X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    no może będziesz aż 5 razy bo ne będziesz mogła nadziwić się 2 kreskami na jednym ;)

Na razie nie mogę się nadziwić, że w miejscu testowej kreski może być aż taka rażąca biel, dzisiaj o mało nie rozebrałam testu na czynniki pierwsze bo nie mogłam uwierzyć w tą śliczną biel ;)

wiem to brzmi dość desperacko :D

Paryzetka83, cinnamon cookie, Tyśkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:50

• CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w kwestii testowania, to może nie uwierzycie ale jestem totalnie nieprzygotowana, bo w domu nie mam żadnego testu.

Kupię pewnie w czwartek, żeby nic mnie nie podkusiło :-P

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Na razie nie mogę się nadziwić, że w miejscu testowej kreski może być aż taka rażąca biel, dzisiaj o mało nie rozebrałam testu na czynniki pierwsze bo nie mogłam uwierzyć w tą śliczną biel ;)

wiem to brzmi dość desperacko :D

Ja już rozbierałam test na części niestety druga kreska nie schowała się gdzieś pod obudową :( Tak jak nie było jej pod światło ;)
    Więcej się tak bawić nie będę :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam temat imion wiec napisze moje typy. Dla dziewczynki kiedyś dluugo na pierwszym miejscu byla Zuzanna, teraz Sara i Iza . Z męskimi jest gorzej,ostatnio (dwa dni temu jak mocno uwierzyłam w ciążę) wymyśliłam Michałka.

Mam nadzieję jutro w pracy nadrobić resztę tematów które poruszylyscie.

Idę spać,oczekując na @. W szufladzie jakby co mam jeszcze 3 testy - nadzieja umiera ostatnia :)

Dobrej nocy wszystkim i dziękuje za dziś:*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk, jesteś tam????? Tu jest takie tempo postów, że gdzieś mi umknął Twój... Jak się czujesz, kochana? :-* przytulam mocno :-*

Carolq, jako chodzący Zwierzolub - nie wiem, jakie miała intencje znajoma, ale chcę wierzyć, że nie były one złe, więc... wyluzuj ;) Śliczne imię, także dla miłej, puchatej kuleczki :) Czasami ludzkie imiona wręcz genialnie pasują do Braci naszych Mniejszych :)

Schmetterling, łączę się w oczekiwaniu na badania armii i trzymam kciuki, by złe nastroje nie przyćmiły wszystkiego.

katiuszaa, psycholog, a pewnie ściślej - psychoterapeuta, to dobra rzecz. Oczywiście musisz wziąć poprawkę na to, że czasem dopiero drugi czy trzeci Ci podpasuje, bo są różne nurty, w których można prowadzić terapię i nie każdy musi Ci odpowiadać, co nie znaczy, że jest zły.
    W temacie psychologów, psychiatrów i psychoterapeutów - zawsze będę powtarzać jedno: Skoro naturalnym jest dla nas, że czasem psuje się nasze serce, wątroba czy lewa noga ;) to dlaczego takim wstydem napawa nas fakt, że (zwłaszcza w dzisiejszych, szalonych czasach) w pewnym momencie "popsuć" się może mózg i psychika - coś, co jest absolutnie NAJBARDZIEJ SKOMPLIKOWANE w nas samych?????????

Jasminowa - analiza super :)
    Wszystko się zgadza :) Ten ostatni dzień płodnego śluzu, to tzw.szczyt śluzu. Potem zaczyna się pojawiać taki mniej przystępny, ale w środku jeszcze zwykle jest ten dobry, a przede wszystkim, w idealnym świecie ;) na komóreczkę JUŻ czekają wtedy gotowe, uzdatnione plemniczki :)
    Test ovu pokazuje, że wystąpił szczyt LH i ten szczyt pobudza wystąpienie ovulki. Sam szczyt może trwać długo, bądź krótko - ale to, że hormony wylądowały w górze, "uruchamia procedurę" ;) i od pierwszego pozytywnego testu ovulka powinna wystąpić zazwyczaj w ciągu bodajże 24-36h.
    To tak z tego, co mi się przypomniało :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki fajny temat powstał :) dzięki za rady ja trochę zlal temat bo przyjechała
    Kuzynka z mała i miałam duzo roboty :) sama mam psa i wiem jak to jest ale wiem tez ze jak sie mówi cos przyjaciółce to nie powinna sie tak zachować . Wiec rozmowa skończyłam sie na tym ze napisałam jej by swoje dziecko nazwała Dixi po moim psie jak nie widzi problemu. Mi chodzi o to ze mamy duzo wspólnych znajomych i poprostu głupio to bedzie jak jej kot i nasza córka miały by tak samo na imię . A zreszta mam juz to w d****, wogole jestem psiara i koty mi nigdy do gustu nie przypadały.
    co do imion to Nelka , reszta zajęta przez rodzine Lena ,Amelka , Nikola a dla chłopca podoba mi sie Natan :) mężowi podoba sie Latika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 22:24

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam miec na imię Sara ale jak zadzwonili do babci i babcia pyta jak na imię Oni ze Sara
    A babcia na to Co Stara ? No i mi zmieniło :)

luna91, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam dodać,ze nasz kocurek (na zdjęciu) to William :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Ja miałam miec na imię Sara ale jak zadzwonili do babci i babcia pyta jak na imię Oni ze Sara
    Ha ha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Babcia wymiata :D

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    AgaL przykro mi :* masz jeszcze paczuszkę zarazków :( pozatym masz taka temperaturę ze myślałam ze to pewniak , wiesz mojej szwagierce testy pokazywały dopiero w 5 tygodniu . Pozatym spojrzałaś na niego odrazu i pózniej po jakiś 30 minutach ? Mi sie pozno pojawiła druga kreska . Nie wiem jak nie dostaniesz @ idź na betę , a sprawdzałaś dwoma testami ?

Edycik to jest najgorsze chwalenie sie bliskiej osoby szczęściem
    Innych , moja szwagierka dwoje zrobiła od tak bez problemu i co babcia sie wszystkim chwali ze sa najlepsze i wogole ciagle
    Im cos kupuje i wszystko dla nich . Nie znosiłam tego .., wiem co czujesz

Carolq teraz odczytalam te wiadomość. Zobaczę jutro jak tempka,bo tej nocy spalam 4 godz,po tym panieńskim...a na test zerkałam pozniej.Nie bylo słynnego cienia cienia. Poczekam na @ do środy,jak nie będzie idę na betę. Juz nie testuje narazie- jeszcze nie mam takiej wprawy i przeżywam to strasznie ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Babcia wymiata :D
    Ruby Ty znowu wymuatasz,znów się śmiałam,a myślałamze dzis to niemożliwe, czytając Twoje testowe wyliczenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL
    Spokojnie ja jak myślałam ze cykl jest do bani bo nie było ovu kochaliśmy sie bez żadnych zobowiązań wtedy nam sie udało , kupiliśmy grę erotyczna , bawiliśmy sie na całego i cieszyliśmy sie tym ja przez to przestałam analizować kiedy mamy sie kochać wiec z związku z tym za bardzo nie wiem ktory to tydzien ;) także Kochana wyluzuj ... Zróbcie cos szalonego i głupiego czego nigdy nie robiliście i co jest nowością , moze to pomoże :) cykl i tak masz juz do dupki wiec zażyj dla przyjemności

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

AgaL - wysyłam wiruski na kolejny cykl. Wiem, że czujesz się zawiedziona, ale do następnego testowanka szybko zleci. Ja zanim zaszłam w ciążę byłam na roczku, masa dzieci a ja patrzyłam na nie i chciała uciec. To boli strasznie wiem....

Ruby - hahah nasza testomaniaczko. Dobrze Ci, że masz dystans do tego testowania. Nerwy ze stali.

Carolq - hormonki szaleją widzę :D Wiesz z boku to wygląda tak jak byś histeryzowała, ale ja mam podobnie. Pisałam wcześniej dziewczynom, że ja wpadłam w histerię jak mąż mi powiedział, że jak będę się rozpychać to mi zabierze kołdrę i zmarznę :D za 5 min wpadłam w w paniczny śmiech... (?!)

katjuszaa- widzę, ze bardzo Ci źle, takie momenty dobijają, jesteś fajną dziewczyną i to przykre, że takie nieprzyjemności muszą Cię spotykać. Ja byłam na terapii poznawczo-behawioralnej. Trafiłam na bardzo ciepłą, ale też wymgającą terapeutkę. Chodziłam 6 miesięcy. Praca nad sobą jest ciężka, ale wychodzi się 100 razy bardziej pewnym siebie i lżejszym (nie były to problemy związane z ciążą ani z poronieniem). Psycholog na pewno nauczyłby Cię jak odpowiadać na takie zaczepki. Może pozwoli ci też psychicznie się odblokować. Spróbuj chociaż :) Powodzenia i daj znać co i jak.

Ja o imionach nie chcę jeszcze myśleć, cały czas czekam na to, żeby ciąża rozwinęła się dalej. We wtorek mam wizytę, mimo wszystko przede mną jeszcze dużo stresów. A ja miałam mieć na imię Sabina, ale właśnie babci się nie podobało :D Rocznicę spędiliśmy całkiem zywczajnie. Wczoraj byliśmy na kolacji w restauracji, ale strasznie spać mi się zachciało i po jedzeniu uciekliśmy do domu.

Kochane, życzę Wam spokojnej nocy, trzymajcie się dzielnie ;)

katiuszaa lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:50

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi imionami to różnie bywa. Ja jak chodziłam na praktyki to moja szefowa miała psa wilczura który nazywał się Karol a raz przyjechała jej siostra z małym synkiem i on się nazywał Maksymilian. Nie byłoby w tym nic dziwnego ale wyobraźcie sobie jak usłyszałam Karol do nogi a do dziecka Max chodź do mnie.

AgaL może tempka odbije i jeszcze zobaczysz 2 kreski i tak bywało, że w 13-14dc spadek a na drugi dzień skok i 2 kreski.

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Jestem dzisiaj na głodzie :P Wyobraźcie sobie, że nie zrobiłam testu dzisiaj :D
    Tak to prawda :)

Ja już w pracy sedzę, za chwilę kawka, śniadanko i byle do 15 :)

Miłego!

Carolq lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj o mało nie rozebrałam testu na czynniki pierwsze bo nie mogłam uwierzyć w tą śliczną biel ;)

wiem to brzmi dość desperacko :D[/QUOTE]

Ja kiedyś rozebrałam test, żeby zobaczyć czy może gdzieś tam jedna kreska nie została :)

Carolq lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry dziewczynki :)

ja już też w pracy i jak Ruby napisała byle do 15 :)
    weekend jak zawsze za szybko zleciał

Lunka to mocne kciuki za wtorkową wizyte u gina :) będzie dobrze kochana :)

ja dalej się męcze z @
    dobrze,że idę w środę do lekarza bo doszłam do wniosku że przy tak nieregularnym cyklu sama dni płodnych w tym mcu bym nie wyliczyła
    bo w zeszłym mc było 35 dni, a w tym 43 ....

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ