Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mid szaleństwo z tym wykresem ;P dzidzia w drodze jak nic :)
    Mid najlepiej liczyć z 10 dni od tego skoku, wcześniej raczej nic nie wyjdzie...
    Pulpeciki wyszły super ale sos za rzadki, kurczę dałam mąki ale się porobily grudki i musiałam je wydlubac, ciekawe czemu...
    Prenatalne 27.09 także hoho i jeszcze trochę ;)

zpbndf9htl70ulh2.png
    atdc3e5eyux9ywss.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka zleci :) o którym skoku mówisz? mi się zdaje że jeśli owulacja była, to tak 13-14 dc...ale pewności nie mam, pewność mam że jeśli miała być to na pewno już była, jeśli nic nie dostane do soboty, to planuję w sobotę rano test zrobić..tak dla pewności, czy mogę zabalowac :P

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Marcysiem Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, ja jak mam grudki w sosie to wrzucam go do blendera :P i nic nie trzeba dłubać :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

7b63c91cb5.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miduś trzymam kciuki☺za teścik.
    Dzisiaj rano w pkolu jeszcze większy ryk niż wczoraj, jak wyszłam to ja ryczałam na stacji paliw aż się gość pytał czy wszystko w porządku. Głowa mi pęka w szwach od wczoraj, nie wiedziałam że pkole to taka trauma dla matki
    Milka ty leż wypoczywających, a czas szybko zleci☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 12:09

midnight lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR
    ech, płacz przy oddawaniu to norma, mojej zdarzało się nawet po roku chodzenia rano zrobić scenę :) grunt to jak dziecko w ciągu dnia się zachowuje czy odbierasz zadowolone itp :)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mid kciuki za testa :)

IR u nas przez pierwszy rok co ranek to samo czyli ryk - ale zza to po południu jak odbierałam to dziecko mega zadowolone, uśmiechnięte także u nas to taki zwyczaj był i w sumie już każdy o tym wiedział -hmm kwestia przyzwyczajenia ;) krzywda mu się nie dzieje, na pewno szybko się przyzwyczai... u nas jeszcze był cyrk z jedzeniem. Na początku nic nie chciała jeść ani pić, potem woda, potem herbatka z suchym chlebem , aż wreszcie się przełamała i po jakimś czasie Panie nie mogły wyjść z zachwytu że młoda tak pięknie zjada ;) co prawda nie wszystko ale jak ma ochotę to nawet o dokładkę prosi ;) u nas to mega wyczyn :)

Milka połknęła bym takiego racucha na raz :P mi zaraz mama pierogi przywiezie więc czekam z niecierpliwością ;)

midnight, Imię_Róży lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka to też zależy niestety od dziecka...moja z usmiechem w podskokach zwykle chodzi, i zadowolona wychodzi, ale ona bardzo towarzyska i od początku lubiła przebywać wśród dzieci..Kciuki żeby Twojemu synkowi to przeszło, bo są dzieciaki które się w końcu przyzwyczajają, to wiem z obserwacji, no i to co już pisałam- nie pokazuj młodemu że Tobie też żal :) jak ja młodą pierwszy raz zaprowadzałam, to też sie balam, ona trochę tez, ale od tygodni powtarzałam, że pkole takie fajne, że fajnie tam iść bla bla, same superlatywy, łezka się zakręciła dopiero jak mi młoda z oka zniknęła...
    Wiem że łatwo mi się mądrzyć, ale to naprawdę wpływa na małego jak widzi że mamie też ciężko się z nim rozstać :)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR ciężkie są początki. Ja starałam się dać buziaka, przytulić i pani Go zabierała. Starałam się szybko uciekać bo jak słyszałam płacz to też mi się chciało płakać.

Mid kciuki za teścik. Powiedz mi czy badania immunologiczne robi się na czczo. W czwartek mam endokrynologa i jutro musiałabym zrobić badania i zrobiłabym od razu te co mi gin kazała. Te immuno chciałabym jak najszybciej bo może potrzebuję leków ale do endo nie wiem czy w ogóle jechać. Boje się łazić żeby nic się nie stało a z drugiej strony tarczyca teraz też jest bardzo ważna.

Nie piszcie o jedzeniu :-P Jestem zdana na mojego P więc szału nie ma :-/

Imię_Róży, midnight lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mid oki, to czekamy do soboty :P
    a co to za impreza? ja mam wesele :D

Marcysiem pomyślałam o tym już po fakcie, haha, następnym razem tak zrobię i będzie cacy :D

Ruby jakby się dało to bym Ci wysłała pocztą, zresztą siedzisz teraz w domku to znajdziesz chwilkę :P

IR biedna, nawet sobie nie wyobrażam jakie to uczucie, kurde...cały czas przy mamusi a tu nagle na tyle godzin gdzieś indziej z obcymi...no nic, musisz się powoli przyzwyczaić, ale zadowolony? daj znać później jak wrażenia z jego strony ;)

Kjopka dalej kiepsko się czujesz?

Imię_Róży, midnight lubią tę wiadomość

zpbndf9htl70ulh2.png
    atdc3e5eyux9ywss.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, za te wszystkie słowa ☺ wiem że musimy przez to przejść, ja też daję buziaczki ściskam mówię że kocham, i szybko spitalam do auta a tam ryczę. Ale synek dzisiaj po porannym ryku, wyszedł zadowolony i po drodze mi opowiadał jak było więc się powoli przyzwyczaja☺
    Kjopa właśnie jak ty się czyjesz☺?
    Milka a ty jakieś badania do wizyty robisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 14:59

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR raczej żadnych, mam już wszystkie porobione i są w miarę ok, morfologię powtórzyć za jakiś czas bo była słaba, i jeśli chcę to mocz przed wizytą bo były jakieś leukocyty ;)

zpbndf9htl70ulh2.png
    atdc3e5eyux9ywss.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka 30-stka znajomej

Kjopa, na czczo nie musisz, tylko na chyba 2-3 godziny przed pobraniem na czczo, wcześniej na lekkim żarciu, nie tłustym, no i do immuno trzeba być zdrowym, nie przeziębionym ani nic...tyle pamiętam

Ale masz tu info ze strony labu w którym ja byłam:
    ''Pobranie krwi
    Pacjenci na pobranie krwi do badań immunologicznych nie musza być na czczo. Wyjątkiem jest tylko przypadek kiedy wyraźnie wymaga tego procedura badania lekarskiego. Najlepiej jest gdy Pacjent zgłosi się na około 2-3 godz. od ostatniego posiłku.
    -Przed samym pobraniem krwi Pacjenci powinni unikać wysiłku fizycznego oraz stresu. Bardzo wskazany jest przynajmniej 15 minutowy odpoczynek przed samym pobraniem.
    -W przypadku oznaczania parametrów, którymi aktualnie leczy się pacjent (np. żelaza), nie należy ich oznaczać.
    -Kiedy ma zostać przeprowadzony test z metoclopramidem (pacjent musi przyjechać ze swoim lekiem) lub hormony – wskazane jest pobranie krwi na czczo w godzinach porannych.
    -Lipidogram – badanie powinno odbyć się od 12 do 14 godzin po ostatnim normo tłuszczowym posiłku. ''

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid faktycznie przecież pisałaś ;) no to będziemy się obie bawić, ale ja to i tak szybko odpadnę :D

zpbndf9htl70ulh2.png
    atdc3e5eyux9ywss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z kawką z pracy :)

u mnie już po owulce, z rana skok tempki, duphaston biorę i odliczam do testowania...

Edycik już po weselu siostry, to może w końcu się odezwie :)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telefon mi spadl i sie wylaczyl i cala wiadomosc skasowana...

Ale wam fajnie, same imprezy:)

Lucc no to zaczynamy odliczanie.

IR dacie rade, kwestia przyzwyczajenia, on bedzie zadowolony ze idzie do przedszkola a ty bedziesz miala wiecej czasu.

A ja musze sie wam pochwalic ze zabookowalam bilet na grudzien i przylatuje podpisac umowe dzialkowa. Za to z moim P nie za ciekawie, znowu chyba spadl mu testosteron i dopadla go jakas psychoza, ja tego nie wytrzymam, wydaje mi sie ze sie od siebie oddalamy. Dzisiaj mialam mysli ze na starosc bede sama i sprawie sobie kota, w sumie kotka i tak bede miala ale na starosc chyba bede miala cale stado. Koty sa lepsze niz faceci, czasem pokaza pazurki ale sa zdecydowanie milsze. Staran w tym cyklu nie ma i nie bedzie chyba ze bedzie jakis skok w bok:) ale i tak czekam na jutrzejsza wizyte i mam nadzieje ze juz wyznacza termin na laparo.

Milego dnia!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • midnight Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...

Madzik mam nadzieję że jednak sytuacja między Wami się poprawi...koty też kocham, ale nie wiem czy to dobry pomysł spedzić tylko z nimi resztę życia :P

A mi OF wyznaczył owulację...na 20dc absurd, chociaży dlatego że po szyjce już wiem ze wtedy na pewno nie było...może nie było jednak wcale...eh

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, no to ten... nie chciało nam się wczoraj jechać po test ciążowy, więc może dzisiaj kupię, a jutro zrobię, to będzie aż 11 dzień po owulacji. Powinno już coś wychodzić czyż nie?

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja i przepraszam za moja nieobecność. Ale niestety jak moje dziecię poszło do szkoły marnie u mnie z czasem wolnym.

Różyczko zobaczysz ze z dnia na dzien bedzie ci coraz latwiej, coraz mniej będzie bolec a maly sie przyzwyczai ;-) no i kciukam za tescik ;)

Madzik no to gratulacje :-) Jakis kolejny krok w zyciu rozpoczęty :) A jezeli chodzi o P to może jednak sie poprawi. Oczywiście mam ogromną nadzieję ze polepsza sie wasze stosunki bo ja wiem co to znaczy starajac sie tyle o dziecko a z partnerek sie nie uklada. Podwójne nerwy ;)

Kjopa zdrowka dla ciebie i malenstwa. Oszczedzaj sie i będzie wszystko dobrze :-)

Mid oby ta owulka byla i do tego owocna. Kciukam za tescik ;-)

Dziewczynki dziękuję wam za wszystkie slowa otuchy. Ja chyba jednak na adopcje nie jestem gotowa ale zobaczymy co przyszlosc przyniesie. Niestety tak jak mowilam chyba powoli godze sie ze nie doczekamy sie malenstwa.

Życzę wam milego dnia i proszę wybaczcie mi ostatnie zaniedbywanie.

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid
    a mierzysz tempkę zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka ?

obstawiam u Ciebie owulkę w 16 dniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 09:44

• midnight Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc no wstyd się przyznać , raczej bazuję na szyjce, tempkę mierzę dla fanu :P zwykle o tej samej porze ale nie zaraz po wstaniu...:(

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1824 1825 1826 1827 1828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ