Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madzikk Autorytet
    Postów: 1151 1312

    Wysłany: 2 września 2016, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Katiuszka x

    Kjopja jak sa mdlosci to chyba dobry znak :)

    Milka krwiaczkiem sie nie przejmuj ;)

    Marcysiem kciuki za wyniki!

    Napisalam dzisiaj do Edycik, powinna niedlugo do nas wrocic:)

    Wczoraj odlecialam o 9, jakas ospala jestem, ale zaczelam cwiczyc i wczoraj rowerkiem pojechalam do pracy, wiec albo sport albo cos mnie bierze. Wogole to brzuch mam jak balon jak przed @ no i oczywiscie problemy z trawieniem gdzie zawsze po @ brzuch mialam plaski no ale moze przez ta jednodniowa @ sa jakies pozostalosci. Wogole mam dla was fajnego shakea, zwlaszcza dla tych co maja problemy kibelkowe: pol ananasa, jablko, 2cm imbiru, burak, pol kopru wloskiego, ja tez dodalam lyzeczke kurkumy (starczy na dwa dni). Uwaga dla ciezarnych - zastapcie ananasa jakims innym owocem i nie dodawajcie kurkumy! Mozliwe wieksze wiatry ;)

    Milka1991, katiuszaa lubią tę wiadomość

    16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Marcysiem Przyjaciółka
    Postów: 81 32

    Wysłany: 2 września 2016, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik TSH - 2,41 µIU/ml , więc z przysadką i tarczycą chyba wszystko ok. Czytałam, ze jak TSH mieści się w normie to nie potrzeba robić badań tarczycy, bo TSH jest bardziej czułym badaniem. Ktoś się orientuje jak to jest? :) Endokrynologa mam dopiero pod koniec września, umrę z niepewności do tego czasu :)


    7b63c91cb5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2016, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR
    Poczatki w pkolu moga byc ciezkie zanim dziecko sie zaadaptuje,ale potem bedzie z gorki,trzymam kciuki !
    U mnie.juz od wczoraj plodny sluz,na tescie owu calkiem wyrazna kreska,takze owu na.dniach :)
    Tempke bede mierzyc zeby wyznaczyc skok,bo dupka bede brac :)

    Imię_Róży lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2016, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiem
    Dla staraczek tsh powinno byc 1-2, wg mnie troche za wysoko

    Ja mam 1,2 i gin powiedzial,ze idealne

    Marcysiem lubi tę wiadomość

  • Marcysiem Przyjaciółka
    Postów: 81 32

    Wysłany: 2 września 2016, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita, wlasnie czytam sobie w necie trochę i kurde każde źródło mówi inaczej :/ Chyba muszę wytrzymać do wizyty z interpretacją :)


    7b63c91cb5.png
  • madzikk Autorytet
    Postów: 1151 1312

    Wysłany: 2 września 2016, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiem TSH troszke za wysokie.

    16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet
    Postów: 1097 1643

    Wysłany: 2 września 2016, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc wiem że poniedziałek to tylko początek pkola mam nadzieję że się synu zaklimatyzuje.
    Noooo to działajcie, ja w poprzednim cyklu miałam długo śluz płodny i było bingo. Trzymam kciuki za was.
    Teraz się wkurzam brakiem objawów no tak to ja nigdy nie miałam.
    Marcysiem dziewczyny dobrze piszą tsh dla staraczki jak najbliżej 1 jak będziesz na wizycie u endo koniecznie powiedz że się staracie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 14:25

    km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Kjopa3 Autorytet
    Postów: 2759 2776

    Wysłany: 2 września 2016, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)

    Ogólnie wieści dobre i bardzo słabe :-/ Dzidzia jest jak trzeba 7t0d wg. USG, żyje :-) Niestety odkleja mi się mocno trofoblast i muszę koniecznie leżeć. Dostałam Dupka dalej 2x1tabl. i luteinę 100mg. dopochwowo 2x1 tabl.

    Ogólnie weszłam do gabinetu mówię chyba ciążunia :-) No to na wagę, na fotel (macica powiększona) no i USG. Pani dr. mówi "pani nic nie widziała ja żadnego USG nie robiłam i nic nie piszę w karcie" :-). No i się zaczęło :-/ "Oj, bardzo mi się to nie podoba". Ubieram się przerażona i zaczęłam płakać nie wiedząc jeszcze co jest. Pani dr. szybko wypisała oficjalne skierowanie USG, zadzwoniła do rejestracji i kazała wcisnąć mnie drugiemu lekarzowi na teraz na to USG. Zaraz zadzwoniła do tego lekarza, zabrała mnie do niego do gabinetu. Poprosiła o szybkie nieoficjalne USG <3 Pokazał dzidzie i razem na de mną stoją i patrzą co tam się dzieje. Wróciłyśmy do gabinetu i wypisała recepty, skierowania. Powiedziała,że jak będę leżeć to jest dobrej myśli :-) i bardzo się cieszyła,że zrobiła USG. Kazała zrobić badania przeciwciała anty ka-lipidowe, białko S, antykoagulant toczniowy i iść do immunologa. Zakaz seksu więc bardzo się cieszę, że razem z moim P postanowiliśmy nie współżyć po pozytywnym teście bo może byłoby już po wszystkim :-/

    A oto przedstawiam moją dzidzię :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34c22754e2a8.jpg

    Imię_Róży, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

    f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet
    Postów: 3677 3836

    Wysłany: 2 września 2016, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa kciuki za dzidzię :* oszczędzaj się, leż jak najwięcej, trzeba być dobrej myśli!

    Kjopa3 lubi tę wiadomość

    11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • cinnamon cookie Autorytet
    Postów: 3677 3836

    Wysłany: 2 września 2016, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk wszystkiego najjj najjj najlepszego! :) buziaki :*

    madzikk lubi tę wiadomość

    11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet
    Postów: 2719 3913

    Wysłany: 2 września 2016, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopka cieszę się że dzidek zdrowy ;) myślę, że przy lekach i dbaniu o siebie wszystko się ułoży. Musisz się tylko uzbroić w cierpliwość i być dobrej myśli ;) dzidzia ma już prawie 1cm, niech go Mamusia nie zasmuca :)

    zpbndf9htl70ulh2.png
    atdc3e5eyux9ywss.png
  • Kjopa3 Autorytet
    Postów: 2759 2776

    Wysłany: 2 września 2016, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika nie zasmucam się. Wierzę w tą dzidzie a teraz wszystko w rękach Boga. Czy leki nam pomogą czy nie :-)

    Milka1991 lubi tę wiadomość

    f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Imię_Róży Autorytet
    Postów: 1097 1643

    Wysłany: 2 września 2016, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa dzidzia piękna☺ pomodlimy się żeby wszystko było dobrze bo na pewno będzie, trzymaj się cieplutko i odpoczywaj ☺

    Kjopa3 lubi tę wiadomość

    km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2016, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ojej,groznie zabrzmialo,ale trzeba byc dobrej mysli :)

  • Marcysiem Przyjaciółka
    Postów: 81 32

    Wysłany: 2 września 2016, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam resztę wyników :)

    Ktoś podpowie na bazie swojego doświadczenia co do poprawy? Niby wszędzie mieszczę się w normach dla fazy folikularnej, ale nie może być tak kolorowo.

    Estradiol - 65,40 pg/ml (nor: 19,5 - 144,2)
    FSH - 3,76 mIU/ml (nor: 2,5 - 10,2)
    LH - 4,98 mIU/ml (nor: 1,9 - 12,5)
    Progesteron - 0,32 ng/ml (nor:0,15 - 1,4)
    Prolaktyna - 8,0 ng/ml (nor: 2,8 - 29,3)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 21:44


    7b63c91cb5.png
  • Kjopa3 Autorytet
    Postów: 2759 2776

    Wysłany: 2 września 2016, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiem jak dla mnie super ale do tego TSH to bym się doczepiła ;-) Ja miałam TSH 2 i dostałam Euthyrox żeby właśnie zbić do ok.1. Zrób do niego chociaż Ft4.

    f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Marcysiem Przyjaciółka
    Postów: 81 32

    Wysłany: 2 września 2016, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię FT4 i FT3 jak będę robiła powtórkę hormonów podczas owulacji :)

    Podniosłaś mnie trochę na duchu :) Może niebawem będę mogła ustawić sobie taki sam paseczek jak ty :p


    7b63c91cb5.png
  • Kjopa3 Autorytet
    Postów: 2759 2776

    Wysłany: 2 września 2016, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będziesz miała niedługo taki suwaczek :-)

    Marcysiem lubi tę wiadomość

    f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2016, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa śliczne to twoje zdjęcie. Piękna fasolka.

    Kjopa3 lubi tę wiadomość

  • madzikk Autorytet
    Postów: 1151 1312

    Wysłany: 3 września 2016, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ciacho :)

    Kjopka troszke mnie zasmucilas ale jestem dobrej mysli a ty masz sie oszczedzac, to rozkaz!

    Kjopa3 lubi tę wiadomość

    16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego