Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:Siostro nie smuć się:* taki dzień, co zrobisz... Mi po moim negatywie też było kiepsko ale im więcej smutku i nerwów tym gorzej... Wiadomo, że dużo od psychiki zależy... Więc głowa do góry Kochana :*
cynamonku święta prawda, dlatego chyba szybko się na nogi postawiłam:)i wam kibicuję żeby szybko wygonić smutki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 19:03
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Mi też się podobają takie starsze imiona nie te nowoczesne. Antonina, Zosia ale Zofia już nie bardzo i Zuzanna. Kiedyś chciałam mieć Nine ale raczej do nazwiska nie będzie pasowało. A śmieje się że wyszła by Jan i Nina.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 19:32
-
Cześć dziewczyny.
Wróciłam do Was. Mąż mnie już opuścił, pojechał do pracy i będziemy się widzieć dopiero 29. Więc mam wolny wieczór to postaram się nadrobić co nieco.
Ślub nawet fajny, było miło, później było przyjęcie, grill ale Zdecydowanie wolę Polskie wesela
Poza tym mam nauczkę na przyszłość by tak nie planować i się nie nastawiać bo mimo moich płodnych dni starań nie było i krótko mówiąc mam miesiąc stracony i czułam się gorzej niż jak by nie wyszło i wysikała bym jedną kreche a tak mam poczucie straconego czasu:( ehh szkoda gadać. Nie będę Wam już smęcić powoli się z tym godzę ale ciężko mi to idzie.
-
Ejrene rozumiem Cię dobrze, bo ja w poprzednim cyklu też miałam żal, że za mało tych starań było i takie na pół gwizdka, ale powiedziałam sobie - nic na siłę W tym cyklu mój P chciał wiedzieć kiedy będą płodne i będzie się starał razem ze mną
A co do imion u nas dla dziewczynki wybrana jest Patrycja - po tatusiu, choć ja nie bardzo się ku temu skłaniam, a dla chłopca ja mam wybrać i chciałabym, żeby był Marek
Carolq mój kot też ma ludzkie imię - JanuszWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 20:16
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Paryzetka83 wrote:Ejrene rozumiem Cię dobrze, bo ja w poprzednim cyklu też miałam żal, że za mało tych starań było i takie na pół gwizdka, ale powiedziałam sobie - nic na siłę W tym cyklu mój P chciał wiedzieć kiedy będą płodne i będzie się starał razem ze mną
No właśnie ja też jestem taka że wolę wcale niż cokolwiek wymuszać. Nic na siłę. Mogę mieć do siebie tylko wyłącznie pretensje że byłam tak nakręcona nie przewidziałam pewnych okoliczności. I chyba dlatego też tak to przeżyłam bo mój mąż prawdopodobnie zostanie trochę za granicą w pracy, i będzie tylko na weekendy przyjeżdżał i wiem że w przyszłych cyklach szanse będą ograniczone.
Mój kot to Hektor
Paryzetka83 lubi tę wiadomość
-
Dobry pomysł z imionami, mi się podoba imię Ola. Już można nadać samodzielne imię Ola, nie Aleksandra. Dla chłopca Tomek. Proste imiona mi się podobają.
Ejrene, czasami się okazuje, że bez starań się udaje, a ze staraniami nic nie wychodzi, w razie czego więcej nas jest tu chetnych na kolejny cykl.
Natalii, głowa do góry, będzie dobrze : )
Przejrzałam wykresy zakończone ciążą, ale tylko te bez żadnego leczenia, wykluczłam cykle długie i krótkie i mam następujące obserwacje"
- dzień owulacji to najczęściej pierwszy dzień po występowaniu rozciągliwego śluzu, w dniu owulacji nie ma rozciągliwego śluzu ( jeśli śluz rozciągliwy występuje kilka dni, to owulacja następuje pierwszego dnia, kiedy już nie pojawia się śluz rozciagliwy),
- przy robieniu testów owulacyjnych- pierwszego dnia lub drugiego dnia, kiedy test pokazał wynik pozytywny występuje owulacja,
-testy ciażowe najczęściej od 12 dnia od owulacji wychodzą pozytywne( zdarza się też wcześniej, ale zdarza się później)
no i najlepsze, że nawet są cykle, gdzie był 1 seks kilka dni przed owu i jest ciaża, a tu człowiek się nagimnastykuje i nic ; )
oczywiście podsumowanie jest bardzo ogólne i wynikało z tego ,za ja nie mierzę temperatury i chciałam zobaczyć, jak statystycznie wypada owulacja używajac testów owu i obserwując śluz.
ps- przypominam, że wstępnie umawiałyśmy się z kilkoma tu obecnymi na pierwsze testowanie jutro w poniedziałek 21/09, ale miałyśmy szereg falstartów ; )
Dobrej nocy wszystkim!https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualnyLista:
Poniedziałek - Ruby
Wtorek - Ruby
środa - Ruby
Czwartek -
Piątek-
Sobota-
Niedziela-
Tylko do środy bo więcej testów nie mam na razie a od środy będę wypatrywać @Paryzetka83, AgaL, Carolq, luna91, Kjopa3, Mundek, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:Lista:
Poniedziałek - Ruby
Wtorek - Ruby
środa - Ruby
Czwartek -
Piątek-
Sobota-
Niedziela-
Tylko do środy bo więcej testów nie mam na razie a od środy będę wypatrywać @
Ruby, może we wtorek już nie będzie trzeba ; )https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualnyJasminowa wrote:Ruby, może we wtorek już nie będzie trzeba ; )
Od dzisiaj do jutra nic się nie zmieni bo wiesz tradycyjnie dzisiaj też nalałam na patyka
Ejreene- wróciłam do formy, szczanie na patyka to sama przyjemność , moja pasja wręczEjrene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciłam od teściowej ze spotkania rodzinnego.. nie wiem jak ja to przeżyłam. Ledwo kuzynka z małym dzieckiem przyjechała to moja kochana t..... powiedziała na głos żeby przypadkiem nie było osoby która nie usłyszy że całe jej rodzeństwo już ma wnuki a ona nie. Teściu na to że jak my się tak tym śpieszymy to on tego nie dożyje. Spędziłam tm 2 dni...
Jeżeli chodzi o imiona to ja myślałam o Maksymilianie i Zofii.
Czy któraś z was była kiedyś u psychologa? zastanawiam się czy to nie było by rozwiązanie żeby na kierunkował moje myśli bardziej pozytywnie ale nie wiem jak to wygląda i czy to cokolwiek da. -
nick nieaktualnyKatiuszaa nie byłam nigdy, ale zdaje się, że ktoś stąd pisał o psychologu o ile dobrze pamiętam..może warto się przejść, kto wie, warto spróbować, zaszkodzić nie zaszkodzi , a może akurat pomoże...
weekendu współczuję ...ale masz to już z dyńki, że tak powiem
-
nick nieaktualnyEjrene wrote:Mi to tylko w tym miesiącu było dane na ovulacyjne naszczać a to i dwóch grubych kresek nie ujrzałam.Dziś już nie zrobiłam bo nie ma sensu.
No właśnie nie wiem czy nie warto, ja w lipcu to szczałam i były słabe, w 16 dc śluz rozciągliwy, ból jajników i dalej nic, w 23 wyszczałam dwie grube krechy, ale z kolei objawów nie miałam...pewności nie mam czy była owulka i kiedy...takie cuda...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 21:01
-
Dziewczyny przeczytałam wszystko Jestem z siebie dumna, bo mimo podłego humoru jakoś daję radę
Co do imion to ja dla dziewczynki chciałabym Lena albo Marianna, a dla chłopca mam tylko jeden typ: Kajetan.
Wpisuję się tygodniową listę testujących na piątek o ile nie zapomnę nalać na patyk, zamiast do kibelka i na sobotę na betę o ile nie będzie małpiszonaCzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
nick nieaktualnyLaski jaja jak berety zrobiłam inwentaryzację w łazience i mam jednak 5 testów ale nie wiem czy będzie mi dane sikać aż 5 dni
edit:
Lista
Poniedziałek - Ruby
Wtorek - Ruby
środa - Ruby
Czwartek -
Piątek-CzekającaMama
Sobota-
Niedziela-Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 21:09
madzikk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katiusza ja byłam u psychologa, który pomógł mi wyjść z mega depresji po śmierci Taty i z całą pewnością mogę powiedzieć, Ci że bywają takie chwile w życiu człowieka, że jeżeli sobie nie radzi, albo czuje, że coś dziwnego się z nim dzieje warto żeby skorzystał z pomocy innej osoby. Wiesz jest zupełnie inaczej jak wygadasz się przed kim totalnie obcym, a ta osoba jako fachowiec sama Ci powie, czy wystarczą spotkania z nim, czy należy wprowadzić jakieś leki. U mnie był już taki stan, że bez leków się nie obyło, ale nie żałuję tej decyzji ale żałuję, że sama sobie zaprzeczałam, że poradzę sobie bez takiej pomocy.CzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc