Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    czytałam streszczenie tej chemi, dość smutne, pewni ebym cały film przepłakała...

Nudziło mi się na meetingu i powiem wam, że zastanawiam się nad grzywką, ale ni eiwem czy przy kwadratowej twarzy będzie to dobrze wyglądać...myślę o takiej prostej, gestej
    Ruby ja miałam taką kiedyś. Niby fajnie, ale doprowadzało mnie do szału prostowanie jej i na wilgoci się odkształcała. Ja mam podatne włosy na kręcenie.
    Ale teraz sama myślę do moich długich włosów zrobić grzywkę taką na bok, dłuższą.... i kusi mnie oj kusi

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    czytałam streszczenie tej chemi, dość smutne, pewni ebym cały film przepłakała...

Nudziło mi się na meetingu i powiem wam, że zastanawiam się nad grzywką, ale ni eiwem czy przy kwadratowej twarzy będzie to dobrze wyglądać...myślę o takiej prostej, gestej

Ruby, ja 2 razy obcinałam grzwkę i 2 razy żałowałam...
    Grzywka jest fajna przy idealnie prostych włosach, ja takich nie mam.
    Za to mojej córce jak obcięłam, a ma włosy mega proste, to wyglądała super ( choć jej się nie podobało ; )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    No właśnie nie wiem... Moja kolerzanka piła przez dwa cykle te na płodność i w drugim cyklu się im udało :) na dodatek kochali się wtedy tylko raz.

Mi to chyba jakieś na uspokojenie by się przydały bo strasznie nerwowa jestem, jeszcze w pracy to jako tako ale w domu to masakra :/

EJrene to na nerwowość ta wersja relaks i przyjemność, najlepsza smakowo:)
    ja może też do tego wrócę, ale po rozmowie z ginem

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Za to mojej córce jak obcięłam, a ma włosy mega proste, to wyglądała super ( choć jej się nie podobało ; )
    Popieram, muszą być odpowiednie włosy do tego !

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:

Ja mam to samo, też zawsze żałowałam, ale jak się widzdziałam wczoraj na zdjęciu to powiem wam, że tak inaczej , też fajnie. Jam mam długie dość proste włosy ale też pamietam tak jak Aga pisze,że jak wilgotno to już nie była taka ładna i mówiłam, że nigdy więcej....a teraz znów mnie kusi....

Jedno wiem na pewno nigdy przenigdy nie zrobie grzywki na bok takiej wyskubanej...:D

• Jasminowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kochane muszę się pochwalić dziś mamy rocznicę pierwszą od kiedy zamieszkaliśmy razem :):) dokładnie rok temu się przeprowadzaliśmy na swoje :)

Aga- to Wasze zdrówko : ) szczęścia i dzisiątek takich rocznic z coraz liczniejszą gromadką ; )

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Jaśminowa:):)
    prześlij wirtualnie troszkę słodyczy jak już upieczesz;)
    Fajnie masz, ze wolne....ja ledwo dziś głowę od poduszki oderwałam;)

Co do włosów, to mam tak jak Ejrene pisze...mam długie, po zapuszczaniu czasochłonnym i mam ochotę ściąć, ścinam...i zaraz żałuje, ze nie mam długich i znowu zapuszczam...hehhe ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Aga- to Wasze zdrówko : ) szczęścia i dzisiątek takich rocznic z coraz liczniejszą gromadką ; )

Dziękuje Kochana :):)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja mam to samo, też zawsze żałowałam, ale jak się widzdziałam wczoraj na zdjęciu to powiem wam, że tak inaczej , też fajnie. Jam mam długie dość proste włosy ale też pamietam tak jak Aga pisze,że jak wilgotno to już nie była taka ładna i mówiłam, że nigdy więcej....a teraz znów mnie kusi....

Jedno wiem na pewno nigdy przenigdy nie zrobie grzywki na bok takiej wyskubanej...:D

O widzisz a miałaś taką na bok wyskubaną???

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Oj nie pomogę bo nie farbuje włosów. A Ty na jaki kolor dziś się zdecydowałaś ? :)
    Ostatnio zrobiłam ombre i podoba mi się ale chcę więcej ciemnego :) bo w tej chwili ciemne to tak 1/3 a wolałabym trochę więcej :) w ciepłym odcieniu brązu i blondu :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby czy Ty dziś masz monopol na rozpoczynanie nowych stron ?:D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ostatnio zrobiłam ombre i podoba mi się ale chcę więcej ciemnego :) bo w tej chwili ciemne to tak 1/3 a wolałabym trochę więcej :) w ciepłym odcieniu brązu i blondu :)
    Musisz ślicznie wyglądać:)
    to kupuj wazelinkę, przyda Ci się też do innych celów :D hahha

• EwelinaaKa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny... U mnie kolejny jesienno- zimowy dzień i w pracy 14st. Brrr...

Takie pytanko... Sprawdzam temperaturę dopiero drugi cykl i nie jestem w temacie za bardzo ... Otóż.. Po @ mam trochę podwyższona temperaturę co do poprzedniego cyklu. Tak 36,7, 36,8. Niestety nie wiem jaka miałam w czasie @, ponieważ nie mierzylam. Pewnie trzeba monitorować przez dłuższy okres, aby móc coś powiedzieć . @ przyszła w porę i była normalna. Czy to jakieś wahania hormonalne czy coś w tym stylu?

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    O widzisz a miałaś taką na bok wyskubaną???

Miałam i też załowałam :D

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa ja nigdy nie mierzyłam w czasie @, tylko zaczynałam po. A co do Twojego pytania....to sama nie wiem. Chyba masz w porządku, mierz teraz cały cykl i zobaczysz jak Ci Ovu wyznaczy owulacje.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Miałam i też załowałam :D
    O to nie robię ;) jeszcze teraz na zimę....

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon- to masz idealny kolor jak dla mnie. Za 2 tyg wybiorę się do fryzjera i takie właśnie złożę mu zlecenie. Masz 1/3 to i tak dużo, ja mam mniej i widzę, że lepiej mój blond wygląda, jak jest ciemniejszy od skóry.

Wiola- miłego dnia w pracy : )

• madzikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana:)

Co to za fryzjerka ktora puszcza do domu z zafarbowana skora. Jak kiedys w domu farbowalam to chyba nakladama krem nivea albo bambino, ale faktycznie wazelina chyba najlepsza bedzie. I jak najbardziej Cynamonku smaruj i nikim sie nie przejmuj, lepiej zabezpieczac niz leczyc ;)

Ejrene na uspokojenie najlepsza melisa lub rumianek. Ja wypijam zawsze wieczorkiem i spie bardzo gleboko:)

W poprzednim cyklu od chyba 7 dc do 13dc bralam wiesiolka, w tym cyklu od 1-13dc i wydaje mi sie ze to przez wiesiolek normuja mi sie hormony. Piersi juz mnie nie bolaly od dlugiego czasu, a tu nagle od poprzedniego cyklu od ok 20dc zaczely mnie znowu bolec. To dobry znak, bolec chyba powinny. A w obecnym cyklu moja tempka jest jakby odrysowana od linijki, nie ma drastycznych skokow ani spadkow, myslalam ze to wina termometra, fakt ze jest z jadnym miejscem po przecinku, ale wydaje mi sie ze to tez przez wiesiolka.
    Wiem ze niektore maja torbiele po nim, ale u mnie chyba sklonnosci nie ma i ten wiesiolek w moim przypadku ma ogromna moc bo tez skora sie poprawila:)

Mialam testowac 15 pazdaiernika ale chyba sie wypisuje, tempka wlasnie spadla a testowac chcialam bo sie balam ze jak pojde do lekarza to moze krzywde zrobic jakby chcial usg robic, ale to chyba nie mozliwe :) szkoda mi tez testu. Zatestuje jak bedzie @ sie spozniac, jak cos to moze w przyszly weekend.

Milego piatku!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Cześć dziewczyny... U mnie kolejny jesienno- zimowy dzień i w pracy 14st. Brrr...

Takie pytanko... Sprawdzam temperaturę dopiero drugi cykl i nie jestem w temacie za bardzo ... Otóż.. Po @ mam trochę podwyższona temperaturę co do poprzedniego cyklu. Tak 36,7, 36,8. Niestety nie wiem jaka miałam w czasie @, ponieważ nie mierzylam. Pewnie trzeba monitorować przez dłuższy okres, aby móc coś powiedzieć . @ przyszła w porę i była normalna. Czy to jakieś wahania hormonalne czy coś w tym stylu?

po @ zawsze tempka podwyższona potem spada przy kolejnej @ :)

Aga zapłaciłam tu i ówdzie to rozpoczynam ;)
    też mam długie potem ścinam na boba potem znowu zapuszczam i tak w kółko, al eteraz już na boba nie zetnę jak już to delikatni epodetnę :)

Cinamon a ty też często malujesz te włosy...pamiętam, że po mnie ostatnio robiłaś czyli jakiś miesiąc temu?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej tak narzekałam ostatnio po wizycie u ginekologa na mojego M, że ma takie podejście do lekarzy....a wczoraj mnie zaskoczył, że już pięknie jest umówiony na swoje badanie na środę:)

Ejrene, cinnamon cookie, Paryzetka83, majju, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ