X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Aga L- zespół testów negatywnych jest już pełen, ty jaj nie rób tylko 2 kreski wysikuj ; )

Jaśminowa postaram sie z całych sił :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie z Rossmana z Domowego Labolatorium.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przy pierwszej ciąży jest możliwość konfliktu jak mamy z mężem rożne grupy krwi ?

• luna91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - no pewnie, że jest.

Kjopa - jak nie ma owulacji? To znaczy na testach widzę, że masz :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 - dobrze, ze lepszy, fryzjer niekiedy potrafi popsuć humor :D Życzę 2 kresek na owulacyjnym, cierpliwości :P

kas50 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to co zrobić ? Lekarz mówił tylko potem o jakims zastrzyku w wyrazie czego ? Czy to wystarczy ?

• luna91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - nie zamartwiaj się, powiem Ci szczerze, że nie znam się dokładnie. Wiem, że pełno kobiet ma konflikt i nic się nie dzieje - patrz moja mama :) poza tym z tego co słyszałam ryzyko konfliktu jest mniejsze przy pierwszej ciąży. Może dziewczyny coś więcej wiedzą.

Carolq lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6065192/338906/img-20150919-191522.jpg

Moje testy owu. Dziś 3 dzień a owulacji nie ma.

Kochana z tego co wiem to testy owulacyjne pokazują nam tylko prawdopodobieństwo wystąpienia owulacji, ale nigdy nie są niestety jej gwarantem. Kiedyś w trakcie cyklu miałam pozytywny test owulacyjny a owulki nie było. Rozmawiałam, o tym z ginem i stąd też moja wiedza w tym temacie. Bywa też tak, że testy nie wychwycą pliku LH i mimo, że są negatywne owulka jest.

To tyle moich mądrości w temacie testów owulacyjnych i owulki ;-)

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Cynamon, jeszcze może za szybko na test? ściskam : )
    Nie mam pojęcia :) myślałam, że nie... Zobaczę co dalej będzie się z temperaturą działo...

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Luna to co zrobić ? Lekarz mówił tylko potem o jakims zastrzyku w wyrazie czego ? Czy to wystarczy ?
    Hej, ja miałam w 1 ciąży konflikt, przy porodzie dostałam zastrzyk i później chyba tez, nie ma obaw, natomiast problem może być w 2 ciąży jak twoje przeciwciała sie uaktywnią na drugie dziecko ale to wszystko jest do ogarnięcia przez lekarzy. Ja mam rh- mąż rh+

Carolq lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna i kamisia jestem między waszymi serduszkami na 1stronie. Może to mi dobrze powrozy hihi?:-)

luna91, cinnamon cookie, Carolq lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Luna i kamisia jestem między waszymi serduszkami na 1stronie. Może to mi dobrze powrozy hihi?:-)
    no innej opcji nie ma, jesteś w samym środku wysyłania wirusków :p

kas50 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj coś dziś spać nie mogę... :( Carolq - widzę, że się zaczynasz zamartwiać coraz bardziej, wiesz ja mam to samo, we wtorek idę na wizytę i szczerze żyje tylko z dnia na dzień żrby tylko wiedzieć czy wszystko ok. Jestem obecnie w 5tc 1d czy 6 tydzień zaczynam (belly liczy mi od owulacji). Pęcherzyk z zarodkiem powinien już być, na <3 się nie nastawiam. Masz jakieś sposoby zeby tak się nie zamartwiać? Bo ja czasami spać nie mogę :(

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo Luna , mnie bardzo uspokaja muzyka dla kobiet w ciąży wpisz w yt :) maja fajne składanki jak cos sie działo , siedzielismy w szpitalu były akcje z bólem pachwin mój maź zawsze mi puszcza i sie uspokajani wyciszam , do tego głaskanie i gadanie do Kropka przez męża :) moze Tobie tez pomoże

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Twojego usg bedzie super i możliwe ze usłyszysz serduszko to musi byc cudowne , nie zamartwiaj sie za bardzo , tylko myśl o tym ze za kilka dni usłyszysz cos najwspanialszego na świecie :* i myśl jak to mi opisać słowami bo ja dopiero ide 8.10 :)
    A jak nie bedzie serduszka jeszcze to bedzie i tak wspaniały widok :) którego będę Ci zazdrościć jeszcze jakieś 2,5 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 00:22

luna91 lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Bardzo się bałam zatestowac bo dzisiejszym malym spadku temp...ale zrobiłam to ( test pepino) jedna krecha...
    Trudno...teraz czekam na @

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że mamy tu poranne ptaszki -cześć dziewczyny :)

Lunka a jak się udało świętowanie rocznicy?
    Carloq nie denerwuj się na zapas bo nerwy teraz nie wskazane.Spokojnie kochana - musi być dobrze :)
    AgaL - kochanie bardzo mi przykro,że na testowaniu jedna kreska :( czekaj na @ a potem do boju ;)
    Kjopa3 może ekspertem nie jestem ale po testach ze zdjęcia wydaje mi się,że masz owulkę.
    CzekającaMama a jak Ty się dziś czujesz?

Wczoraj wieczór przegadałam z Teściową.Oczywiście kupiła szwagierce piękny kombinezon dla dziecka bo jeśli wszystko będzie ok to urodzi w marcu.Przyznaję,że złapałam dołka.Ona się cieszy,że będzie babcią i opowiadała o szczęściu przyszłych rodziców, więc szybko się zmyłam do domku.
    W domku do łóżka i oglądaliśmy z mężem tv i z naszymi kotami.
    Brzuch boli dalej przez @ ale ważne,że przyszedł sam.
    Miłej niedzieli Wszystkim :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL przykro mi :* masz jeszcze paczuszkę zarazków :( pozatym masz taka temperaturę ze myślałam ze to pewniak , wiesz mojej szwagierce testy pokazywały dopiero w 5 tygodniu . Pozatym spojrzałaś na niego odrazu i pózniej po jakiś 30 minutach ? Mi sie pozno pojawiła druga kreska . Nie wiem jak nie dostaniesz @ idź na betę , a sprawdzałaś dwoma testami ?

Edycik to jest najgorsze chwalenie sie bliskiej osoby szczęściem
    Innych , moja szwagierka dwoje zrobiła od tak bez problemu i co babcia sie wszystkim chwali ze sa najlepsze i wogole ciagle
    Im cos kupuje i wszystko dla nich . Nie znosiłam tego .., wiem co czujesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Hej Dziewczyny,

dawno mnie tu nie było. Względnie doszłam do siebie.
    Widzę,że mamy nowe koleżanki- Witaj Edycik, AgaL i Kamisia88. Kurczę czy kogoś ominęłam, a może Wy też zjawiacie się tuaj z przerwami? :)

niestety u mnie niedziela w pracy.
    W piątek kolejne badanie nasienia- raz strasznie się boję, a raz niesamowity spokój. Zaprzestałam mierzenie tempki i wszystkich innych badziwesk, póki co i tak wciskam te cholerne czopki do końca cyklu, a w związku z tym,że mam jakieś zapalenie- seks odpada. Kolejny cykl z CLO-plan ze strony lekarza jest

I wiecie co? Mam w nosie tych lekarzy, to co oni mówią (jeden widzi owulację, drugi zaś nie i mętlik w głowie). Zaczynamy działanie od przyszłego miesiąca..obojętnie z jakim skutkiem. Nie mogę tak po prostu stać w miejscu!

Straszne co musisz przychodzić szczególnie jeśli sa jeszcze rożne opinie to jest najgorsze bo w sumie sama nie wiesz na czym stoisz :( przytulam i ściskam, wytrzymaj to a bedzie Cie czekać nagroda :* główka do gory

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ