Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Bratek wrote:Mamy wyniki, mamy wyniki. Jest lepiej
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
A jeszcze nie minęły 3 miesiące od końca męczenia się z zapaleniem i bólami, no i suple - dopiero gdzieś od miesiącaAle jest lepiej, niektóre parametry nawet troszkę lepsze, niż 3 lata temu
))))))
Jest więcej żołnierzyków w 1ml, większa objętość ejakulatu, więc i całkowita ilość wzrosła. No i to cholerne upłynnienie spadło z 60 min do 15))))) Ruchliwość powoli lepsza. No i mniej nieprawidłowych główek, niż w 2012 nawet
(z 63% spadło na 55%
).
LALALALALALALALALALALLAAAAAAA......)))))))))))))))))
P.S. A tak w ogóloe, to dziś 5dc, a ja nie krwawię.... Yyyyy? Nigdy tak nie miałamMoże chociaż jakaś końcówka, hę? Mam nadzieję, że jutro nie chlupnie, bo kiedyś już mnie tak zmyliło, że się kończy.... a potem chlup!
Bratku - gratuluję! Miło słyszceć dobre wieści tu u Was. Bierz się teraz do roboty z mężem i niech ci silni wojownicy wypełnią jak najlepiej potrafią swoje zadanie!
Ruby - no to daj spokój jeszcze wcześnie na testaAle wiem testomania to nasza specjalność
Idę pobawić się z psem, bo znowu szału dostał (ratlerek - jak zacznie biegać po chałupie to widać tylko czarne przebłyski)
Bratek lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
luna91 wrote:Idę pobawić się z psem, bo znowu szału dostał (ratlerek - jak zacznie biegać po chałupie to widać tylko czarne przebłyski
)
Jak moje 32 kg zrobi skok, to już jest w połowie pokoju
Dzięki, tak strasznie się cieszę)))))) Tamte wyniki naprawdę nas smuciły, zwłaszcza, że z takim upłynnieniem, to już byśmy się łapali na unasiennianie....
((((
Boziu Kochana, jeszcze żeby coś dało to HSG, żeby tam katastrofa żadna nie wyszła.... Ech...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 18:32
-
nick nieaktualny
-
Bratku to super wyniki,bardzo się cieszę razem z Wami :)hehe zbiorowy stres przedtestowy dobre kochana dobre :*
lunka bardzo dziękuję za odpowiedź :* nie będę się śpieszyć z testowaniem bo ginekolog też mi mówiła by zacząć testować 14 dpo i później.
Ejrene kupiłam dwa testy w aptece ale wcześniej niż w poniedziałek nie zrobię.Dziś mi jeszcze szwagierka mówiła,że testowała 14 dpo i nic a 16 dpo dwie kreski już były...także ja sobie poczekam z siurkami na patykBratek, AgaL lubią tę wiadomość
-
Bratku - kiedy masz to badanie? Hahah nie, mój waży 3 kg i potrafi dokonać skoku przez cały przedpokój kiedy usłyszy dźwięk otwierania lodówki
Edycikk - ja Wam się dałam namówić we wrześniu na testowanie więc pozwól, że teraz wymusimy na TobieEdycik, Bratek lubią tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
Edycik wrote:Bratku to super wyniki,bardzo się cieszę razem z Wami :)hehe zbiorowy stres przedtestowy dobre kochana dobre :*
lunka bardzo dziękuję za odpowiedź :* nie będę się śpieszyć z testowaniem bo ginekolog też mi mówiła by zacząć testować 14 dpo i później.
Ejrene kupiłam dwa testy w aptece ale wcześniej niż w poniedziałek nie zrobię.Dziś mi jeszcze szwagierka mówiła,że testowała 14 dpo i nic a 16 dpo dwie kreski już były...także ja sobie poczekam z siurkami na patyk
No to w takim razie nie namawiam i trzymam kciukiEdycik lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnydziewczyny teraz podjęłam decyzję, ale to już na 100% jak dostanę okres to kupuję karnet na fitness
mam te punkty do wykorzystania więc zrobię coś pożytecznego
Paryzetka83, Bratek, Edycik, cinnamon cookie, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
Bratku super wieści
No właśnie a kiedy dokładnie badanie?
Luna mój kotek jak wchodzę do kuchni to jednym susem z drugiego końca mieszkania znajduje się pod lodówką. A maleństwo waży tylko 7kgBratek, luna91, Edycik lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Ruby wrote:dziewczyny teraz podjęłam decyzję, ale to już na 100% jak dostanę okres to kupuję karnet na fitness
mam te punkty do wykorzystania więc zrobię coś pożytecznego
Edycik lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
nick nieaktualny
-
Kochane, HSG we wtorek rano.
Brrrrrrrrrrrrrrrrr, aż mnie mrozi. Ale może faktycznie ten okres jakoś szybciej się skończy? Byłoby dobrze, bo wtedy szyjka powinna być mniej tkliwa.
P.S. Ale mam głupawkę....
Tak dziś Małżowi zrobię po powrocie:
TADAAAAMMMMMM))))
P.S. Lunka, bo dźwięk otwieranej lodówki ma moc.... PSTRYK i masz komplet swoich zwierząt obok siebie. Nieważne, że przed chwilą spały, były na końcu mieszkania czy cokolwiek innego je blokowało. Chociaż u mnie akurat nie lodówka, tylko ICH szafka z żarciem i smakolami
Ruby - trzymam kciuki za postanowienie. Też by mi się przydało, ojjj taaaak
Edycik - dumnam z Twej cierpliwościNaucz mnie, naucz, Miszczu!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:07
Edycik, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBratek wrote:Kochane, HSG we wtorek rano.
Brrrrrrrrrrrrrrrrr, aż mnie mrozi. Ale może faktycznie ten okres jakoś szybciej się skończy? Byłoby dobrze, bo wtedy szyjka powinna być mniej tkliwa.
P.S. Ale mam głupawkę....
Tak dziś Małżowi zrobię po powrocie:
TADAAAAMMMMMM))))
hahaha dobre dobreBratku a co to HSG robi? wszyscy o nim mówią, a ja za bardzo nie wiem o co chodzi..
-
luna - Małż będzie musiał wniknąć, bo pod bluzką taka malizna, że z daleka i bez wnikliwej obserwacji nawet ich nie dojrzy
Ruby, to jest badanie RTG z kontrastem. Uwidacznia różne nieprawidłowości w budowie układu rozrodczego, ale tak właściwie chyba głównie chodzi wszystkim tam o jedno - o sprawdzenie drożności jajowodów. Moja ginka chce mnie stymulować, ale mówi, że bez HSG się nie powinno.
Zresztą u mnie HSG jest mega wskazane, jeśli nie zaskakujemy. Niestety, parę lat temu zaliczyłam zapalenie otrzewnej, z ogromną ilością ropy rozlanej w jamie brzusznej - jest więc realne ryzyko, że porobiły mi się zrosty także TAM. A jeśli jajowody są niedrożne, to ni cholery dziecka z tego nie będzie, niezależnie od tego czym się będę dźgać
Czasami, jeśli okazuje się, że jajowód jest niedrożny, podczas HSG udaje się go "przepchać".
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/histerosalpingografia-hsg-badanie-macicy-i-jajowodow_35466.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:13
luna91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBratek wrote:luna - Małż będzie musiał wniknąć, bo pod bluzką taka malizna, że z daleka i bez wnikliwej obserwacji nawet ich nie dojrzy
Ruby, to jest badanie RTG z kontrastem. Uwidacznia różne nieprawidłowości w budowie układu rozrodczego, ale tak właściwie chyba głównie chodzi wszystkim tam o jedno - o sprawdzenie drożności jajowodów. Moja ginka chce mnie stymulować, ale mówi, że bez HSG się nie powinno.
Zresztą u mnie HSG jest mega wskazane, jeśli nie zaskakujemy. Niestety, parę lat temu zaliczyłam zapalenie otrzewnej, z ogromną ilością ropy rozlanej w jamie brzusznej - jest więc realne ryzyko, że porobiły mi się zrosty także TAM. A jeśli jajowody są niedrożne, to ni cholery dziecka z tego nie będzie, niezależnie od tego czym się będę dźgać
Czasami, jeśli okazuje się, że jajowód jest niedrożny, podczas HSG udaje się go "przepchać".
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/histerosalpingografia-hsg-badanie-macicy-i-jajowodow_35466.html
dziękuję za wyjaśnienie :* brzmi dość nieprzyjemnie, ale jeśli ma pomóc to trzeba się przemęczyć chwilę...lunka pyta czy ze znieczuleniem, ale chyba bez by się nie dało?
Tradycyjnie kciuki będziemy trzymać za pomyślne udrażnianie
edit: doczytałam w poradniku wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:26
-
nick nieaktualny