X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc to prawda, a bałam się, że za późno ;) aha i jeszcze jedno... Mąż to zauważył, wczoraj mi przypomniał ;) finisz był... od tyłu :P a ja mam tyłozgięcie... więc może jest jakaś różnica w dotarciu armii?;)

Kurczę, startuje tyle dziewczyn na raz, ależ lato będzie owocne! :)

madzikk lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho mowisz ze od tylu, a zaraz po lezalas z nozkami w gorze, czy normalnie sie polozylas?

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk nie trzymałam nóg w górze, chwilę poleżałam i zaraz pod prysznic :) a z tym tyłozgięciem to faktycznie chyba nawet coś mój gin wspominał, że najlepiej na boku lub od tyłu ;) myślałam, że żartował :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucce odpuść mierzenie czasem to przynosi szkodę zamiast pożytku ;-)

Kobiety ale synchronizacja tutaj, ściskam wszystkie :-*

IR skąd ja to znam już w 7 myślałam że pekne a w 9 nie mam nawet zdjęć bo wstyd mi było i nie chciałam :-P

• majju Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, ale dziś nadrukowałyście. Szkoda, że bez żadnych nowych dwóch kresek ale za to Cinnamonku piękna beta!!! Świetnie, gratuluję jeszcze raz :* Właśnie mi przypomniałaś, że ten nowy gin mi powiedział, że też mam tyłozgięcie. Śmiesznie, bo na wypisie ze szpitala, z badania przed HSG jest napisane: trzon macicy w przodozgięciu... A moja ginka mi nigdy o żadnym zgięciu nie mówiła. Ale jak od tyłu jest korzystnie przy tyłozgięciu to mi się ta opcja podoba :)
    Laseczki co to za epidemia plamień i @?! Tulę Was wszystkie bardzo, bardzo mocno :* :*
    Madzikk wyrazy współczucia dla koleżanki i kciuki za zdrówko Brata!
    Paryzetko wykres to faktycznie fale Dunaju :) ale były już też piękne wykresy kończące się @ więc nie ma co się tym przejmować zbytnio i brać do głowy.

Jeśli chodzi o jakieś tańce na kawalerskich to ja jestem spokojna i pewnie nie miałabym problemu z tym, to tylko taniec. Mój M. mówi "Nie ważne gdzie nabierzesz apetytu, ważne że zjesz w domu" :) :)
    Mamy już wyniki podstawowych hormonów M. wszystkie w środku zakresu referencyjnego norm. Ufff. Coś pozytywnego :)
    Lecę jutro rano przed pracą na monitoring do szpitala. Potem jadę na Targi ale odezwę się w ciągu dnia z komórki.

Buziaki i wszystkiego dobrego w Dniu Dziecki!
    PS. Kiedyś każda z nas będzie ściskała w tym dniu swoje dzieciątko :*

Bratek, madzikk, cinnamon cookie, chmurreczkaa, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju no właśnie ja też niby mam tyłozgięcie , a na jakimś wypisie mam napisane przodozgięcie więc o co kamman? dopiero jak zobaczyłam ten wypis to zgłupiałam :P

• midnight Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ciekawości az zajrzałam w swoje wyniki, i na wypisie ze szpitala jest trzon macicy w tyłozgięciu, na usg p dr macica w przodozgięciu...teraz na tym tez przed ciążą na usg macica w przodozgięciu a na wypisie aktualnym trzon macicy w tyłozgieciu...może ten trzon to klucz do rozwiązania zagadki...?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos jeszcze pozycji od tyłu..wiem ze taka na chłopca jest sugerowana, z tego względu ze plemniczkom łatwiej się dostać..

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta, ale parę miesięcy temu temat był przerabiany. I w sumie chyba wniosków konkretnych nie było ;)

Zresztą wspomniałam wtedy, że przez wieeeeele lat miałam zawsze opis: tyłozgięcie, jakoś chyba pod koniec roku usłyszałam: przodozgięcie, a tak w ogóle od jakiegoś czasu mam podobno normalną :P :P :P

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny po długiej przerwie.

Na początku CINNAMONKU!!!! Jest, Jest, Jest!!!! Gratulacje z całego serducha :) Uratowałaś maj :) Bardzo, bardzo się ciesze :)

Milka udanej zabawy :) Wyszalej się bo ci się to nalezy :) A o M się nie martw bo myślę że faceci może lubią popatrzeć na striptizerki ale nic po za tym ;)

Madzik kciuki za nowy cykl może w tym cyklu uda się z bliźniakami ;)
    )
    Imię_Róży oby ta owulka była jak najbardziej owocna :) I żebyś ratowała czerwiec ;)

Ruby a u ciebie jak tam objawy ciążowe? Jak się trzymasz?

Wszystkie plamiące tulę bardzo mocno :*

Ja dziewczynki was tak mniej więcej nadrobiłam. Niestety rzadko tutaj bywam raz że net mi słabo jakoś chodzi i często wieczorami go nie mam a dwa nie ukrywam że muszę troszkę od tego wszystkiego odpocząć. Z M powoli odbudowujemy nasze relacje nie jest jeszcze jakoś kolorowo i super ale jest lepiej. A jeśli chodzi o sprawy monitorowania to mój pęcherzyk przerósł ponieważ mojego gina tydzień nie było i go nie uchwyciliśmy. Ale jak byłam u niego na wizycie to mnie mocno pocieszał, powiedział że mi współczuje że tyle lat już się staramy ale że jesteśmy na dobrej drodze i on doprowadzi do tego że będę w ciąży tylko muszę uwierzyć w to że to jest kwestia czasu i mieć w tym więcej cierpliwości choć on uważa że nie jedna kobieta po tylu latach by się już dawno załamała a ja widać że jestem silna i mam bardzo dużo wiary w to że się uda. Troszkę mnie pocieszył i uspokoił i w miarę dobrze zniosłam kolejną porażkę.
    A po za tym mój stan psychiczny nie jest jeszcze w najlepszym stanie ale mam nadzieje że będzie lepiej :)

Życzę wam kochane miłego wieczoru. Buziaki przesyłam i wybaczcie mi moją ostatnią nieobecność :*

Bratek, chmurreczkaa, Edycik, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Kasia1407 mam nadzieję,że wszystko się dobrze poukłada Wam i szczęsliwe zakończy.

Tyłozgięcie mam i ja :P

Smefrku i co było awizo?

Cinnamonku czyli po prostu dane Wam było by się udało :)

Madzikk co z bratem?

Robię sobie kawkę i ściskam Was mocno wszystkie

cinnamon cookie, Kasia1407 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Kasiu życzę żeby się wszystko ułożyło! Miej wiarę, jesteś naprawdę silną kobietą! Jak lekarz mówi, że się uda to tak będzie na pewno! Buźka

Edycik ranny ptaszku, smacznej kawki! Co z plamieniem?

UWAGA! wyhodowalam piękny pęcherzyk 18 mm!!! W sobotę Pregnyl i.... będzie się działo :D :D

Edycik, Paryzetka83, AgaL, Bratek, midnight, cinnamon cookie, madzikk, Kasia1407, Milka1991, Ruby, chmurreczkaa, Ejrene lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z kawką z pracy :)

Majju
    piękny pęcherzyk! trzymam mocno kciuki!

Kasia
    buziaki :*

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Majciu piekny pęcherzyk , super :) bardzo się cieszę.
    No plamię dalej kochana więc @ się rozkręci pewnie.

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Kasiu dobrze, że jesteś:* Kiedyś tu pisałyśmy o tym, że trzeba dbać o nasze związki, bo nie wiadomo czy i kiedy będziemy mieć dzieci, ale naszych facetów już mamy :) Także pielęgnujcie swój związek:*

Mid ty pisz do nas nawet jeśli miałabyś pisać tylko o sobie:*

Edycik twoich plamień nie lubię:( Oby to jednak nie @

Majju piękny pęcherzyk :* Trzymam kciuki za weekend;)

A ja chyba wreszcie jestem po owulacji (to już trzeci raz w tym cyklu) :D
    Teraz dwa tygodnie oczekiwania i teścik. Już się nie mogę doczekać!

Kasia1407, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kasiu napraw i ustaw sobie wszystko na spokojnie i czekamy na Ciebie :) :*

Majju noooo to piękny ten Twój pęcherzyk!!! Będzie się działo :)))

Paryzetko a Ty na trojaczki się szykujesz czy jak?! ;) nie no żartuję, teraz to już na pewno po owu? To 2 tygodnie i test, wcześniej to można sobie wiadomo co ;) dla sportu :)

Czuję, że w lato posypią się ciąże... :)

A tak w ogóle to w temacie Lutówki dołączyła dziewczyna którą znam z innego tematu z OF i też zaszła w 11 cyklu ;) no coś w tym jest.... :D

Paryzetka83, Edycik, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Maju jaki piekny pecherzyk :-) Moj gin powiedzial ze 18mm to idealny pecherzyk więc powodzenia kochana owocnej owulki życzę :-)

Paryzetka teraz te dwa tygodnie beda sie mocno dluzyc ale mam nadzieje ze bedzie szczęśliwe zakończenie tego cyklu za co oczywiscie kciuki będę trzymac :-)

Edycik oby ta @ sie nie rozkrecila.

Dziękuję wam za slowa otuchy mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie ze wszystkim lepiej :-)

Życzę wam milego i słonecznego dnia :-*

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon na trojaczki to nie ale bliźnięta jak najbardziej:D Teraz już chyba rzeczywiście po, jajniki przestały boleć, śluz się skończył także teraz luteina i za 11 dni teścik.

Kasiu mi się zawsze bardziej służą trzy pierwsze tygodnie cyklu i oczekiwanie na owulację :)

Kasia1407 lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ależ słodki suwaczek masz....aż się usmiechnełam.

Paryzetka to trzeba cierpliwie czekać na testowanie kochana.Powodzenia.

Kasiu ja juz wiem,że to zwiastun @ także czekam.

cinnamon cookie, AgaL, Kasia1407 lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik no "Ciastko" zobowiązuje, musi być słodko! ;)

Paryzetka83, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ