X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Które klocki ;)
    hehe w te dosłowne :D jak ja bym chciała być w takiej formie, ale niestety z zaparciami walczę od dawien dawna :/

madka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kawka z mlekiem z rana?

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    A kawka z mlekiem z rana?
    no właśnie nigdy nie piłam kawy przed jedzeniem, zawsze najpierw jem śniadanie z herbatką a potem kawa...boję się że żołądek by bolał o kawie z samego rana.

• madka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, ja mam mocny żołądek, ale też wiem, że nie powinnam, ale to jest moja jedyna walka z zaparciami. Przynajmniej raz dziennie idzie :)

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    To fakt, ja mam mocny żołądek, ale też wiem, że nie powinnam, ale to jest moja jedyna walka z zaparciami. Przynajmniej raz dziennie idzie :)
    Madka to może spróbuję! coś mnie ścina już sen także uciekam i dobrej nocki :)

madka lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, no to kosmos. A ze żłobkami też tak macie? Z rozmów z dzieciatymi znajomymi wynika, że w Wa-wie dostanie się do żłobka z 1-ym dzieckiem graniczy z cudem... W przedszkolach też łatwo nie jest ;/

Luccecita - piszesz, że Twój ma niedoczynność tarczycy - a PRL badaliście? (bo to lubi iść z jednej parze - a PRL wpływa na libido i płodność).

madzikk, no to kciuki za samorozwój :) Mnie udało się spooooro zmienić w ostatnich latach :) Ale przyznam, że cierpliwość mi się zmieniła - chociaż to nie chodzi tylko o taki prosty jej brak. Tylko czasem jest to kwestia, że nie mam ochoty na dyrdymały i ucinam sytuacje/rozmowy etc., gdzie wcześniej bym się cackała ;)

Aguś, niezła ta Twoja lekarka :))))

Edycik - dość często na forum dziewczyny piszą, że późno im test wykrył. Ja testowałam Rossmanowymi testami - nie wierzę w ich czułość 25, bo testowałam wcześniej, równolegle z betami z krwi - i naprawdę MEEEEEGA są czułe. Czuję, że przy mniej wrażliwych testach nic by nie było może i przez kilka dni. Zwłaszcza, że porządne krechy potrafią późno wyjść :)
    A za żale i smutki - przytulam. Jeszcze dużo czasu upłynie, nim uda się pogodzić z tym, że Tata jest już Gdzie Indziej. Widać, że baaaaardzo Ci Go brakuje :-* Szkoda, że nie mogliście się sobą nacieszyć i przyszło przedwczesne rozstanie :( To nie fair :((((

majju, przykro mi z powodu bety :(

MamaTuśka, oooo, o wynalazku Viledy nie słyszałam. Ale już duuuużo osób chwaliło mi tę reklamowaną myjkę Karchera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 00:49

AgaL, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, a z której strony Wisły jesteś? Bo na razie z prawej masz miejscówke w przedszkolu zapewnioną :)
    Edit: dla 3 latków jest teraz mnóstwo miejsca - jakiś niż???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:49

• Bratek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Bratku, a z której strony Wisły jesteś? Bo na razie z prawej masz miejscówke w przedszkolu zapewnioną :)
    Z prawej.... B-)
    P.S. Zaraz zaraz.... Ty jesteś z W-wy???????? :) Echh, ten mój "lotny" mUSK ciążowy.... facepalm.gif ;)
    P.S.2. Ech, ale w żłobkach ponoć nie jest wesoło ;/ Chyba, że i tu się zmienia?
    A to u Was tak z tym miejscem się dobrze zrobiło czy masz orientację, jak to jest w innych dzielnicach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 00:50

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam weekendowo

zamiast spać, z przyzwyczajenia już się od 6 kręce, wiec wstałam, nastawię rosół i biorę się za sprzątanie
    do spowiedzi jeszcze planuję dziś iść ;)

Bratek
    nic na razie nie badaliśmy- 1 dziecko udało się za pierwszym strzałem, a z drugim dopiero zaczynamy, więc wiesz ;)
    a co do niedoczynności, to mój m. ma wrodzoną- od urodzenia się leczy, więc na płodność to już raczej nie ma wpływu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Mój na śniadanie w domu zjada dwie kanapki duże - chleb, szynka, ser, warzywko, do szkoły jak zostaje do 17 dostaje dwie takie podwójne kanapy. Zje też obiad z dwóch dań. No i po powrocie znowu dwie kanapy. Obiadu na talerzu dostaje tyle co m. i zjada wszystko :D A po każdym posiłku, toaleta :D
    wow, moja chyba przez tydzień tyle zjada :D generalnie im starsza, tym gorzej z jedzeniem.

przed pkolem coś tam tylko skubnie, np. 1/4 kanapki, bo pije rano syrop na alergię, wiec cos musi. w pkolu ponoć ładnie je- ale nie wiem ile w tym w prawdy :D po pkolu zwykle nie chce z nami obiadu jesc, czasem jak jest coś, co lubi np. naleśniki, pierogi, parę łyzek zupy, to zje. po południu jakiś jogurt, jabłko. kolacji najchetniej wcale by nie jadła jakbym nie zrobiła- np. jajecznice z 1 jajka. takze szał :/

Ruby
    fajnie, ze plamienia sobie poszly :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) zaraz Was nadrobię :) powiedzcie tylko co znacie skutecznego na opryszczkę??? Właśnie mi wyskoczyła po nocy i nie wiem czym się ratować :(

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opryche papka z wit B , masc hascovir

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Bratek z żłobkiem już tak wesoło nie będzie i u nas niestety bo jest jeden w mieście tylko ...

Cynamon plastry są super compid o ile dobrze pamiętam albo zovirax maść, Wit B do tego łykaj.

Śniło mi się że byłam w spowiedzi i drugi sen ze wysikalam 3 kreski :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 08:43

cinnamon cookie, chmurreczkaa, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)
    sobotaaa ale super, właśnie leniuchuje po pysznym śniadanku, które M zrobił ;)
    pogoda u mnie fajna do mycia okien...chyba muszę podnieść tyłek z łóżka i coś posprzątać.
    Ruby niezłe sny :D czyżby prorocze, najpierw spowiedź potem ciąża?:)

Powiem Wam, ze w tym roku wyjątkowo nie czuję nadchodzących Świąt, nawet nie czuje potrzeby pójścia do spowiedzi....ale pójdę, może to mnie orzeźwi i znów zbliży.

Miłego dnia Kochane:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te kreski były tak intensywne, że aż ten barwnik z nich kapał i farbował wszystko do dokoła :-P no i ta trzecia taka skośna / jaja jak berety mówię wam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 08:52

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nad ta myjka do okien pomyśle w takim razie bo nienawidzę smug :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 08:56

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju tulę :-*.

Bratku śliczny awatarek <3

Edycik dobrze, że wyrzuciłaś z siebie wszystko i popłakałaś. Pomaga na oczyszczenie. Jak imprezka?

Uuu Cinnamon ja nie pomogę, nie znam się na tym.

Mid teraz to na mnie wrażenie robi to "oko" reszta mi się znudziła. Na jarmarku nie byłam jakieś 10 lat :-O.

Ruby ja w takim wieku jak Twoja córa to też coś koło tego ważyłam. Mój młody ma 27 kg. A jest z niego straszny niejadek :-/.

Odebrałam wyniki posiewu :-/

Materiał: Posiew nasienia
    Wynik: UJEMNY
    Wyhodowane drobnoustroje
    Z pobranego materiału po 48 godzinach:
    1. Flora saprofityczna okolicy ujścia cewki moczowej [ pojedyncze kolonie ]

Liczebności: + wzrost skąpy, ++ wzrost obfity, +++ wzrost bardzo obfity
    Ocena preparatu bezpośredniego
    Ciałka ropne
    brak
    Komórki nabłonkowe
    brak
    Flora bakteryjna
    brak

Nic tam nie wyszło więc nie wiem jak teraz to będą leczyć i czym spowodowane jak nie infekcją. Wizyta u androloga w ivikcie w środę u Mariusza Łukaszczuka (odbierał mój poród). Zobaczymy co powie.

Edycik lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny z rana :-)

Ruby sen niezly :) Moze to jakis znak ze niedługo zobaczysz pozytywny test :) Mi sie śniło ze podrywal mnie Rafał Maślak :-D To dopiero byl ubaw :-) Boże skad sie takie sny biorą :)

Widzę że sie za sprzątanie bierzecie a ja w tym roku jakos nie mam werwy. Jutro mam zamiar sie wziąść ale co z tego wyjdzie zobaczymy :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Witam się po przerwie :-)

Ruby moim zdaniem wystarcza Ci dwie kreski i będziemy wszystkie zadowolone :-)

Bratku, Agatia gratuluję genetycznego:-) Agatia cieszę się że ostatni wynik był pozytywny :-)

Cynamon ja też polecam hascovir (czy jakoś tak)

Dziewczyny co robicie na święta do jedzonkA ? macie jakieś super dania.. Sałatki, Przekąski? Ma któraś adres bloga smerfelinki?

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dobry ten Twój sen ;) mi parę dni temu śniło się, że poroniłam... Pierwszy raz w życiu miałam taki sen, obudziłam się i odetchnęłam z ulgą, że to nieprawda...

Ok mam Hascovir i Zovirax, będę smarować, ale wit B nie mam to skoczę kupić :) dzięki dziewczyny :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ