X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ja dostałam dokładnie w dniu ślubu ;-/ a tak na marginesie to było dokładnie 2 lata temu.. Jak ten czas leci.. Hmm. Może dziś nadrobimy tę noc poślubną :-P
    O współczuję :/ dla mnie to by był koszmar na jawie... Nie wiem jak Wasza noc poślubna wyglądała ale jeśli dobrze to musicie powtórzyć! :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :)
    Luna kochana czekam na wieści o Twoim Maluchu . Bedziesz pewnie płakać :) ja na pierwszym usg jak zibaczylam tego Kropka to juz sie wzruszyłam i popłakałam :)
    Półtorej masz wizytę :)

Co u mnie ? Hymm dzis z Kropkiem zajmowaliśmy sie troszkę Natalą :) chodź pracowałam w domu to nie mogłam od niej wzroku odciągnąć :) słucham porad mojej kuzynki bo jest lekarzem wiec ma wiedzę techniczna opieki nad dzieckiem wiec chłonę jak mogę :) Nasz Kropek bedzie równo rok młodszy od Natalki wiec śmiesznie ona z 20 maja. I Kropka bez atrakcji raz chciał tylko żeby Mamusia jedlszcze żabki umyła dodatkowo i tyle :) tak czuje sie jak bym nie była w ciąży wiec nie wiem czy to dobrze czy złe :) kuzynka mówi ze to super i mam sie z tego cieszyć

A co do miesiączki tez myślałam ze będę miała w slub a jednak przesunęło mi sie po podróży poślubnej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 20:13

• luna91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 -nie trać ani chwili ! :D bierz męża w obroty :D

Carolq - wizytę mam na 12:40 chyba nie zasnę, chciałbym zobaczyć też zarodek a nie tylko sam pęcherzyk, może się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 20:31

Carolq lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą :)

No moje Drogie powiem Wam, że dzisiaj to pojechałyście po bandzie :-P Jak zobaczyłam ile mam do nadrobienia, to zaczęłam wątpić, czy mi się to w ogóle uda, ale się postaram ;)

Ruby - jesteś moją dumą :) Gratuluję wytrwałości w oparciu się pokusie testowania ;) Muszę powiedzieć, że aż mi pierś urosła z dumy <3

cinnamon cookie - Póki @ nie ma niczego nie przekreślamy - chyba nawet sama kiedyś to mówiłaś, więc wiesz ;) A co do badań przed wizyta to szczerze mówiąc też niewiele Ci pomogę, bo ja poszłam najpierw na żywioł bez badań. Gin zlecił mi badania, ale nie miałam ich robić w jakimś konkretnym dniu tylko je zrobić, dopiero później wymyślał dni cyklu i badania. Przychylam się tez do zdania Ruby, że każda z nas jest inna i każdej gin może zlecić te same badania ale w innych dniach cyklu, więc nie wiem, czy tak do końca warto robić je na własną rękę, tym bardziej że nie należą do tanich. <3

katiuszaa - ja też się zastanawiałam bardzo długo jak jakiś psycholog może mi pomóc? Ogólnie to nawet w to nie wierzyłam, że mi pomoże i że w ogóle potrzebuję jakiejkolwiek pomocy. Jak już się złamałam i poszłam to okazało się, że Pani psycholog okazała się bardzo kompetentną osobą i skierowała mnie również do psychiatry, który dostosował mi leki na wyciszenie, tak że Pani psycholog mogła spokojnie mnie wyprowadzić na prostą, za co jestem jej dozgonnie wdzięczna :) Zastanów się i podejmij decyzję, która będzie dla Ciebie najlepsza, ale pamiętaj, że czasami zrobienie czegoś nawet wbrew sobie może pozytywnie wpłynąć na nasze życie. Będę Cię wspierać, w każdej podjętej przez Ciebie decyzji <3

AgaL - tulę mocno i podziwiam za hart ducha do walki <3 W takim dniu a Ty nadal masz ta ogromną wewnętrzną siłę i sama się stawiasz do pionu - godne podziwu. Szacun <3

Imię_Róży - masz rację, z tym nakręcaniem tempką itd. Tylko Słońce powiedz jak tutaj wyluzować jak się człowiek stara przez kilkanaście miesięcy i ciągle dupa dupa dupa? Jedno jest pewne - trzeba szukać sposobu na wyluzkę mimo, że to cholernie trudne ;) <3

madzikk - trzymam kciuki za wizytę u gina i trzymam kciuki, żeby jednak mimo wszelkich przeciwności losu udało się w tym cyklu <3

Edycik - Słońce moje - jakoś się trzymam. Przerażenie mnie nie opuszcza, ale co ma być to będzie. Chociaż już z dwojga złego niech będzie zielono - wcale się nie obrażę :-P <3

Tyśkaa - masz 100% rację, jak się tak naczytamy o naszej wręcz książkowo ciążowej tempce a później przylezie zołza to jakby czołg po nas przejechał. Ja zastanawiam się, czy od kolejnego cyklu nie przestać udostępniać wykresu - może to byłby dobry sposób takiej powiedzmy samoobrony przez jeszcze większym bólem i rozczarowaniem <3

luna91 - Słonko postaraj się nie myśleć w takich czarnych barwach. odpoczywaj i postaraj się wyciszyć - wierzę, że jutrzejsza wizyta doda Ci skrzydeł i przede wszystkim Cię uspokoi <3

Patutka - trzymaj się cieplutko i jak uznasz, że chciałabyś do nas znowu wrócić to pamiętaj, że czekamy <3

kas50 - gratuluję pozytywu, a teraz nie ma co trzeba działać :-P <3

No to skończyłam - przepraszam, jeżeli coś pominęłam, ale uwierzcie mi naskrobałyście tyle, że nie mogłam się połapać ;)

luna91, madzikk, kas50, Ruby, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:50

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/d8516d44332f9.jpg.html
    co myslicie o tych testach?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    kas50 -nie trać ani chwili ! :D bierz męża w obroty :D

Carolq - wizytę mam na 12:40 chyba nie zasnę, chciałbym zobaczyć też zarodek a nie tylko sam pęcherzyk, może się uda.
    Biorę biorę; -) już myślałam że mi pozytywny nie wyjdzie, no zobaczymy co gin w środę powie.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    Negatywne póki co.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• luna91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:

Natalii - negatywy :/ ale o braku owulacji to nie świadczy.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 21 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:

Moim zdaniem same negatywy tak jak mówi kas50

CzekającaMama
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem kochane tylko dzisiaj juz widoczna kreska od tych wczesniejszych i czy jutro moze sie zciemnic ;p ale chyba jutro zrobie ostatni i zobacze jak to wyjdzie

Wysłany: 21 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    wiem kochane tylko dzisiaj juz widoczna kreska od tych wczesniejszych i czy jutro moze sie zciemnic ;p ale chyba jutro zrobie ostatni i zobacze jak to wyjdzie

Wiesz jak ja robiłam te testy z allegro nigdy mi nie wychodziły pozytywne, a jak robiłam z tego samego siurkania z domowego lab. wychodziły. Może warto ewentualnie zmienić testy?

CzekającaMama
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii - jasne ja bym zrobiła jutro 2 testy, może być i tak, że kreska po prostu blednie bo pik już był :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Natalii - jasne ja bym zrobiła jutro 2 testy, może być i tak, że kreska po prostu blednie bo pik już był :)
    tak rano i wieczorem? tylko o jakich godz najlepiej? i co to znaczy ze pik juz byl?

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Wiesz jak ja robiłam te testy z allegro nigdy mi nie wychodziły pozytywne, a jak robiłam z tego samego siurkania z domowego lab. wychodziły. Może warto ewentualnie zmienić testy?
    kurcze nie pomyslalam o tym ;/

• luna91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii - pik LH czyli wyrzut tego hormonu odpowiedzialnego za pęknięcie pęcherzyka. wyrzut tego hormonu z tego co czytałam może być szybki, krótko jest w organizmie i można go przeoczyć. Resztki zostają i masz cień cienia. Ja robiłam z allegorwych, miałam 50 szt i czasami to nawet po 3 robiłam bliżej owu :D Podobno nie robi się z samego porannego, ja robiłam jakoś w środku dnia koło południa no i wieczorkiem. Najlepiej, żeby nie pić 2 godziny przed chociaż ja się nie sotosowałam do tego aż tak restrykcyjnie :)

23 dc to dziś? Ja bym zrobiła jutro ze 2 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:42

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama uwielbiam twoje posty <3

Natalii negatywy, zrób tak jak dziewczyny mówią, ja rano miałam ciemną a wieczorem już bledsza była więc gdzieś po południu może nastąpiła owulacja? o ile nastąpiła...co do testów to mi niby pokazują, ale te co miałam wcześniej lepeij pokazywały,nie wiem czy to od testu zależy ...

Patutka - powodzenia kochana<3

Kas - przyjemnego baraszkowania ;)

A ja mimo, że okresu w dzień ślubu nie miałam to i tak nie miałam nawet siły sukienki zdjąć a co dopiero walczyć z pytongiem :P także zasnęłam szybciej niż się położyłam:P

Edit: gastrofaza start---> wredna @ się zbliża więc gonię was dziewczynki gonię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:43

luna91 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - haha u nas było tak, że wróciliśmy i ja nawet się nie nastawiałam, że będzie bzykanko, bo to nic przyjemnego po takich emocjach, tacy zmęczeni. Postanowilismy, że policzymy kasę, mąż pomógł zdjąć mi sukienkę, ja się ubieram w piżamkę i naraz słyszę jak mój chrapie :D hahah. Kasę liczyłam sama :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ruby - haha u nas było tak, że wróciliśmy i ja nawet się nie nastawiałam, że będzie bzykanko, bo to nic przyjemnego po takich emocjach, tacy zmęczeni. Postanowilismy, że policzymy kasę, mąż pomógł zdjąć mi sukienkę, ja się ubieram w piżamkę i naraz słyszę jak mój chrapie :D hahah. Kasę liczyłam sama :P

hahaha kasa się musi zgadzać nie ma co! :D

cinnamon cookie, katiuszaa lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie przesadzaj, bo popadnę w samozachwyt.

A co do bzykanka po ślubie, to w dniu ślubu padliśmy jak kawki po powrocie z wesela, a na drugi dzień mężulek tak dał w palnik z moim bratem i tatą, że myślałam że nici z sexu i nawet to mi było rękę :-P No ale jak to bywa - dostał takiego spida, że ja wymiękałam, ale wspominamy do tej pory, więc było bosko :-P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

CzekającaMama
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ