Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zaraz otwieramy z M winko, ziemniaczki pieką się w piekarniku, odpalamy filmik i relaks. Wypiję zdrówko Was wszystkich:*
    Miłego wieczorku, piszcie dużo, z chęcią nadrobię potem:)
    Pewnie stuknie dziś 400 strona;)

Kaska1985, Ejrene, madzikk, katiuszaa, Edycik, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja wyczytalam ze wiesiolek może powodować powstawanie torbieli...i u mnie w jednym jedynym cyklu z wiesiolkiem taka torbiel wystąpiła. ..odstawilam póki co...biorę kwas, magnez z wit.b6 oraz cynk i selen:-)

Ja tak miałam. Dlatego wiesiolek niestety nie dla mnie :(.

Edycik, a prolaktyna po obciążeniu? Cos musi rozleniwiac te jajniczki Twoje że takie cykle nieregularne, albo faktycznie progesteron. Ale czytałam, ze jedno badanie progesteronu nie starczy, zeby miec pełen obraz trEba wykonać 3 krotnie po owu plus estriadol, bo estriadol pobudza cialko zolte do produkcji progesteronu. Jakie to wszystko kosmiczne co nie ;/. Ale baw sie dobrze i wypij za nasze powodzenia ciążowe :P.

Dziewczyny jak was czytam to mi sie lepiej robi. Ja sie glowilam dlaczego ja mam owu i nie moge zaciążyc, a sie okazuje ze takich jak ja jest nas tu tysiące. I powodzenie każdej z nas i dwie kreski to zastrzyk energii dla kolejnych staraczek :).

Mój dzisiaj zaciekawił sie co to za witaminki mu kupiłam (Androvit) i z ochota wszamal juz jedna :). A ja sobie kupiłam prenatalne, a co! Ale zaraz mecz wiec chyba sobie browarka strzele zamiast witaminki :P. Jeden chyba nie zaszkodzi :).

Wiecie dziewczyny jak byłam w górach to kupiłam takie malusie buciki z kozuszkiem dla dzidzi i mój mówi po co to, a ja ze na szczęście :). I tak patrzę sobie na nie i łezka sie w oku kręci ... :(

zem3i09kl173cczw.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimona wrote:
    tez jestem pod wrażeniem waszych więzi:) rozmawiacie z soba jak najlepsze kumpele z paroletnim stażem :) zazdroszcze :(
    Mimonka ale czego zazdrościsz, przecież Ty tu należysz ::*
    a tak a propo mieszkam 100km od Rzeszowa, autostradą 45 minut;)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ejrene ja przez miesiąc stosowałam zestaw tych trzech puszek. Ale teraz mam miesiąc urlopu od wszystkiego i przerwałam...do czasu badań itp.Ponoć sobie je chwalą. Ale chyb tez skonsultuje je z ginem

Hmm... Bo właśnie się zastanawiam nad nimi...

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej, Kropeczek ma 1,3 cm , serduszko bije :) Ma zalążki nóżek , rączek czuję się cudownie i jestem bardzo szczęśliwa :) Na progesteron dostałam dupka :P

Bardzo się cieszę :) Kolejna wizyta za 4 tygodnie ?

Carolq lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wizyta 5 listopada już te gdzie będą badać karczek i nosek :)

luna91, Ejrene, majju, Natalii00, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq aż się łza oku kręci:*

Cudne wieści:)

Carolq, Natalii00 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Poslij:-)
    Kas50 muszę Cię mieć w przyjaciółkach, a nie mogę Cię zaprosić, nie wiem dlaczego;)

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq... Jej to cudownie :-)pewnie to piękne przeżycie :-) gratuluję :-)

Daj nam przepis na stworzenie tego ósmego cudu świata :-*

Carolq, AgaL lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku cudownie czytać jak się ludzie tak kochają <3

Majuu mi gin konował też stwierdził, że owulacji nie będzie. A jak byłam ostatnio u innego i zobaczył, że testy pozytywne, że tempka skoczyła to powiedział, że musiał chwilę wcześniej pęknąć a tamten po wywiadzie powinien o tym wiedzieć. A ja byłam podłamana. I w ogóle powiedział żebym nie robiła testów owu bo nie są mi do niczego potrzebne bo widzi, że ja doskonale wiem kiedy mam owulację :-P

Luna kochana rośnijcie zdrowo <3

Smerfelinka udanego i owocnego wyjazdu i czekamy na Ciebie <3 Też będę tęsknić .

Paryzetka co tam kaftanik :-). Ja po młodym ma rzeczy dla dziecka do jakiegoś 2 roku życia i jeszcze zabawki po nim takie lepsze. Zawsze wiedziałam, że będziemy chcieli drugie i co lepsze to zostawiłam. Łóżeczko też mamy.

Ja wam muszę powiedzieć, że u mnie to na odwrót. Odkąd zaczęliśmy starania to chyba się poprawiło <3. mNieto jakoś właśnie bardziej kręci :-P. A mojemu oświadczyłam, że wprowadzam nową metodę starania o dziecko i ma być gwałt 2 razy dziennie. Jego uśmiech mówił wszystko :-D.

Katiusza nie przejmuj się głupim gadaniem, aż się zezłościłam.

AgaL wirtualny kop dla Ciebie!!! Nie wolno się łamać!!!

Edycik udanego wyjazdu!!!

Carolq super wieści!!! Rośnijcie zdrowo <3

madzikk, katiuszaa, luna91, Carolq, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! Dziewczyny badania są mega drogie, ja teraz na podstawowe badanka szykuję koło 300 zł, dodatkowo kolejne 210 poszło dziś na zastrzyki - już ostatni tydzeń biorę ten progesteron, bo później to już łożysko mi naprodukuje tego :P

Dziewczyny życzę każdej z Was aby gin jak najszybciej znalazł ewentualną przyczynę trudności, grunt to dobry lekarz i działanie.

Carolq - hah nasze Kropki podobne wielkością, mój wczoraj miał 1,2 cm. A wiesz, który to tc według usg? U mnie 7,4 dziś :) Fajnie, że dostałaś dupka na ten prog, mój lekarz by spanikował i położył mnie na oddział chyba... kochana na belly na majówkach dziewczyny też mają takie wyniki i jadą na dupku.

Boże co za idioci! Dziewczyny u nas w rodzinie była para, która o drugie starała się długo i nie mogli, leczyli się. I podczas świąt przy stole jedna moja ciotka zaczęła gadać, że Michałkowi to by się rodzeństwo przydało a rodzice zwlekają... no i ta kobieta (moja kuzynka) normalnie jej prosto z mostu powiedziała, że pragną dziecka, ale nie wszystko jest takie proste i że jest jej przykro. Nawet powiedziała na jakie choroby choruje i jak się leczą - mina mojej ciotki -bezcenna!

AgaL - na mnie takie informacje działały jak płachta na byka bardziej po stracie. Wiem jak się podle czujesz, ściskam i obiecuję Ci, że będzie dobrze. Dla Ciebie garść wirusów: &*&*&*&*

Bratku - ehhh wiem może być różnie po porodzie... coś za coś, ale będziemy się starać nie stracić siebie.

Carolq lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolqu - cudowne wieści idziecie z Lunką łeb w łeb bo u niej 1,2 cm o ile się nie mylę;)

Jestem monotematyczna ale dzisiaj ten opatrunek z jonami srebra zszedł bez żadnego przyklejenia , genialne!!!

Kjopaa zwróć uwagę kiedy trzeba i bądź czujna, nawet bardzo...z tym nie ma żartów, nie możesz pozwolić żeby młody obrywał, a tym bardziej żeby Pani wmawiała, że to on zaczynał...ja nie jestem z tych matek które tylko swoje dzieci chwalą pod niebiosa ale też nie pozwolę krzywdzić dziecka bo każda matka najlepiej zna swoje dziecko i wie kiedy ktoś o nim mówi prawdę a kiedy blefuje...

dziewczyny ja też mam wszystkie rzeczy po Nince od zabawek po łóżeczko i ciuchy bo wiem, że będę miała drugą córeczkę i kto wie czy nie jeszcze jedno potem :D

Ugotowałam pyszne danie, ale dodałam soczewicę bo miałam i zdrowa jest i w ogóle, a mój mi zaczął wybrzydzać, że bez soczewicy było by dobre a tak to mu nie smakuje...i jak tu się zmobilizować do bzykanka jak on mi taki strzał w kolano serwuje? :P

Carolq lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kas50 muszę Cię mieć w przyjaciółkach, a nie mogę Cię zaprosić, nie wiem dlaczego;)
    Wyslalam Ci wcześniej zaproszenie:-)

AgaL lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    carolqu - cudowne wieści idziecie z Lunką łeb w łeb bo u niej 1,2 cm o ile się nie mylę;)

Jestem monotematyczna ale dzisiaj ten opatrunek z jonami srebra zszedł bez żadnego przyklejenia , genialne!!!

Kjopaa zwróć uwagę kiedy trzeba i bądź czujna, nawet bardzo...z tym nie ma żartów, nie możesz pozwolić żeby młody obrywał, a tym bardziej żeby Pani wmawiała, że to on zaczynał...ja nie jestem z tych matek które tylko swoje dzieci chwalą pod niebiosa ale też nie pozwolę krzywdzić dziecka bo każda matka najlepiej zna swoje dziecko i wie kiedy ktoś o nim mówi prawdę a kiedy blefuje...

dziewczyny ja też mam wszystkie rzeczy po Nince od zabawek po łóżeczko i ciuchy bo wiem, że będę miała drugą córeczkę i kto wie czy nie jeszcze jedno potem :D

Ugotowałam pyszne danie, ale dodałam soczewicę bo miałam i zdrowa jest i w ogóle, a mój mi zaczął wybrzydzać, że bez soczewicy było by dobre a tak to mu nie smakuje...i jak tu się zmobilizować do bzykanka jak on mi taki strzał w kolano serwuje? :P

Ruby ile Twoja cora ma lat?:-)

Ja też trzymam wszystko dla drugiej córeczki:-)

Carolq lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby ile Twoja cora ma lat?:-)

Ja też trzymam wszystko dla drugiej córeczki:-)

5 skończyła w sierpniu :) a twoja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Carolq... Jej to cudownie :-)pewnie to piękne przeżycie :-) gratuluję :-)

Daj nam przepis na stworzenie tego ósmego cudu świata :-*

co z tego wyszło to Maluch powstał u teściów na weekendzie z nimi za ścianą :P może to przepis :P

luna91, madzikk, majju, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna 7,5 tak jak już jest zmienione w paseczku :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Luna 7,5 tak jak już jest zmienione w paseczku :)

Nasze bąble w podobnym wieku :D Mam podejrzenia, że też w weekend stworzony :D

AgaL, Carolq lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Czytam Was codziennie, ale jakoś nie mam weny do pisania.

Luna, Carolq wspaniałe wiadomości :) rośnijcie zdrowo :)jesteście naszą nadzieją

Katiusza nie przejmuj się głupią babą, dzielna z Ciebie kobieta...

Dziewczyny, myślałam że ja jestem jakaś dziwna bo zazdroszczę koleżankom które są w ciąży i unikam spotkań, ale cieszę się że nie jestem sama :) Ja dodatkowo jeszcze w pracy napatrzę się na kobiety z brzuszkami i matki z dziećmi i przyznaję, że takie uczucie zazdrości ostatnio często mi towarzyszy :(

Carolq lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczorku Kobietki :) ja przy piwku i meczu :) Mąż trochę narzeka bo nie przepada za piłką nożną ale musi wytrwać :P telefon mi pada więc podłączam do ładowania i do jutra :):*

Kaska1985, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ