SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Podły! Tak się kobiecie w cionszy nie robi!
    A ja nie próżnuję, bo na razie całą winę za niepowodzenia zrzucam na brak wystarczającej ilości <3
    Poza tym u mnie już w zasadzie po @

Paryzetka ja też myślę, ze u mnie za mało serduszkowania...to jak mogę spytać jaki plan masz na ten cykl? cztery razy po dwa razy?:):)

a tak serio?? to codziennie do owu i dwa dni po owu? czy co dwa dni...?
    jejku u mnie tak często nie ma szans...padamy ze zmęczenia po pracy itp.:/

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga powodzenia jutro !!! ;)

Dobranoc kobiety:)

AgaL, PrimaSort lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Paryzetka ja też myślę, ze u mnie za mało serduszkowania...to jak mogę spytać jaki plan masz na ten cykl? cztery razy po dwa razy?:):)

a tak serio?? to codziennie do owu i dwa dni po owu? czy co dwa dni...?
    jejku u mnie tak często nie ma szans...padamy ze zmęczenia po pracy itp.:/
    Przed owu co 2-3 dni a w okolicy owu częściej, nawet codziennie ;) Zobaczymy co mój chłopak na to :)
    Powodzenia jutro!

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agrafka85 Debiutantka

Wysłany: 19 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Majju czego chcieć więcej praca i pasją w jednym - tylko pozazdrościć :)

Ruby powodzenia jutro z testowaniem i dzięki za emocje na kilka następnych dni ;) a objawy masz jak najbardziej cionszowe ;)

Aga trzymam kciuki za badania :)

Ja do Wrocławia mam jakieś 500-600 km ale jest w moim planie pięcioletnim żeby przyjechać i pozwiedzać bo dziadek męża stamtąd pchodzi

A mi się dziś synek rozchorował i dostał antybiotyk więc siedzimy tydzień w domu

I jeszcze spontanicznie zrobiłam dziś test owu bo mnie jakoś jajnik bolał i test wyszedł pozytywny więc chyba cykl na straty mogę spisać bo ostatnie serduszkowanie było w piątek :\ nie wiem co to się porobiło z tymi moimi cyklami żeby owy była w 18 dc a byłam w takim szoku że gapiłam się jak głupia na ten test :P robiłam je przez ostatnie dwa cykle i zawsze wychodziły negatywne i już myślałam że mam cykle bezowulacyjne albo testy felerne bo z allegro ale widocznie za wcześnie robiłam bo w 13-15 dc, ech życie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 23:12

30 lat, synek 2.11.2012 <3
    cykl starań: 1
    termin @:
    długość cyklu: 30-35 dni
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny :-*

Edycik, skład tej mieszanki możesz znaleźć np.tu:
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=74771&f=6

"Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki ,z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników dla cyklów bezowulacyjnych

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
    koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
    macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
    pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
    dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
    rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
    ruta {Herba Rutae} 20gr
    nagietek {Calendulae flos} 20gr
    nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
    Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
    Pić szklankę odwaru przed snem.
    mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby :
    1. całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy lub
    2. pić tylko do owu (jeśli jest pewnosć ze owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem)"

Kupiłam poszczególne składniki na allegro (u tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_user.php?uid=11153390 ) i sama zmieszałam.

Ruby.... TROJACZKI????????????? Ja się cieszę, Matko Rubosko, że mi tak dobrze życzysz, ale... jedno, jedno na razie wystarczy :P Nie chcę być zachłanna... B-) ;)
    A z testem.... Noooo, Kochana. Jeśli jutro wyjdzie Ci z tego już pozytyw, to znaczy, że masz tam Mega Hiper Dziedzica, który zmieni bieg historii!!!!! B-) ;)

Ejrene - wow, to u Ciebie pół-darmo te badania :-O Szczęściara! :-D

PrimaSort, witaj :)
    A badałaś progesteron? Bo brać zupełnie bez wskazania, to trochę bez sensu, jak dla mnie ;/ Nie sądzę, byś odstawiając po JEDNEJ tabletce coś sobie specjalnie zaburzyła, ale pytanie, po co w ogóle było brać? Jak wcześnie straciłaś poprzednie ciąże? Jaki masz P4?

Carolq, Luna, ech, jak kosmicznie brzmią te Wasze zachcianki ;) Ale Was chociaż można wytłumaczyć :P A nas? jak mi się rozpędzi apetyt przed @, to czasem ciężko wyhamować (kurczę, dziś 2dc, miałam już jeść zdrowo... a tu ukochane zwijane pralinki były na wagę w Biedronce, wrrrrrrrr ;/ ;) ).
    A tak poza tym.... pamiętajcie, nie zastawiajcie nas, ciężaróweczki nasze :) Właśnie przeczytałam podpis na suwaczku u lunki się wzruszyłam... <3

majju, przyznam, że niezłego sobie sexperta wychowałaś na swym łonie :P ;)

Paryzetka, już po @???? rany, to ile u Ciebie trwa?????
    Ja mam zakaz <3 do HSG, ale zasadniczo bardzo go nie odczuję, bo raczej boję się czy.... skończę @ przed HSG, taka prawda... U mnie się one wlooooką i wlooookąąąąą.....

agrafka, głowa do góry. Jeśli żołnierzyki są silne, a twoja flora i fauna przyjazna :P mogły spokojnie dożyć do dzisiaj :)

AgaL, dawaj jutro znac, co i jak :)

Carolq, Edycik lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie powoli sie przenoszę na fioletowa :) ale będę do Was ciagle zaglądać :) i nie zapomnę :P to dzięki Wam wszystko tak wyszło bo poznałam forum załamana i odrazu zaszłam w teoretycznie bezowulacyjnych cyklu :) takze dobre pozytywne fluidy tu sa :) do swojego terminu porodu chce widzieć u Was wszystkich paseczki z opisami :*

missy83, Edycik, PrimaSort, AgaL, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie, wróciłam dziś do domku z rodzinką od moich rodziców,z innego miasta, dystans100 km. Odświeżyliśmy umysły,po zmianie chwilowo klimatu; ja już po @, dziś ostatni dzień leciutkiegi plamienia po @,tak się zapowiada.. NO TO...niedługo staranka pełną parą! I to na luzie,zdecydowanie :-). Bez spin,bo co ma być to będzie,miłości się nie planuje

Od jutra także zaczynam mierzenie temperatury. Muszę nowy termometr przygotować. Nie mam apirytusu,by odkazić, to umyje ciepłą wodą z mydłem albo płynem do higieny intymnej,mam nadzieję,że wystarczy???? :-) Zamierzam mierzyć tam na dole,of course,dla pewniejszych wyników :-).

Ruby - powodzenia w jutrzejszym testowaniu!
    AgaL - powodzenia na badaniach
    Dla reszty dziewczyn testujących i tych,które zaczynać będą starania - również powodzenia :-).
    Jutro po śniadanku poprowadzę konwersacje na forum i powspieram Was poprzez sieć (no i trochę podczytam zaległe pościki) :-)

Carolq, AgaL lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wotrek a do piatku jeszcze daleko :P

Bratku dziękuję za pełne informacje na temat ziół o.Sroki :)
    Missy to do dzieła i udanych codziennych pomiarów ;)
    Carloq oczywiście nie zapomnij o nas i zaglądj tu tak często jak będziesz mogła z Kropkiem :*
    Aguś powodzenia na dzisiejszych badaniach :D kciukam
    katiuszaa zrób dziś betę :*
    Ruby kochana to co testujesz dziś?
    Paryzteka do boju :*

a ja dziś wstałam w dobrym humorku,temperaturka 36,90 jutro wizyta i na samą myśl o niej już brzuszek boli
    dziś po pracy idę z Mamą na zakupy więc wyłączę myślenie
    wczoraj mąż mi powiedział że mam tyle nie myśleć o tym,nie gadać tyle, tylko się wyluzować
    aha wpadła wieczorkiem moja szwagierka - wybrali już imię dla Córki będzie Antonina vel Tosia :)

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieñ dobry :)

Mega Hiper Dziedzica rodu brak :) za wszystkie kciuki dziękuję ale cudu nie będzie :P chociaż wiecie rano oczy zaspane mogłam chyba nie zauważyć tej kreski co? :D

Decyzja podjęta, odstawiam dupka i czekam na @ ;) w przyszłym tyg prolaktyna i tarczyca...

Łopaty na razie nie potrzebne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 07:10

PrimaSort lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby może jeszcze za wcześnie na wyniki :) ale widzę nastawienie pozytywne jest :D

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ruby ja myślę, że za wcześnie wstałaś, kreseczka jeszcze zaspana i zwyczajnie nie chce się jej pokazywać, ot co! ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana bez kawki i herbatki :( bo przed badaniami nie mogę.
    Ruby ta kreska zaspana tak jak i moja chodź ja na tyle zaspana że czasem mi coś migneło. he he po po dogłębnej analizie nic nie ma
    Lecę mna autobus trzymajcie kciuki

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa powodzenia i trzymam kciuki :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa trzymam kciuki :*

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku jak humorek dzis?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Witam się z rana bez kawki i herbatki :( bo przed badaniami nie mogę.
    Ruby ta kreska zaspana tak jak i moja chodź ja na tyle zaspana że czasem mi coś migneło. he he po po dogłębnej analizie nic nie ma
    Lecę mna autobus trzymajcie kciuki

trzymam kciuki :*

• majju Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej dziewczynki, melduję, że kawka wypita i ostro biorę się do pracy. Katiusza trzymam kciuki za badania!

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby może jeszcze za wcześnie na wyniki :) ale widzę nastawienie pozytywne jest :D

za wcześnie to też, ale cudu nie będzie, a nastawienie cóż mi zostało? dołować się bez sensu i tak tym niczego nie zmienię ;)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby twarda sztuka jesteś :)
    a Ty masz te testy o wrażliwości 10?

• majju Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa zawsze powtarzała, że nie warto przejmować się rzeczami, na które nie mamy wpływu. Miała świętą rację, w ogóle to złota kobieta była i bardzo mądra :)

Ruby, AgaL, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ