X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Mamy wyniki, mamy wyniki. Jest lepiej :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    A jeszcze nie minęły 3 miesiące od końca męczenia się z zapaleniem i bólami, no i suple - dopiero gdzieś od miesiąca :) Ale jest lepiej, niektóre parametry nawet troszkę lepsze, niż 3 lata temu :)))))))
    Jest więcej żołnierzyków w 1ml, większa objętość ejakulatu, więc i całkowita ilość wzrosła. No i to cholerne upłynnienie spadło z 60 min do 15 :)))))) Ruchliwość powoli lepsza. No i mniej nieprawidłowych główek, niż w 2012 nawet :-D (z 63% spadło na 55% :) ).
    LALALALALALALALALALALLAAAAAAA...... :)))))))))))))))))) emoty021.gif

big_smile.gif

P.S. A tak w ogóloe, to dziś 5dc, a ja nie krwawię.... Yyyyy? Nigdy tak nie miałam :-O :) Może chociaż jakaś końcówka, hę? Mam nadzieję, że jutro nie chlupnie, bo kiedyś już mnie tak zmyliło, że się kończy.... a potem chlup! ;)

Bratku - gratuluję! Miło słyszceć dobre wieści tu u Was. Bierz się teraz do roboty z mężem i niech ci silni wojownicy wypełnią jak najlepiej potrafią swoje zadanie! :D

Ruby - no to daj spokój jeszcze wcześnie na testa :P Ale wiem testomania to nasza specjalność :D

Idę pobawić się z psem, bo znowu szału dostał (ratlerek - jak zacznie biegać po chałupie to widać tylko czarne przebłyski :D )

Bratek lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Idę pobawić się z psem, bo znowu szału dostał (ratlerek - jak zacznie biegać po chałupie to widać tylko czarne przebłyski :D )
    Ciesz się, że taki mały :P Jak moje 32 kg zrobi skok, to już jest w połowie pokoju ;)

Dzięki, tak strasznie się cieszę :))))))) Tamte wyniki naprawdę nas smuciły, zwłaszcza, że z takim upłynnieniem, to już byśmy się łapali na unasiennianie.... :(((((
    Boziu Kochana, jeszcze żeby coś dało to HSG, żeby tam katastrofa żadna nie wyszła.... Ech... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 18:32

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku super wieści :) cieszę się razem z Wami ;)

Bratek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    jajko do poniedziałku zniesiemy, mówię ci ;)

a znoście jajka oby były pełne :) :D

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ruby ja na tym allegrowym z 9 dpo wymyśliłam sobie cień, ale go tam na prawdę nie było :D

Ryby Ty dziś 9 dpo i test?

tak :)

• Edycik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to super wyniki,bardzo się cieszę razem z Wami :)hehe zbiorowy stres przedtestowy dobre kochana dobre :*

lunka bardzo dziękuję za odpowiedź :* nie będę się śpieszyć z testowaniem bo ginekolog też mi mówiła by zacząć testować 14 dpo i później.

Ejrene kupiłam dwa testy w aptece ale wcześniej niż w poniedziałek nie zrobię.Dziś mi jeszcze szwagierka mówiła,że testowała 14 dpo i nic a 16 dpo dwie kreski już były...także ja sobie poczekam z siurkami na patyk

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • luna91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku - kiedy masz to badanie? Hahah nie, mój waży 3 kg i potrafi dokonać skoku przez cały przedpokój kiedy usłyszy dźwięk otwierania lodówki :D

Edycikk - ja Wam się dałam namówić we wrześniu na testowanie więc pozwól, że teraz wymusimy na Tobie :D

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku- wspaniale!!!!!!! :):)

Bratek lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Bratku to super wyniki,bardzo się cieszę razem z Wami :)hehe zbiorowy stres przedtestowy dobre kochana dobre :*

lunka bardzo dziękuję za odpowiedź :* nie będę się śpieszyć z testowaniem bo ginekolog też mi mówiła by zacząć testować 14 dpo i później.

Ejrene kupiłam dwa testy w aptece ale wcześniej niż w poniedziałek nie zrobię.Dziś mi jeszcze szwagierka mówiła,że testowała 14 dpo i nic a 16 dpo dwie kreski już były...także ja sobie poczekam z siurkami na patyk

No to w takim razie nie namawiam i trzymam kciuki ;)

Edycik lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny teraz podjęłam decyzję, ale to już na 100% jak dostanę okres to kupuję karnet na fitness ;) mam te punkty do wykorzystania więc zrobię coś pożytecznego :)

Paryzetka83, Bratek, Edycik, cinnamon cookie, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku super wieści :) No właśnie a kiedy dokładnie badanie?

Luna mój kotek jak wchodzę do kuchni to jednym susem z drugiego końca mieszkania znajduje się pod lodówką. A maleństwo waży tylko 7kg ;)

Bratek, luna91, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dziewczyny teraz podjęłam decyzję, ale to już na 100% jak dostanę okres to kupuję karnet na fitness ;) mam te punkty do wykorzystania więc zrobię coś pożytecznego :)
    Ja tak zrobiłam w poprzednim miesiącu i teraz chodzę na basen ;)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ja tak zrobiłam w poprzednim miesiącu i teraz chodzę na basen ;)

także będę się wzorować na tobie:)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, HSG we wtorek rano.
    Brrrrrrrrrrrrrrrrr, aż mnie mrozi. Ale może faktycznie ten okres jakoś szybciej się skończy? Byłoby dobrze, bo wtedy szyjka powinna być mniej tkliwa.

P.S. Ale mam głupawkę....
    Tak dziś Małżowi zrobię po powrocie:
    TADAAAAMMMMMM :)))))
    cycki.gif

;)

P.S. Lunka, bo dźwięk otwieranej lodówki ma moc.... PSTRYK i masz komplet swoich zwierząt obok siebie. Nieważne, że przed chwilą spały, były na końcu mieszkania czy cokolwiek innego je blokowało. Chociaż u mnie akurat nie lodówka, tylko ICH szafka z żarciem i smakolami ;)

Ruby - trzymam kciuki za postanowienie. Też by mi się przydało, ojjj taaaak :)

Edycik - dumnam z Twej cierpliwości :) Naucz mnie, naucz, Miszczu!!!! 0recourse.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:07

Edycik, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek - hahahah nie wnikam w szczegóły :P

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Kochane, HSG we wtorek rano.
    Brrrrrrrrrrrrrrrrr, aż mnie mrozi. Ale może faktycznie ten okres jakoś szybciej się skończy? Byłoby dobrze, bo wtedy szyjka powinna być mniej tkliwa.

P.S. Ale mam głupawkę....
    Tak dziś Małżowi zrobię po powrocie:
    TADAAAAMMMMMM :)))))
    cycki.gif

;)

hahaha dobre dobre :) Bratku a co to HSG robi? wszyscy o nim mówią, a ja za bardzo nie wiem o co chodzi..

• Bratek Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna - Małż będzie musiał wniknąć, bo pod bluzką taka malizna, że z daleka i bez wnikliwej obserwacji nawet ich nie dojrzy :P

Ruby, to jest badanie RTG z kontrastem. Uwidacznia różne nieprawidłowości w budowie układu rozrodczego, ale tak właściwie chyba głównie chodzi wszystkim tam o jedno - o sprawdzenie drożności jajowodów. Moja ginka chce mnie stymulować, ale mówi, że bez HSG się nie powinno.
    Zresztą u mnie HSG jest mega wskazane, jeśli nie zaskakujemy. Niestety, parę lat temu zaliczyłam zapalenie otrzewnej, z ogromną ilością ropy rozlanej w jamie brzusznej - jest więc realne ryzyko, że porobiły mi się zrosty także TAM. A jeśli jajowody są niedrożne, to ni cholery dziecka z tego nie będzie, niezależnie od tego czym się będę dźgać ;)
    Czasami, jeśli okazuje się, że jajowód jest niedrożny, podczas HSG udaje się go "przepchać".

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/histerosalpingografia-hsg-badanie-macicy-i-jajowodow_35466.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:13

luna91 lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się robi pod znieczuleniem Bratku?

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    luna - Małż będzie musiał wniknąć, bo pod bluzką taka malizna, że z daleka i bez wnikliwej obserwacji nawet ich nie dojrzy :P

Ruby, to jest badanie RTG z kontrastem. Uwidacznia różne nieprawidłowości w budowie układu rozrodczego, ale tak właściwie chyba głównie chodzi wszystkim tam o jedno - o sprawdzenie drożności jajowodów. Moja ginka chce mnie stymulować, ale mówi, że bez HSG się nie powinno.
    Zresztą u mnie HSG jest mega wskazane, jeśli nie zaskakujemy. Niestety, parę lat temu zaliczyłam zapalenie otrzewnej, z ogromną ilością ropy rozlanej w jamie brzusznej - jest więc realne ryzyko, że porobiły mi się zrosty także TAM. A jeśli jajowody są niedrożne, to ni cholery dziecka z tego nie będzie, niezależnie od tego czym się będę dźgać ;)
    Czasami, jeśli okazuje się, że jajowód jest niedrożny, podczas HSG udaje się go "przepchać".

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/histerosalpingografia-hsg-badanie-macicy-i-jajowodow_35466.html

dziękuję za wyjaśnienie :* brzmi dość nieprzyjemnie, ale jeśli ma pomóc to trzeba się przemęczyć chwilę...lunka pyta czy ze znieczuleniem, ale chyba bez by się nie dało?
    Tradycyjnie kciuki będziemy trzymać za pomyślne udrażnianie ;)

edit: doczytałam w poradniku wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zagnieżdżenie wino też jest dobre? :P bo małż kupił różowe półsłodkie i już go prawie piję ;)

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ