Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila nie nie myślałam, ze koło 15 tego ale jednak owulacja mi się przesunęła w czasie -o ile była. Czy ty masz na imię Liliana? bardzo podoba mi się to imię i nawet rozważam je jeśli będzie druga córa:)

• renate Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a pierworodna wasza jak się zwie :) jeśli można zapytać?

mybvl0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka - Nina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 20:18

renate lubi tę wiadomość

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, liliana :) to kiedy testujesz?

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina.. super imie :) amelka i lenka tez mi sie podoba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mnie @ nie uprzedzi to chyba jakoś 20 tego chyba, że allegrowe testy do mnie zawołają i nie będę mogła oprzeć się pokusi, ale to by było zupełnie bez sensu wcześniej:)

Ninka i Lilka pasuje jak ulał, ale małż ma obiekcje:P

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie podoba mu sie? moj poki nic nie slychac w tym temacie to nie chce rozmawiac o imionach.. dlaczego? nie wiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    nie podoba mu sie? moj poki nic nie slychac w tym temacie to nie chce rozmawiac o imionach.. dlaczego? nie wiem :)

Twierdzi, że za dużo i oraz l :D ale może go jakoś urobię :)
    Mój niby też woli nie rozmawiać, ale często jednak jakiś temat pada i gadamy, może nam jest łatwiej bo już jedno dziecię mamy...

Dziewczyny się załamią jak zobaczą ile do czytania mają :P

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam oj tam :D ja czytam od poczatku i jestem dopiero na 10 stonie, a juz mi sie wszystko pomieszalo ktora co i kiedy :/

renate lubi tę wiadomość

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec jesli cos pomyle to mnie poprawcie :)

• Majetta Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Hannia i Lila:) robi się nas coraz więcej :) tylko wystarczy przez chwile nie zaglądać i potem ledwo się człowiek może zorientować :D no dziewczyny zaczynam już ściskać kciuki za jutro!:*

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też często wracam do tyłu żeby sprawdzić kto co i jak bo duużżżżoo nas i cięzko zapamiętać :) ale jeszcze chwila i będziemy się znały jak łyse konie :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka ja już gratuluje!!! Ja w lutym miałam też bladą kreseczkę drugą i chyba po południu po pracy poszłam na betę. W labie była babka i facet. Jak facet wyszedł a zauważyłam, że babka fajna to się spytałam czy zerknie na mój test. Jak powiedziała, że na pewno ciąża mimo że taka blada kreska. Poryczałam się kobiecie ze szczęścia w tym labie a ona mnie jeszcze przytuliła i pytała czy się staraliśmy czy nie bo w sumie to pewnie zgłupiała trochę :-) . A ja nie mogłam się powstrzymać od płaczu ale jak już wychodziłam to starałam się wyglądać jakoś bo stwierdziła, że ludzie mnie płaczącą zobaczą i pomyślą, że mi zrobili nie wiadomo co :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 20:49

renate lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Hej dziewczyny :) właśnie stawiam pierwsze kroki na tym forum i chciałam zapytać czy jako Nowicjuszka mogę dołączyć do Was ?
    Jak zaczynałam starania to byłam przekonana, że w czerwcu czy w lipcu 2015 będę szykować się na porodówkę... W pierwszą ciążę zaszłam po kilku miesiącach bardzo luźnych starań, a w drugą w pierwszym cyklu starań, ale tym razem dostałam w sumie zasłużoną lekcję pokory w temacie mojego planowania i dopinania wszystkiego. Po drodze od jesieni przeżyłam jedną ciążę biochemiczną i straciłam ciążę w 10 tyg. Od poronienia mierzę temperaturę na ovufriend, a teraz trwa mój pierwszy cykl starań po przerwie spowodowanej stratą maleństwa.

Hannia jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji. Ja też w lipcu miałam być na porodówce jak z pierwszym dzieckiem. Też straciłam ciążę w 10tyg. i mam teraz pierwszy cykl starań po stracie. Trzymam mocno kciuki napewno w końcu się uda!!!!

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • margaretde Nowa

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, udostępniłam wykres :) nie wiem co z tymi skaczącymi temp :(

6f5bd184ce8173f77af6becfcf8ab13e.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się z tego cieszę :) warto jest mieć wokół się ie osoby, które cię rozumieją :)

Rudzialka lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie sporo do czytania:-D skaczacymi temperaturami się nie przejmujemy,bo to i na wykresach ciążowych się zdarza ;-) z mężem tez rozmawiamy o imionach, lilka to bardzo ładnie :-) my myślimy o Hani lub michasiu alko Julku...

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, a na bete idzie sie na czczo?

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie we krwi stężenie bety się nie waha w zależności od pory dnia czy jedzenia.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieny:)

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ