Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju - ja nie próbowałam, ale dziewczyny pisały tu całe historie :D jak chlupotało podczas stosunku i takie tam :D

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • majju Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    majju - ja nie próbowałam, ale dziewczyny pisały tu całe historie :D jak chlupotało podczas stosunku i takie tam :D

haha, to może być wesoło :D

qdkkqps67blqh0e0.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Dziewczyny, używała któraś z Was żelu Conceive Plus? Ja się skusiłam, bo u mnie przeważnie sucho jak na pustyni i dotychczas stosowaliśmy inne lubrykanty ale podobno mogą "blokować" armię mojego M. Zamierzamy wypróbować ten nowy żel jak będzie owu, o ile w ogóle będzie w tym miesiącu, na razie ciągle jedna kreska na testach...
    Ja po tym zelu mialam cb...myślę że pomaga w wędrówce; -)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• majju Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja po tym zelu mialam cb...myślę że pomaga w wędrówce; -)

Będziemy walczyć, czekam tylko na dwie kreski na owulacyjnym.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Edycik - zazdroszczę fajnego wieczoru, pozazdrościłam, uwielbiam takie mini domówki jak wpadają znajomi na drinki :D no i gratuluję młodego w rodzinie :)

madzikk - pozycja na pieska to jedyna, której nie cierpię... ale mój maż właśnie uwielbia :P

Lunka u nas tak samo, dla mnie zero przyjemności ale małż kocha tę pozycję ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Dziewczyny, używała któraś z Was żelu Conceive Plus? Ja się skusiłam, bo u mnie przeważnie sucho jak na pustyni i dotychczas stosowaliśmy inne lubrykanty ale podobno mogą "blokować" armię mojego M. Zamierzamy wypróbować ten nowy żel jak będzie owu, o ile w ogóle będzie w tym miesiącu, na razie ciągle jedna kreska na testach...

Ja używałam, nawilżenie jest efektów w postaci ciąży brak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - wielkie gratulacje Ciociu ;) miłej imprezki...

Ja popijam sobie winko teraz, ale wcześniej wpiłam jedne grzane piwko;) też nam się należy a co! :P

Dzisiaj czytałam jeden pamiętnik i dziewczyna pisała, że przez 12 miesięcy się starali, obserwowali,nie pili, zdrowo odżywiali i nic...potem waliła po kotle tzn piła, bawiła się bo odpuściła starania i zaszła w ciążę...jaki wniosek...od tego cyklu mam to w nosie i się nie ograniczam...jak mam ochotę to piję winko czy drinka, a co ma być to będzie o!

także tego na zdrówko kobietki !

majju, Edycik, nick nieaktualny, luna91, Ejrene, cinnamon cookie, nick nieaktualny, AgaL lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja używałam, nawilżenie jest efektów w postaci ciąży brak ;)

Po wielu miesiącach intensywnych prób poczęcia Bąbla byliśmy już w fazie wypalenia i mechanicznego seksu w trakcie dni (teoretycznie) płodnych. Przyszedł czas żeby sobie przypomnieć jak to było się (ciągle) :) kochać dla przyjemności. Zaczynamy od dziś! :D :D

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Ja popijam sobie winko teraz, ale wcześniej wpiłam jedne grzane piwko;) też nam się należy a co! :P

Dzisiaj czytałam jeden pamiętnik i dziewczyna pisała, że przez 12 miesięcy się starali, obserwowali,nie pili, zdrowo odżywiali i nic...potem waliła po kotle tzn piła, bawiła się bo odpuściła starania i zaszła w ciążę...jaki wniosek...od tego cyklu mam to w nosie i się nie ograniczam...jak mam ochotę to piję winko czy drinka, a co ma być to będzie o!

o to to to :) I ja też! :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Po wielu miesiącach intensywnych prób poczęcia Bąbla byliśmy już w fazie wypalenia i mechanicznego seksu w trakcie dni (teoretycznie) płodnych. Przyszedł czas żeby sobie przypomnieć jak to było się (ciągle) :) kochać dla przyjemności. Zaczynamy od dziś! :D :D

i ja też na to stawiam bo ostatnie 6 miesięcy to kochanie się w owulację... także zmieniamy taktykę dziewczynki ;)

majju, Ejrene, AgaL lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą nareszcie upragniony weekend, ja przy nalewce z aroni ( mocna jak diabli) dzisiaj zażegnałam @, więc za kilka godzin będę mogła zameldować wykonanie zadania nr 1, a może od razu w pakiecie z 2 , dam znać; ).

Czekająca Mama- ściskam i masz rację z tym odpuszczeniem, to zazwyczaj okazuje się najskuteczniejsze :),ale wpadaj do nas na towarzyskie pogadanki, ja też przyłączam się do grupy obiecującej nie nakręcać siebie/innych i ograniczyć testowanie do minimum,

Katiusza- najważniejsza jest dobra diagnoza. Kiedy wiadomo, co dolega, można to leczyć. Skoro ten lekarz zauważył, że byłaś nieprawidłowo leczona to wie już coś więcej, niż ten poprzedni. A o tych poprzednich to już się nie wypowiadam, skandal w biały dzień! . Moja przyjaciółka zaszła po 3 miesiacach w ciążę, gdy poszła leczyć się do " Gamety", wcześniej 5 lat też błądziła od lekarza do lekarza. W gamecie zrobili stymulację jajeczkowania, monitoring i udało się. Po prostu ktoś fachowo się zajął sprawą.
    Łykam właśnie Twoje zdrowie, za tą trafioną diagnozę i skuteczne leczenie : )

Ruby, właśnie przypomniałam sobie, że miałaś biegać, ale jesteś rozgrzeszona skoro gości masz nieproszonych ; )

Partyzetka, udanego grzybobrania. Dzisiaj po pracy pojechaliśmy z mężem na rowerach do lasu i przywieźliśmy 2 siatki grzybów. Jaka radocha jak się udaje coś znaleźć,

Edycik- gratuluję zostania ciocia : )

Majju- jak najbardziej, kochanie się dla przyjemności zaczynam od dziś ; )

Dobrej nocy dziewczyny

AgaL lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przerzuciłam się z piwa na wino i idzie mi całkiem dobrze dzisiaj :P

Ejrene, luna91 lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

O to to!! Nasze zdrowie! ;)

Ejrene lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam chwilowo Kossakowskiego i czekam na męża, zaraz powinien być. Szampan się chłodzi ;) tak że też troszkę poświętujemy. No i rzecz jasna muszę wykonać zadania :)

Tak że miłego wieczorku kochane :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja oglądam chwilowo Kossakowskiego i czekam na męża, zaraz powinien być. Szampan się chłodzi ;) tak że też troszkę poświętujemy. No i rzecz jasna muszę wykonać zadania :)

Tak że miłego wieczorku kochane :*

też to oglądam teraz ;)
    No to stosunkowo upojnej nocy :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu do super wniosków doszłyście Dziewczynki:)

Troszkę odpuszczamy, dla przyjemności się kochamy i kolejne punkty zaliczamy :)

Jestem ZA!

madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Jestem tu nowa, jeśli pozwolicie to chętnie do Was dołączę. Próbowałam nadrobić to co naskrobałyście od lipca, ale nie dałam rady wszystkiego przeczytać :). Żałuję, że nie trafiłam tu wcześniej, żeby się z Wami poznawać od początku :(. Mam 25 lat, niestety dzisiaj @ zawitała i straciłam swoje złudne nadzieje. Tyle objawów ciążowych miałam, że byłam prawie pewna, że się udało, ale niestety. Jestem pełna nadziei na kolejny cykl i myślę, że z Wami będzie łatwiej, jeśli mnie tu przyjmiecie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 23:03

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola witamy Cie w naszym gronie :) mamy nadzieje ze bedziesz rozumiała nasz humor i żarty i sie szybko zaklimatyzujesz na najlepszym forum na świecie :) ja powinnam juz isc na fioletowa ale nie mogę jakos opuścić dziewczyn :) także jeszcze raz witamy , długo sie staracie ? Jeśli można wiedzieć czy masz jakieś dolegliwości ?

• luna91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.przedciaza.pl/sklep/23-test-na-plec-dziecka.html

przepraszam bardzo nigdy o czymś takim nie słyszałam, czy to jest jakaś kpina? Jakoś wierzyć mi się nie chce.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq moje gratulacje i życzę zdrówka dla Ciebie i maleństwa :)
    Jesteśmy 2 lata po ślubie, staramy się od kwietnia tego roku. Dokładaliśmy starania na kwiecień bo chcieliśmy, żeby dziecko było z początku roku, ale teraz jest mi już wszystko jedno:). W kwietniu udało się za pierwszym podejściem, ale w czerwcu poroniłam w 8 tc. Lekarz dał zielone światło po pierwszej miesiączce, ale do tej pory się nie udało. Właśnie zaczynam 3 cykl starań po stracie. Może to jeszcze nie długo, ale ja już zaczynam się martwić, że coś jest nie tak.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ ‹ 331 332 333 334 335 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ