X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłany: Dzisiaj, 12:09
    Cytuj | Edytuj | Zgłoś

Dziewczyny pomózcie.Jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek.

9 dc cyklu byłam u swojej giny i ujrzała piękny pęcherzyk 16 mm. Powiedziała, że widzi wspaniałe warunku i żeby brac się do roboty. No to się wzieliśmy. 11 dc miałam lekkie plamienie: pomyślalam owulacja..., potem mialam cały czas cholernie uciążliwe wzdęcia i poczucie pełności jkabym na balonie siedziala i to 3 dni pod rząd. Potem 14 dc mialam intensywne napięcie podbrzusza. potem cisza kilka dni i 19 dc plamienie.... a 21 dc bóle miesiączkowe połączone z bólami krzyża (nigdy nie miewałam). Dziś jest 23 dc. Piersi nic sie nie zmieniły raczej, ale pochwa jest rozpulchniona szyjka wysoko i jakby do tylu odgieta i zamknieta. Wewnetrznie czuję, że to ciąża tym bardziej, że są to objawy które trudno sobie wymysleć (plamienia i ból)Boje sie jednak ze moze to wszystko byc spowodowane zamieszaniem hormonalnym zwiazanym z odstawieniem tabletek :(. dodam, ze mam juz syna i z nim w ciazy takie cuda sie nie dzialy. A tu mam boe miesiaczkowe praktycznie od 20 dc a okresu nie widac (wiem ze za wczesnie na okres ale myslalam ze dostanę ze wzgledu na zamieszanie hormonalne bez tabletek) Myślicie ze są szanse?

w57v9n73tsztg0x5.png
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucyna wrote:
    Katiusza termin @ mam na 3 wrzesnia

Lucynko a skąd jesteś? Mam lekarza, kórego mogę polecić.

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona - szanse zawsze są, dopóki nie ma @ dopóty jest nadzieja:) nie pozostało ci nic innego jak test albo beta...

• Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona jestem z Bydgoszczy :) a Ty skad jestes ?

po 5 latach- sukces!
    oby się udało tym razem ....
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiona, oczywiscie szansa jest. Jakby 19dc bylo plamienie implantacyjne, to test powinien juz cos pokazac. Jutro zrob test z pierwszego moczu i koniecznie daj znac. Trzymam za ciebie kciuki.
    Fajnie ze potrafisz badac szyjke, ja niestety jestem zielona w tym temacie:-p

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiona również trzymam kciuki! Mam podobnie z tym że plamienie miałam 18dc...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Elfiona, oczywiscie szansa jest. Jakby 19dc bylo plamienie implantacyjne, to test powinien juz cos pokazac. Jutro zrob test z pierwszego moczu i koniecznie daj znac. Trzymam za ciebie kciuki.
    Fajnie ze potrafisz badac szyjke, ja niestety jestem zielona w tym temacie:-p

Dziewczyny dziękuję za odzew...
    To drugie plamienie tez uznalam za implantacyjne. Wczoraj zrobiłam test bo mój Jędrula juz nie mnie męczył i nic nie dalo tlumaczenie ze za wczesnie do tego z p[opołudniowego moczu...oczywiscie negatyw... ale drugi test czeka w łazience. Zrobię jutro...

w57v9n73tsztg0x5.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucynko

Ja jest z Łodzi. Moja doktorowa Agata Cajdler Łuba jest ma specjalizację endokrynolog ginekolog położnik. Mam PCOS i endometriozę a dzieki niej udało mi się zajsc w ciążę. Jest bardzo dociekliwa i rzetelna. Dzięki jej dociekliwości moja mam jest ze mną, bo lecząc u niej sprawy drog rodnych zrobila badania, które niby były ok ale naszej doktor cos nie pasowało....szukała....szukała....w koncu wzięła ją na oddział na gruntowne przebadanie i okazalo sie ze miała raka piersi we wczesnuym stadium. tak wczesnym ze dwa miesiace wczesniej mogliby go nie wykryc. Wszystko jest w nalepszym porzadku od 2008 roku.

w57v9n73tsztg0x5.png
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dziewczyny jutro robie test....choc cholernie sie boję,że czar pryśnie

w57v9n73tsztg0x5.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą po raz pierwszy zobaczyłam u siebie pozytywny tes owulacyjny - wiadomo, to po wczorajszym Pregnylu. I, co tu dużo mówić, te dotychczasowe, z ostatnich miesięcy, to nawet nie stały obok takiego testu... ;/

Wiecie co, z tym gubieniem - odkąd się staramy, próbuję leżeć jak najdłużej. A jak już mnie trafia i chcę się umyć, to... ćwiczę mięśnie ;)))) Po prostu zaciskam tam, gdzie trzeba, żeby nie wyciekało, idę się umyć, wracam i rozluźniam :) I nic się nie gubi, a łazić można ;)
    No nic, trzymajcie kciuki, żeby dali dziś wreszcie odpocząć mojemu Mężulkowi, a i mnie w robocie nie zamęczyli - wychodzi, że powinniśmy poćwiczyć dziś wieczorkiem i jutro rano :P (ło matko... jak mnie ciężko rano dobudzić.... B-) ;) ).

Ruby - wyobraziłam sobie nas z TZ-em z nogami na szafie - hihi, cudne <3 Scena, jak z filmu ;)

Lucynko - obawiam się, że czas u Was na odłożenie funduszy i leczenie prywatne. Po tylu latach przydałyby się dogłębne badania, monitoring, może jakieś genetyczne etc. Niestety, na NFZ ciężko (choć nie móię, że to niemoźliwe) trafić na sensownego lekarza. Może powinnaś zrobić sobie HSG, albo histeroskopię? Ciekawe rzeczy czasem wtedy wyłażą.
    Nasienie też warto kontrolować. To, że raz wyszło ok (chociaż w sumie u Was, jak rozumiem, badane nigdy nie było), o niczym jeszcze na przyszłość nie świadczy - sami to przerabiamy, a OF jest pełne takich przypadków.

Patutka - rudy??? Aaaaaaaa............. <3 <3 <3 Cudeńko!!!! Takiego nam brakuje do kompletu w naszym szalonym stadku <3 :)

cinnamon_cookie - oj tak, sami niedawno odwiedziliśmy Kraków - mało, że z definicji mnóstwo turystów, to jeszcze jakieś targi ludowe... Wcięło Kraków pod natłokiem gapiów i straganików, słowo daję ;)

elfiona, wszystko może się zdarzyć. owocnego testowania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 13:45

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek ja cie podziwiam ze ty pamietasz i tak slicznie odpowiadasz na wszystkie pytania :)
    Te miesnie ktore zaciskasz to chyba sa miesnie kegla (miesnie dna miednicy) :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!!

Ruby fajnie, że mąż Cię dopinguje :-)

Ja mam załamke zrobiłam sobie progesteron i mam 13.17 ng/ml i jak tu ciąża ma być i się utrzymać. To raczej za mało bo podobno koło 20 powinno być więc jestem pewna, że w tym cyklu znowu nici. 11 września idę na USG podejrzeć jajeczka to zobaczę co na to lekarz powie. Może da luteinę czy coś. Jeszcze szansa, że progesteron ma wyrzuty kilka razy dziennie i dlatego słaby a mam 8 dpo. Czekam jeszcze na wyniki TSH i toksoplazmozy.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk, zwykle otwieram sobie dwa okienka w wyszukiwarce - w jednym klikam odpowiedź, a w drugim staram się przekopać przez kilometry nastukanych przez dziewczyny postów ;))))) Inaczej w życiu bym tego wszystkiego nie zapamiętała, a z drugiej strony wiem, że przykro, jak się coś nastuka i niknie to bez echa w natłoku innych postów ;)
    Tak, to mięśnie Kegla :) W sumie przydaje się to podczas staranek - Mąż nie narzeka... B-) a i później, jeśli tego "później" kiedykolwiek doczekam ;)

Kjopa3, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek też robię jak ty odpowiadając na forum :-)

Bratek, madzikk lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa 7/8dpo to wlasciwy moment na badanie progesteronu, nie znam sie na wynikach ale jak twierdzisz ze jest za niski to przycisnij lekarza zeby koniecznie przepisal luteine.

Bratek, ja niestety pisze z telefonu wiec otwieranie okienek nie pomoze. Jak nie odpowiem odrazu to mi wszystko umyka, dobra pamiec ale bardzo krotka:/

Bratek lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Kjopa 7/8dpo to wlasciwy moment na badanie progesteronu, nie znam sie na wynikach ale jak twierdzisz ze jest za niski to przycisnij lekarza zeby koniecznie przepisal luteine.

Bratek, ja niestety pisze z telefonu wiec otwieranie okienek nie pomoze. Jak nie odpowiem odrazu to mi wszystko umyka, dobra pamiec ale bardzo krotka:/

Właśnie wiem, że odpowiedni. Robiłam badania które dała mi gin ostatnio i pokusiło mnie na ten progesteron żeby wiedzieć właśnie o co kaman.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku póki co nie na szafie bo z poduchą pod pupą a czasem odwracam się i oprę na ścianie, ale można i na szafie, why not? :)

też staram się każdemu coś napisać, ale ciężko zapamiętać dlatego piszę w miarę na bieżąco pod warunkiem, że jestem w robocie bo wtedy mogę prawie zawsze regularnie czytać ;) w domu jak w domu wieczorami ok ale w dzień zawsze się coś do roboty znajdzie;)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko. Wlasnie zrobilam test owulacyjny, t wyszlo duzo bledsze niz wczoraj. Nie sadze ze wczoraj byla owulka bo byl dopiero 11dc. Czy kiedys tak mialyscie ze jednego dnia testowalyscie byla delikatna t a nastepnego dnia nic i dopiero kolejnego byla t ciemniejsza? Licze na pozytywny test dopiero jutro.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Mam pytanko. Wlasnie zrobilam test owulacyjny, t wyszlo duzo bledsze niz wczoraj. Nie sadze ze wczoraj byla owulka bo byl dopiero 11dc. Czy kiedys tak mialyscie ze jednego dnia testowalyscie byla delikatna t a nastepnego dnia nic i dopiero kolejnego byla t ciemniejsza? Licze na pozytywny test dopiero jutro.

Kochana nic się nie martw - takie rzeczy się zdarzają. Ja miałam kiedyś podobnie i pytałam nawet o to gina. Powiedział, że tylko dwie tak samo identyczne krechy lub testowa ciemniejsza od kontrolnej nas interesuje :) A i co ważne tak naprawdę istotny jest fakt, kiedy pojawi się pierwszy pozytywny test :-P

madzikk lubi tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ