka ale jeżeli jeszcze jedną kupię to szafa mi się zawali ;)
    Jaśminowa jak mile Cię widzieć i bardzo się cieszę że u ciebie wszystko wporządku,
    Kas mój nic nie bierze i strasznie protestuje jak chce mu co kolwiek dać. Czytałam że warto kwas foliowy dawać mężczyznom i napewno witaminę D,
    Midnight trzymaj sie i nie dawaj. Wpadanie do dołka jest passe w tym sezonie wiec bierz się w garść.

A ja dziś miałam ranek bez netu, i bardzo leniwy dzień. Ktoś kiedyś powiedział że JACKI Russell ma ADHD to zdecydowanie nie moja Atenka uwielbia spac i się przytulać. Nowy avartarek chodził mi po głowie od jakiegoś czasu tamten był jesienny a przecież teraz jest wiosna ;)

AgaL, cinnamon cookie, Jasminowa, Edycik, midnight, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby dobrze mówi, polać Jej :P nie dołujemy się :)
    a chętnie bym się czegoś dobrego napiła ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby mnie testy oszukały w tym cyklu te rossmanowe. Mówiły o owulce a ona przyszła ponad tydzien poźniej a śluz wtedy też miałam ;) Ale najważniejsze słuchać własnego organizmu
    Edycik oby twoje wyniki były jak najlepsze.
    Cinnamon śliczna ta torebka ale jeżeli jeszcze jedną kupię to szafa mi się zawali ;)
    Jaśminowa jak mile Cię widzieć i bardzo się cieszę że u ciebie wszystko wporządku,
    Kas mój nic nie bierze i strasznie protestuje jak chce mu co kolwiek dać. Czytałam że warto kwas foliowy dawać mężczyznom i napewno witaminę D,
    Midnight trzymaj sie i nie dawaj. Wpadanie do dołka jest passe w tym sezonie wiec bierz się w garść.

A ja dziś miałam ranek bez netu, i bardzo leniwy dzień. Ktoś kiedyś powiedział że JACKI Russell ma ADHD to zdecydowanie nie moja Atenka uwielbia spac i się przytulać. Nowy avartarek chodził mi po głowie od jakiegoś czasu tamten był jesienny a przecież teraz jest wiosna ;)
    no fakt samopoczucie mam kiepskie, jescze ta pogoda za oknem mnie dobija :(

te witaminy które akurat mu wybrałam zawierają praktycznie większość witamin + np.żenszeń na sprawność seksualną, selen, cynk i inne minerały:)
    https://www.doz.pl/apteka/p112790-Olimp_Gold-Vit_dla_mzczyzn_tabletki_powlekane_30_szt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:25

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• AgaL Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Wpadanie do dołka jest passe w tym sezonie" - I LOVE IT :D

katiuszaa, cinnamon cookie, midnight, Ruby, majju lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas generalnie fajna firma ale wit D dużo za mało, magnesu niestety też za mało

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminę D mamy osobne tabletki 2000j, magnez tak samo :) pozatym ten w tych tabletkach jest słabo przyswajalny, kupiłam mu je ze względu na pozostałe witaminy :)głównie kwas foliowy, selen, cynk, i witaminy z grupy B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:32

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    witaminę D mamy osobne tabletki 2000j, magnez tak samo :) pozatym ten w tych tabletkach jest słabo przyswajalny, kupiłam mu je ze względu na pozostałe witaminy :)
    w takim razie nie mam zastrzeżeń ;) a zobacz te http://archiwum.allegro.pl/oferta/fertilman-lepsze-plemniki-plodnosc-l-karnityna-i5377587741.html

a tu dość dobry magnez tylko dawkę trzeba podwoić https://www.doz.pl/apteka/p2231-NeoMag_Forte_MG_B6_Forte_tabletki_50_szt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:34

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super tekst :) też mi się podoba :)

Jasminowa obciąganie??? No co za skojarzenia ;) jedno z głowie :P :P :P

Kas i Majju - no no, ciekawie się zapowiada... Jutro testujecie? :P

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja nie testuję bo widzę po temperaturze, że @ będzie. Parę ostatnich dni bolał mnie brzuch typowo na @ a dziś dziwnie bolą jajniki.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia Ty to twarda babka jesteś :)

katiuszkaa cieszę się,że Antenka lubi sie przytulać :) pewnie szczęśliwa z panią w łóżeczku?

majju lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki nareszcie zwijam się do domku :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    w takim razie nie mam zastrzeżeń ;) a zobacz te http://archiwum.allegro.pl/oferta/fertilman-lepsze-plemniki-plodnosc-l-karnityna-i5377587741.html

a tu dość dobry magnez tylko dawkę trzeba podwoić https://www.doz.pl/apteka/p2231-NeoMag_Forte_MG_B6_Forte_tabletki_50_szt

Katiusza magnez żeby się wchlanial to musi być cytrynian lub mleczan pozostałe są do bani.

Cinamon ja też nie testuje. Po kosciach i sluzie znów bardziej różowym obstawiam że @ jutro zawita.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• majju Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas też słyszałam o tym magnezie. Polecam np Polomag K+ z potasem.

kas50, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh dziewczyny szkoda :( ja mimo wszystko nie tracę nadziei i trzymam za Was kciuki :)

AgaL, midnight, majju, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Kas też słyszałam o tym magnezie. Polecam np Polomag K+ z potasem.
    rzeczywiście fajny ten magnez i jeszcze potas dodatkowo. Ja już kupiłam ale na następny miesiąc zakupię ten Polomag :)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ