X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Ejrene moja przyjaciółka w I trymestrze też bardzo się męczyła, a teraz, w drugim jest zdecydowanie lepiej. Widocznie takie są te początki ;)

Ruby niby tak, ale stresior mnie zjada... Może jutro spróbuję. Poza tym jak teraz będzie choćby cień, to nie wiedziałabym, co zrobić. Powiedzieć mężowi tuż przed wyjazdem, czy jak wróci za tydzień? Przecież ja bym tyle nie wytrzymała ;) A nie chcę go dodatkowo stresować.

Kjopa dziękuję :) Ja sama nie wiem, co myśleć. Ani nie czuję, że się udało, ani nie czuję się na @.

Katiusza ja - zakochana w górach - polecam Everest! Byłam z mężulem (już nie takim miłośnikiem gór) i obydwojgu nam się podobał :) A na mnie film zrobił ogromne wrażenie. Aż zatęskniłam za takimi wyższymi górami...

Ruby ja tez jestem taką zbieraczką butów :P Ale chyba będę musiała wziąć się za porządki, bo miejsca już nie mam ;) Czasami sprzedaję na allegro te co ładniejsze, a u mnie tylko leżą, chociaż i to z ciężkim sercem.

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tej pogody! My skoczyliśmy na szybkie zakupy, a teraz zamiast szykować mężowi walizkę, to ja bym najchętniej spać poszła. Taka pogoda to masakra :/

Edycik miłego dnia :)

O widzisz też polecasz Everest:) ja jeszcze nie byłam, ale kocham góry i zwiastunie nie mogę sie doczzekać aż pójdziemy ;))

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    DZziewczyny która z was robi test dziś albo jutro?
    Chcę dobrych wieści !!
    Ja robię za tydzień w sobotę o ile @ nie przyjdzie.

AgaL lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• AgaL Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane:)
    Ostatnio coś rzadko wchodzę i muszę potem nadrabiać po kilka stron;) chciałabym wszystkim coś odpowiedzieć....ale za dużo tego.

Na pewno dołączam się do zdania, by nie robić testów przed @. Ja w ogóle jak Cinnamonek zauważyła, olałam dzisiejsze mierzenie temp -chciałam w końcu pospać do 8 ! i dobrze mi to zrobiło. Jutro już zmierzę;)
    Byłam dziś w rossmannie i patrzyłam na testy owulacyjne....i nie wiedziałam, których używacie - facelle czy innych? Zresztą w środę będę u gin-może powie mi kiedy szykuje się owu.

U mnie też pada od rana i nie przestaje, zrobiłam obiad i chyba dołączę do Męża pod kocyk, bo nie mam energii do porządków.

A Wy co porabiacie??:)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    a ja właśnie przeglądam stronę deichmanna
    katiuszaaa znalazłaś coś w deichmannie???

• AgaL Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane porozmawialiśmy wczoraj z Mężulem i do końca roku walczymy patrząc na te dni itp.... a jak się nie uda, zdajemy się na los i ja odpuszczam-zwłaszcza to myślenie natrętne. Choć na te słowa Mąż się roześmiał i powiedział, że musiałby mnie nie znać - ja i odpuszczenie ;) ;)
    co myślicie o takim planie? mi jakoś lepiej na duszy, że coś w końcu RAZEM postanowiliśmy i nie jest to tylko na mojej głowie.
    Oczywiście po wizycie u gina wszystko może się zmienić - ale to dam znać w środę;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja też póki co będę sprawdzać czy jest owu, ostatnio kupiłam testy w Tesco ale już nie ma :/ i też nie wiem które kupić. Kto jakie poleca?
    Też jestem ciekawa co mi gin powie w środę... Jak narazie będziemy pilnować tych dni płodnych no i pewnie dostanę coś do zbadania, a później co ma być to będzie :) jeśli wyniki wyjdą dobre a do końca roku nic się nie uda to też pewnie zdamy się na los - może takie podejście da dobre wyniki? :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie denerwuj sie kochana dopiero staracie sie od kwietnia ( tak masz napisane na dole) jak minie rok wtedy mozna udac sie do gina i mu powiedziec pewnie zleci badanie nasienia i powie ze trzeba sie pomonitorowac czy masz owulacje jesli nie to zapisze tabsy ale najpierw sprawdzi droznosc jajowodow

a na prolaktyne zapisal ci moze bromergon? bierzesz cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:09

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jasminowa gdzie Ty mieszkasz, że masz słońce??? U mnie ani widu ani słychu :/

Gdańsk, dzisiaj super pogoda, słonecznie, ale okien i tak nie umyłam ; )
    Jak wpadłam w wir sprzątania, to na okna już zabrakło mi chęci...następnym razem

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie leje okropnie i nic sie nie chce :( ja dzis juz wolne juz po klientkach i cala niedziela wolna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:12

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dziewczyny czy macie też taki problem, że nie możecie się pozbyć starych butów?

Bo ja mam...właśnie przeglądałam szafkę z butami i mimo, że niektórych nie założyłam od 2 lat nie umiem się ich pozbyć :( nie są zniszczone, nie są obciachowe i szkoda mi ich wyrzucać, ale zrobiłam postęp poukładałam pod koszem buty które mają już zniszczone obcasy i mimo że fleczki bym wymieniła to i tak brzydko by wyglądało bo są pozdzierane obcasy dookoła :P ale i takm ich szkoda :D

Ruby, ja mam szewca, który wymienia całe obcasy, więc do wyrzucenia butów zazwyczaj długa droga. Nie wiem dlaczego, ale bardzo niszczę buty, szczególnie obcasy. Kierowanie samochodem je mocno od tyłu niszczy, próbuję się uczyć zmieniać buty za kółko, ale często mi się nie chce.

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!

ja obiecuję nie robić ;) mam ułatwione zadnie bo i tak wiem że nic z tego ;)
    Moje zadanie na dziś schować wszystkie witaminy, ziółka itp żeby nie kusiło i nie drażniło. Może przy okazji uda mi się zrobić porządek w apteczce?
    Muszę wymyślić też coś co zajmie moją głowę na kilka miesięcy żebym nie ryczała. Melduje że humor ciut lepszy ale jeszcze duł jet mega głęboki może jak przyjdzie okres lub jak będę miała wyniki badań to uda mi się zakopać i podejść do tego w bardziej optymistyczny sposób.
    U mnie za oknem plucha ale przynajmniej nie pada. Jak uda mi się obudzić mężulka śpiocha to wyciągnę go na zakupy. Jakieś butki na poprawę humory może znajdę albo do kina go wyciągnę.
    A właśnie bo ja nie tutejsz co teraz ciekawego w kinach grają?[/QUOTE]

Katiusza, fajnie, że humor lepszy : ). Zapewniam Cię, że jak dojdziesz przyczyny problemów to odetchniesz z ulgą.
    Ja w kinie nie byłam ze sto lat, wiec nie pomogę...

katiuszaa lubi tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Witam Was dziewczyny :)

Jasminowa - zazdroszczę pogody, u nas typowa jesienna beznadzieja za oknem. A co do zadania z testami - heheh nie wierzę żeby się udało :D No, ale warto spróbować :P

Wiola - ja też jestem po poronieniu, w maju. Lekarz nam kazał wstrzymac się 3 pełne cykle. Zaszłam w ciążę w trzecim przy pomocy testów owulacyjnych i prowadzeniu wykresu tu na ovu, ale strach jest przeogromny.

kamisia - jak się masz? Kochana widziałaś już serce na usg? ja się tak strasznie boję. Ostatnio byłam na usg tydzień temu i był pęcherzyk z ciłkiem żółtym a w ten wtorek powinno być już serce widoczne.

smerfelinka - przytulam.

Dziewczyny ja to nie mam manii jeśli chodzi o buty. Ogólnie jestem dość wysoka i obcasy raczej odpadają, moją udręką jest szukanie butów na płaskiej podeszwie. Nie lubię kupować butów, na prawdę :)
    W poniedziałek idę juz założyć kartę i mam nadzieję, że już będzie wszystko widać. Jestem podekscytowana :-P

sylwia1985 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL dobre decyzje podjęliście z mężem :) ale mam nadzieję,że po wizycie u gina wlecisz tu napełniona dobrymi nowinkami.

Jasminowa dobrze robisz odstaw ziółka i witaminki i mam nadzieję,że uda się Wam kochana.

kamisia gratulacje :)

Cynamonku testy owulacyjne ja zawsze biorę te z rossmana facelle czy jakoś tak.

My byliśmy dziś w zoo ze znajomymi a teraz szykujemy się na wieczorne wyjście,dobrze mi to robi bo chociaż nie myślę tylko o dziecku.W poniedziałek mam kolejną wizytę u gina i monitoring.
    Powiedzcie mi przy takich nie regularnych cyklach ile po @ są te dni tak mniej więcej?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:50

luna91 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling - miło Cię widzieć :) trzymaj się, aby czas szybko zleciał do wyników i żeby były dobre. A Ty jakieś badania teraz robisz?

Dziewczyny gdzie wyście się wszystkie podziały? Weekendzik Was wciągnął pewnie :D

Ja miast piwka zajadam sie ogórkami kiszonymi - objaw ciąży bardzo typowy, ale na prawdę wyjątkowo mi smakują :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• AgaL Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Schmetterling ,hej Dziewczyny ;)
    Faktycznie cisza tu dzis...mi tez ciężko nos zza koca wychylić i pisze z komorki;)

Sylwia dziękuje za te słowa. Potrzebuje od czasu do czasu usłyszeć ze nie ma co wariować i stawiać wszystkiego na glowie bo coś nie jest tak jak chciałabym i nie od razu ;)

Cinnamonku to znowu idziemy łeb w łeb :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    W poniedziałek idę juz założyć kartę i mam nadzieję, że już będzie wszystko widać. Jestem podekscytowana :-P

Pamiętam jak bylam z Siostrą i wyszła z ta karta...płakałyśmy obie ze szczęścia :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kas50 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie obawy...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ