X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Patutk, nikt nie zapomniał, ale tu takie tempo jest, że.... Powodzenia w pierwszym dniu!!!!

Carolq, hahaha, no nigdy nie wiadomo, aczkolwiek oficjalnie Małż jest jedynakiem ;))))

ania_l, przykro mi, głowa do góry, za chwilę nowy cykl! :)

Ruby, Czekająca.... sprzedam Wam zaraz kopa ;) Ale takiego motywującego, rzecz jasna :)

katiuszaa, taaaaak, jestem za uściskiem :)))) (tylko delikatnie, bo mnie dziś brzusio boli z racji @ ;) ).

luna91, ratunku, komu jak komu, ale Tobie nie wolni się teraz tak dołować. Luuuuuz :-*

madzikk, ściskam. Powikłania - okropna rzecz, ale nie zawsze się zdarzają :-*

A ja totalnie dziś niewyspana.... Do późna robiłam wyliczenia, rozpiski, szukałam, czytałam.... Ot, taki mój sposób na oswojenie sytuacji ;) Już policzyłam, kiedy mam który dzień cyklu, kiedy warto sprawdzić pęcherzyki, dać Pregnyl, serduszkować i w ogóle. Wiem, że może to brzmieć dziwacznie, ale... to taki rodzaj dawania sobie kopniaka w tyłek ;) Zwłaszcza, że moja pani dr nie odpisała mi, a już wolałabym wydać tych kilkaset zł w tym cyklu, ale zrobić to wszystko porządnie, z monitoringiem, badaniami hormonów, bo jednak 9 cykl, to już trochę jest, a czuję, że coś nadal nie hula ;/
    Jedyne pocieszenie, że póki co, ODPUKAĆ, okres jest znośny - chociaż wiem, że może się to zmienić dziś/jutro (tfu tfu tfu), skoro tak leniwie się zaczął. Nie mniej, póki co, Ketonal Forte i Tramal pozostały w swoich pudełeczkach, a to baaaardzo miłe z ich strony ;)

Bratek, moja przyjaciółka starała się kilka lat, dopiero jak trafiła do lekarza, który solidnie zajął się monitorowaniem owulacji zaszła w drugim cyklu starań, więc solidny ginekolog, który zajmie się sprawą należycie to podstawa ( oczywiście wcześniej było wyrównywanie hormonów i inne dodatki).
    Teraz myśli o drugim dziecku i mówi, że bez monitoringu owulacji nawet nie zaczyna.

Twoje działanie znacznie zwiększają szansę na skuteczność, a to najważniejsze : )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi cinamonku. Nie trac nadzieji.

Dziewczyny ja jestem calkowicie przybita, spac nie moglam, winko nie pomoglo, wrecz pogorszylo sytuacje. Cala noc mialam przemyslenia, czy nie zakonczyc swojego zwiazku, poszlam spac do innego pokoju. 12 miesiecy staran wykonczylo mnie psychicznie ze chyba powinnam wybrac sie do psychologa, mam wrazenie jakbym stracila rok zycia bo o niczym innym nie myslalam.
    Zamiast sie cieszyc weekendem i zyciem, nie potrafie, a moj facet jeszcze bardziej to nasila. A do tego jeszcze brzusio boli.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk a co sie dzieje? Nie podejmuj kochana zadnych pochopnych decyzji o zakonczeniu związku.chyba że faktycznie jest Ci w nim bardzo źle? Nie chcę tu źle doradzać bo to Twoja indywidualna sprawa ale musisz być szczęśliwa.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    http://www.znanylekarz.pl/wieslaw-andrzej-kijuc/ginekolog-polozna-poloznik/gdansk

Opinie o nim. No ale nie miałam wyjścia nie było miejsc do innego. Oczywiście wypłakać się musiałam. No a mój P mówi, że jak coś to in vitro :-D. Wariat mi aż tak nie zależy żeby drugie było i bym się raczej nie zdecydowała. Zresztą mówię mu że musi być jajo i do tego żeby doszło do zapłodnienia. W każdym razie jeśli w następnym cyklu będę miała znowu USG i będzie to samo to odpuszczę. P mówi, że jeśli są leki to mam działać ale ja nie chcę się faszerować lekami i stymulacji. Nie mam takiego ciśnienia a nie lubię bardzo brać leków. Pozostaje czekać na kolejną wizytę.

Kjopa, witam koleżankę z trójmiasta : ) Kijuć jest beznadziejny !. Polecam dr Papińską- Stachowiak ( lux med- niestety kolejki, trzeba się wpisywać na listę rezerwową, albo dr Dariusza Doeringa- prywatnie, robi monitoring owulacji : )

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Czy jak wysikałam na dwóch testach po jednej kresce to się liczy jako dwie?

Ehhhh :( mówiłam, te bóle nic dobrego nie wróżyły. Dziękuję za kciuki dziewczyny, kochane jesteście :) jedziemy dalej ;)
    Aga w Tobie nadzieja! :)

Cynamon, ja zaliczam jako 2 ; )
    ściskam, powalczymy w październiku

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Przykro mi cinamonku. Nie trac nadzieji.

Dziewczyny ja jestem calkowicie przybita, spac nie moglam, winko nie pomoglo, wrecz pogorszylo sytuacje. Cala noc mialam przemyslenia, czy nie zakonczyc swojego zwiazku, poszlam spac do innego pokoju. 12 miesiecy staran wykonczylo mnie psychicznie ze chyba powinnam wybrac sie do psychologa, mam wrazenie jakbym stracila rok zycia bo o niczym innym nie myslalam.
    Zamiast sie cieszyc weekendem i zyciem, nie potrafie, a moj facet jeszcze bardziej to nasila. A do tego jeszcze brzusio boli.

Madzikk, ściskam : ) noc nie jest dobra na przemyślenia, zazwyczaj o poranku problemy stają się mniejsze. Spróbuj zrobić sobie dzisiaj coś przyjemnego : )

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam wszystkie : )
    Ja musiałam odchorować tą negatywną betę i wczoraj humor do d....
    Ale dzisiaj obudziłam się z lepszym nastrojem.

Życzę Wam fajnego weekendu : )

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik glowa do góry, może faktycznie potrzebujesz wizyty u psychologa żeby sobie pewne sprawy poukladac. Czy twój m wspiera cię w staraniach? Może pojdzcie razem? Sciskam cię mocno :*

Jaśminowa do to lecimy dalej z koksem, ja swoje już też pomarudzilam teraz czas na działanie;)

Cinamon ja mam 2 października wizytę też jeszcze nic nie będzie ale z drugiej strony może dostane jakieś suplementy przed owulka i nie będzie cykl stracony? Bo pewnie jakieś badania każe zrobic...

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk tak jak dziewczyny piszą, nie podejmuj decyzji w emocjach...może potrzebujesz czasu tylko dla siebie? ciężko doradzać, każdy ma kryzysy...każdy inaczej reaguje.
    Podaruj sobie dziś jakąś przyjemność, zrób coś z myślą tylko o Tobie :*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa, Ruby, Paryzetka jesteście dzielne, jakby co za góra dwa dni będę brać z Was przykład i walczyć dalej :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Kjopa, witam koleżankę z trójmiasta : ) Kijuć jest beznadziejny !. Polecam dr Papińską- Stachowiak ( lux med- niestety kolejki, trzeba się wpisywać na listę rezerwową, albo dr Dariusza Doeringa- prywatnie, robi monitoring owulacji : )

Ja byłam u Ewy Szydłowskiej- Szarmach i od niej dostałam skierowanie na USG teraz idę do niej 2.10. Nie wiem czy ona jest ok. pod względem leczenia itp. Teraz patrzyłam do Papińskiej- Stachowiak nie ma miejsc ale zastanawiam się bo jest do Piotra Głodek na 5.10 a pod koniec października do Damdenskuren? Dzięki za polecenie. Zobaczę co mi powie Szarmach na wizycie.

Jasminowa trzymam kciuki nadal bo 8dpo to szybko ta beta. Mówią, że najlepiej 10-11 dpo zrobić. Ale wiadomo u każdej w innym dniu zagnieżdżenie jest.

Cinamon dopóki nie ma @ jest nadzieja. Ja trzymam kciuki.

Ruby in vitro na pewno nie będzie potrzebne. Mój P zawsze mówi, że najważniejsze jest pozytywne podejście. Więc mu wczoraj powiedziałam, że może te pozytywne podejście mnie uzdrowi i nie będę brała żadnych leków :-P.

Madzikk nie martw się ja też mam czasem takie dni zwłaszcza jak mi gada o pozytywnym podejściu które wszystko załatwi.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Widziałam i po tym skoku masz teraz dosyć niską temperaturę więc nie wiem czy to mogła być owulacja :)
    no wlasnie i teraz mnie to zastanawia bo dzisiaj juz troszke w gore

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamom glowa do gory nie ma @ jest nadzieja :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik przykro mi... Jakoś smutno mi się zrobiło jak przeczytałam Twojego posta.. Musisz się wyciszyć i przemyśleć na spokojnie... Przemyśleć, co Cię uszczęśliwia a co nie, czy warto ratować to co jest.. Trudna sytuacja, ale do rozwiązania:* głowa do góry:*

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ja bym bez was zrobila. Nikt mnie potrafi tak pocieszyc jak wy. Wydaje mi sie ze jakbym was poznala rok temu to bylo by mi razniej przez to wszystko przejsc. To prawda, moje zycie w ostatnim roku wygladalo strasznie, praca, dom, placenie kredytow, staranie o babika, rezygnacja ze znajomych i imprez, zadnych przyjemnosci dla mnie. Moj facet jest przewaznie dla mnie mily, ale czasem ma odpaly, a jak trafi mu sie zly dzien jak ja dostaje okres to nie moge tego wytrzymac, jak zawsze to po mnie splywa tak w tych dniach nie daje rady. Zamiast mnie przytulic, wesprzec to odburknie cos a ja mam wrazenie ze jestem z tym wszystkim sama. Czasem sie zastanawiam czy ja wogole jestem stworzona do bycia z kims. Wiele osob mi mowi ze jestem za dobra, faceta stawiam na pierwszym miejscu. Wiem ze powinnam sie zajac soba i nie przejmowac sie, ale wiadomo ze podczas okresu hormony pracuja na wysokich obrotach i z malej rzeczy robi sie ogromna. Chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie ucieczka z domu na czas okresu :) kolezanka mnie zaprosila do siebir ale dopiero za tydzien. Przywiozla mi czekoladki z londynu, wlasnie je wcinam. No i ogladnelam przyjaciolki wiec sie humorek troszke poprawil. Poszlabym na saune ale z @ lepiej poczekac chociaz do jutra. Facet poszedl na rower wiec troszke odpoczne. No, ale sie rozpisalam i pozalilam, i mi ulzylo :)
    Bozesz co ja bym kochane bez was zrobila :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za wsparcie, jesteście niesamowite :) nie smucę się, myślałam że gorzej zareaguję ale jest Ok :) wiadomo, @ nie ma - jest nadzieja :) ale patrzę pozytywnie w przyszłość ;) owulacja była (tak mi się wydaje :P) więc staramy się dalej ;) tylko od przyszłego cyklu nie mierzę temperatury, stwierdziłam że dla mnie to bez sensu :) skoro mam takie wysokie w drugiej fazie i nic z tego to bez sensu mierzyć i się stresować :) zmierzę parę razy w okolicach owu by wiedzieć kiedy będzie i tyle :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    no wlasnie i teraz mnie to zastanawia bo dzisiaj juz troszke w gore

Po 10dc masz ładny skok ale teraz te niskie temperatury to nie wskazują, że owulacja była. A jakie masz długie cykle? Może jeszcze się pojawi lub masz może problem z progesteronem.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Po 10dc masz ładny skok ale teraz te niskie temperatury to nie wskazują, że owulacja była. A jakie masz długie cykle? Może jeszcze się pojawi lub masz może problem z progesteronem.
    i teraz dupa jak nic eh;/ nieregularne mam cykle raz 32 , 34 nawet 29 mi sie zdarzylo. Moze i byc ze mam problem z progesteronem to juz bym sie calkeim zalamala bo moglo byc tak jak wczesniej ze bez tabletek nie uda sie zajsc :(

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie brałaś wcześniej tabletki?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    A jakie brałaś wcześniej tabletki?
    dupka i clo

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ