X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas usg nie zrobiła.odniosłam wrażenie że to było w pośpiechu i tyle.pójdę do innego endokrynologa.dziękuję dziewczynki

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik przykro mi, takie zniesmaczenie po wizycie jest okropne :/ Mam nadzieje, że skonsultujesz u kogoś lepszego :)

Kjopa, Madzik ale uroczych macie Facetów. Mi właśnie takich spontanów brak. Czasem próbuję go czymś zaskoczyć, ale on jest mało wylewny.

Lece po Młodego do szkoły. Ojj, jak dobrze, że już po pracy. Ciężko było :)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• majju Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Myślałam, że już nigdy nie będę miała czasu żeby coś tutaj popisać, urwanie głowy. Ale wzięłam czwartek i piątek wolny to trochę odetchnę.

Kurczę Edycik, a wyjaśniła Ci chociaż skąd mogła się wziąć taka duża wartość anty TPO? Jeśli ma Cię to dręczyć to rzeczywiście lepiej jakbyś jeszcze z kimś to omówiła. Zdrówka dla Męża!

Ruby, pomysł na podróż super, ja nigdy nie płynęłam statkiem a bardzo bym chciała. Chociażby promem do Szwecji :) Wy też się kurujcie z Młodą :)

Midnight czekamy na wyniczki :) Kciuki zaciśnięte!

A ja nie wiem czy mój M. jest romantykiem, ideałem też na pewno nie ale wiem na pewno, że innego mi nie trzeba :) Na te śmieszne "święto", które było wczoraj daliśmy sobie po książce. W dedykacji napisał: "Kocham Cię za wszystko, kocham Cię za nic. Dziękuję, że każdego dnia mam do kogo wracać". Oczywiście rozłożył mnie na łopatki :) :) Nawet teraz mi się łezka zakręciła <3

Jak już się pochwaliłam to się jeszcze pożalę :) Puchnę po CLO! Jak balonik. Czuję, że się zbiera mi woda w cielsku, ale nic tam, dobrze że tylko takie skutki uboczne. Zaparzę sobie pokrzywę w domu, powinna trochę wycisnąć :)

Pozdrawiam Was wszytstkie :*

cinnamon cookie, AgaL, madzikk, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:-)
    Mój M. to romantyk, wczoraj dostałam fajną koszulkę na walentynki, i o dziwo weszła na mnie i wyglądam w niej sexy:-)...za pierwszym razem jak mi kupił to zacięła się w połowie ud;-PPP i dalej ani rusz... ale było śmiechu;-)
    Ja od M. dostaję czasami fajne smsy, np. siedzę na naradzie, burza, wszyscy się drą a tu smsik od m. kocham cię;-) mój to taki pieszczoch jest, ja to doceniam, bo nie zawsze tak miałam:-)

Edycik masz rację skonsultuj z innym endo, ale mnie wkurza takie podejście, kasę wziąć ale się nie przykładać;-Pechhh
    Mid jak Beta:-))????
    Kjopa masz rację, wcześniej serduszkowanie było na zawołanie teraz trzeba kombinować jak mały śpi albo u dziadków:-PPP

Dziewczynki moje cieszę się, że moja historia daje nadzieję, ale ja z natury optymistka jestem, i zawsze wierzę że wszystko mi się uda:-)...wiem !! naiwniara ale mózgu se już nie zmienię;-)) W 2012 postanowiłam zmienić swoje życie i to zrobiłam, może cie sie śmiać, żem goopia, ale w owym czasie wpadła mi w ręce książka "Potęga podświadomości" no i se wypisałam co chcę osiągnąć na kartce (wiem, wiem, co sobie teraz myślicie;-PPP...amator psycholog się znalazł:-))... ale spełniło się, chyba byłam bardzo zdesperowana bo ja naprawdę w to uwierzyłam co sobie napisałam:-))

midnight, majju, AgaL, MamaTuśka, Paryzetka83, Kjopa3, madzikk lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łohohoo Ruby do Hameryki fiu fiu...

ps. dziewczynki które tu jeszcze nie są na mojej liście przyjaciółek proszę sie zgłaszać, ja też będę zaproszenia wysyłać:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:23

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju jak romantycznie!!! :) <3

Edycik masz rację, skonsultuj jeszcze z innym lekarzem :*

Madka miłego odpoczynku :)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, sorry, że nie pisałam, ale zaczyna mi coś odwalać i w ogóle rozbita jestem...
    Wszystko wydaje się być ok. Dobrze się czuję, wyjechaliśmy na Walentynki i było fajnie a ja dostaję korby. Nad wszystkim chcę mieć kontrolę. Nad wszystkim. Ja nie wiem, to się na bank leczy. Jak miałam luz tak mnie teraz wessało w jakąś k..wa czarną dziurę. Nie mogę wytrzymać do wizyty w piątek. Mam jakąś obsesję, czy wszystko będzie dobrze. Chcemy potem powiedzieć dzieciom, a ja się martwię, co będzie jak się nie uda. Podświadomie czuję, że jest ok i że będzie ok, ale boję się, bo chcę wiedzieć już, a nie czuć. I nie wiem, jaki sens czekać z mówieniem bliskim dłużej, skoro nawet lekarka pozwala!Przecież 9 miesięcy nie będę się kryć, żeby potem odetchnąć "Uff... patrzcie - urodziłam :)".
    Zaczynam analizy czy jak brałam np. xennę (lekarka pozwoliła) to zaszkodziłam, czy nie zaszkodziłam, a może pęcherzyk był za mały (lekarz powiedział "gratulacje", ale...)
    Po śmierci mamy mam wrażenie, że w pewnym sensie jestem sama. Tzn. mam kochanego, wspaniałego męża, ale mama to mama, tak po babsku, inaczej rozumie. A tu siedzę i biję się z myślami. Sny mam głupie. Chociaż wydają się być pozytywne. Np. Łażę gdzieś po deszczu i jakichś garażach? w sukience białej jak ślubna. Wszystko wokół mokre i brudne a moja sukienka się nie brudzi.
    Nie mogę z tym dołkiem dzisiaj. Normalnie masakra. Ma-sa-kra.
    Wykopcie mnie albo zasypcie, nie wiem. Aż zła na siebie jestem, bo to do mnie nie jest podobne. To nie ja! Nie lubię i nie chcę tak. Ja wszystko na klatę biorę, a tu taki zonk. Hormony, czy co?

Pozdrawiam.

• midnight Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka na razie mogę łopatę podać i pomóc sie odkopac...mądrować się będe jak już sama będę wiedziała czy wszystko ok :)
    Pomyśl sobie że przemęczysz się te raptem parę miesięcy, i będziesz miała wyczekiwane dziecko ;) kolejny powód do zmartwień :D

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :-)

Miło słyszeć o takich romantykach :-) Ja niestety wczorajszy dzień spędziłam w osobnych pokojach... Ogólnie popsuło się między nami...A tu dopiero pół roku po ślubie.. Cały czas się klocimy, potem nie rozmawiamy kilka dni, dwa dni zgody i resztę tygodnia w kłótni.

Imię Róży wyobrazilam sobie siebe w tej małej koszulce i jak to M czeka na <3 a tu lipa heheheh

Miłego dnia!

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezdem )

Imię róży - nooooo marzenie takie na razie, ale my tacy jesteśmy że sobie wszystko planujemy na ładnych kilka lat i teraz powoli plany realizujemy ;) jakbym kredytu nie miała to wszystko by było prostsze no ale ;)
    Historia z koszulką urzeka :P

MamaTuśka burza hormonów trudno się dziwić, ja w ciąży byłam nie do wytrzymania, sknera, zołza i dziwę się, że mój m tak to pieknie znosił ;) jak młoda była mała to lepiej nie było, ale ja wróciłam do pracy to odżyłam :) także ten jeszcze parę chwil :)

Mój mega romantyk kiedyś, niespodzianki to była jego specjalność, a teraz wiadomo już nie to samo , ale mi to nie przeszkadza to inny etap związku teraz , obaj jesteśmy szczęśliwi więc dziury w całym nie szukam ;)

Majju ja też bym chciałam na jakiś rejs, w ogóle to dużo bym chciała :D tylko kasy brak. No tego się obawiam po CLO, a pokrzywa to na co działa? moczopędnie?

Edycik lipa z tym lekarze, idź do innego żeby chociaż USG machnął.

zrobiłam jak Madzik mówiła - coś a la ombre ale żeby nie było dużego przejścia tylko naturalnie bardzo bardzo delikatnie i jestem zadowolona dałam też chłodniejszy odcień niż ostatnio , podobno troszkę się wypłucze bo delikatnie ciemniejsze są ale poczekam na efekt po 2 myciach :)

Chyba antybiotyk działa bo mam wrażenie, że to coś się zmniejsza i niech tak dalej zostanie aż zniknie :)
    to tyle na teraz :)

MamaTuśka, madzikk, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nooo ciekawa jestem, nie chcesz się pochwalić zdjęciem?? :)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, ja nie sądziłam, że własne hormony mnie pokonają. Nawet PMS jakoś znoszę, poprzednio też nie przypominam sobie, żebym tak miała. Mam nadzieję szybko przejdzie, bo nie wytrzymam sama ze sobą :/

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka życzę, by się unormowało u Ciebie :) i żebyś jednak wytrzymała sama ze sobą ;)

MamaTuśka, Edycik lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Ruby i gratuluję fryzurki. Z opisu wygląda nieźle, że tak powiem. :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:29

Edycik, Ruby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby nooo ciekawa jestem, nie chcesz się pochwalić zdjęciem?? :)
    może bym i wrzuciła, ale wszystkie które zrobiłam nie oddają zupełnie tego koloru :/

• majju Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ruby kusisz fryzjerem ;) Fajne są takie delikatne ombre. Nawet widziałam ostatnio jak kobietka miała ombre na takich krótkich włosach jak moje i też fajnie to wyglądało. A pokrzywa moczopędnie bo piję dużo a WC prawie nie odwiedzam :/

MamaTuska tylko spokój może nas uratować ;) Ale hormony podobno rzeczywiście potrafią dawać czadu więc nie Ty pierwsza i nie ostatnia przez to przechodzisz ;) Trzymajcie się ciepło!

Edycik, Ruby, MamaTuśka lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie usiadłam na tyłku.Zatem od początku.M chory na antybiotyk i l4 do końca tygodnia.Jak cudownie mieć prawko zawiozłam Go do lekarza,potem wykupiłam leki a na koniec do biedronki po składniki na rosołek.Już sobie pyrka rosołek a ja odpoczywam.

Imię R. super że koszulka pasuje :) miły gest.Ja lubię takie prezenty :)

Ruby podkusiła mnie fryzjerem i ja jutro idę po pracy wrócić do moich jasnych włosków :) mam taki plan w ramach poprawy nastroju.Ruby I want foto :)

Chwilkę pogadałam z M. i uważa podobnie jak Wy iść do innej lekarski end niech zbada, wyjaśni i zobaczymy co powie.

midnight, Ruby, madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik Ty driverko ;) super, że jeździsz i nie masz obaw :) a do blondu wróć, tęsknisz za nim bardzo :P

Dziewczyny mogę polecić książkę "Krzyk ciszy" Elizabeth Flock - właśnie przeczytałam, całkiem dobra i wciągająca :)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa zazdroszę wolnego, miłej zabawy w ferie wam życze wybawcie się za wsze czasy. Kjopa zdecydowanie zgadzam się z mid kwiatki zerwane z pola to romantyczne i masz racje o niebo lepsze to niż te kupne ;)
    Cinnamon a pokaż zdjęcia prezesa jak wygląda ;) Co do spacerów na smyczy postaraj się z nim jak najczęściej ćwiczyć chodzenie bo jak będzie starszy będzie Ci coraś trudniej jak będzie ciągną.
    Madzik ... ty to masz romantyka
    Edycik ja się nie znam na tych endokronologicznych sprawach ale pójdź do innego spytać. a może twój Gin coś powie
    Ruby gratuluje fryzjera a fryzórki nie daruję. Poka poka poka.

Tak wczoraj się nakręciałam głównie tymi testami Mid że w nocy śnił mi się zrobiony test na którym był cień poczym poszłam na bete i wyszło 3 i tak sobie w śnie wmawiałam że dlatego cień bo tylko 3 i że podwaja się co dwie godziny więc w środę muszę zbadać jeszcze raz. Ha ha porąbany sen ale taki realny ;) Rano nie wytrzymałam z tego wszystkiego i zrobiłam testa. Wiem że za wcześnie bo to dopiero 10 dpo. Rano była biel. Jak wróciłam po pracy rzucił mi się w oczy ten test teraz jest na nim ciń :p Wiem że po tylu godzinach to się nie liczy więc się tylko mogę pośmiać że to mój pierwszy cień ;)

midnight, cinnamon cookie, madzikk, Kjopa3, AgaL, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza to ja może na pocieszenie dodam że w poprzednim cyklu, tez jakoś 10 dpo, po godz lub dwóch miałam cień ;) może to ten następny cykl?

katiuszaa lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ