Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestescie jeszcze??

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila hej - po 7 dniach może już pokazać przyrost, ale wcale nie musi- nie jest regułą, chyba te 10 dni to już w miarę pewny wynik. Pozdrawiam

• Sunday Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka, trzymamy kciuki za jutro!!!

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam dodac ze przed inseminacja mialam podany pregnyl dokladnie 5.07 a slyszalam ze on jeszcze do 14 dni po podaniu moze zafalszowac wynik testu, juz nie wiem co robic odliczam dni do terminu @ zeby juz byc pewnym, jestem zalamana :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila to dołowanie ci nie pomoże wiem, że łatwo się mówi ale taka jest prawda, relaksuj się, wcinaj ananas bo podobno troszkę wspomaga przy zagnieżdżeniu zresztą jest o tym wątek tutaj gdzieś i dziewczyny bardzo chwalą, sama muszę kupić, warto spróbować. Głowa do góry i nie rób testu za wcześnie...

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka i ja trzymam kciuki &&&&&&& :) Ten drugi test nie mógł wyjść pozytywny, bo w ciągu dnia masz już za niskie stężenie hcg. Beta będzie rzeczywiście najbardziej wiarygodna i w sumie najtańsza (wiem, co piszę, bo chyba rower bym już kupiła za te wszystkie bez sensu wykonane testy ;) ) Ciążowe kupuję teraz już na allegro - 1 zł sztuka i można szaleć :)
    Lila25 moim zdaniem min. jeszcze 5 dni do bety... Wiem, że zdarzają się pozytywne bety 10 dpo, ale jednak rzadko. Szkoda kasy i psucia sobie nastroju, że nie wyszło...

1usai09khne0c7t3.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu, witaj:)

Rudzialka, z całych sił trzymam kciuki!!!!!! Mam nadzieje, że jutro będziemy skakać z radości, i że Twoje szczęście da początek całej masie radości:))))

Lila, nie znam się niestety na inseminacji, ale jeśli to jest tak jak przy naturalnym zapłodnieniu to chyba musisz jeszcze trochę poczekać. Nie załamuj się, czekanie jest najgorsze, każdej z nas daje sie we znaki, choć Twoje pewnie jest jeszcze cięższe, bo juz długo czekasz. Trzymam kciuki, aby i Tobie sie powiodło;)

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to ja też jestem świeżo upieczoną mężatką, pobraliśmy się pod koniec maja:)

Natka30, Rudzialka lubią tę wiadomość

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam dziewczyny za mile slowa, mam nadzieje ze w koncu sie uda :) ale to czekanie mnie dobija :( 4miesiace temu sie udalo ale niestety moje szczescie nie trwalo dlugo moja gin powiedziala ze widac juz pechezyk, zebym za pare dni zrobila bete i do niej zadzwonila mialam lezec i brac duphaston i luteine bo mialam plamienia i strasznie bolal mnie brzuch. ani lezenie ani leki nie pomogly utrzymac ciazy beta 0,1 :( bylam zalamana, chcialabym przestac o tym myslec nie nakrecac sie tak ale sie nie da tym bardziej ze meza bratowa jest w ciazy widuje ja codziennie i to jeszcze bardziej mnie doluje, oczywiscie ciesze sie ze im sie udalo ale chyba mnie rozumiecie? nie wiem czy to co napisalam jest logiczne ale musze to z siebie wyrzucic..
    od razu mi lepiej :)

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam ale nie zapytalam czy przyjmiecie mnie do swojego grona tylko tak na chama sie wepchnelam ;)

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi gratuluje :)

zizi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tak to jest, że niby człowiek się cieszy jak komuś się uda, ale nie potrafi do końca bo gdzieś tam czujesz żal, że tobie się nie udało i to jest całkiem naturalne, całkiem normalne, musisz myśleć pozytywnie nie nastawiać się z góry, że się nie uda. Chociaż Ja się nastawiam że nic nie będzie w tym cyklu a i tak do samego okresu mam nadzieję...Jest nas tutaj już bardzo dużo, wszystkie mamy wspólny cel więc łatwiej jest się tutaj wyżalić ponieważ każda z dziewczyn cię zrozumie, dlatego właśnie powstał ten wątek, sama potrzebuję się wykrzyczeć czasem:)

zizi wszystkiego naj na nowej drodze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 19:56

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najchetniej juz jutro bym pojechala zrobic bete ale boje sie rozczrowania, chyba poczekam chociaz do piatku :)

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moze jednak do czwartku ? ;)

• renate Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziałka dobrze że idziesz na ten koncert teraz, rozerwiesz się a nie będziesz myśleć :D
    Jeśli mogę coś poradzić dziewczyny nie róbcie tych testów za wcześnie, potem cały czas myślenie, załamka jak jest 1 kreska ale jednak cień nadzieji i potem kolejne rozczarowanie... Lepiej poczekać spokojnie nawet kilka dni po spodziewanej @ i mieć pewność :) (no dobra wiem że się łatwo mówi :P ale rada dobra :D)
    A ja jestem 2 dni po tej owu i już mnie piersi szczypią hehe do końca cyklu to już będę miała z milion objawów, ale obiecałam sobie że 2tygodnie ma być luz blues :P

zizi lubi tę wiadomość

mybvl0p.png
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do terminu @ jeszcze 11 dni....
    jak ja to przezyje :D
    wyzalilam sie i wiecie co? humor mi sie poprawil :)

renate, zizi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renate zdaje się, że tak samo idziemy leb w łeb ja też ok 2 dni temu miałam mieć owulkę więc będę miała z kim testować;)

renate lubi tę wiadomość

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem 6dni po inseminacji i tez juz mam milion objawow ciazowych ;) zawroty glowy mdlosci swedzace piersi... ale to wszystko chyba urojone..

renate lubi tę wiadomość

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruby a ty nie mialas przypadkiem dzisiaj testowac?? chyba cos mi sie pomieszalo

• renate Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam nowe koleżanki, bo zapomniałam dodać :)
    Ruby super, będzie raźniej :)

mybvl0p.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ