X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    jak ten weekend szybko mija ...jutro znów do pracy masakra jakaś

my dziś z M,pospaliśmy do 8.30 :)

Ruby jak sie dziś czujesz?
    Katiuszaa martwię się o Ciebie,napisz chociaż kilka słów.
    CHmurreczkaa mam nadzieję,że jakoś dasz radę na tych chrzcinach.
    Aguś jak poszło sprzątanie cytrynki?

Kjopa tak się zastanawiam czy nie miałaś wczoraj racji z moją owulką :) dziś tempka odbła do góry do 36.62 więc zobaczę na dniach jak to będzie wyglądać.A wczoraj po <3 tak mnie jajniki bolały że zasnąć nie mogłam.

Miłego dnia !!!

Paryzetka83, Kjopa3 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)
    Kawusia się parzy, trzeba jakoś się ogarnąć :)
    Wyciągnęłam z 5 zestawów ciuchów i coś muszę z tego wybrać. Mam jeszcze trochę czasu, wyjeżdżamy o g.14.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po dwóch kawkach :)

Chmurreczkaa odstaw się tak byś czuła się śliczna,uśmiech na twarz,cycki do przodu i jedź na chrzciny.Pamiętaj że za jakiś czas Ty też wyprawisz chrzciny ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się przy kawce w pracy... A za oknem pada śnieg! Kurczę, myślałam że już do wiosny idzie :P

Chmureczka dobrze Ci Edycik radzi :) będzie dobrze :*

Edycik a dziś dalszy ciąg leniuchowania? :)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Edycik <3
    Uwielbiam tego dzieciaka, a jego mama to moja najlepsza przyjaciółka, bardzo mnie wspiera. Ale tak sobie myślę czasem jakie to niesprawiedliwe. Ona ze swoim partnerem doczekali się potomstwa jednym strzałem bez zabezpieczenia, a nam przez 3 lata się nie udaje... Mam nadzieję, że kiedyś i my będziemy mogli cieszyć się takim szkrabem.

Edycik lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki :)
    wczoraj padliśmy po pucowaniu aut, cały wieczór lenistwo.... ;)
    dziś wstałam w jakimś podłym nastroju, płaczliwym itp. M musiał z rana pocieszać, znowu naszła mnie myśl ze ze mna coś nie tak....że nie będę mieć dzieci. To chyba spadek nastroju dzień przed @....

Ale już mi lepiej. Damy radę w końcu wszystkie :*

Miłego dnia Kochane :)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja dopiero wstałam :)
    Chmureczka a jesteś chrzestną? Na pewno będziesz dobrze wyglądała ;)
    Cinnamonku u nas też posypało śniegiem. Niech Ci szybko mija dzień w pracy :*
    Aga nawet tak nie myśl! Główka do góry :*

Edycik, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku tak my dziś z M. dalej wypoczywamy sobie :) niestety znów ciężki tydzień przed nami więc odpoczynek tylko w weekendy pozostaje.

Majjusia to też dziś pospałaś sobie :) i bardzo dobrze.

Aguś cieszę się,że lepiej Ci już, główka do góry kochana :* przytulam.

Chmureczka Wam też się uda :) A skoro mama tego dziecka to Twoja najlepsza przyjaciółka trzeba zacisnąć zęby kochana. Coś o tym wiem w zeszłym roku moja przyjaciółka urodziła synka, teraz w marcu szwagierka tylko nam się nie udaje.Na chrzcinach najważniejsze jest dziecko.

AgaL lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, na chrzcinach najważniejsze jest dziecko.
    Nie jestem chrzestną, nie mogę być bo mamy z moim M. ślub cywilny.
    Z wszystkich ciuchów wybrałam dwa zestawy, więc już jest lepiej :) Zobaczę co będzie lepiej wyglądało jak już będę w pełnym makijażu itd. Bo bez tego to nie to samo jednak, zawsze wyglądam jak zmora, cokolwiek bym nie założyła :)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś to tylko chwilowe, przytulam :* może @ nie przyjdzie? Też mam taką nadzieję i wierzę, że wszystkim nam się uda....

AgaL, midnight lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja podobnie jak Maja spałam dziś prawie do 10 ;) Mąż zrobił nam śniadanko i teraz leniuchujemy, bo jutro znów do pracy. Czuję się tak, że mogłabym dziś w ogóle z łóżka nie wstawać, nic mi się nie chce :P Niestety wstać muszę, mamy dziś po południu coś do załatwienia, więc odezwę się wieczorkiem lub jutro z biura.

Edycik miłego leniuchowania! :)

Cynamonku oby szybko minął Ci dzień w pracy!

Chmureczko ja bym założyła coś, w czym naprawdę dobrze się czuję, w czym np. nie muszę wciągać brzucha lub tego cały czas poprawiać. Musi Ci być wygodnie, a jak będziesz się dobrze w swoim stroju czuła, to na pewno będziesz wyglądać świetnie :) Powodzenia!

Aguś ściskam mocno i mam nadzieję, że humorek się poprawi :* Oby wredota nie przyszła! Takie huśtawki nastrojów mogą być przecież spowodowane znacznie weselszym powodem, ale ciii ;) Buuziaki!

Miłej niedzieli Kobietki!

AgaL, cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, jestem odszykowana, lepiej nie będzie ;)
    Czekam na M. jak wróci z pracy to ubiera się i jedziemy.
    Wieczorem dam znać jak było :)
    Miłego popołudnia dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 13:01

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u Taty na cmentarzu z Mamą, wróciłam rozpaliliśmy właśnie z M.w kominku i odpoczywamy sobie dalej.

Chmureczko będziemy czekać na informację jak się bawiłaś :)

Ruby, Katiuszkaa dajcie nam znać co u Was?

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w niedzielne popołudnie :)

Bratek jejku jak ja ci dziękuję za tego posta. Naprawdę podtrzymałaś mnie na duchu :)
    Oczywiście jak najbardziej jestem za tym żeby zrobić te badania ponieważ nie wyobrażam sobie kolejnej straty. I naprawdę czuje że jestem w dobrych rękach. Nawet nie jest mi jakoś smutno że owulki jednak nie było bo i tak mam wrażenie że on sprawi wkrótce że do niej będzie dochodzić. Wchodząc do niego czuje taki wewnętrzny spokój jest naprawdę konkretny a przy tym przemiły i uważam że bardzo indywidualnie podchodzi do pacjentek i tak stara się zrozumieć co kobieta czuje. Jutro albo po jutrze jedziemy na badania. On dał nam skierowanie gdzie mamy je zrobić. Mój M wspiera mnie w tym i aż jestem w szoku jego zachowaniem ale chyba nie wiem czy pamiętacie ostatnia awanturka wbiła mu coś do jego łba.

Edycik wiem co czujesz związane z szwagierką. U mnie moja też będzie rodzić niedługo ale ją mam głeboko w d*** bo z nią nie rozmawiam ale moja psiapsióła która jest dla mnie jak siostra też niedługo rodzi i z nią jestem ze wszystkim na bierząco do gina z nią chodzę na usg itd. Ale podobnie jak Chmureczki przyjaciółka moja też mnie ze wszystkim wspiera i również na każdą wizytę do gina chodzi ze mną i czasami mam ukłucie w serduszku ale staram się odrzucać te myśli ponieważ jej życzę wszystkiego co najlepsze i maleństwa się doczekać nie mogę :)

Powiem wam że was dzisiaj tutaj strasznie malutko. Każda leniuchuje w niedzielny dzień.

Katiusza jak u ciebie wygląda sytuacja? Czy ułożyło się już z M? Mam nadzieje że wszystko ciebie w porządku.

Ruby a ty jak się czujesz ? @ już się kończy? Pamiętaj marzec będzie twój :) A no i dzięki za wróżbę ;) Wierzę ci że się spełni :)

Aga główka do góry :* Odganiaj takie myśli bo zobaczysz że wszystkie doczekamy się naszych maleństw i jeszcze będziemy tutaj gadać "Matko i po co mi to było teraz wyspać się nie mogę, płacze całą noc i na dodatek wrodziło się do ojca :D " Są lepsze i gorsze dni ale nie możemy myśleć że nam się nie uda. To jest po prostu tylko kwestia czasu :)

Życzę wam moje drogie miłego niedzielnego wieczoru :)

Edycik, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety,

Ja dzisiaj nie miałam za dużo czasu bo musiałam mamie prezent kupić potem jechaliśmy do niej na urodzinki, kupiłam torebkę i bluzkę, a raczej sweterek i chyba jej się spodobało ;)

Wróciliśmy jakąś godzinkę temu ale musiałam przygotować młodą na jutro do przedszkola itp/

Edycik dziękuję kochana czuję się ok, jeszcze podpuchnięta ale jutro mam kontrolę więc zobaczymy co powie mądra głowa. A twoja owulka na dobrej drodze widzę ;)

Kasiu na ten cykl planów nie mam bo raczej nie będę mogła szaleć dopóki szwy nie zagoją się. Mam dość duże cięcie i jak tylko pociągnę lekko albo za bardzo przy myciu podrażnię to leje się krew także chyba jeszcze długa droga do bzykanka :(

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to nie dobrze :-( Nie sadzilam ze az takie duże cięcie miałaś, współczuję :(. Życzę Ci abys jak najszybciej doszla do siebie i żebyście mogli rozpoczac staranka pełna parą :-)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    O kurcze to nie dobrze :-( Nie sadzilam ze az takie duże cięcie miałaś, współczuję :(. Życzę Ci abys jak najszybciej doszla do siebie i żebyście mogli rozpoczac staranka pełna parą :-)
    Dziękuję Kasiu, opuchlizna powoli schodzi więc mam cichą nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej ale czytałam że z bzykankiem to dość długo się czeka chociaż mam nadzieję, że w moim przypadku uda się wcześniej niż za kilka tygodni :)

Kasia1407, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dziękuję Kasiu, opuchlizna powoli schodzi więc mam cichą nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej ale czytałam że z bzykankiem to dość długo się czeka chociaż mam nadzieję, że w moim przypadku uda się wcześniej niż za kilka tygodni :)
    Ruby to jest poważniej niż myślałam. Trzymam kciuki za szybkie zagojenie i wznowienie starań, ależ będzie ogień ;)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zagoi się a potem seks koszulka i jazda hihi,bedzie się działo.Fajnie że mamie prezent się podobał.
    Hmmm moja owulka mam nadzieję ze tak jak Kjopa pisała była wczoraj.Oby bo u mnie zawsze kiepsko z owulkami.Zobaczymy jaka jutro tempka będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze, że już mam taką chcicę , że seks mi się śni :P
    Jak już będziemy mogli to jeden strzał i po wszystkim będzie :D :D

midnight, Paryzetka83, Edycik, AgaL, Kasia1407, majju, cinnamon cookie, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ