X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Katiusza na razie saune sobie daruję, zwłaszcza, że sama nie lubię do niej wchodzić ;) Moja wyobraźnia za to podsuwa mi wizje ciężkich chorób powodujących plamienia przed @ :( I gdzie ten mój wrodzony optymizm?

to i na jacuzzi uważaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie polecacie kurtki zimowej szukać?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta córeczka mojej koleżanki która wczoraj urodziła ma zespół downa :(

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem wszystkim:-)
    Ja ogłaszam że zaczęłam dzisiaj nowy cykl, cieszę się niezmiernie z tego małpiszona;-),że się opóźnił tylko dwa dni.
    O i wyliczyłam, że u mnie przewidywana owulka w tym miesiącu to w moje urodziny wyjdzie, dobry znak nie?? wg o. Grzegorz tego od baraniej skóry, to kobieta najpłodniejsza w miesiącu w którym się urodziła:-)) także tego, cionże mam gwarantowaną w tym cyklu:-))))
    Oj dziewczynki ale emocje z tymi testami ,aj a też coś czuję że tu któraś zaciążyła;-)Bratku , Majju :-))
    Luna pobolewania w podbrzuszu to Ci będą towarzyszyć przez całe 9 miechów;-))
    Ja dalej stosuję moją opatentowaną metodę, "kontrolowanego luzu ciążowego" tzn.
    1. uśmiech pełną gębą
    2. suplementy typu inofolic, wit. b, wiesiołek
    3. serduszkuję nie wg planu, a wg kiedy mam ochotę;-P
    4. i wiem że kiedyś przecież w tej cionży będę
    Amen

luna91, AgaL, cinnamon cookie, Mundek lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dziewczyny ta córeczka mojej koleżanki która wczoraj urodziła ma zespół downa :(

ojej jakie przykre, a w ciąży tego nie wykryli tak?

Ksosia lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Cinnamonku......:(
    a to wcześniej w badaniach nie wychodzi? podczas ciąży?
    jak koleżanka się czuje?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Cześć i czołem wszystkim:-)
    Ja ogłaszam że zaczęłam dzisiaj nowy cykl, cieszę się niezmiernie z tego małpiszona;-),że się opóźnił tylko dwa dni.
    O i wyliczyłam, że u mnie przewidywana owulka w tym miesiącu to w moje urodziny wyjdzie, dobry znak nie?? wg o. Grzegorz tego od baraniej skóry, to kobieta najpłodniejsza w miesiącu w którym się urodziła:-)) także tego, cionże mam gwarantowaną w tym cyklu:-))))
    Oj dziewczynki ale emocje z tymi testami ,aj a też coś czuję że tu któraś zaciążyła;-)Bratku , Majju :-))
    Luna pobolewania w podbrzuszu to Ci będą towarzyszyć przez całe 9 miechów;-))
    Ja dalej stosuję moją opatentowaną metodę, "kontrolowanego luzu ciążowego" tzn.
    1. uśmiech pełną gębą
    2. suplementy typu inofolic, wit. b, wiesiołek
    3. serduszkuję nie wg planu, a wg kiedy mam ochotę;-P
    4. i wiem że kiedyś przecież w tej cionży będę
    Amen

Imię róży chyba sobie skopiuję te punkty i zacznę stosować :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię róży - Zaplanowane ja maksa, amen alleluja :)

Bratku - trzymam kciuki

Paryzetka ja też bym sobie implantacje wkręciła :P

to co oficjalnie od dzisiaj ja wyczekuję pierwszych objawów cionszy :D

AgaL, Edycik, cinnamon cookie, Mundek, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    hej Aga u mnie wszystko dobrze dzisiaj sie troche nudze w pracy jakos roboty nie ma.. juz mi sie nawet przegladanie internetu znudziło... i tak z powodu nic nie robienia stwierdzam ze za duzo mysle, niby staram sie nie nakrecac i wogole opanowac ale kurcze nie mam nawet czym sie zająć... i tak wogóle to jesli ktoś pamieta błękitną moją siostre to wczoraj sie dowiedziała że to bedzie chłopczyk :)

Mundek ale fajnie:) a siostra jakie ma pomysły na imię dla synka?:)
    dla Ciebie proponuje na oderwanie myśli:sport, książka, serial, ja zabieram się choć mozolnie za wywoływanie zdjęć nagromadzonych w komp z wyjazdów i zakupię piękne albumy wklejane i będę sobie uzupełniać i wspominać wakacje:)

Mundek lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no właśnie nie wykryli... Ani lekarz prowadzący, ani w dwóch szpitalach w których leżała, bo miała ciążę zagrożoną... Wczoraj urodziła a dziś mi o tym napisała :( jest na lekach uspokajających, tyle wiem..

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dziewczyny no właśnie nie wykryli... Ani lekarz prowadzący, ani w dwóch szpitalach w których leżała, bo miała ciążę zagrożoną... Wczoraj urodziła a dziś mi o tym napisała :( jest na lekach uspokajających, tyle wiem..

:( przerażające.... mam nadzieję, że ma wsparcie męża/partnera.
    A to bliska Ci koleżanka? widziałaś dzieciątko na zdj?

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie dane mi dzisiaj popisać, wypadł mi wyjazd w teren zmykam na razie, do wieczorka mamuśki:-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:38

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Przykre. Ale Cinamonn może ona wiedziała tylko miała nadzieję do końca i nie chciała mówić? :/ Bo żeby teraz przy takim sprzęcie nie odkryć takiej wady?

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 14 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to jest moja koleżanka z pracy, pracowałyśmy we dwie... Dopóki nie poszła na L4.. Wczoraj urodziła, dwie godziny później napisała mi smsa że wszystko Ok i czeka aż ją przyniosą do niej, miała zrobić zdjęcie i mi wysłać.. Nie odezwała się więc teraz do niej napisałam i tak mi odpisała :(

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 14 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna niestety ona o niczym nie wiedziała... To nie pierwszy taki przypadek o którym słyszałam :( Szwagierka mi mówi, że podobno zespół downa można wykryć do 12tc a później coraz trudniej, jak już wytworzy się nosek itd to nie zawsze potrafią stwierdzić :(
    Poza tym nawet po urodzeniu jak jej położyli dziecko to nic nie widać, jest tak opuchnięte itd że nic nie zauważyli, dopiero po badaniach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:49

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku faktycznie przykre to, jednak jak kobieta dowiaduje się w czasie ciąży to oswaja się z tą myślą a tu tak z zaskoczenia... A jest po 35 roku życia ? To jej pierwsze dziecko ?

Ruby a ananasa zajadasz czy tez odpuszczasz w tym miesiącu ?

Imię_Róży super nastawienie tylko brać z ciebie przykład miłego dnia :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Aga to jest moja koleżanka z pracy, pracowałyśmy we dwie... Dopóki nie poszła na L4.. Wczoraj urodziła, dwie godziny później napisała mi smsa że wszystko Ok i czeka aż ją przyniosą do niej, miała zrobić zdjęcie i mi wysłać.. Nie odezwała się więc teraz do niej napisałam i tak mi odpisała :(
    będzie potrzebować wsparcia...a narazie czasu ...nie wiem nawet co pisać
    smutne:(

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonek wysłałam Ci wiadomość

Wysłany: 14 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene tak, ona ma 36 lat, dwójkę dzieci już starszych i zapragnęli kolejne... Poprzednią ciążę poroniła a teraz od początku podtrzymywana.. Tak jak mówisz, łatwiej by było gdyby wcześniej się dowiedziała...
    Aga właśnie ja też nie wiedziałam co mam do niej napisać.. Napisałam tylko, że jestem przy niej i zawsze może się do mnie zwrócić... Ciężka sprawa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 15:00

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene właśnie nie wiem , nie kupiłam, może męża wyślę tak pro forma ale sądzę , że to i tak nic nie da, jak się ma zagnieździć to to zrobi i bez ananasa...a jak wy myślicie?

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ