X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nikt nic nie mówi ani nie śni o mnie :( ale wierzę w przepowiednię Patutki :D a co! :D

Kjopa3 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamon mój Jasiek to już mam manie jak ja na rodzeństwo więc mu się śni :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ostatniom Was zaniedbuje bo jeździmy po rodzicach a ze do jednych i drugich mamy ponad 100km to troszkę Nam schodzi . Swoich mam juz za , za nim sie dowiedzieli tata mnie ochrzanił i zabrał orzechów bo piekł chleb i miały byc do niego , tego samego wieczoru zauważył w domu myszy . Mama sie śmiała ze tak to jest jak sie kobiecie w ciąży odmawia . Co do reakcji hormony tak mną motają ze słowa bo ja jestem w ciąży wypłakałam , rodzice przestań płakać teraz ktos inny bedzie płakał . Ogólnie bardzo sie ucieszyli, byliśmy na obiadku , tatuś robił mi soki z marchwi ale mówił ze nie bedzie sie na denna litował i rozpieszczał . I musieli wczoraj opić hehe. Dzis jedziemy do teściów ciekawe czy znów wprowadzę kolejnym myszy do domu :P

katiuszaa, luna91 lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa rozumiem, ale u mnie to Mąż dużo o tym mówi i szwagierka, mogłoby im się przyśnić :P
    Carolq to super, fajny czas teraz macie :) rozwozicie cudną nowinę, tylko pozazdrościć :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Dolnośląskim ;)

Carolq sama przyjemność jeździć z tak dobrą nowiną :)

Cinnamon tak patrzę na Twój wykres i wygląda bardzo obiecująco :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ale się wczoraj rozpisałyście.. Ja się dołączam niby jeszcze owulacji nie ma ale co nie będę gorsza hi hi hi. Tak się uśmiałam czytając rano że mi termometr spadł, mam nadzieje że będzie działał normalnie.

Patutka dzięki za wróżby bardzo się cieszę że jednak gdzieś się tam z małym dzieciątkiem piszę ;) a luty to nawet nie tak długo.

Carolq a te 100 km to w którą stronę może wpadniesz na herbatkę do mnie bo ja się mieszczę w 100km od Wawa.

moich wakacji ciąg dalszy nadal w domu ;) może dobrze bo bym nie nadrobiła. dziś ruszam w drogę na mazury. Postaram się mieć naładowaną komórkę żeby czytać co piszecie a jak nokia pozwoli to może i coś uda mi się napisać. A ze nokia bywa marudna to może być różnie.

Zieloności i bądźcie niegrzeczne wracam w czwartek

Carolq lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa uwierz,że ja sama pisałam i padałam ze śmiechu :D
    Ejrene jeśli chodzi o temperaturę to w poprzednim cyklu też tak miałam tylko nie robiłam jeszcze wykresu... Więc nie sugeruję się tym za bardzo :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :)

Bliźnięta poczęte ;)

Ja wypiłam kawkę z małżem na tarasie, dziecię moje powiesiło pranie bo od rana ma jakiś zapał do roboty, że aż żal nie skorzystać, a teraz zasiedliśmy wszyscy przed laptopami :P
    Za chwilkę za obiad się zabieramy potem jakiś spacer i jutro do pracy :/

Carolq to wspaniały weekend dla was i dla najbliższych :)

U nas też pogoda piękna, mieszkam na górnym śląsku :)

Katiusza miłego wypoczynku, oby pogoda dopisała:) lepiej zaglądaj bo nigdy nie wiesz, która rodzi, która zaciążyła, a która już w domu z maleństwem :D

OOOO właśnie idę po porcję ananasa jakby tak jednak ten wrzesień wypalił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:22

Carolq, Kjopa3, cinnamon cookie, Paryzetka83, Vesper lubią tę wiadomość

• Katashka89 Znajoma

Wysłany: 13 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)Jestem tutaj nowa:)Od maja staramy się z mężem o dzieciątko.Niestety z marnym skutkiem,bo nic z tego nie wychodzi:(Jeśli chodzi o moje cykle to są one nieregularne a przy tym długie 32-35 dni:/Mierzę od 2 miesięcy temperaturę codziennie o tej samej porze god.6,przed wstaniem.Od 2 miesięcy biorę również kwas foliowy.Jeśli chodzi o moje dni płodne to naprawde ciężko jest mi je stwierdzić,niby mam śluz lepki,rozciągliwy ale gdy robię test owulacyjny to pokazuję mi się negatywny.Ovu wyliczyło mi ovulacje na wczoraj i też robiłam test i znowu negatyw i już sama nie wiem jak to jest z tymi testami.Wiem ze muszę wybrać się do gina,tylko że ciężko z wolnym w pracy ale napewno to zrobię w najbliższym czasie.Staram się podchodzić do tego na luzie i się nie denerwować ale chyba powoli głupieje już z tego powodu.

luna91 lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katashka89:)

A jak się prezentuje Twój wykres? Masz skok tem.?
    Moja rada nie stresuj się testami ovu tylko kochaj z mężem zwłaszcza jak masz śluz płodny. To że test Ci nie wykrył ovu to wcale nie znaczy że jej nie było :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie przyjechali wczoraj rodzice w odwiedziny - dzis wracaja no ale - moj maz mega happy nie jest ale mam mi wczoraj pomogla w porzadkach i dzis robimy pyszny obiadek :)
    milej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 13:21

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:

Jasminowa - no właśnie mi lekarz też powiedział, że 1 poronienie nic nie znaczy i kolejna ciąża nie jest w większym stopniu narażona na poronienie. :) Boję się strasznie, czy Ty też się bałaś?

Imię_Róży - czekam na info jutro.

Luna, bałam się bardzo. Jak tylko zabolał mnie brzuch w ciąży, myślałam, że to coś złego i znowu się źle skończy. Ale oczywiście strach minął wraz z pierwszym trymestrem ciąży, poczułam, że na pewno będzie dobrze i tak było. Tak też będzie u Ciebie, zobaczysz : )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    właśnie i te cycki kurde blaszka jakieś wielkie może faktycznie mleko już się zbiera!!!

męża do piersi zalecam dostawić ; )

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Wariatki! Mi dzisiaj wszystko śmierdzi, coś mnie podbrzusze ciągnie i czuję się mega zmęczona(co pewnie nie ma nic wspólnego z myciem okien i sprzątaniem kuchni -to musi być ciąża :) )

Partyzetka, wysoki progesteron w drugiej fazie cyklu daje takie same objawy jak w bardzo wczesnej ciąży. Więc może to być jedno, albo drugie, na ciążę stawiam oczywiście ; )

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Pamiętacie mój wpis z 8 sierpnia? to tak apropo proroctw... :) Pamiętam, że powiedział "Bóg da".

Cudny dziadek! uwierzyłaś mu i się spełniło : )

Marietta lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży chop chop co tam wysikałaś rano ? :)

Ale tu dziś cisza...

atdc15nmjt4tk663.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dziewczyny widzę, że wesoło wczoraj było :D Wy już wszystkie zaciążone, niektóe po porodach - nieźle.

Patutka - wybacz jeśli coś poprzekręcałam, ale wiesz ja kilka dni po tym co mnie spotkało nie chciałam nawet usłyszeć słowa ciąża.. i tak po prostu pomyślałam, że może tak przeżywasz.

Wiecie, dziś cały dzień przepłakałam, panicznie się boję :( wiem, że powinnam się cieszyć, ale strach jest większy.

Carolq - już się nie mogę doczekać kiedy ja będę mogła wszystkim obwieścić nowinę. Jak na razie nie mam na to siły. A powiedz na kiedy masz termin? Jakoś w maju nie? Jesteś może na Belly na majówkach?

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - nie powiem, że nie chciałabym już zaciążyć, ale skoro mówisz, że to ma być grudzień to niech będzie piękny prezent pod choinkę ;) Pamiętaj, że jesteśmy cokolwiek by się nie działo zawsze możesz na nas liczyć <3

Ejrene - cicho tutaj, więc może miałam rację i służby specjalne już zaczęły próbować rozbijać naszą sektę testerek :-P Szkoda mi ich, bo na nas nie ma mocnych :-P

Katashka89 - witamy Cię serdecznie i bardzo gorąco. Dzisiaj u ans tak spokojnie i cichutko, ale uwierz mi, że zazwyczaj harmider u nas jak na pchlim targu :)

luna91 - Słonko trzymaj się i postaraj się myśleć pozytywnie, wiem że to może nie jest łatwe, ale Tobie potrzebny jest teraz spokój i mnóstwo pozytywnych wibracji. Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze i będę się o to modlić. twoja kruszynka zostanie już z Tobą - zobaczysz <3 A wczoraj to faktycznie działo się tutaj, oj działo :-P

luna91 lubi tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Katashka89 :) też staram się od maja o drugiego potomka :) a cykle podobne niby 31 ale ostatnio 35 i 32 się zdarzyło...na samych testach bym nie polegała bo podobno dziewczynom też nie pokazywało owulki na teście, a okazało się że zaciążyły :)

No dałam wam dzisiaj od siebie odpocząć, ale jutro dniówka w pracy przed kompem także wiecie co się będzie od rana działo ;)

Ja oczywiście apetyt wilczy , zjadłabym konia,ale od jutra miałam już zacząć zrzucać nadmiar po wakacjach :/

Jaśminowa - przystawiłam wczoraj i będą z tego bliźniaki mówię ci ;)

• CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - jednym słowem wiem, już co jutro mnie czeka po wieczornym powrocie z pracy :-P Ja niestety w pracy mogę wskakiwać tylko na chwilkę i to nie zawsze ;)

Tak, czy siak mam nadzieję, że ogarnę temat ;)

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ