Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
CzekającaMama wrote:Kochana z tego co wiem to testy owulacyjne pokazują nam tylko prawdopodobieństwo wystąpienia owulacji, ale nigdy nie są niestety jej gwarantem. Kiedyś w trakcie cyklu miałam pozytywny test owulacyjny a owulki nie było. Rozmawiałam, o tym z ginem i stąd też moja wiedza w tym temacie. Bywa też tak, że testy nie wychwycą pliku LH i mimo, że są negatywne owulka jest.
To tyle moich mądrości w temacie testów owulacyjnych i owulki
Dlatego wkleiłam zdjęcie. Testy owu nie są pewniakiem. Tak myślę, że zrobię eksperyment i dokupię jeszcze 5 testów w Rossmanie i zobaczę co pokażą. Więcej ich nie kupię tylko będę się starła żeby robić monitoring bo to jest najbardziej pewne. A przy braku owulacji to ja się mogę starać do usranej...
AgaL przykro mi ale właśnie końcówka temperatur może nam coś konkretniejszego powiedzieć. Choć czasem jeszcze odbija.
Schmetterling powodzenia na badaniach męża.
Carolq, Luna trzymam kciuki!!!
-
nick nieaktualnyCo do badań niestety nie mam rzadnej wiedzy , co do Kropka , mdłości przeszły
teraz ujawniają sie tylko w niektórych sytuacjach przy bardzo silnych zapachach
a tak czuje sie super tylko duzo śpimy ale ja zawsze byłam śpiochem
pierwsze zdjecie juz mamy do albumu , w czwartek byłam to Kropek miał 3 mm i to tyle
-
Cześć dziewczyny,
staramy się od lutego, ja mam bardzo długie cykle, a wcześniej brałam cały czas tabletki. Chciałam was zapytać czy odczuwacie jakieś bóle w fazie lutealnej, w jajnikach macicy? To mój 5 cykl po odstawieniu tabletek, i muszę przyznać że każdy jest inny.. ale te bóle trochę mnie niepokoją, a że nie mam za dużego doświadczenia w naturalnych cyklach, będę wdzięczna za Wasze wypowiedzi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie,
Aga- no nic jedziemy dalej :*
Powiem wam dziewczyny, że nie wiem czy takie nakręcanie się jest zdrowe, że wiecie patrzenie na test po 1h czy na drugi dzień...człowiek się tylko nie potrzebnie nakręca i robi sobie zbędne nadzieje, aczkolwiek nie zawsze, ale jak komuś się pokazało to nie znaczy,że się każdemu pokaże, lepiej chyba wynik przyjąć na klatę, a jak co to się tylko miło rozczarować
Lena - ja w tym cyklu właśnie 5 -tym w tej fazie mam prawie cały czas pobolewanie jajników, nie wiem czy to jest zwiastun czegoś, ale na pewno nie ciąży
Kjopa fakt jest taki, że dziewczyny które monitoringiem miały potwierdzony brak owulacji zachodziły w ciążę i to tutaj na ovu czytałam więc nie wiem już co jest pewne...z testów ładnie ci tam pokazuje...
Schmetterling - miło cię widzieć znowupowoli zdrówko wróci do normy i zaczniesz nowy cykl z nową siłą
U mnie z rana pro forma testoczywiście wynik bez zmian więc ja już wam nawet nie będę pisać, jak się coś zmieni to się pochwalę dopiero
Poza tym to miłej niedzieli i dużo siły bo już jutro poniedziałek
-
Ruby - no własnie też sie zastanawiam, tylko nie mam objawów żadnej infekcji.. sama nie wiem - dziwne te nasze organizmy. Ty masz jeszcze 5 dni no @ wiec na teście jeszcze nic może być nie widać. Ja stwierdziłam że nie będę testować w tym cyklu chyba ze @ sie spóźni - szkoda się nakręcać.
-
Ruby wrote:Witajcie,
Aga- no nic jedziemy dalej :*
Powiem wam dziewczyny, że nie wiem czy takie nakręcanie się jest zdrowe, że wiecie patrzenie na test po 1h czy na drugi dzień...człowiek się tylko nie potrzebnie nakręca i robi sobie zbędne nadzieje, aczkolwiek nie zawsze, ale jak komuś się pokazało to nie znaczy,że się każdemu pokaże, lepiej chyba wynik przyjąć na klatę, a jak co to się tylko miło rozczarowaćNatalii00, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Ruby wiem, że niektóre dziewczyny miały niby brak owulacji a zaszły. Ten cykl będzie ciekawy. Postaram się podejść jeszcze w środę do mojej gin. Na NFZ i zobaczę czy potwierdzi brak owu. I kupię jeszcze testy owu i zobaczę co będą pokazywać. 3 dni pozytywne testy owu to też coś nie tak bo niby od pozytywu ma być 24-36h. Zobaczę na pewno będzie to ciekawa lekcja. A no i temperatura do dupy jak na razie a cycki już mnie pobolewają jak po owulacji.
kas50 lubi tę wiadomość
-
Kjopa3 wrote:Ruby wiem, że niektóre dziewczyny miały niby brak owulacji a zaszły. Ten cykl będzie ciekawy. Postaram się podejść jeszcze w środę do mojej gin. Na NFZ i zobaczę czy potwierdzi brak owu. I kupię jeszcze testy owu i zobaczę co będą pokazywać. 3 dni pozytywne testy owu to też coś nie tak bo niby od pozytywu ma być 24-36h. Zobaczę na pewno będzie to ciekawa lekcja. A no i temperatura do dupy jak na razie a cycki już mnie pobolewają jak po owulacji.
-
AgaL wrote:Hej Dziewczyny
Bardzo się bałam zatestowac bo dzisiejszym malym spadku temp...ale zrobiłam to ( test pepino) jedna krecha...
Trudno...teraz czekam na @
Aga, póki nie ma @ wszystko się jeszcze może zdarzyć : )cinnamon cookie lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Carolq- ryzyko pojawienia się konfliktu pojawia się przy kolejnej ciąży, dlatego po porodzie otrzymasz zastrzyk. Na razie nie masz żadnych przeciwciał, bo w czasie ciąży nie ma kontaktu krwi matki z krwią dziecka. Dopiero w czasie porodu dochodzi do takiego kontaktu i Twój organizm może zacząć wytwarzać przeciwciała. Po to daje się zastrzyk, aby kolejna ciąża przebiegła ok.
Dodam, że moja mama ma grupę Rh -, tata +, mama bez problemu urodziła nas 4, wszyscy zdrowi, po porodach dostawała zastrzyk.
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png