X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Witam się piątkowo:)

Marietta a ty na kiedy miałaś mieć @?

Laski nie ma co rozpaczać piatek jest sikamy, działamy, świętujemy, kto może niech łapie za % i po weekendzie znowu można smęcić a tymczasem kazy dla siebie coś miłego znajdzie w weekend ;) Ja jeszcze do niedzieli muszę się wstrzymać z pytongowaniem bo idę systemem czekającym a po tym systemie nie ma opcji trza zachodzić więc nie mogę nawalić wiecie ;)

Ubrałam nawet odpowiednią koszulkę do dnia dzisiajszego coby podkreslić jego dostojność "Friday is my second favorite F word " że niby co na pierwszym ? :P
    też chcę taką koszulkę :P
    stukam się kielonkiem, wznosząc toast za nasze zdrowie i moc radochy z pytongowania :D

Carolq, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Vesper Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    To chyba wszyscy tak dzisiaj... Tylko zerkają za okno... i na zegarek ;)))

Ech, u mnie w ogóle zjazd jakiś... Niech mnie ktoś przytuli ;((((((((((((((
    Małż w innym mieście (dziś wieczorem wraca, ale nie ma Go od wczoraj, a to już długo :P ;) ), więc w łóżeczku można się było przytulić jedynie do podusi ;/
    Staram się mieć dystans... ale gdzieś w głębi duszy liczyłam, że po Pregnylu będę mieć... no już nie mówię, że wykres zakończony na zielono ;) ale chociaż tak zwyczajnie, po prostu, wykres porządny. Wiadomo, że bywają wahania, ale tak czy siak tendencja wyrostowa powinna być. Ciężko znaleźć wykresy ciążowe bez takowej. A tu Gucio. Wiadomo, że jeszcze może się to zmienić, ale widzę, że póki co, tempka leniwi się, jak w zeszłym miesiącu. Z tym, że wtedy byłam po mocnej infekcji, więc łatwiej mi było to zaakceptować.
    Kurczę, zamiast polepszenia wykresów, to mam ostatnio gorsze. Co jest, no.... :(((

Już.

Przepraszam.

Musiałam sobie pomarudzić :(((

To ja przytulam :)
    ale, żeby nie było - wolę do męża ;)
    3maj się, bratku!

Bratek lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi, wariatki moje :)
    Emotki dostały do łapek.... i trzasnęły tyle stronek, że nie sposób się odkopać ;)

Dzięki, Kochane, z pocieszenie <3 Niestety, nie łudzę się, że to kwestia pustych kółek. Nie pamiętam, o co mi chodziło, ale nie zaznaczyłam sobie tempki domyślnej i zawsze wpisuję ją na piechotę. Dzięki temu wszystkie kropki, w każdym cyklu, są takie same (puste, wpisywane zawsze o tej samej godzinie-najwyżej przeliczam) i na ich podstawie OF wyznacza mi ovu (wg OF ;) ). Prawda jest taka, że robi to głównie pod jednym warunkiem.... jeśli tempka o tym świadczy. Obecnie jest bardzo mały wzrost, także względem temperatur sprzed fazy temperatur niskich. Przerabiałam to, bo czasem dawało się pobawić trochę OF i zrobić "symulację", żeby się upewnić, na jakiej zasadzie to wszystko działa. Program nie jest idealny... ale fakt, że ABSOLUTNA WIĘKSZOŚĆ wykresów ma tendencje wzrostowe. Taka prawda. Obawiam się, że w moim przypadku zmiana kółeczek w niczym nie pomoże ;( Jeśli jutro/pojutrze wykres nie ruszy... to kiepsko to widzę :(

cinnamon_cookie - 12dc, to fajny czas. W razie czego jeszcze zdążysz się dziabnać na owulację ;)

Kas - o rezerwie jajnikowej nie świadczy to, jakiej długości masz cykle. Morisek dobrze Ci pisze - porób badania. Ja niedługo kończę 32 lata i nie uważam, że moja rezerwa się kończy... Badania nic o tym nie wspomniały ;) Problem gdzieś jest, niewątpliwie... ale raczej nie tu ;)

A 200 stron opijam. 200 stron i mój kijowy wykres ;) Mam nadzieję, że głowa nie będzie jutro bolała :P
    Ale za to ciONżę mam jak w banku. Ciążę spożywczą :P Cydr, wino i różne gatunki sera..... Ajjjjjć, to się musi skończyć Obrażonym Brzuszkiem ;)

Red%20Wine%20Toast.jpg
    Vesper wrote:
    To ja przytulam :)
    ale, żeby nie było - wolę do męża ;)
    3maj się, bratku!
    Eeeeeee..... czyjego Męża? :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hłe, hłe :)
    pędzę, żeby rozwiać możliwości - mój małż jest lepszy niż poduszka i wszystkie Jaśki razem wzięte ;)

bratku, też miałam wydłubane oczy na wykresie - jak ustawisz godzinę jako domyślną, kółka się wypełnią królewskim błękitem :P

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Proszę Pani to taki system który dostała CzekającaMama od ginka :P zalezał do 10 dnia cyklu wstrzemięźliwość i potem jedziemy ile wlezie a potem czekamy na efekty, a coby nie było smutną naszej CzekającejMamie, że tak sama musi po suchu siedzieć to postanowiłam dołączyć do jej systemu :P

Jest jeszcze inna kwestia bo czekającaM zagroziła, że jak się uda to opatentuje więc ja szybko skorzystam póki jeszcze za darmoszkę można :D a wy moje kochane będziecie musiały słono płacić potem chyba, że się jakoś dogadacie ;)
    ja tez , ja tez wstrzymuje sie od seksu choc jest strasznie ciazko wytrzymac, ale owulka idzie wielkimi krokami wiec to kwestia czasu jak sie dobiore do swojego ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    uhuhu to czekam na pierwsze mdłości :D no chyba, żeby jeszcze najpierw na owulkę poczekać ? :p
    ruby ja juz mam mdlosci i to przed owulka ha ha ha ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    chyba, że cichaczem czyta to co najwyżej dostaniemy po głowach, ale i tak się opyla mówię ci :)

Jakie plany na weekend dziewuszki?
    ja mialam malowac pokuj ale moj m jutro do pracy i to na druga zmiane wiec tylko posprzatam, popiore jakies zakupki i wieczorem chyba jakies % jak owulki nie bedzie jeszcze ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 dobrze ze krotki cylk szybciej bedziesz mogla zaczac nowy i z pewnoscia bedzie owulacja i 30 lat to mloda kobieta jestes moja szwagierka w marcu skonczyla 30 lat a w kwietniu urodzila zdrowego synka a tesciowa mojej siostry w wieku 40+ urodzila jeszcze z nowym mezem 2 synow wiec sie nie zalamuj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 01:32

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby o nieee ;( będę beczeć jak nie powiesz :(
    ja tak lubie ;-P a jak dodalas emotikonki takie smieszne ?

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Cinamon łocz dys: 0bicz.gif

tak was będę biła jak będzie niegrzeczne :P
    ja tak lubie ;-P a jak dodac takie cudenka?

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobra zboczuchy ja tez ide przykleic sie do M. moze jakos zasne ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek wszystkim :D
    Cinnamon cookie wzięło się oczywiście od mojego zamiłowania do cynamonu :) uwielbiam :) ryż z cynamonem, bułeczki cynamonki... Kiedyś poprosiłam znajomego z USA żeby kupił mi trochę gadżetów cynamonowych, czego tam nie byłoooo :D pasta do zębów, plasterki odświeżające takie na podniebienie, cukierki, gumy... Mniam :D
    Ja zaraz lecę na śniadanko i jedziemy przez pól Polski do rodzinki, tam nocleg i jutro do domku.. Tempka dalej w dole i powiedzcie mi czemu OF zabrał mi owulkę z wykresu? :/ że nie było jej bo za niskie temperatury mam? :( yhhhh...

Imię_Róży lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mordeczki:-))
    Dziewczyny w 2013 urodziłam geniusza;-PP... od piątku nauczył się korzystać z nocniczka;-PPP, do tej pory nosił go głównie głowie, ale teraz stwierdził, że chyba ma przeznaczenie do innej części ciała;-PPP...
    Oj nadrobiłam czytanie i po kolei wypiję cydra za 200 stronę :-)))
    Mój post to od ulubionej książki:-)

Aha i ogarnęłam swój cykl, jako, że nie opłaciłam abonamentu nie korzystam z ovufriend, tylko z kieszonkowego kalendarzyka i dzisiaj rano przy kawie wreszcie sie doliczyłam, że testuję 15 września;-)ale chyba tak dla sportu:-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 09:34

Marietta, CzekającaMama lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*

Wysłany: 5 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa właśnie się dopatrzyłam, że dziś muszę wykupić abonament, to dlatego zniknęła moja owu??? Czy o co kaman? :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    kas50 dobrze ze krotki cylk szybciej bedziesz mogla zaczac nowy i z pewnoscia bedzie owulacja i 30 lat to mloda kobieta jestes moja szwagierka w marcu skonczyla 30 lat a w kwietniu urodzila zdrowego synka a tesciowa mojej siostry w wieku 40+ urodzila jeszcze z nowym mezem 2 synow wiec sie nie zalamuj
    Hmmm...póki co to nie @ a jakieś dziwne plamienie raz zywoczerwone raz lekkie suche brązowe. ..chyba powoli oczyszczam się po cb? Hmmm..
    Miłego dnia wam życzę:-) ja sprzatam bo mąż w pracy. Za chwilę z cora na spacer pójdziemy:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś @. Chyba mi się już nie chce :-(. Jeszcze USG 18.09 i może da Progesteron. I daje spokój sobie ze wszystkim. Mam jedno i widocznie tak jest nam dane i trzeba się cieszyć że jest. Ach 0dash2.gif No i Conceive nie pomógł żołnierzom.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzień dobry! I to jak! Dziś OF wyznaczył mi owulację :D Według niego miałam ovu tydzień temu w sobotę :D Nooo tylko teraz czekać na efekty.

Kjopa - @ i kolejny cykl. To nie jest kwestia tego CZY zajdziesz ale KIEDY, to się w końcu musi udać.

Lecę się szykować, z mężem uciekam na jakiś spacerek i wieczorkiem zajrzę do Was ;)

Marietta, Bratek lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW, luna91, DZIŚ wyznaczył Ci sprzed tygodnia?????? Wow, takich cudów jeszcze nie widziałam :) Mam nadzieję, że po drodze uprawialiście z Małżem sporty stosowne? ;)
    Może i mój plaskacz się zatem nawróci? :P Bo dzisiaj, uwaga uwaga, skoczył wreszcie w górę!!! :) Mam nadzieję, że nie jest to zasługa wczorajszego winka ;)
    lunka, strasznie się cieszę, naprawdę :)))))

Kjopa - przytulam mocno :-* :-* :-*

Imię_Róży - gratulacje ;)

cinnamon cookie, luna91, Smerfelinka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 5 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto mi powie czemu moja owulacja zaginęła na wykresie? :(

f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinamon cookie - wydaje mi się, że dlatego, że spadły temperatury. Zobacz sobie w pytaniach i odpowiedziach, tam chyba jest takie zapytanie dlaczego OF cofa wyznaczoną owu.

Bratek - ja wczoraj właśnie piwkowałam i też mam nadzieję, że to nie zasługa alko, no ale nie będę się doszukiwać głupot już. Hehehe no takie cuda to tylko na owu :D Też jestem w szoku, że sprzed tygodnia, dziś jest mój 7 dpo, zobaczymy. <3 było dokładnie w dniu owulki, może któryś zabłąkany żołnierzyk dał radę ;). Mi też temp właśnie dziś skoczyła mooocno w górę. Jak zobaczyłam ile wskazał termometr to aż wstałam i nie mogłam uwierzyć, bo już na straty ten cykl przeznaczyłam.

Smerfelinka lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ