X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • midnight Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko też nie wiem co poradzić...moze intuicji zaufac..? zalezy włąśnie co dokładnie ginka Ci powiedziała...

Aga spróbuj tej wody z solą..ja sobie letnią przegotowaną wodę dość mocno solę, żebyaż taka fuj była, i płukać płukać pł€kać,albo naparem z szałwii choć nie próbowałam, A ja dziękuję cakiem nieźle choć pobolewa mnie brzuch ale staram się myśleć że to rozciąganie macicy...biorę nospę i staram sie nastawiać pozytywnie. To już w końcu 10 tydzień się zaczął :) z każdym tygodniem zmniejsza się ryzyko poronienia i tego się trzymajmy

Paryzetka83, AgaL, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Paryzetka Twój plan mi się podoba :D

Ruby no wcześnie wcześnie, jesteśmy na tym samym etapie a ja dopiero się przymierzam kiedy zrobić test, może pod koniec tygodnia... :P

Aga ja też czuję się beznadziejnie, trochę nos zatkany, trochę gardło jakieś zawalone, do tego jeszcze tam na dole jakieś pieczenie :/ no żyć nie umierać po prostu :D

kurde bo wiesz, palnęłam że siknę ale spodziewałam się krystalicznej bieli jak zawsze więc zaskoczył mnie ten wynik że coś tam widzę, ale powiem wam jeśli to wina testu to przysięgam wam, że ostatni raz robiłam test ciążowy przed terminem @ ;)

Paryzetka83, cinnamon cookie, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonek ja z Wami na tym samym etapie...ale wizytę mam u gina 25ego, więc będę wiedzieć czy owu była na pewno i czy jakieś szanse są ;) także o testach narazie nie myślę ;)

Czym się kurujesz Sis??

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • MamaTuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Wszytkiego najlepszego w PIERWSZYM DNIU WIOSNY ;):):):)!

Ruby, miał być marzec, co nie ;)? Trzymam kciuki za wynik bety ;)
    Paryzetko Maju, ja zachodziłam w ciążę zawsze po ciężkim cyklu, tak jakby organizm potrzebował sygnału, że ma się spiąć i postarać. Do roboty. Samo się nie zrobi ;)

Paryzetka83, cinnamon cookie, Edycik, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Paryzetka toś rozdarta....nie wiem co radzić... a gin stanowczo kazał odczekać?

Mid dziękuje Kochana, muszę się wykurować, zeby mi tylko z gardła nie zeszło na oskrzela...
    A jak u Ciebie?
    Co nie? Dylemat jak cholera :)
    Ginka niby nie zakazała, ale kazała odstawić wszystko poza euthyroksem i kwasem foliowym, więc szanse są bliskie zera.
    A tak poza tym to się martwię. Koleżanka miała termin porodu na 17-18.03 i cisza. Jeśli do wczoraj nie urodziła, to miała się dziś zgłosić do szpitala. A że to taki typ co to wszystko na chłodno przyjmuje, to chyba ja się denerwuję za nią i za siebie :/

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się tym razem z rana. Ruby te twoje widmo mnie ściągneło ;) mówisz że przepowiednie wszystkie marzec Ci wskazywały ;) żart, nie chce nic zapeszyć ale wiesz że bardzo mocno kibicuje. Na imprezie u cinnamon będę tą jedyną pijącą.

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko, jeszcze jedno, moja pani dr nie uznała mojego grudniowego cyklu za ciążowy, pomimo, że beta na chwilę podskoczyła. @ przyszła sama i wszystko się samo oczyściło, kazała działać od razu ;). I udało się.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama tuśka no tak dziś wiosna się zaczęła ;) wszystkiego najlepszego wiosennie

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Paryzetko, jeszcze jedno, moja pani dr nie uznała mojego grudniowego cyklu za ciążowy, pomimo, że beta na chwilę podskoczyła. @ przyszła sama i wszystko się samo oczyściło, kazała działać od razu ;). I udało się.
    No to mnie teraz nakręciłaś! A że śluz sam z siebie jest, i w płodne libido jakby wyższe to dużo mi nie trzeba :D A tak serio - trzymam się planu, że nuc nie planuję ;)

midnight lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    No to mnie teraz nakręciłaś! A że śluz sam z siebie jest, i w płodne libido jakby wyższe to dużo mi nie trzeba :D A tak serio - trzymam się planu, że nuc nie planuję ;)
    bo to najlepszy plan jest :)

Paryzetka83, katiuszaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    bo to najlepszy plan jest :)
    Buu właśnie pisałam że brak planu to najlepszy plan

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Pierwsza wizyta?:) a wynik bety kiedy?
    Tak,pierwsza.

Ruby faktycznie szybka jesteś :-) ja pierwszą betę zrobilam 19dpo :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:

No bo wiesz, gdybyś nie czekała i nie sprawdziła, to @ by przyszła, a Ty nawet nie podejrzewałabyś, że coś się w becie ruszyło. Najważniejsze, że organizm sam sobie poradził, a nowy cykl oznacza, że jest gotowy. Proste :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 10:07

• madzikk Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partyzerka ja bym nie czekala, jak masz ochote to sie bzyknij:)

Ruby trzymam mocno:)

Ja prawdopodobnie wczoraj owulowalam ale do konca pewna nie jestem bo nadal mnie prawy posladek boli, wiec moze torbiel sie jeszcze nie wchlonela. Moze moj bedzie kwiecien, albo maj:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • madka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ruby podniosłaś emocje :) Czekamy i trzymamy kciuki!

Edycik Kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 10:09

Edycik lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• majju Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane ależ tu emocje od pierwszego dnia wiosny!!
    Ruby ściskam kciuki z całych sił!
    Dziewczyny kurowac się szybciutko, zaraz wasza kolej na testowanie :)
    Paryzetko sama najlepiej czujesz i Twój organizm też chyba daje Ci znaki czego chce :)

U mnie @ okrutnie intensywna, jadę na apapie i nospie i ledwo zipię. A takie słońce za oknem.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    No bo wiesz, gdybyś nie czekała i nie sprawdziła, to @ by przyszła, a Ty nawet nie podejrzewałabyś, że coś się w becie ruszyło. Najważniejsze, że organizm sam sobie poradził, a nowy cykl oznacza, że jest gotowy. Proste :)
    Gdybym nie luteina i test przed odstawieniem to pewnie by tak było i miałabym cykl o te 10 dni dłuższy. Z mega bolesną @.

Katiuszka dokładnie tak jak mówisz, najlepiej nic nie planować :) Mnie w tamtym cyklu ciąża zaskoczyła - po 8miesiącach starań!

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka nie sama tylko ze mną, obalimy po skrzynce czerwonego, na endo oczywiście ;)

Aga narazie zwiększyłam dawkę witamin, a na gardło pryskałam strepsilsem, nie mam pomysłu już czym się kurować :/ aaaa przecież jeszcze opryszczkę mam do tego wszystkiego :/ wrrr

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wysiedzę do 16...zimno mi maskarycznie i nic na to gardło nie pomaga. Zastanawiam się nad wolnym jutro, chodzi mi tylko o to, żeby się wygrzać i wykurować do piątku, do wyjazdu ;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza, Cynamon ja z Wami też wypiję! U mnie chyba pomału przychodzi rezygnacja. Czuję, że jak przekroczę liczbę 20 cykli starań to już zupełnie stracę nadzieję.

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ