X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko, Edycik Carte Dor smak karmelowy z solą morską :) Mniam.
    Ja nie wiem co kieruje ludźmi, którzy zostawiają swoje dzieci. Dziś słyszałam, że masowo osoby, które oddały dzieci do domu dziecka namawiają je teraz żeby pisały jakieś listy, pisma że chcą wrócić do rodziców żeby tamci mogli dostać kasę z 500,które pewnie przepiją :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 19:24

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Cały dzień w pracy, potem na zakupach, eh co za życie. Ciężko się zmierzyć z rzeczywistością jak się półtora tygodnia w domku siedziało. W pracy same zmiany, nowe procedury i istny cyrk. Trochę mnie ominęło na tym L4.
    W markecie na porządnych zakupach byłam, warzywa, owoce, mięso i inne takie tam... Zabił mnie rachunek 470 z. Kur... Najdroższy artykuł to kawa za 18 zł, ja nie wiem jak to się uzbieralo.
    Mam dziś strasznie @ podbrzusze, cały czas mam wrażenie ze zaraz @ dostane. Dziś 23 dc, luteina działa. Pewnie mal piszon będzie tym razem przed czasem :-)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • madka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju, ale to smakowicie brzmi :)

Aguś trzymam kciuki za kolejną wizytę :* Z jednej strony dobrze, jakby to był problem, bo łatwo można go rozwiązać. Brawo za pozytywne nastawienie :) Ale Ty tu nas często zarażasz optymizmem :)

Paryzetko to trzymamy kciuki za nienadchodzącą @, żeby nie nadeszła :) A jutro czekamy na dwie... :) Czyli rozumiem, że zielone światło masz?

AgaL lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym tak się przed chwila z moim M. poklocilam, ze prawie mu słoik z ogorkami na głowie rozwalilam. Takie mam dzisiaj nerwy, że nie umiem się opanować. @ idzie wielkimi krokami widocznie :-)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- zgadzam się z dziewczynami, jak problem jest odkryty to wiadomo jak leczyć! i droga do celu może okazać się krótsza niż myślimy:)

Paryzetka - a nie mówiłam, miałaś testa strzelić choćby dla naszego spokoju :P zobaczymy co tam się kluje u ciebie ;)

Chmureczko - ja takiego wkur..a mam właśnie w tym cyklu, na @ też mam , ale teraz to mega. Najbardziej na początku m mi działał na nerwy ale to mega, teraz już może trochę mniej :P

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście pogoda to sezon plac zabawowy się zaczął ;) muszę sobie zdać sprawę że wychodząc o 6 rano jak mam dniówkę wracać będę o 18 wieczorem bo plac musi być zaliczony :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś sprawdzone probiotyki ginekologiczne doustne? Lacibios Femina,Provag?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 20:04

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby siknę jutro dla Was specjalnie ;)

Madka mam zielone światło, i mam zachodzić a nie się starać ;)

Ruby, Edycik, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dziewczyny macie jakieś sprawdzone probiotyki ginekologiczne doustne? Lacibios Femina,Provag?
    Lacibios femina łykam i w pierwszej ciąży też to brałam. Provag też podobno ok.
    Iladian plus czytałam, ze nie bo nie ma dokładnie szczepów oznaczonych (są nazwy ale bez numerów, które powinny być) co może w ogóle być nie warte. Provag i lacibios mają oznaczone więc wybrałam bym z tych dwóch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 20:07

kas50 lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, u mnie dzieciaki mają dobrze, bo my teraz wychodzimy na dwór przed obiadem i po obiedzie od 15-17. Rodzice się cieszą :)

Ruby lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• madka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    No to teraz zachodzimy! :) Powodzenia Kochana :*

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, u mnie dzieciaki mają dobrze, bo my teraz wychodzimy na dwór przed obiadem i po obiedzie od 15-17. Rodzice się cieszą :)
    u nas też, ale potem cała ekipa z przedszkola spotyka się na pobliskim placu i robią zadymę :P
    Fajnie, że macie aż do 17 czynne, ja ubolewam, że tylko do 16 bo muszę się gonić z roboty strasznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ruby siknę jutro dla Was specjalnie ;)

dzięki :) ja już nie mam na co sikać, jeden owulacyjny się obstał, ale nie będę sikać bo jak by nie wyszedł pozytywny to bym świrowała , to tylko owulacyjny a nie ciążowy kurde blaszka! :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Ty już nie testuj,ja i Imię_Róży przejmiemy pałeczkę ;)

Ruby, Imię_Róży lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    u nas też, ale potem cała ekipa z przedszkola spotyka się na pobliskim placu i robią zadymę :P
    Fajnie, że macie aż do 17 czynne, ja ubolewam, że tylko do 16 bo muszę się gonić z roboty strasznie.
    Współczuję, bo to duży problem. Sporo rodziców kończy pracę o 16. Z drugiej strony dla pań na pewno lepiej:)

• madka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Halo, halo ja też się dołączam :D

Ruby, Paryzetka83, AgaL, Edycik, Imię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    wiem wiem ale jaki to nałóg jest...;) a jak fajki? wróciłaś czy rzuciłaś definitywnie?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    wiem wiem ale jaki to nałóg jest...;) a jak fajki? wróciłaś czy rzuciłaś definitywnie?
    Wróciłam, po tym jak beta spadła stałam przed wyborem pół litra lub paczka fajek i jednak nałóg wygrał :/

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane za miłe słowa :) nie wiem jak to będzie u mnie, ale jakaś spokojna jestem póki co. Może faktycznie przy stymulacji i zastrzyku kiedyś zaskoczę. Narazie na spokojnie zobaczymy co i jak. I powiem Wam,że odpowiada mi Jej podejście tempo....mam czas się oswoić ze wszystkim, nastawić na różne opcje.
    Po powrocie wybraliśmy się z M na spacer, wznawiamy codzienne wieczorne spacery, trzeba wrócić do kondycji ;)

Paryzetka83, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące :):) Za wizytę jutrzejszą Edycik i czwartkową Mai :)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ