X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) z kawką oczywiście ;)
    Missy83 - wiesz co właśnie przez tą sytuację wczoraj chciałam zgłębić swoją wiedzę na ten temat, i z tego co się dowiedziałam to jest jak loteria - na kogo wypadnie na tego bęc... Nie ma żadnej udowodnionej tezy u kogo może się urodzić dziecko z zespołem downa. Oczywiście, jeśli gdzieś w rodzinie było takie dziecko bądź jest się blisko 40 roku życia to prawdpodobieństwo jest większe.. Ale to też nie reguła. Co do wieku, chciałam się dowiedzieć o co dokładnie chodzi, i to wygląda tak, że po prostu im młodszy organizm tym łatwiej "wyczuwa" że płód ma jakieś poważne wady genetyczne, i stąd się biorą poronienia... Taki ten organizm "mądry". No cóż, życie...
    Aguś gdzie Ty??? Chociaż raz ja mogę Ciebie zawołać :D

AgaL, missy83 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha Cinnamonek dziś pierwsza:)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Dziewczynki:)
    robię kawę i nadrabiam, wczoraj po basenie padłam i zasnęłam dość wcześnie, także pewnie mam co czytać ;)

Jak tam u Was? Ja czekam na @, jeszcze dzień lub dwa....jakieś dziwne myśli nadziejowe się pojawiają;)

Edycik, missy83, katiuszaa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś to obie czekamy na @ ...a myslimy nadziejowe ma chyba każda z nas ;)

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Carolq, hihihi, po prostu musiałam nadrobić Wasze ploty - zaledwie z 2 dni przecież! ;)

Paryzetka - myślę, że będzie z niego nieeeeeezła partia. Jest jasnym blondynkiem z niesamowicie niebieskimi oczami i bardzo ładnymi, regularnymi rysami twarzy. Do tego dzieciak nieprzeciętnie inteligentny i ciekawski :) No i starają się go wszechstronnie rozwijać (ale bez ciśnienia), więc potrafi się już bardzo ładnie wysławiać, lubi uczyć się nowych rzeczy itd. No fajny dzieciak. A z tymi uczuciami - to nie jest tak, że on to chlapie wszystkim, o nieeeeeee. Ale jak tak poczuje, to mówi prostu z mostu :)

lunka, tak, jutro chce machnąć betę. Nie ma co dumać. Czasem test pokazuje bladziocha, chociaż beta nie jest ciążowa, a innym razem okazuje się nie najgorsza. Gdyby nic dziś nie wyszło, nie byłoby tematu. Ale że bladzioch był, to chcę zrobić (w razie czego będę wiedziała, by odstawić progesteron). Albo zrodzi się nadzieja w sercu.... Albo boleśnie łupnę tyłkiem w ziemię, zobaczywszy wyniki - ale przynajmniej nie będę się dłużej stresować.

Wiola - a jakie używasz? Domowe laboratorium czy źle mi świta? Ech, taka prawda, że powinno się to sprawdzać z monitoringiem USG :( (mówię, jako ludek, który sam niespecjalnie owulkuje :( ).

A tak w ogóle, to piję Za Wasze i swoje ładne endometrium najlepsze winko pod słońcem, czyli... domowe :) Bez chemii, malutko cukru... B-)
    Tylko, cholibka, jest wiśniowo-jabłkowe, więc poza moim luzem chyba w żaden sposób na to endometrium tak naprawdę nie wpłynie, hihihi, ale ciiiiiii..... ;)))))

he hej jakie domowe wino?:)) coś ojciec Sroka pisał, że nie wolno :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Missy, jezeli chodzi o jedzenie w ktorym jest chemia, np w kurczakach hormony, albo jedzenie przetwozone to bardzo zle wplywa na nasze hormony. Moja kolezanka ktora byla w ciazy (wie ze sie staramy) zaczela na mnie krzyczec jak jadlam orzechy nerkowca, powiedziala ze dwa moge i wszystko z umiarem. Ona urodzila w 27 tygodniu wiec jest bardzo przewrazliwiona, ale ma racje. Jezeli chodzi o zywnosc przetwozona, czy my naprawde wiemy co oni tam dodaja? Nie, wiec po co ryzykowac. Jak alkohol to tylko wino wytrawne, cala reszta szkodzi.

Wiola, a mierzysz tempke, to moze sporo powiedziec o organizmie.

Ja zaraz lece do szpitala na oddzial nieplodnosci. Piersza wizyta, ale nie wiem czy mnie zbadaja od srodka, @ juz bardzo blisko, moze nawet dzisiaj. Dam znac co mi beda robic w najbizszym czasie.

Milego dnia kochane :)

missy83 lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk powodzenia na wizycie, napisz koniecznie co się dowiedziałaś:)
    jakie badania itp. Porównam ze swoimi, też mam całą listę.

Wysłany: 15 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek trzymam kciuki za dzisiejszą betę :)
    Aga tak szybko się spodziewasz @?

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Aguś to obie czekamy na @ ...a myslimy nadziejowe ma chyba każda z nas ;)
    Edycik Kochana tego chyba się nie oduczę:)
    tym bardziej, że jakby się udało, nie musiałabym badań robić....a tak to w 2-3 dc badania...

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Bratek trzymam kciuki za dzisiejszą betę :)
    Aga tak szybko się spodziewasz @?
    Cinnamonku ja mam krótkie cykle, dziś 25dc, a @ 26-27 dc. Jutro,pojutrze;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Cynamonku musisz czekać, koleżanka sama musi się najpierw pogodzić z faktami a Ty poprostu bądź pod ręką jak będzie Cię potrzebować.

AgaL pierogi zamiast basenu? Nie ładnie!

Katiusza odpuściłam i saune i jacuzi, bo nadzieja wciąż się tli :)

Ejrene ja startuję w przyszłym cyklu z inofemem i wiesiołkiem, zobaczymy co to da :)

Zmęczyłam się pływaniem, ale odpoczęłam psychicznie i lepiej mi już, ale żeby przestać myśleć o tym wszystkim tak zupełnie to chyba się nie da :/
    Paryzetka byłam na pierogach...:D a wieczorem basen :):)
    tak się zmęczyłam, że zasnęłam jak dziecko;)

Wysłany: 15 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk powodzenia, daj znać co i jak, kiedy tylko wrócisz!

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 15 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamonku ja mam krótkie cykle, dziś 25dc, a @ 26-27 dc. Jutro,pojutrze;)
    Kurde, zapomniałam, że takie krótkie masz! To ja sama muszę czekać jeszcze tyle dni do @ :( buuuu... Jak się czujesz?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Edycik- ja też przy kawce zdrówko!

Uff, nadrobiłam swoją nieobecność i przeczytałam Wasze wczorajsze ploteczki na forum.
    Wczoraj miałam zapracowany dzień, dzisiaj będzie podobnie, więc nie produkujcie to za dużo, żeby jutro dała radę nadrobić ; )

Cinamon- najbardziej poruszyła mnie informacja o Twojej koleżance. Właściwie po 35 roku życia, poza badaniem przeziernosci karkowej w 9-11 tyg ciaży, które robi się niezależnie od wieku, robi się jeszcze testy, które jednak nie muszą w 100% wykryć, ale np testy Pappa na zespoł downa i edwardsa mają wykrywalność 95%.

Zresztą ja i tak bym nic nie zrobiła, gdybym dowiedziała się, że moje dziecko nie będzie zdrowe, tylko czas ciąży byłby czasem, aby się trochę na to psychicznie przygotować. Jeśli koleżanka myślała całą ciążę, że będzie miała zdrowe dziecko, zaraz po porodzie też, a chwilę później taki strzał, to naprawdę ciężka sytuacja.
    Poronienia to bardzo często wlaśnie ciąże z wadami genetycznymy, które ulegają samoistnym usunięciom z organizmu taka selekcja naturalna.

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik Kochana tego chyba się nie oduczę:)
    tym bardziej, że jakby się udało, nie musiałabym badań robić....a tak to w 2-3 dc badania...

Ahh to trzymam kciuki by @ nie przyszła :)

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 15 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa dokładnie, tak jak piszesz, wiem tylko, że chodziła do ginekologa "starej daty", wiele razy na nią krzyczałam, żeby poszła do kogo innego bo on nie cieszy się dobrą opinią :/ Chodziła do niego, bo potrzebowała często, a wiadomo że do takiego lekarza kolejek nie ma... Teraz jest za wcześnie, ale jak się trochę sytuacja uspokoi i będę miała okazję z nią porozmawiać, to zapytam czy aby na pewno wykonała wszystkie badania... Wiem też, że często na te badania lekarze wysyłają nas do innego miasta, a nie kojarzy mi się, żeby ona mówiła, że na nie jedzie :/ Tak więc czekam... Sama odzywać się nie będę, napisała, że na chwilę obecną nie jest w stanie rozmawiać i odezwie się później, więc czekam..

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to się jeszcze przyznam, zanim na dobre odpłynę pracować, że siknęłam dzisiaj na testa ( nie liczy się, bo jestem zapisana na sobotę ; ) i nic, jedna kreska ( teoretycznie 10 dni po owu). Ale trudno, w sobotę siknę raz jeszcze, zgodnie z planem ; ). I tak zrobiłam postęp, bo w zeszlym miesiącu 10 dni po owu byłam już po kilku testach sikanych i 1 badaniu krwi, więc zaprzestanie wariactwa testowego i tak sobie zaliczam w tym cyklu : )

AgaL, missy83 lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jasminowa dokładnie, tak jak piszesz, wiem tylko, że chodziła do ginekologa "starej daty", wiele razy na nią krzyczałam, żeby poszła do kogo innego bo on nie cieszy się dobrą opinią :/ Chodziła do niego, bo potrzebowała często, a wiadomo że do takiego lekarza kolejek nie ma... Teraz jest za wcześnie, ale jak się trochę sytuacja uspokoi i będę miała okazję z nią porozmawiać, to zapytam czy aby na pewno wykonała wszystkie badania... Wiem też, że często na te badania lekarze wysyłają nas do innego miasta, a nie kojarzy mi się, żeby ona mówiła, że na nie jedzie :/ Tak więc czekam... Sama odzywać się nie będę, napisała, że na chwilę obecną nie jest w stanie rozmawiać i odezwie się później, więc czekam..

Cinamon, teraz to już się stało i szkoda, żeby dziewczyna jeszcze miała poczucie winy, że nie dobrze się przebadała. Choć ja znam przypadek, gdzie kobiecie powiedzieli ( sąsiadce mojej mamy), że dziecko będzie miało prawdopodobnie zespół downa ( przy testach z krwi i badaniu przezierności mogą tylko powiedzieć, że z dużym prawdopodobieństwem np 95%), bo 100% daje tylko badanie wód płodowych, gdzie można zbadać geny dziecka ze złuszczonych kom naskórka. No i urodziła zdrowe dziecko : )
    Zresztą dziewczyny- chore dziecko rodzi się bardzo rzadko statystycznie, w więkoszści dzieci się rodzą zdrowe. I tego myślenia musimy się trzymać : )

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kurde, zapomniałam, że takie krótkie masz! To ja sama muszę czekać jeszcze tyle dni do @ :( buuuu... Jak się czujesz?

Cinnamonku piersi mnie bolą mocno, pieką jakby, poza tym czasem jakieś kłócie w podbrzuszu, ale w sumie tak mam zawsze przed @. Nic nowego. Poza tym nastrój huśtawkowy, ale dziś już nie gryzę:)

missy83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, trzeba myśleć pozytywnie... Nie chcę jej w żaden sposób dołować, jestem od tego daleka, myślę, że ten temat sama poruszy, szczególnie że wszystko na bieżąco mi opowiadała co się u niej dzieje... Po prostu jeśli nie dostała skierowania na jakiekolwiek badania to chyba ten lekarz powinien już pójść na emeryturę :/ Co do przypadków to ja znam z kolei taki, że lekarze powiedzieli dziewczynie jakoś w 3 czy 4 mc, że niestety będzie miało rączki i nóżki kikutki :/ przestały się rozwijać... Potwierdzili to różni lekarze, nawet jedni z lepszych w kraju :/ oczywiście któryś ją zapytał czy nie usunąć dziecka.. Urodziła przez cesarkę, okazało się że dziecko jest zdrowe, tylko po prostu ma chudziutkie kończyny... Wszystko jest możliwe.

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ