X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:50

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Carolq - no pewnie, że jest.

Kjopa - jak nie ma owulacji? To znaczy na testach widzę, że masz :)

Ale na monitoringu wyszło, że nie ma pęcherzyka dominującego.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Kochana z tego co wiem to testy owulacyjne pokazują nam tylko prawdopodobieństwo wystąpienia owulacji, ale nigdy nie są niestety jej gwarantem. Kiedyś w trakcie cyklu miałam pozytywny test owulacyjny a owulki nie było. Rozmawiałam, o tym z ginem i stąd też moja wiedza w tym temacie. Bywa też tak, że testy nie wychwycą pliku LH i mimo, że są negatywne owulka jest.

To tyle moich mądrości w temacie testów owulacyjnych i owulki ;-)

Dlatego wkleiłam zdjęcie. Testy owu nie są pewniakiem. Tak myślę, że zrobię eksperyment i dokupię jeszcze 5 testów w Rossmanie i zobaczę co pokażą. Więcej ich nie kupię tylko będę się starła żeby robić monitoring bo to jest najbardziej pewne. A przy braku owulacji to ja się mogę starać do usranej...

AgaL przykro mi ale właśnie końcówka temperatur może nam coś konkretniejszego powiedzieć. Choć czasem jeszcze odbija.

Schmetterling powodzenia na badaniach męża.

Carolq, Luna trzymam kciuki!!!

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Hej Dziewczyny
    Bardzo się bałam zatestowac bo dzisiejszym malym spadku temp...ale zrobiłam to ( test pepino) jedna krecha...
    Trudno...teraz czekam na @
    Czyli dalej jedziemy na jednym wozie :* nie poddajemy się Siostro!

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań niestety nie mam rzadnej wiedzy , co do Kropka , mdłości przeszły :P teraz ujawniają sie tylko w niektórych sytuacjach przy bardzo silnych zapachach :) a tak czuje sie super tylko duzo śpimy ale ja zawsze byłam śpiochem :) pierwsze zdjecie juz mamy do albumu , w czwartek byłam to Kropek miał 3 mm i to tyle :)

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://zapodaj.net/657657366c3e4.jpg.html
    myslalam ze ta wczorajsza to juz w ogole nie bedzie widoczna ale jest wiec dzisiaj znow testa owu zrobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 11:04

• Lena002 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    staramy się od lutego, ja mam bardzo długie cykle, a wcześniej brałam cały czas tabletki. Chciałam was zapytać czy odczuwacie jakieś bóle w fazie lutealnej, w jajnikach macicy? To mój 5 cykl po odstawieniu tabletek, i muszę przyznać że każdy jest inny.. ale te bóle trochę mnie niepokoją, a że nie mam za dużego doświadczenia w naturalnych cyklach, będę wdzięczna za Wasze wypowiedzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:50

• Lena002 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio miał uczucie drapania.. takie dziwne byłam na badaniu gin nic nie stwierdził. a teraz czyje jakiś taki przykurcz czasem ból, coś jakbym miał dostać okres. ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Aga- no nic jedziemy dalej :*

Powiem wam dziewczyny, że nie wiem czy takie nakręcanie się jest zdrowe, że wiecie patrzenie na test po 1h czy na drugi dzień...człowiek się tylko nie potrzebnie nakręca i robi sobie zbędne nadzieje, aczkolwiek nie zawsze, ale jak komuś się pokazało to nie znaczy,że się każdemu pokaże, lepiej chyba wynik przyjąć na klatę, a jak co to się tylko miło rozczarować ;)

Lena - ja w tym cyklu właśnie 5 -tym w tej fazie mam prawie cały czas pobolewanie jajników, nie wiem czy to jest zwiastun czegoś, ale na pewno nie ciąży ;)

Kjopa fakt jest taki, że dziewczyny które monitoringiem miały potwierdzony brak owulacji zachodziły w ciążę i to tutaj na ovu czytałam więc nie wiem już co jest pewne...z testów ładnie ci tam pokazuje...

Schmetterling - miło cię widzieć znowu :) powoli zdrówko wróci do normy i zaczniesz nowy cykl z nową siłą :)

U mnie z rana pro forma test :D oczywiście wynik bez zmian więc ja już wam nawet nie będę pisać, jak się coś zmieni to się pochwalę dopiero ;)

Poza tym to miłej niedzieli i dużo siły bo już jutro poniedziałek :/

• Lena002 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - no własnie też sie zastanawiam, tylko nie mam objawów żadnej infekcji.. sama nie wiem - dziwne te nasze organizmy. Ty masz jeszcze 5 dni no @ wiec na teście jeszcze nic może być nie widać. Ja stwierdziłam że nie będę testować w tym cyklu chyba ze @ sie spóźni - szkoda się nakręcać.

Wysłany: 20 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Witajcie,

Aga- no nic jedziemy dalej :*

Powiem wam dziewczyny, że nie wiem czy takie nakręcanie się jest zdrowe, że wiecie patrzenie na test po 1h czy na drugi dzień...człowiek się tylko nie potrzebnie nakręca i robi sobie zbędne nadzieje, aczkolwiek nie zawsze, ale jak komuś się pokazało to nie znaczy,że się każdemu pokaże, lepiej chyba wynik przyjąć na klatę, a jak co to się tylko miło rozczarować ;)
    Ruby zgadzam się z Tobą w 100% :)

Natalii00, Kjopa3 lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak tu sie nie nakrecac :D

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wiem, że niektóre dziewczyny miały niby brak owulacji a zaszły. Ten cykl będzie ciekawy. Postaram się podejść jeszcze w środę do mojej gin. Na NFZ i zobaczę czy potwierdzi brak owu. I kupię jeszcze testy owu i zobaczę co będą pokazywać. 3 dni pozytywne testy owu to też coś nie tak bo niby od pozytywu ma być 24-36h. Zobaczę na pewno będzie to ciekawa lekcja. A no i temperatura do dupy jak na razie a cycki już mnie pobolewają jak po owulacji.

kas50 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ruby wiem, że niektóre dziewczyny miały niby brak owulacji a zaszły. Ten cykl będzie ciekawy. Postaram się podejść jeszcze w środę do mojej gin. Na NFZ i zobaczę czy potwierdzi brak owu. I kupię jeszcze testy owu i zobaczę co będą pokazywać. 3 dni pozytywne testy owu to też coś nie tak bo niby od pozytywu ma być 24-36h. Zobaczę na pewno będzie to ciekawa lekcja. A no i temperatura do dupy jak na razie a cycki już mnie pobolewają jak po owulacji.
    Ja w ostatnim cyklu miałam testy ovu pozytywne przez tydzień, to była cb. Teraz odwrotnie już 4dzień negatyw.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Hej Dziewczyny
    Bardzo się bałam zatestowac bo dzisiejszym malym spadku temp...ale zrobiłam to ( test pepino) jedna krecha...
    Trudno...teraz czekam na @

Aga, póki nie ma @ wszystko się jeszcze może zdarzyć : )

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ciekawy artykuł na temat wpłytu stresu na płodność, lektura do kawki ; ):

http://www.sosrodzice.pl/stres-a-plodnosc/

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq- ryzyko pojawienia się konfliktu pojawia się przy kolejnej ciąży, dlatego po porodzie otrzymasz zastrzyk. Na razie nie masz żadnych przeciwciał, bo w czasie ciąży nie ma kontaktu krwi matki z krwią dziecka. Dopiero w czasie porodu dochodzi do takiego kontaktu i Twój organizm może zacząć wytwarzać przeciwciała. Po to daje się zastrzyk, aby kolejna ciąża przebiegła ok.
    Dodam, że moja mama ma grupę Rh -, tata +, mama bez problemu urodziła nas 4, wszyscy zdrowi, po porodach dostawała zastrzyk.

Wysłany: 20 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w rodzinie jest śmiesznie, Rodzice mają oboje "plusy" a ja i siostra "minusy" :) z Mężem też mam konflikt krwi, On ma 0Rh+..

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam cinamonku? :)

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ