Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Cześć dziewczyny... U mnie kolejny jesienno- zimowy dzień i w pracy 14st. Brrr...

Takie pytanko... Sprawdzam temperaturę dopiero drugi cykl i nie jestem w temacie za bardzo ... Otóż.. Po @ mam trochę podwyższona temperaturę co do poprzedniego cyklu. Tak 36,7, 36,8. Niestety nie wiem jaka miałam w czasie @, ponieważ nie mierzylam. Pewnie trzeba monitorować przez dłuższy okres, aby móc coś powiedzieć . @ przyszła w porę i była normalna. Czy to jakieś wahania hormonalne czy coś w tym stylu?

Ewelinakaa- a OF wyznaczył Ci dzień owulacji?

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ej tak narzekałam ostatnio po wizycie u ginekologa na mojego M, że ma takie podejście do lekarzy....a wczoraj mnie zaskoczył, że już pięknie jest umówiony na swoje badanie na środę:)

i znowu jest co opijać!

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa, ja dzisiaj pieke ciasto drozdzowe:)

AgaL lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Witam sie z rana:)

Co to za fryzjerka ktora puszcza do domu z zafarbowana skora. Jak kiedys w domu farbowalam to chyba nakladama krem nivea albo bambino, ale faktycznie wazelina chyba najlepsza bedzie. I jak najbardziej Cynamonku smaruj i nikim sie nie przejmuj, lepiej zabezpieczac niz leczyc ;)

Ejrene na uspokojenie najlepsza melisa lub rumianek. Ja wypijam zawsze wieczorkiem i spie bardzo gleboko:)

W poprzednim cyklu od chyba 7 dc do 13dc bralam wiesiolka, w tym cyklu od 1-13dc i wydaje mi sie ze to przez wiesiolek normuja mi sie hormony. Piersi juz mnie nie bolaly od dlugiego czasu, a tu nagle od poprzedniego cyklu od ok 20dc zaczely mnie znowu bolec. To dobry znak, bolec chyba powinny. A w obecnym cyklu moja tempka jest jakby odrysowana od linijki, nie ma drastycznych skokow ani spadkow, myslalam ze to wina termometra, fakt ze jest z jadnym miejscem po przecinku, ale wydaje mi sie ze to tez przez wiesiolka.
    Wiem ze niektore maja torbiele po nim, ale u mnie chyba sklonnosci nie ma i ten wiesiolek w moim przypadku ma ogromna moc bo tez skora sie poprawila:)

Mialam testowac 15 pazdaiernika ale chyba sie wypisuje, tempka wlasnie spadla a testowac chcialam bo sie balam ze jak pojde do lekarza to moze krzywde zrobic jakby chcial usg robic, ale to chyba nie mozliwe :) szkoda mi tez testu. Zatestuje jak bedzie @ sie spozniac, jak cos to moze w przyszly weekend.

Milego piatku!

Madzikk co do boleści piersi przed okresem, to ostatnio mój gin mi powiedział że to dobry objaw, bo to zazwyczaj znaczy, że owu była, hormony działają prawidłowo.

madzikk lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    i znowu jest co opijać!
    Nom ja sama będę,wirtualnie z Wami;)
    a jemu już nie pozwolę, bo chyba przed tym badaniem nie powinien;)

katiuszaa lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Ruby ta strona jest moja :D

• Ejrene Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa daj znać czy ciastka wyszły :) też często korzystam z tej strony.

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Jasminowa daj znać czy ciastka wyszły :) też często korzystam z tej strony.

A ja jestem noga w takich wypiekach, wolę gotowanie :)

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa... To początek cyklu :-) a w poprzednim wyznaczył normalnie :-)w poprzednim miałam ok 36,5 na początku cyklu. sorry za "glupkowate " pytania, ale jestem kompletnie zielona

2da6343587.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa żądne głupawe, ja dalej po dziesięc razy czytam i szukam jak to jest z tą owulacją, kiedy najlepiej serduszkować itp. Chyba nigdy się nie nauczę ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    No właśnie nie wiem... Moja kolerzanka piła przez dwa cykle te na płodność i w drugim cyklu się im udało :) na dodatek kochali się wtedy tylko raz.

Mi to chyba jakieś na uspokojenie by się przydały bo strasznie nerwowa jestem, jeszcze w pracy to jako tako ale w domu to masakra :/

Ejrene kochali się raz i się udało.... moja Siostra tak samo;)
    a ja tak molestuje tego mojego M ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Musisz ślicznie wyglądać:)
    to kupuj wazelinkę, przyda Ci się też do innych celów :D hahha
    Zboczona ta moja siostra :D

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Zboczona ta moja siostra :D

No w końcu Twoja :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tą całą filozofią owulacji... Co strona to inaczej napisane ;-) jedno jest pewne... Trzeba serduszkowac hehe.

AgaL, cinnamon cookie, Kaska1985, Mundek lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby teraz często farbuję bo przeszłam z bardzo jasnego blondu :) i szukam odpowiedniej fryzury :) ale jak dziś pofarbuję to później dopiero na Święta zrobię odrościk ;)
    Aga no właśnie, ta sama krew :D hahaha ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wygryzłaś mnie w rozbijaniu:)
    A jakie plany na weekend dziewcvzynki? oprócz opijania :P Ja w niedzielę na obiad do teściowej...ale sobota wolna w domu :)

Co ile myjecie okna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby teraz często farbuję bo przeszłam z bardzo jasnego blondu :) i szukam odpowiedniej fryzury :) ale jak dziś pofarbuję to później dopiero na Święta zrobię odrościk ;)
    Aga no właśnie, ta sama krew :D hahaha ;)

wiem miałam szczęście widzieć ciebie :) i stwierdzam, że jak dla mnie w ciemniejszych wygladasz jak milion dolców :D

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon to wrzuć nam na fejsa fotę po fryzjerze :)

My jutro i idziemy na ślub / wesele
    Więc niedziela będzie dniem lenia :D

atdc15nmjt4tk663.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cześć Jaśminowa:):)
    prześlij wirtualnie troszkę słodyczy jak już upieczesz;)
    Fajnie masz, ze wolne....ja ledwo dziś głowę od poduszki oderwałam;)

Co do włosów, to mam tak jak Ejrene pisze...mam długie, po zapuszczaniu czasochłonnym i mam ochotę ściąć, ścinam...i zaraz żałuje, ze nie mam długich i znowu zapuszczam...hehhe ;)

Jak tylko upiekę zdam relację i prześlę słodkości wirtualnie do Was. Ja wszystkim wysyłam dietki, a sama ciastka wcinam ; )

Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    i znowu jest co opijać!

Przerzucamy się z nałogu testowania w nałóg opijania ; )

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ