X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju maniaczka koszulowa :D

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będę na zakupach w Krakowie, może na żywo je gdzieś upoluje i przymierzę ;)

• majju Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju maniaczka koszulowa :D
    Dokładnie ;)
    Wczoraj, mimo źle podanego kodu, przyszło mi pierwsze zamówienie z aliexpres - sexy szlafroczek :D Będzie w sam raz na weekend :D

Kjopa3, chmurreczkaa, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju daj zdjęcie szlafroczka :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Piąteczek ;)

Mam zły humor, chciałam dziś założyć spodnie moro których dawno nie nosiłam i.... Ledwo się wcisnęłam :/ koniec tego dobrego! Czas odkurzyć orbitreka!

Majju nie dziwię Ci się, że tak się cieszysz z pęcherzyka :D sama jak ostatnio usłyszałam, jakiego mam pięknego to byłam dumna jak paw! :P

Kobitki jakie plany na weekend? :)

AgaL, majju, madzikk, Kjopa3, chmurreczkaa, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tiny.pl/g7lt1 o taki :)
    Mam taką czarną satynową koszulkę to będzie pasował :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu Majju to weekend będzie gorący :) fajniutki szlafroczek :)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Cinnamonek :)
    ja jutro z Sis i Mamitką uderzamy do Bonarki w Krakowie, kino, kawa, zakupy :D

A Ty wolne, czy pracujesz?

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ciastko, ja bym brala ten acard, sama mam zamiar zaczac brac jak wroce do staran. Plamienia przed moga swiadczyc o jakiejs nieprawidlowosci (niepamietam dokladnie czy cos z hormonami czy torbiele), @ powinna trwac min 2 dni, kazdy organizm jest inny, ale ja jak na poczatku miesiaczkowalam to trwalo to 5 dni, ok 4/5 lat temu @ trwala 2 dni i 3 dni plamilam, teraz @ do 3 dni i ze 2 dni plamie. A ty jak dlugo jestes po antykach? My kobiety mamy problemy z krazeniem krwi wiec acard jak najbardziej wskazany.
    Torbieli nie mam bo gin by mi powiedział, antyki odstawiłam w lipcu 2014... @ trwa u mnie średnio 2 dni plus plamienie przed i po.. Teraz np ciągle coś tam delikatnie plamię ale to troszeczkę... Czyli spróbować z tym acardem? W jakiej dawce go się bierze?

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale Wam fajnie!!!! Przyłączyłabym się jako ta przyszyta siostra ;) :P
    Ja dziś pracuję i weekend wolny, planów jeszcze nie mam, jutro tylko skoczę z Rodzicami do Tmobile i do lumpeksu po futra dla psów :D :D

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonek zapraszamy :):) fajnie by było :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko mi sie wydaje ze nie zaszkodzi, ale moze faktycznie powinnas zbadac proga.

Ja bede robila niedlugo zamowienie w aptekagemini mam zamiar zakupic acard, duzo plastrow borowinowych (sa bardzo tanie w tej aptece), wit b6, tran (bo nie bede dzwigala ze soba), chyba wiesiolek i moze jakies kremy. Wiecie co ja wczoraj doczytalam, ze wiesiolka (opearol) nie powinno sie brac razem z lekami ktore wplywaja na krzepliwosc krwi czyli typu acard, aspirna, tzn ponoc mozna ale po konsultacji z lekarzem. Wiec lepiej faktycznie wiesiolek od 1dc do owulki a acard po owulce do ostatniego dnia cyklu.

AgaL lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa zbadam proga w takim razie, dobrze radzisz :*

Edit. Madzikk ooo doczytałam, Ty też dobrze radzisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:52

Kjopa3, madzikk lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk lubię aptekę gemini, kuszą mnie te borowiny.... :P

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luc inhalujemy się Nebbudem na przemian z solą fizjologiczną, do tego clemastin i syr. prawoślazowy.

Edycik ładne wyniki. Może migrena Cię dopadła? Teraz taka pogoda, że naprawdę chyba organizmy nasze czują mocne przesilenie i ta zmiana czasu. Mi zaczęły dokuczać zatoki i nie wiem czy to alergia czy co innego. Wczoraj przepłukiwałam zatoki Fixsinem i mi się połknęło trochę tego :-P. Zadzwoniłam do apteki czy nic się nie stanie a babka miała ubaw bo mówiła to jakbym połknęła wodę z morza :-D

Majju może masz co drrugi cykl owulację bo jeden jajnik "nie działa"? 14 dni bez testu to ciężka próba będzie. Bratek kiedyś robiła pod koniec i patrzyła czy bledną a potem czy zaczynają ciemnieć z powrotem. Śliczny szlafrok <3.

Mnie też kuszą te plastry :-D. Nie zaszkodzą a jak mogą pomóc :-D

AgaL lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Byłam dziś spuścić trochę krwi, muszę zrobić TSH, A-TPO i A-TG do kontroli, aż jestem ciekawa czy coś się poprawiło po 2 miesiącach brania Eutyrox-u. Wyniki muszę odebrać osobiście po g.15, więc popołudniu Wam napiszę co i jak. Trzymajcie kciuki :)

Edycik - współczuję tych problemów z drzwiami. Ja wiem jak to jest, kiedy tyle kasy idzie na te wszystkie suple, badania, lekarzy, a tu jeszcze jakieś niespodziewane wydatki. W tym miesiącu na samochód wybuliliśmy 2200. Przeżywałam to strasznie, ale żyjemy, więc tak naprawdę to nie ma co się wkurzać i stresować na rzeczy, na które nie masz wpływu.
    Mówisz we Wrocku pierwsza wiosenna burza. Jak ja uwielbiam Wrocław. Mam tam przyjaciół, muszę się znowu wybrać :)

Widzę, że Was borowinami zaraziłam :)
    Ja kupię na pewno na kolejny cykl, a co do wiesiołka, to wyłącznie do owu, potem jest to niewskazane. Acard biorę po owu, pierwszy raz w tym cyklu :)

madzikk, Edycik lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • majju Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa chyba nie, bo jakiś czas temu miałam pęcherzyk na lewym a teraz jest na prawym :) Zdrówka życzę i dla Ciebie i dla Synka.
    Chmureczka to życzę dobrych wyników. A z tymi wydatkami... no niestety bywa tak :/ ale masz rację, nie warto się przejmować rzeczami, na które nie mamy wpływu. Ja też mam zamiar zacząć brać acard po owu. Ale ten w mniejszej dawce - 75 mg.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie byłam na ekspresowym monitoringu.
    obok mojej pracy koleżanka dała cynk jest przychodnia na NFZ i rejestrują od reki do ginekologa i tak wylądowałam na USG
    co prawda nie zamierzam tam chodzić, ale wiadomo sprawdzic co jest grane można :)
    zatem 11 dc pęcherzyków brak, owu może później będzie, endometrium 5mm
    ale spokojnie bo wiem na czym stoję
    szkoda tylko że CLO nie działa

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a co się stało z tymi, które miałaś wcześniej? Może faktycznie na Ciebie też CLO nie działa, tak jak na mnie albo owu będzie później. Przynajmniej Ci endometrium nie zniszczyło tak jak mi ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia pęcherzyków mam dużo ale małych,tak jak wtedy na poprzedniej wizycie u " szamana" :P no ale liczę,że może owulka rzeczywiście będzie później.
    Enodmetrium dziś zamierzam winkiem poprawić czerwonym.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ