X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ją zasnelam po 2 dopiero nie mogłam spać w ogóle :/

Kjopa a mój mówi po bzykanku nogi do góry i tak potem sobie debatujemy z nogami w górze :-) nie zawsze tylko czasami ;)

Patologie cóż wszystko zostało powiedziane i zgadzam się w 100%

Lucyna ja słyszałam o piciu ziela przywrotnika mi nie pomgol ale podobno u niektórych zdziałał cuda...może warto bo jest tani ok. 5 zł paczka

Miłego;)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Gaduły :)
    Kobity, ale poszalałyście ostatniej nocy :-P Ja teraz tylko na chwilkę wskoczyłam, żeby życzyć Wam udanego dnia i zmykam, bo robota mnie goni ;)
    Buziaki i do wieczorka - no chyba, że nie wytrzymam i szybciej zajrzę :-P

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie 5 lat. 5 lat temu bylam w ciazy ale serduszko przestalo bic :( stosowalam wiesiolek nic nie pomogl :( testy robie od dlugiego czasu ale chyba jeszcze nigdy nie wyszedl mi pozytywny. ostatnio bylam u lekarza mowil ze zbliza sie owulacja i ze mam sie starac i sie staralismy potem bylam kolejny raz u lekarza i mowil ze endometrium jest grube jest mozliwosc ze moge byc w ciazy i ze mam zrobic test 3 wrzesnia oczywiscie nie wytrzymalam zrobilam 29 sierpnia i negatywny

po 5 latach- sukces!
    oby się udało tym razem ....
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Kas50, troche pozno te testy robisz, lepiej rob ok 15, inaczej zawsze beda wychodzily pozytywne. A czy ty napewno czytalas instrukcje? Wiesz ze te testy robi sie okolo poludnia, i jezeli kreska t jest slabsza od c to test jest negatywny.

AgaL ja kupilam pierwszy raz jak ostatnio w polsce bylam, firma chyba domowe laboratorium.
    Obie kreski mam tak samo intensywne, pisze że najlepiej robić wieczorem, byle nie rano. Zrobię dziś z ciekawości popoludniu. Dam znać:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 10:46

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja robilam zwykle rano z pierwszego moczu ;) muszę w tym miesiącu po południu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Strasznie się wczoraj rozpisałyście, do pracy się rano spóźniłam czytając ale już odpowiedzieć nie zdążyłam.

Czekającamama super że wróciłaś!

Lucyna to może jeszcze poczekaj i może spróbuj testować za kilka dni. A kiedy masz termin @?

OWU zwariowało jak nie znajdywało owulacji tak dziś wyznaczył że była 18 dc a ja jestem prekonana że była 16 (ale tylko ja) Mój kochany mąż powiedział wczoraj że ten mój Gin to się chyba nie zna na swojej robocie i za tydzień jak będę testować to na bank będą dwie czerwone kreseczki. Oby się nie mylił.

Testy owulacyjne zawsze wieczorem robiłam ale z tych z allegro nie jestem zadowolona wychodzi jak chce. Sprawdzałam je robiąc 2 naraz i jeden negatyw a jeden pozytyw więc nie wiem które prawdę mówią.

apropo jeszcze testowania tylko tym razem ciążowe znalazłam wczoraj w szafce jeszcze jeden test i korciło mnie żeby sprawdzić a może już coś zobaczę. A tak dobrze się trzymałam z postanowieniem że wytrzymam do przyszłej niedzieli

i bym zapomniała przywitać się z nowymi koleżankami na forum. U nas zawsze można miło pogadać i wyżalić się a reszta super pociesza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 11:10

• madzikk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna a od 5 lat chodzisz to tego samego lekarza? Robilas badania, rowniez badanie nasienia? Mierzenie temperatury moze tez wiele powiedziec. Pamietaj tez ze stres bardzo zle wplywa na nasz organizm. Chyba powinnas zmienic lekarza, bo jak ten obecny tak wczesnie stwierdza ze po grubosci endometrium moze byc ciaza to chyba jest cos z nim nie tak.
    I wydaje mi sie ze jak juz 5 lat sie starasz to powinnas miec juz wszystkie badania porobione. Mialas robiony monitoring? Masz regularne cykle, co ile dni?

Kas50 2h przed testem owulacyjnym powinno sie tez ograniczyc spozywanie plynow.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik chodzilam az do 3 lekarzy jakos zaden nie zainteresowal sie tematem doglebnie kazdy zwala na tarczyce. robilam badania tarczycy, lh, estradiol, prolaktyny, mąż twierdzi ze jak raz mu sie udalo to ma wporzadku nasienie :/ cykle rozne, 25, 26, 28,29 dni. Chyba musze znalezc porzadnego lekarza ktory zajmie sie mna konkretnie ale na nfz chyba tu u mnie takich nie ma :/ prywatnie chodze do endokrynologa juz.

po 5 latach- sukces!
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam przed chwilą test owulacyjny i pozytywny jak nic...w środę idę badać progesteron a zaraz smigam na basen bo u nas upał! :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zrobiłam przed chwilą test owulacyjny i pozytywny jak nic...w środę idę badać progesteron a zaraz smigam na basen bo u nas upał! :-)

tylko omijaj saune i jacuzzi. to podobno źle wpływa na jajeczka również u kobiet starających się

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza a wy już 7 lat? Teraz zobaczylam w opisie...

Faktycznie z tymi lekarzami jest ciężko, ją wybieram się do takiego który nie dość że jest u nas ordynatorem to jest specjalistą od leczenia niepłodności jedyny problem to wizyty prywatne na których dość dużo wybule kasy... Ale na NFZ u nas nic nie zdzialam szkoda mojego czasu i nerwów..

• Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza termin @ mam na 3 wrzesnia

po 5 latach- sukces!
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda - u mnie wylatuje sporo nasienia jak właśnie mamy dłuższą przerwę. Ale ja nie podkładam papierku tylko pędzę z ręką między kroczem :D Czasami też mnie mąż zanosi jak ma siłę :D

Patutka - dbaj o kotka :) ja mam psiaka, którego traktuję jak dziecko - kocham go! :D Ja po poronieniu też nie miałam pracy, ale szybko znalazłam, już 2 tygodnie po byłam na szkoleniu - dla mnie to było wybawienie, bo siedziałam i ryczałam. Każda minuta była dla mnie jak godzina.

Kjopa - dobrze Ci z tym urlopem, ja pracę zaczęłam w czerwcu, więc z urlopem średnio :(

Dziewczyny, zaczynam się znowu stresować tym moim wykresem - wiem, że za bardzo przeżywam, ale to mój pierwszy wykres i się stresuję.

Jeśli chodzi o testy owu to mój pierwszy miesiąc z testami, dlatego robiłam je praktycznie od 8dc, pierwszy pozytyw pojawił się w piątek wieczorem a w sobotę miałam grubą krechę testową, dużo ciemniejsza niż ta kontrolna, a w niedziele już cień cienia, wiec tak jakby owu w weekend była. Ja robię z rana (ale nie z pierwszego sikania),a później wieczorem.

kass - trzymam kciuki za ten cykl :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wiem jak po powrocie z urlopu nadrobię zaległości na forum ;) chyba usiądę jak do dobrej książki :P właśnie wyjechaliśmy z Krakowa, weekend był super ale natłok turystów jest ogromny :O teraz akurat Mąż tankuje i myje auto więc korzystam z chwili :P i jedziemy dalej :) pozdrowionka :)))

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas niestety 7 lat choć na początku kilka lat to "co ma być to będzie" a tak naprawdę to leczę się u wielu lekarzy od 5 lat. diagnoza jedna u wszystkich więc raczej prawidłowa

Lucyna- to ne załamuj się jeszcze jest czas na to żeby pojawiły się dwie czerwone kreseczki ;) na Owu są dziewczyny gdzie dopiero po tygodniu od spodziewanej @ test wyszedł test pozytywny, i zawsze zostaje beta która szybciej ci wyjdzie pozytywny

Cinnamon cookie - odpoczywaj dobrze i wracaj do nas 2w1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 12:08

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 testy owu robi się popołudniu i min. 2 godz trzeba nie sikać ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie mi wyszły pozytywy te z popołudnia :) Ale czy owu była? Zobaczymy.

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    No u nas niestety 7 lat choć na początku kilka lat to "co ma być to będzie" a tak naprawdę to leczę się u wielu lekarzy od 5 lat. diagnoza jedna u wszystkich więc raczej prawidłowa

Lucyna- to ne załamuj się jeszcze jest czas na to żeby pojawiły się dwie czerwone kreseczki ;) na Owu są dziewczyny gdzie dopiero po tygodniu od spodziewanej @ test wyszedł test pozytywny, i zawsze zostaje beta która szybciej ci wyjdzie pozytywny

Cinnamon cookie - odpoczywaj dobrze i wracaj do nas 2w1

A jaki rocznik jesteś? nie ma to większego znaczenia tylko tak pytam z ciekawości jeśli można wiedzieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    85

• Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    objawy wszystkie dokladnie te co na miesiaczke wiec napewno bedzie @ :(

po 5 latach- sukces!
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ