X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Kochana ja to już nie wiem jak to jest. Ja twierdzę, że mam owulacje. Dziś gin powiedział, że nie ma na to szans. A ja wczoraj i dziś mam pozytywne testy owulacyjne, Temperatura w 2 poprzednich cyklach skoczyła i OF wyznaczył owulację. Od 3 dni bolą mnie jajniki ale śluz się zmienił z 1 dzień rozciągliwy na kleisty. Najbardziej dawał znać prawy jajnik i jak mi robił USG lekarz i badał jakby tą prawą stronę to mnie bolało. Teraz już nic mnie nie boli tak jak do południa. No i jeszcze się nie dowiedziałam czy ten progesteron 13,17 może wskazywać na brak owulacji bo dał wynik i iść do swojego lekarza a termin za 2 tyg. Więc ogólnie objawy, testy, temperatura wskazuje na owulację a USG nie. Może lekarz konował. Co prawda opinii to on nie ma dobrych ale tylko w ten dzień cyklu były do niego miejsca. Zresztą zawsze są do niego.

Carolq dobrze, że lekarz kazał przyjechać. TSH jest bardzo ważne w ciąży. Będzie wszystko dobrze.

skoro zawsze są miejsca do niego to już wiesz co chcę powiedzieć, Ja bym się nie sugerowała jego opinią tym bardziej, że dziewczyny które od lekarza dowiadywały się że cykl bezowulacyjny były w ciąży...

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.znanylekarz.pl/wieslaw-andrzej-kijuc/ginekolog-polozna-poloznik/gdansk

Opinie o nim. No ale nie miałam wyjścia nie było miejsc do innego. Oczywiście wypłakać się musiałam. No a mój P mówi, że jak coś to in vitro :-D. Wariat mi aż tak nie zależy żeby drugie było i bym się raczej nie zdecydowała. Zresztą mówię mu że musi być jajo i do tego żeby doszło do zapłodnienia. W każdym razie jeśli w następnym cyklu będę miała znowu USG i będzie to samo to odpuszczę. P mówi, że jeśli są leki to mam działać ale ja nie chcę się faszerować lekami i stymulacji. Nie mam takiego ciśnienia a nie lubię bardzo brać leków. Pozostaje czekać na kolejną wizytę.

Carolq lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnnamonku ja cos spać nie mogę...czekam na wiesci

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Cinnamon - kciuki zaciśnięte, z samego rana będę wypatrywać wiadomości od Ciebie :)

Aga_L ja bym nie wytrzymała do niedzieli, wykres masz przepiękny <3

Dziewczynki udało mi się wszystko przeczytać choć dzień miałam ciężki, bo wczoraj wypiłam ciut za dużo i umierałam w pracy, ale czasem taki reset jest potrzebny :) Po pracy dwie godzinki drzemki i wszystko minęło a ja wóciłam do życia. Życzę miłego weekendu :*
    Paryzetka tak się boje,ze wytrzymam do jutra...tym bardziej ze jutro termin @ wg OVUFR a wg mnie nawet w pon. Dziś na szczęście temp dalej dość w górze.odetchnelam troche i czekam na wieści od Cinamonn...

Jaka pogoda u Was Kochane,u mnie leje...

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak wysikałam na dwóch testach po jednej kresce to się liczy jako dwie?

Ehhhh :( mówiłam, te bóle nic dobrego nie wróżyły. Dziękuję za kciuki dziewczyny, kochane jesteście :) jedziemy dalej ;)
    Aga w Tobie nadzieja! :)

Bratek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku może za wcześnie jeszcze... A jak z temp dzis?

Wysłany: 19 września 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37,02 :) czyli jeszcze wyżyny :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :) a @ chyba nie dziś miala być wg OVUFR?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze reszta Dziewczyn sobie jeszcze smacznie śpi ;)

Wysłany: 19 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg OF we wtorek, ale szczerze w to wątpię... Trudno, niech przyjdzie jak najszybciej i wizyta 30 więc może dowiem się czegoś, czego nie wiem a bezskutecznie próbuję zajść :) może mam jakieś złe wyniki i nie leczę... Zobaczymy :) czekam na Twój pozytyw, uratuj nas ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekaj do dnia @... Ja tez czekam. A jak nie,to w tym samym dniu co Ty mam gina i zacznę pewnie walczyć z prolaktyną ;)
    Także idziemy dalej,dajemy sobie jeszcze czas z testowaniem :)
    Miłego dnia :)

Wysłany: 19 września 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest :) dziękuję i wzajemnie, miłego :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kobitki i na wstępnie życzę miłej soboty każdej :) nadrobiłam Wasze wczorajsze posty

Carloq ale mnie zestresowałaś,dbaj kochana o siebie.Wszystko będzie dobrze.Ty i Kropek musicie być silni :) wypoczywaj proszę :*

Cinnamonku niech moc będzie z Tobą :*

AgaL testowałaś już kochana? długo będziesz nas trzymać w niepewności?

CzekającaMama czy Twój humorek dziś już lepszy i lepsze nastawienie niż wczoraj?Uśmiechnij się kochana :*

lunka jak Ty się dziś czujesz?

Wczoraj posprzątałam sobie w domku, wieczorem z mężem napiliśmy się winka i pochłonęliśmy paczkę czipsów :P
    obudziłam się dziś nad ranem ze strasznym bólem brzucha,pędem do kibelka i tu niespodzianka @ dostałam.
    no i niech któraś z Was mi powie,że mój organizm i ja jesteśmy normalni ?
    hahha wolne żarty :P nie dość że ostatni okres był 7 sierpnia to dziś dopiero dostałam następny
    no nic 23 do lekarza i będę umawiać się na monitornig cyklu chyba i wypytam o wszystko
    od dziś też zaczęłam mierzyć temperaturkę 36,7 i będę zaznaczać na wykresie
    jakieś rady dla laika jak pilnować owulacji przy tak długich cyklach? na co mam zwrócić uwagę bo mój śluz to nigdy książkowy nie był :P

idę się zbierać kochane na cmentarz do Taty,pogadam znowu do pomnika :( strasznie mi Go brakuje :( napewno byłby cudownym dziadkiem :( kurde nigdy nie pomyślałabym,że mój Tato umrze na guza mózgu :( ehhh przepraszam nie powinnam Was tu smutkami zasypywać, ale się zryczałam od rana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 07:44

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Kochana ja to już nie wiem jak to jest. Ja twierdzę, że mam owulacje. Dziś gin powiedział, że nie ma na to szans. A ja wczoraj i dziś mam pozytywne testy owulacyjne, Temperatura w 2 poprzednich cyklach skoczyła i OF wyznaczył owulację. Od 3 dni bolą mnie jajniki ale śluz się zmienił z 1 dzień rozciągliwy na kleisty. Najbardziej dawał znać prawy jajnik i jak mi robił USG lekarz i badał jakby tą prawą stronę to mnie bolało. Teraz już nic mnie nie boli tak jak do południa. No i jeszcze się nie dowiedziałam czy ten progesteron 13,17 może wskazywać na brak owulacji bo dał wynik i iść do swojego lekarza a termin za 2 tyg. Więc ogólnie objawy, testy, temperatura wskazuje na owulację a USG nie. Może lekarz konował. Co prawda opinii to on nie ma dobrych ale tylko w ten dzień cyklu były do niego miejsca. Zresztą zawsze są do niego.

Carolq dobrze, że lekarz kazał przyjechać. TSH jest bardzo ważne w ciąży. Będzie wszystko dobrze.

Ja już żadnych badań nie robię. W środę idę do gina na usg zobaczę co powie. Korzystam z mesem a co będzie to będzie. Miłego dnia:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja już swoje pomarudzilam i wracam z lepszym humorem ;)

Cynamonku przykro mi, ale kto wie może jeszcze się coś zmieni...
    Carolq trzymaj się dzielnie...
    Edyta a kiedy tata zmarł? Wspolczuje straty...
    Czekajaca dołek minął? Ja wzielam łopatę i zasypalam mój, zrób to samo ;)
    Aga kobieto ratuj statystyki ;)
    Kjopa myślę, że bez invitro się obejdzie, zobaczyszzobaczysz do końca roku się uda ;)

Ps. Siknelam pro forma i wiecie jaki wynik ;) także no...

Miłego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero wstaliśmy z Kropkim , i troszkę odpoczelismy byłam tak padnięta ze nawet wszystkie potrzeby sie przestały liczyć ... Cinamon :( przykro mi , w październiku musi sie udać :* masz dla Ciebie jeszcze jedna większa paczuszka zarazków :*

Wysłany: 19 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, Carolq dziękuję Wam :* nie sądzę by coś się zmieniło, tylko te wysokie temperatury mnie zastanawiają, niech gin coś mi wymyśli na to bo teraz już mam 37,40 i gorąco mi po cholerze :P tak myślę tylko, że 30.09 na monitoring to kiepski termin, przecież jeszcze nic nie będzie widać :( chyba muszę się przepisać, mam tylko nadzieję, że się uda..

Carolq lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik... tulę :* przykro mi bardzo...

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby postaram się podtrzymać statystyki, wiadomo baaardzo bym tego chciala:)

Edycik, cinnamon cookie, Natalii00 lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku przykro mi, ale póki @ nie ma jest nadzieja :)

Kjopa3, Natalii00, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ