X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik lekarz potwierdził Ci ciąże?:) coś przeoczyłam???:)

Ajajaja :D już zamienione :D Przepraszam Edycik ;) Czyżby przypadek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 13:01

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie masz racje luna91...
    Po malu wyciszam sie. Po prostu to boli. Takie pragnienie.
    Staramy sie ok.6miesiecy. Od dwoch bardzo solidnie.
    Zalezy nam na czasie zelaszcza dlatego ze miedzy nami jest duza roznica wieku. Moj maz ma 35 lat wiec czas nagli... Pragne malenstwa .... Moj brat w poniedzialek wrocil z UsG i sie chwalil ze slyszal bicie serduszka... Juz potrafie sie usmiechac w tej sytuacji......
    Boli, ojj jak boli...

• Edycik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:

Potwierdził owulację - sprostuję :)
    ojj oby to nie był przypadek

Aguś nic nie przeoczyłaś :)

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:

To jest właśnie Luna ta dobra wróżba Twoja :)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:

Alez ja się nie gniewam :) ajj byłoby cudownie

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście szalone!!! przeczytałam a zaraz odpisuję :D

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Pewnie masz racje luna91...
    Po malu wyciszam sie. Po prostu to boli. Takie pragnienie.
    Staramy sie ok.6miesiecy. Od dwoch bardzo solidnie.
    Zalezy nam na czasie zelaszcza dlatego ze miedzy nami jest duza roznica wieku. Moj maz ma 35 lat wiec czas nagli... Pragne malenstwa .... Moj brat w poniedzialek wrocil z UsG i sie chwalil ze slyszal bicie serduszka... Juz potrafie sie usmiechac w tej sytuacji......
    Boli, ojj jak boli...

Kochana ja to rozumiem, ja po 6mc zaszłam i też myślałam, że zeświruje jak nie zajdę. No i jak zaszłam to nie wierzyłam po prostu świrowałam ze szczęścia a jak po 2 miesiącach szczęścia lekarka w szpitalu powiedziała po prostu: ciąża się nie rozwija przykro mi to mi się ciemno przed oczami zrobiło, byłam na granicy, myślałam, że zemdleje. Późnej 2mc czekania i jakimś cudem w 1 cykle po poronieniu się udało. A teraz staram się nie myśleć, ale panicznie, panicznie boje się usłyszeć to samo. Zastanawiam się czemu to musi być takie popieprzone. Ja teraz wiem, że 2 krechy na teście to tylko nieśmiały początek. Te dni ciągną mi się okropnie, czekam jak na wyrok, to dla mnie niemalże jak oczekiwanie na test bo w pierwszym trymestrze może się zdarzyć wszystko. Jeśli miałoby się powtórzyć wolałabym nie zachodzić. Przepraszam za ten długi wywód, wiem, że może powinnam się cieszyć, że zaszłam w miarę szybko. Ale nadal się boję :/

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uwielbiam pierogi ruskie najbardziej :)

Ksosia mój maż ma 33 w marcu będzie miał 34 tak że niewiele młodszy od Twojego. A Ty ile masz lat ?

Kurde muszę wyjść z cieplutkiego biura na tą wstrętną pogodę i podreptać na pocztę. Jak i się nie chce :/ na razie zrobiłam druga kawę i zbieram siły ;)

Edycik lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ty już weź przestań patrzeć na ten wykres, płyn w zatoce był-była owulacja koniec kropka, nie chcę już tutaj widzieć żądnych wpisów o tych wielce poprawnych wykrywaczach owulacji! nic a nic się to nie zgadza! mi w jednym pokazywał na 9 dzień, a owulka była w 23! :)

Missy super podejście właśnie też zaczęłam planować różne rzeczy na grudzień, wcześniej się bałam, że jak będę w ciąży, a teraz postanowiłam planować i niczym się nie przejmować - mam 30 w Grudniu i planuję u siebie z tej okazji zorganizować Sylwestra dla znajomych :D

Cinamonek - kurde zawstydziłaś mnie tym zaproszeniem, mam ochotę skorzystać z ćwiczeń ale czuję, że nie jestem gotowa psychicznie na to :D:D:D

Aga- odwaliłam robotę wczoraj i poprawiłam dzisiaj :P z tego musi być dziecko przynajmniej jedno :P

Ksosia - nie patrz na detektora to największy błąd zaufanie tym procentom a potem rozczarowanie...w ogóle dziewczyny za bardzo nakręcacie się tymi wykresami i detektorami...

Ja nie mierzę temp, nie prowadzę wykresu, nie badam śluzu, tylko zrobiłam kilka testów owu bo mi zostało, ale nie mam zamiaru nowych kupować :) i wam radzę zrobić to samo:)

Jak nie zajdę do grudnia to też spoko bo spędzę super Sylwestra, wzniosę nie jeden toast i też będzie extra, a i zrobię sobie tatuaż z okazji 30 urodzin! ha! czy zajdę czy nie zajdę i tak będzie super, ale jednego się boję , że zbankrutuję z robionych badań!

Agula wyślij mi też swoją listę żebym mogła porównać i przygotować się na przyszłość :)

Ktoś pytał o nauczycieli, ja jestem z wykształcenia, ale nie pracuję w zawodzie z to mój m pracuje i przekażę mu życzenia, dziękuję :**

Ksosia Najlepszego na nowej drodze kochana :)

Tyle jeszcze chciałam napisać ale zapomniałam już co komu, będę na bieżąco od teraz :D:D:D

Edycik, cinnamon cookie, AgaL, missy83 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby weszła z przytupem ustawiła mnie do pionu i napisała nam esej ;D

Lunka będzie dobrze kochana, z takim wsparciem kciukowym jak my tu za Ciebie i maluszka trzymamy wszystko będzie dobrze :*

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby weszła z przytupem ustawiła mnie do pionu i napisała nam esej ;D

Lunka będzie dobrze kochana, z takim wsparciem kciukowym jak my tu za Ciebie i maluszka trzymamy wszystko będzie dobrze :*

w końcu jestem moderatorem tej grupy to muszę się wziąć za was! :D
    skończyło się pobłażanie oj skończyło :P

Edycik, Mundek, AgaL, katiuszaa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach się bać dziewczyny ... :)

AgaL lubi tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Aga u mnie wszystko dobrze dzisiaj sie troche nudze w pracy jakos roboty nie ma.. juz mi sie nawet przegladanie internetu znudziło... i tak z powodu nic nie robienia stwierdzam ze za duzo mysle, niby staram sie nie nakrecac i wogole opanowac ale kurcze nie mam nawet czym sie zająć... i tak wogóle to jesli ktoś pamieta błękitną moją siostre to wczoraj sie dowiedziała że to bedzie chłopczyk :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • agrafka85 Debiutantka

Wysłany: 14 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny,
    Ale tu się dzieje :)

Ja też staram się nie nakręcać ale czasem to jest silniejsze i tak siedzi w głowie. Wtedy mówię sobie "będzie co ma być i na pewno w najlepszym momencie" :)

Dziś 13 dc - mąż zapowiedział powrót z delegacji (cud!) bo jutro ma jakieś sprawy tu pozałatwiać więc coś podziałamy mam nadzieję ;) oczywiście nic mu nie wspomnę że to od dziś te dni, zero presji, pójdziemy na żywioł :D

A co do wózków to polecam 4-kołowe bo są stabilniejsze, na pompowanych kołach i z przednimi skrętnymi. My mieszkamy na wsi więc porządny wózek to była podstawa. A kupiłam świetny używany 3w1 :)

30 lat, synek 2.11.2012 <3
    cykl starań: 1
    termin @:
    długość cyklu: 30-35 dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    hej Aga u mnie wszystko dobrze dzisiaj sie troche nudze w pracy jakos roboty nie ma.. juz mi sie nawet przegladanie internetu znudziło... i tak z powodu nic nie robienia stwierdzam ze za duzo mysle, niby staram sie nie nakrecac i wogole opanowac ale kurcze nie mam nawet czym sie zająć... i tak wogóle to jesli ktoś pamieta błękitną moją siostre to wczoraj sie dowiedziała że to bedzie chłopczyk :)

Pamiętam, pogratuluj siostrze :)

Zacznij oglądać jakiś serial albo książkę poczytaj taką która cię na maksa wciągnie :)

Mundek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ;)
    Ale napisałyście od wczoraj. Zaraz was doczytam dokładnie a na razie co muszę wam napisać
    Edycik- zaufaj Ginowi i spokojnie (chodź wiem że to nie możliwe) poczekaj i wszystko się okaże
    Bratek- Czekam na wyniki bety rozbij naszą październikową paczuszkę z pozytywami
    Ksosia - Grtulacje ślubu, i tulam z racji @. Teraz zajmiesz się sobą i na pewno si uda
    Partyzantk- jeżeli to @ to tulam chodź ja z moją wybujałą wyobraźnią pewnie wmawiałabym sobie plamienie implantacyjne szczególnie że to 7/8 dpo Z basenem dopóki nie ma 100%@ uważaj z sauną.

U mnie temperatura w dół. Dziś OF nie zmienił mi terminu owulki więc może się już zdecydował. niech ten @ przyjdzie szybciej żebym na weselu znajomych nie miała @
    co do pogody zapraszam do mnie, słoneczko świeci a na dworku cieplutko

Zapomniałam powitać u nas nowe dziewczyny a więc Witam i powodzenia życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:04

missy83, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :)

oczywiście jak przyszła Ruby to znowu cisza :P a jak kilka godzin nie zajrzę to naprodukowane tron jak u nas czego innego ostatnimi dniami :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Witam nowe koleżanki :)

oczywiście jak przyszła Ruby to znowu cisza :P a jak kilka godzin nie zajrzę to naprodukowane tron jak u nas czego innego ostatnimi dniami :D

Chyba na obiad poszły ;)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza na razie saune sobie daruję, zwłaszcza, że sama nie lubię do niej wchodzić ;) Moja wyobraźnia za to podsuwa mi wizje ciężkich chorób powodujących plamienia przed @ :( I gdzie ten mój wrodzony optymizm?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moderatorka przyszła i wszystkie rozważają każde napisane zdanie " dac wyslij" czy " nie dać" oto jest pytanie :D żeby tylko mod nie zbanował nas :P

katiuszaa, AgaL lubią tę wiadomość

‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ