X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaraz otwieramy z M winko, ziemniaczki pieką się w piekarniku, odpalamy filmik i relaks. Wypiję zdrówko Was wszystkich:*
    Miłego wieczorku, piszcie dużo, z chęcią nadrobię potem:)
    Pewnie stuknie dziś 400 strona;)

Kaska1985, Ejrene, madzikk, katiuszaa, Edycik, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja wyczytalam ze wiesiolek może powodować powstawanie torbieli...i u mnie w jednym jedynym cyklu z wiesiolkiem taka torbiel wystąpiła. ..odstawilam póki co...biorę kwas, magnez z wit.b6 oraz cynk i selen:-)

Ja tak miałam. Dlatego wiesiolek niestety nie dla mnie :(.

Edycik, a prolaktyna po obciążeniu? Cos musi rozleniwiac te jajniczki Twoje że takie cykle nieregularne, albo faktycznie progesteron. Ale czytałam, ze jedno badanie progesteronu nie starczy, zeby miec pełen obraz trEba wykonać 3 krotnie po owu plus estriadol, bo estriadol pobudza cialko zolte do produkcji progesteronu. Jakie to wszystko kosmiczne co nie ;/. Ale baw sie dobrze i wypij za nasze powodzenia ciążowe :P.

Dziewczyny jak was czytam to mi sie lepiej robi. Ja sie glowilam dlaczego ja mam owu i nie moge zaciążyc, a sie okazuje ze takich jak ja jest nas tu tysiące. I powodzenie każdej z nas i dwie kreski to zastrzyk energii dla kolejnych staraczek :).

Mój dzisiaj zaciekawił sie co to za witaminki mu kupiłam (Androvit) i z ochota wszamal juz jedna :). A ja sobie kupiłam prenatalne, a co! Ale zaraz mecz wiec chyba sobie browarka strzele zamiast witaminki :P. Jeden chyba nie zaszkodzi :).

Wiecie dziewczyny jak byłam w górach to kupiłam takie malusie buciki z kozuszkiem dla dzidzi i mój mówi po co to, a ja ze na szczęście :). I tak patrzę sobie na nie i łezka sie w oku kręci ... :(

zem3i09kl173cczw.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimona wrote:
    tez jestem pod wrażeniem waszych więzi:) rozmawiacie z soba jak najlepsze kumpele z paroletnim stażem :) zazdroszcze :(
    Mimonka ale czego zazdrościsz, przecież Ty tu należysz ::*
    a tak a propo mieszkam 100km od Rzeszowa, autostradą 45 minut;)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ejrene ja przez miesiąc stosowałam zestaw tych trzech puszek. Ale teraz mam miesiąc urlopu od wszystkiego i przerwałam...do czasu badań itp.Ponoć sobie je chwalą. Ale chyb tez skonsultuje je z ginem

Hmm... Bo właśnie się zastanawiam nad nimi...

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej, Kropeczek ma 1,3 cm , serduszko bije :) Ma zalążki nóżek , rączek czuję się cudownie i jestem bardzo szczęśliwa :) Na progesteron dostałam dupka :P

Bardzo się cieszę :) Kolejna wizyta za 4 tygodnie ?

Carolq lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wizyta 5 listopada już te gdzie będą badać karczek i nosek :)

luna91, Ejrene, majju, Natalii00, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq aż się łza oku kręci:*

Cudne wieści:)

Carolq, Natalii00 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Poslij:-)
    Kas50 muszę Cię mieć w przyjaciółkach, a nie mogę Cię zaprosić, nie wiem dlaczego;)

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq... Jej to cudownie :-)pewnie to piękne przeżycie :-) gratuluję :-)

Daj nam przepis na stworzenie tego ósmego cudu świata :-*

Carolq, AgaL lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku cudownie czytać jak się ludzie tak kochają <3

Majuu mi gin konował też stwierdził, że owulacji nie będzie. A jak byłam ostatnio u innego i zobaczył, że testy pozytywne, że tempka skoczyła to powiedział, że musiał chwilę wcześniej pęknąć a tamten po wywiadzie powinien o tym wiedzieć. A ja byłam podłamana. I w ogóle powiedział żebym nie robiła testów owu bo nie są mi do niczego potrzebne bo widzi, że ja doskonale wiem kiedy mam owulację :-P

Luna kochana rośnijcie zdrowo <3

Smerfelinka udanego i owocnego wyjazdu i czekamy na Ciebie <3 Też będę tęsknić .

Paryzetka co tam kaftanik :-). Ja po młodym ma rzeczy dla dziecka do jakiegoś 2 roku życia i jeszcze zabawki po nim takie lepsze. Zawsze wiedziałam, że będziemy chcieli drugie i co lepsze to zostawiłam. Łóżeczko też mamy.

Ja wam muszę powiedzieć, że u mnie to na odwrót. Odkąd zaczęliśmy starania to chyba się poprawiło <3. mNieto jakoś właśnie bardziej kręci :-P. A mojemu oświadczyłam, że wprowadzam nową metodę starania o dziecko i ma być gwałt 2 razy dziennie. Jego uśmiech mówił wszystko :-D.

Katiusza nie przejmuj się głupim gadaniem, aż się zezłościłam.

AgaL wirtualny kop dla Ciebie!!! Nie wolno się łamać!!!

Edycik udanego wyjazdu!!!

Carolq super wieści!!! Rośnijcie zdrowo <3

madzikk, katiuszaa, luna91, Carolq, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! Dziewczyny badania są mega drogie, ja teraz na podstawowe badanka szykuję koło 300 zł, dodatkowo kolejne 210 poszło dziś na zastrzyki - już ostatni tydzeń biorę ten progesteron, bo później to już łożysko mi naprodukuje tego :P

Dziewczyny życzę każdej z Was aby gin jak najszybciej znalazł ewentualną przyczynę trudności, grunt to dobry lekarz i działanie.

Carolq - hah nasze Kropki podobne wielkością, mój wczoraj miał 1,2 cm. A wiesz, który to tc według usg? U mnie 7,4 dziś :) Fajnie, że dostałaś dupka na ten prog, mój lekarz by spanikował i położył mnie na oddział chyba... kochana na belly na majówkach dziewczyny też mają takie wyniki i jadą na dupku.

Boże co za idioci! Dziewczyny u nas w rodzinie była para, która o drugie starała się długo i nie mogli, leczyli się. I podczas świąt przy stole jedna moja ciotka zaczęła gadać, że Michałkowi to by się rodzeństwo przydało a rodzice zwlekają... no i ta kobieta (moja kuzynka) normalnie jej prosto z mostu powiedziała, że pragną dziecka, ale nie wszystko jest takie proste i że jest jej przykro. Nawet powiedziała na jakie choroby choruje i jak się leczą - mina mojej ciotki -bezcenna!

AgaL - na mnie takie informacje działały jak płachta na byka bardziej po stracie. Wiem jak się podle czujesz, ściskam i obiecuję Ci, że będzie dobrze. Dla Ciebie garść wirusów: &*&*&*&*

Bratku - ehhh wiem może być różnie po porodzie... coś za coś, ale będziemy się starać nie stracić siebie.

Carolq lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolqu - cudowne wieści idziecie z Lunką łeb w łeb bo u niej 1,2 cm o ile się nie mylę;)

Jestem monotematyczna ale dzisiaj ten opatrunek z jonami srebra zszedł bez żadnego przyklejenia , genialne!!!

Kjopaa zwróć uwagę kiedy trzeba i bądź czujna, nawet bardzo...z tym nie ma żartów, nie możesz pozwolić żeby młody obrywał, a tym bardziej żeby Pani wmawiała, że to on zaczynał...ja nie jestem z tych matek które tylko swoje dzieci chwalą pod niebiosa ale też nie pozwolę krzywdzić dziecka bo każda matka najlepiej zna swoje dziecko i wie kiedy ktoś o nim mówi prawdę a kiedy blefuje...

dziewczyny ja też mam wszystkie rzeczy po Nince od zabawek po łóżeczko i ciuchy bo wiem, że będę miała drugą córeczkę i kto wie czy nie jeszcze jedno potem :D

Ugotowałam pyszne danie, ale dodałam soczewicę bo miałam i zdrowa jest i w ogóle, a mój mi zaczął wybrzydzać, że bez soczewicy było by dobre a tak to mu nie smakuje...i jak tu się zmobilizować do bzykanka jak on mi taki strzał w kolano serwuje? :P

Carolq lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kas50 muszę Cię mieć w przyjaciółkach, a nie mogę Cię zaprosić, nie wiem dlaczego;)
    Wyslalam Ci wcześniej zaproszenie:-)

AgaL lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    carolqu - cudowne wieści idziecie z Lunką łeb w łeb bo u niej 1,2 cm o ile się nie mylę;)

Jestem monotematyczna ale dzisiaj ten opatrunek z jonami srebra zszedł bez żadnego przyklejenia , genialne!!!

Kjopaa zwróć uwagę kiedy trzeba i bądź czujna, nawet bardzo...z tym nie ma żartów, nie możesz pozwolić żeby młody obrywał, a tym bardziej żeby Pani wmawiała, że to on zaczynał...ja nie jestem z tych matek które tylko swoje dzieci chwalą pod niebiosa ale też nie pozwolę krzywdzić dziecka bo każda matka najlepiej zna swoje dziecko i wie kiedy ktoś o nim mówi prawdę a kiedy blefuje...

dziewczyny ja też mam wszystkie rzeczy po Nince od zabawek po łóżeczko i ciuchy bo wiem, że będę miała drugą córeczkę i kto wie czy nie jeszcze jedno potem :D

Ugotowałam pyszne danie, ale dodałam soczewicę bo miałam i zdrowa jest i w ogóle, a mój mi zaczął wybrzydzać, że bez soczewicy było by dobre a tak to mu nie smakuje...i jak tu się zmobilizować do bzykanka jak on mi taki strzał w kolano serwuje? :P

Ruby ile Twoja cora ma lat?:-)

Ja też trzymam wszystko dla drugiej córeczki:-)

Carolq lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby ile Twoja cora ma lat?:-)

Ja też trzymam wszystko dla drugiej córeczki:-)

5 skończyła w sierpniu :) a twoja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Carolq... Jej to cudownie :-)pewnie to piękne przeżycie :-) gratuluję :-)

Daj nam przepis na stworzenie tego ósmego cudu świata :-*

co z tego wyszło to Maluch powstał u teściów na weekendzie z nimi za ścianą :P może to przepis :P

luna91, madzikk, majju, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna 7,5 tak jak już jest zmienione w paseczku :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Luna 7,5 tak jak już jest zmienione w paseczku :)

Nasze bąble w podobnym wieku :D Mam podejrzenia, że też w weekend stworzony :D

AgaL, Carolq lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Czytam Was codziennie, ale jakoś nie mam weny do pisania.

Luna, Carolq wspaniałe wiadomości :) rośnijcie zdrowo :)jesteście naszą nadzieją

Katiusza nie przejmuj się głupią babą, dzielna z Ciebie kobieta...

Dziewczyny, myślałam że ja jestem jakaś dziwna bo zazdroszczę koleżankom które są w ciąży i unikam spotkań, ale cieszę się że nie jestem sama :) Ja dodatkowo jeszcze w pracy napatrzę się na kobiety z brzuszkami i matki z dziećmi i przyznaję, że takie uczucie zazdrości ostatnio często mi towarzyszy :(

Carolq lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczorku Kobietki :) ja przy piwku i meczu :) Mąż trochę narzeka bo nie przepada za piłką nożną ale musi wytrwać :P telefon mi pada więc podłączam do ładowania i do jutra :):*

Kaska1985, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ