X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki :*
    Melduję się ze spadkiem temperatury :/ koniec tego dobrego i złudzeń... Aga wierzę nadal w Ciebie!! ;)
    Pytanko mam, jeśli mogłybyście mi przypomnieć bo nie jestem w stanie się dokopać do tego :P jakie badania mogę zrobić sama przed wizytą u gina i w którym dniu? Wizytę mam 30 i boję się że to za wcześnie :/ dziś jeszcze spróbuję się umówić na później, ale problem w tym że do niego ciężko się dostać, i jeśli będzie mi kazał zrobić jakieś badania to nie wiem kiedy się dostanę z wynikami :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy o to pytasz ale ja sama robiłam estradiol, LH i FSH w 3dc i progesteron i prolaktyne w 21 dc.

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 21 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, o to :) ogólnie to jesteście za tym by samemu wykonywać badania zanim jeszcze lekarz zleci?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam sama bo do mojej gin się długo czeka i zanim by mi zleciła badania na wizycie, zanim bym je zrobiła a ona zinterpretowala to by minęło duuużo czasu :) a tak poszłam z gotowymi wynikami. Oczywiście zdążyłam się zmartwic prolaktyną 40. ale gin powiedziała, że jest ok.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie teraz 23 idę do zupełnie nowej pani ginekolog i myślę jakie badania powinnam zrobic przed pierwszą wizytą :) może coś poradzcie?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Tak, o to :) ogólnie to jesteście za tym by samemu wykonywać badania zanim jeszcze lekarz zleci?

Ja też się nad tym zastanawiałam czy robić coś samemu, ale za bardzo nie wiem co i czy będę w dobrych dniach cyklu je robić więc chyba jednak poczekam to, że komuś tak lekarz zlecił to nie znaczy,że nam też jest to potrzebne, a wiadomo za wszystkie badania trzeba zapłacić...więc ja postanowiłam, że po @ idę do lekarza i zobaczę co mi zaproponuje...jedynie czego się obawiam, że będę mieć jeszcze plamienia po @ ...

Wysłany: 21 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Ruby, mam te same obawy.. Z jednej strony nie chcę robić czegoś niepotrzebnie i wydać kasę bez sensu, z drugiej wiem, że mogę długo czekać na wizytę i to się będzie przeciągać... Chyba spróbuję jeszcze się wcisnąć na jakąś wizytę jak tak :)

Rybaaaa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, to wszystko kosztuje. W mojej mieścinie każdy hormon 30 zł. Już nie wspomnę o gin, do której chodzę prywatnie. Ale za to jest wspaniałym lekarzem :) Mnie w czwartek czeka monitoring i Pregnyl. Wrrry :/

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dokładnie Ruby, mam te same obawy.. Z jednej strony nie chcę robić czegoś niepotrzebnie i wydać kasę bez sensu, z drugiej wiem, że mogę długo czekać na wizytę i to się będzie przeciągać... Chyba spróbuję jeszcze się wcisnąć na jakąś wizytę jak tak :)

wierzę, że jak będzie potrzeba to jednak gdzieś cię na wizytę ( z wynikami) wciśnie potem lekarz... ja z takiego założenia wychodzę...

Wysłany: 21 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    wierzę, że jak będzie potrzeba to jednak gdzieś cię na wizytę ( z wynikami) wciśnie potem lekarz... ja z takiego założenia wychodzę...
    Mam taką nadzieję... No nic, czekam na tego 30 :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ja właśnie teraz 23 idę do zupełnie nowej pani ginekolog i myślę jakie badania powinnam zrobic przed pierwszą wizytą :) może coś poradzcie?

Wszystkie zmieniają ginekologa?:) ja też idę do nowego 30 wrzesnia, jeśli @ przyjdzie, to na pewno zrobię prolaktynę, bo z tym miałam problem i zabiorę wszystkie poprzednie wyniki.
    Nie wiem co jeszcze robić

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dzień dobry Kobietki :*
    Melduję się ze spadkiem temperatury :/ koniec tego dobrego i złudzeń... Aga wierzę nadal w Ciebie!! ;)
    Pytanko mam, jeśli mogłybyście mi przypomnieć bo nie jestem w stanie się dokopać do tego :P jakie badania mogę zrobić sama przed wizytą u gina i w którym dniu? Wizytę mam 30 i boję się że to za wcześnie :/ dziś jeszcze spróbuję się umówić na później, ale problem w tym że do niego ciężko się dostać, i jeśli będzie mi kazał zrobić jakieś badania to nie wiem kiedy się dostanę z wynikami :/

Dziękuje Cinnamonku :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mówisz, że nie zatestowałaś? ;) ja też nie, po wczorajszym to chyba prędzej na betę pójdę. ale jeszcze sobie poczekam.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL jakoś tak wyszło chyba większość zmienia :) może lepiej zmienić na innego nowego lekarza.Oby nam to wyszło na dobre.
    ja też zrobiłam prolaktynę na wszelki wypadek, ale reszte niech mi szczegółowo zleci bo i tak każda wizyta 150zł lżejsza będę.Ale mam w planie umówić się z nowym lekarzem na monitoring w tym mcu.

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej pracy kto pracuje, ja właśnie próbuje się na czymś skupić.
    Byle do 16.

Edycik lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę do nowego gina już w środę. Póki co mam mega dużo sluzu jak nigdy jednak tempka cały czas na takim samym poziomie i testy ovu negatywne.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby mówisz, że nie zatestowałaś? ;) ja też nie, po wczorajszym to chyba prędzej na betę pójdę. ale jeszcze sobie poczekam.

Zabrakło mi odwagi bo serii negatywów :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rade z psychologiem. ja się jeszcze zastanawiam, mam w głowie mocno poprzestawiane nie w ta stronę co trzeba i to jeszcze z dzieciństwa czym nie będę was zanudzać. ale jakoś nie umiem zrozumieć jak może psychoterapeuta mi pomóc jak on może na kierunkować żebym zaczęła o sobie inaczej myśleć. Już mi brat kiedyś powiedział że powinnam pójść bo jego koleżance pomogło ale ciągle oddalam tą myśl od siebie. Tak wczoraj zaczęłam myśleć że może oprócz PCOS i wariacji hormonów coś jeszcze mnie blokuje. No ja to ogólnie mocno porąbana jestem ;)
    Luna i Carolq wy się tak nie zamartwiajcie bo to szkodzi maleństwu.
    Cinnamon i AgaL a może jeszcze za wcześnie na testowanie było? ja nadal widzę zielono u was. Oby @ nie przyszła bo przyda nam się to więcej zaciążonych

Ja też mam wizytę u nowego Gina :). z badaniami czekam na wizytę bo jak zaczynałam się leczyć u poprzedniego i narobiłam sobie badań to usłyszałam że to wszystko niepotrzebne. Fakt to człowiek który leczy bardziej z objawów i metodą prób i błędów. U mnie same błędy choć nie ukrywam doprowadził do owulacji

Wysłany: 21 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ten dzisiejszy wzrost tempki u Ciebie jest naprawdę obiecujący :)

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 21 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa u mnie nie ma już szans bo temperatura poszła w dół, ale u Agi ładnie odbiła :) trzymam kciuki :)

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ