X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu a może oglądałaś wczoraj "Taniec z gwiazdami"? :) i stąd ten sen? :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane. U mnie znowu biało za oknem i cały czas pada...
    Ruby trzy kreski to już przesada ;)
    Też potrzebuję jakieś przepisy na Święta, nie mam w ogóle pomysłu co ugotować i upiec.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio :)

Bratku na pewno na T. jest niedobór 3 latków. A ze żłobkami to chyba wiecznie będzie problem :/

Ruby proroczy sen? Niech się spełnia :)

My się zbieramy na działkę. Popracować trochę trzeba :)
    Podpowiedzcie mi, może powinnam zrobić oprócz tsh, ft3 i ft4 jeszcze te anty cośtam :) skoro miałam kiepskie ft?

Miłego dzionka :)

Edycik lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki, rozpoczęłam weekend wczoraj, ale nie miałam siły wejść już wieczorem na forum. W każdym razie dziś już nadrobiłam posty.

Kjopa jak nic nie wyhodowali to się ciesz, mój miał najpierw gronkowca, brał antybiotyki i na kontrolnym jeszcze dodatkowo doszedł paciorkowiec :/ A badania nasienia wyszły świetnie, poza morfologią plemników, pewnie to ten gronkowiec połamał naszym żołnierzykom te główki :( Lekarza mamy 7.04, do tego czasu próbujemy naturalnych sposobów leczenia.

Ruby - trzy kreski to już zdecydowana przesada, możesz komuś jedną oddać :)

Ja biorę wit D w kropelkach w dawce 5000/dzień plus w preparacie witaminowym jest jeszcze 500, więc 5500. Mam nadzieję, że wystarczy.

Cynamonku na opryszczę ta maść zovirax czy jakoś tam jest bardzo fajna, plastry compid też, tylko wkurzają mnie trochę, ale działają.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre jest w plastrach to , że zakleisz i nie ma to bezpośredniego kontaktu z jedzeniem , piciem itp, a super schodzi po tym no i nie ma obrzydliwego białego jak idziesz do ludzi tylko delikatny przeźroczysty woreczek ;) prawie nic nie widać ;)

chmureczka dobra dawka tej wit :) a kreski trzy jak zobaczę w realu to chętnie się podzielę :D

chmurreczkaa, Bratek lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i w skrócie napiszę że mam okropnego kaca.teraz jedziemy na basen

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, uważaj - w moim styczniowym śnie też miałam magiczny test z TRZEMA kreskami ;))))))))

Kjopa - dziękuję :) Cieszę się, że Ci się podoba <3 :) Tak sobie wczoraj pomyśłałam, pisząc na fb z Mężem, który w weekend jest w pracy w innym mieście, że w sumie, to jesteśmy już teraz takie trzy bratki <3 ;)
    Kciuki za wizytę - jestem mega ciekawa, co powie. Jejku, jak się cieszę, że Twój stanął na wysokości zadania i zrobił badania, zamiast tego męskiego bełkotu ble ble, który niektórzy uskuteczniają ;)

EwelinaaKaa - dla mnie istnieje jedno absolutnie koronne danie, które jadłam zawsze, rok w rok - tzw. święcone <3 (jakiś czas temu wypatrzyliśmy z Bratem podobny przepis, określany, jako smażanka galicyjska).... Ale w tym roku problem, bo ono jest dość ciężkie, smażone... I boję się, że po dwóch kęsach stwierdzę, że zbyt ciężkie, a i samo smażenie będzie uciążliwe.. I zostanie mi cała patelnia ;(
    A z ciast, już dwa albo trzy raz z rzędu robiłam mazurek dekadencki z Kwestii Smaku. Uwieeeeelbiam takie połączenia smakowe <3 :)
    http://www.kwestiasmaku.com/desery/mazurki/mazurek_z_maslem_orzechowym/przepis.html

cinnamonku - Sonol, Zovirax, Heviran. Plastry Compeed też mają swoje plusy - nie widzę, by przyspieszały gojenie, ale odpada stres typu - korzystanie ze wspólnych naczyń etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 13:45

cinnamon cookie, Kjopa3, EwelinaaKa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka toz ty konska dawkę zapodajesz tej wit. A powiedzcie mi czy to jest zdrowe tak duzo jej brac? Bo ja troszkę mam dylemat czy tak duzo wcinac tych witamin.

Edycik i tak trzymac jeżeli jest kac tzn. Ze sa zalane smutki :-)

Ja na szczęście opryszczki nigdy nie mialam wiec nie pomogę w tej kwestii.

U mnie jajniki zaczynają pracować ponieważ coraz czesciej je odczuwam.

Edycik lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja miałam duże niedobory wit D, badałam jej poziom i dawkę zaaplikował mi lekarz. Powiedział, że lepiej brać więcej na wszelki wypadek.

Kiedyś pewna gin z kliniki powiedziała mi, że z witaminami lepiej też nie przesadzać, bo większość jest w pożywieniu. Ja biorę tylko taki preparat witaminowy Falvit dla kobiet, 1 tabletkę wieczorem, a wit D dodatkowo, bo kazał mi lekarz. Myślę, że nie przesadzam :)

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko jak masz jakies spotkanie itd to polecam plastry ale jak nie to lepiej zaaplikowac jakas masc, plastry spowalniaja gojenie opryszczki wiec lepiej ich unikac. Ja rowniez polecam masc cynkowa.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 19 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk relaksuję się po sprzątaniu w domku więc spokojnie mogę smarować maścią - nikogo nie będę straszyć ;) póki co urósł nieduży bąbelek i mam nadzieję, że już nie urośnie... Nienawidzę dziadostwa :/

Edycik na kacu na basen? Odważna jesteś ;)

Ruby narobiłaś mi smaka tym drinkiem z wódką gruszkową... Pojadę później do kauflandu, może będzie u nas :) jak nie to na Absoluta szkoda mi kasy :P

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon a u nas nie było wczoraj :-(
    Żadnej gruszkowej nie znalazłam :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 17:00

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) aktywny dzień dziś wpierw na basenie,potem pizza :)

Majunia przykro mi że beta nic nie wykazała.

Madka powodzenia w nowym cyklu.Powinnaś zrobić tsh,ft4,ft4,anty TG i anty TPO kochana :)

Kjopa imprezka udana była do 2 piliśmy i padliśmy :P dziś dojeżdżają jeszcze jedni znajomi i powtórkę robimy.

Cinnamonku szybciej wytrzeźwiałam :)

Melduję,że @ dalej nie przyszła, nawet jajniki nie bolą.

Kjopa3, madka lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Maju tulę :*

EwelinaKa ja robie pasztet z cieciorki, mazurka czekoladowego z przepisu Małeckiego, i sałatkę winegret przedwojenną ;)

Edycik jak kac to znaczy że dobrze było i dobrze. Udanych poprawin

Cinnamon na opryszczkę mąż używał Zivirax-ale kiedyś w aptece pytałam to podobno już nie robią, albo HAscovir czy jakoś tak. Sama nie miewam więc więcej ni epomogę...

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17

Wysłany: 19 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight co to za sałatka przedwojenna? :)

Ruby u mnie w kaufue jest tylko czysta :/ w alkoholach na osiedlu też :/ za to jest w kaufie promocja Absolut gruszkowy 0,7 za 39,99 myślę czy nie wziąć na zapas :P

Edycik to jak Ty jutro wstaniesz po takim weekendzie? :P

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już chyba na takie dwudniowe imprezy nie nadaję :) Ostatnio w sobotę z koleżanką poszalałyśmy z browarami i całą niedzielę odpoczywałam, po dwóch dniach, chyba bym już w ogóle nie wstała. No nic- starzeję się :/

Gruszkowej wódeczki to jeszcze nie piłam, brzmi zajebiście, chyba kiedyś wypróbuję do drinków. Z czym najlepiej mieszcząc? Macie jakieś wypróbowane zestawy?

Zaraz patrzymy na Listy do M2, tak długo się zbieraliśmy do kina, że w końcu nie poszliśmy, ale dziś nadrobimy.

Ja się czuję znowu chora, kulka mi wielka w gardle urosła, kaszle i ogólnie źle się czuję. Popołudniu tak mi zimno było, że zasnęłam na 1,5 godz. opatulona w kocyk. Mam nadzieję, że przejdzie.

Poza tym to nie wiem co się dzieje, ale cały czas jestem GŁODNA!!!! Zjadłam dziś chińczyka, wielki sernik i jeszcze wielki kawałek czekoladowego ciastka, na śniadanie bułkę z dżemem i jeszcze drożdżówkę. Cały czas chce mi się jeść!!! Nie wiem o co chodzi, dopiero 8dc, może te leki, które wprowadziłam z nowym cyklem? Wróciłam do inofoliku i metforminy... Możliwe to, że cały czas chodzę po nich głodna??? Cały czas mam zgagę, a jednocześnie czuję ogromny niedosyt w żołądku? Chyba jestem nienormalna, nie pamiętam bym kiedyś tak po tych lekach miała

• midnight Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA dziś z młodą zrobiłam ciasto brownie z orzechami i mężusiowi bardzo smakuje :) prawie całe zeżarł :)

Cinnamon ta sałatka to u gesslerowej widziałam, jakaś lwowska podobno; ze śledziami , burakami , grzybkami marynowanymi, korniszonami , kaparami i wieloma innymi cudami :) ponieważ mam chęci na takie smaki to zamierzam ją wypróbować ;)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmureczka ja też dzisiaj mam dzień żarłoka, hmmm kolejny taki dzień...
    Ja też jeden dzień imrpa to drugi już odpadam ;)

Edycik korzystaj korzystaj, baw się jak jest okazja :)

Cynamon ojojoj będę musiała jutro skoczyć do marketu po tego absoluta :)

A tymczasem wróciliśmy , młoda już śpi , a ja zrobiłam sobie drina, z racji tego że nie mam gruszkowki to bols+odrobina wermurta+ sprite -to też całkiem dobre połączenie, nawet mój m sobie zażyczył jak spróbował ;)

Mid bój się ty Boga takie rzeczy o ciastach nam tu wypisywać, a ślina aż po kolona leci, nie powiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:59

Edycik, midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry kochane

Jakoś wczoraj mało piłam i w sumie padłam spać szybko.Melduje ze @ dalej nie ma.

Mid smaka narobiłaś mi swoim ciastem.mmmm.

Ruby dobry drineczek nie jest zły .

Chmureczka i co listy do m2 podobały Ci się?

midnight lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) niedziela dzień lenia!

Mid to sałatka u mnie niekoniecznie, śledzia to ja lubię ale tylko w occie i raz na jakiś czas :) ale brownie.... Nie dziwię się, że mąż tyle zjadł!!! :D

Co do wódki gruszkowej to ja ze spritem piję :)
    Wczoraj dwa drinki z CinCin wiśniowym ale średnio na jeża mi to podeszło ;)

Edycik wesoły weekend miałaś :P jakie plany na dziś?

Edycik, midnight lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ